Turkin matkojen tilanne

TILANNETIETOA TURKIN KOHTEISTAMME

Päivitys 18.8.2016

Itä-Turkissa Elaziğin kaupungissa on räjähtänyt autopommi. Kyseinen kaupunki on noin 1000 km päästä Aurinkomatkojen kohteista. Aurinkomatkojen kohteissa on ollut rauhallista. Jatkamme Turkin tilanteen seuraamista oman kohdehenkilökuntamme sekä turkkilaisten yhteistyökumppaneidemme avulla. Mikäli tilanne muuttuisi, ilmoitamme siitä asiakkaillemme asiakaspalvelukanavissamme.

Päivitys 28.7.2016 klo 16.45

Marmariksen kohdepäällikkömme kertoo, että Marmariksessa ei ole ollut mielenilmauksia tai kokoontumisia, lomaa vietellään rauhallisissa tunnelmissa. Alanyassa on ollut pienimuotoisia kokoontumisia, jotka ovat olleet rauhallisia ja hyvin järjestettyjä. Lomanvietto sujuu normaalisti ja leppoisasti.

Mikäli tilanne muuttuisi, ilmoitamme siitä asiakkaillemme asiakaspalvelukanavissamme.


Päivitys 25.7.2016 klo 16.40

Oppaidemme mukaan Turkin lomakohteissamme eletään rauhallista arkea. Viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä menemään kaduille keskiviikkoiltaan saakka. Erityisesti Alanyassa voi näkyä kokoontumisia. Marmariksesta ei edelleenkään ole raportoitu väenkokoontumisista. Jatkamme Turkin tilanteen seuraamista oman kohdehenkilökuntamme sekä turkkilaisten yhteistyökumppaniemme avulla. Mikäli tilanne muuttuisi, ilmoitamme siitä asiakkaillemme asiakaspalvelukanavissamme.


Päivitys 22.7.2016 klo 15.20

Seuraamme edelleen Turkin tilannetta tiiviisti oman kohdehenkilökuntamme sekä turkkilaisten yhteistyökumppaniemme avulla. Tällä hetkellä lomakohteissamme on rauhallista eikä poikkeustila yhteistyökumppaniemme mukaan juurikaan näy ihmisten normaalissa arjessa. Marmariksessa on ollut rauhallista, mutta poikkeustilan jälkeen kaduilla on näkynyt enemmän poliiseja ja armeijan väkeä sekä niiden kalustoa. Viranomaiset saattavat tehdä ylimääräisiä tarkistuksia henkilö- ja linja-autoille. Oppaidemme mukaan Marmariksessa ei ole ollut väen kokoontumisia. Alanyan keskustassa on eilen illalla olllut rauhanomainen kokoontuminen.

Mikäli tilanne muuttuisi, ilmoitamme siitä välittömästi asiakaspalvelukanavissamme.


Päivitys 21.7. klo 13.40 

Seuraamme edelleen Turkin tilanteita erittäin tiiviisti oman kohdehenkilökuntamme sekä turkkilaisten yhteistyökumppaneiden avulla. Viime viikonlopun Turkin tapahtumat puhuttavat myös edelleen mediassa, mutta tällä hetkellä lomakohteissamme on rauhallista.
Turkkiin on eilen julistettu 3 kuukauden poikkeustila, tieto on myös päivitetty ulkoministeriön matkustustiedotteeseen. Tiedotteessa ei muutettu turvallisuustasoa matkustuksen osalta. Lomakohteissa ei poikkeustila yhteyistyökumppaneidemme mukaan juurikaan näy ihmisten normaalissa arjessa.
Vallankaappausyrityksen jäljiltä ihmisiä näkyy kuitenkin edelleen enemmän katukuvassa ja presidentti on kehottanut kansaa kaduille iltaisin. Kyse on kuitenkin rauhanomaisista mielenilmauksista demokratian puolesta.

Jos tilanne muuttuisi, ilmoitamme siitä välittömästi asiakaspalvelukanavissamme.
 

Päivitys 20.7. klo 14.50

Olemme edelleen päivittäin yhteydessä Turkin lomakohteisiimme ja Aurinkomatkojen siellä työskenteleviin oppaisiin. Lomailu Turkissa sujuu tällä hetkellä aurinkoisesti ja leppoisissa merkeissä, mitään levottomuuksia ei ole havaittu lomakohteissamme. Jos Turkin lomakohteissa tapahtuisi muutos tilanteeseen, niin kerromme siitä välittömästi asiakaspalvelukanavissamme.


Päivitys 18.7. klo 15.20

Seuraamme Turkin tilannetta edelleen tiiviisti. Tänään 18.7. kohdepäälliköiltämme Alanyasta ja Marmariksesta saamamme tiedon mukaan kohteissamme ollaan palaamassa normaaliin arkeen. Vallankaappausyrityksen jäljiltä ihmisiä näkyy kuitenkin enemmän katukuvassa ja presidentti on kehottanut kansaa kaduille iltaisin. Kyse on kuitenkin rauhanomaisista mielenilmauksista demokratian puolesta. Tällaisia kokoontumisia on näkynyt sunnuntai-iltana Alanyassa, mutta Marmariksessa näitä ei ole järjestetty. Kokoontumisia saattaa kuitenkin näkyä katukuvassa iltaisin ainakin tämän viikon ajan.

Olemme tänään lähettäneet oheisen viestin Turkin kohteissamme oleville asiakkaillemme:

Hyvä asiakkaamme,
Arki on palaamassa lomakohteisiimme, mutta paikalliset saattavat vielä kokoontua iltaisin. Kyse on kuitenkin rauhanomaisista mielenilmauksista demokratian puolesta. Muistutamme edelleen välttämään suuria väenpaljouksia vaikka lomailua voi muutoin jatkaa normaalisti. Tavoitatte meidät tarvittaessa Aurinkolinjalta ja hotellien palvelupisteistä! Aurinkoista lomanjatkoa toivottaen, Aurinkomatkat

Ulkoministeriön matkustustiedote 

Päivitys 17.7. klo 14.30

Ulkoministeriö on muuttanut matkustussuosituksia Turkkiin sunnuntaina 17.7. Turvallisuustason on katsottu parantuneen eilisestä, ja tilanne Turkin rantalomakohteissa on rauhallinen. Olemme myös olleet Turkin kohteisiin henkilökuntaamme yhteydessä ja heidän mukaansa tunnelma on rauhallinen ja lomanvietto kohteissa jatkuu normaaliin tapaan. Samanlaista viestiä olemme saaneet myös asiakkailtamme.

Ulkoministeriön matkustustiedote>


Maanantain 18.7. lennot Gazipasaan sekä torstain 21.7. lento AY1867 Dalamaniin lennetään aikataulujen mukaisesti. Kuluton peruutusoikeus Aurinkomatka-paketteihin päättyy maanantain 18.7. matkoihin.

Asiakaspalvelumme on avoinna normaaliin tapaan ja palvelee puhelimitse, chatissa, facebookissa ja twitterissä.

ma–to 8–19
pe 8–17
la 10–16
su 10–16


Päivitys 16.7. klo 23

Olemme olleet yhteydessä illan aikana Turkissa olevaan henkilökuntaamme ja edelleen saamiemme tietojen mukaan lomakohteissa on rauhallista. Antalyan rannikon lisäksi myös Marmariksessa lomanvietto palailee entiselleen.

Päivitämme tälle sivulle aina uusimmat tiedot Turkin tilanteeseen liittyen.


Päivitys 16.7. klo 12.27

Aurinkomatkat on koko ajan yhteydessä Turkissa oleviin suomalaisiin oppaisiimme. Hetki sitten keskustellessamme oppaiden kanssa he kertoivat, että esimerkiksi Alanyan lomakohteissa on rauhallista ja lomailu sujuu tällä hetkellä normaaliisti.


Päivitys 16.7. klo 10.16

Pahoittelumme, puhelinpalvelumme on tällä hetkellä todella ruuhkautunut.

Kuluton peruutus- ja muutosoikeus koskee tällä hetkellä launantain 16.7., sunnuntain 17.7. ja maanantain 18.7. Turkin matkojamme. Voit tehdä peruutuksen ja ilmoittaa tilitietosi myös nettisivuillamme lomakkeella oheisen linkin kautta. www.aurinkomatkat.fi/ota-yhteys-varauksen-muutos-tai-peruutus

Jos Turkin matkasi on myöhemmin kuin maanantaina 18.7., noudatamme peruutusten ja muutosten kohdalla normaaleja ehtoja, yleisen linjauksen mukaisesti. Mikäli tähän tulee muutoksia, tiedotamme siitä tekstiviestein matkansa varanneille asaikkaille ja myös facebookissa sekä täällä Ajankohtaista-osiossa.


Päivitys 16.7. 2016 klo 8.42

Ulkoministeriö on muuttanut matkustussuosituksia Turkkiin. 16.7. AY791 aamulennon osalta Aurinkomatkojen pakettimatkan Turkkiin varanneilla on mahdollisuus perua matkansa kuluitta tai vaihtaa matka toiseen kohteeseen.

Iltapäivälennon AY 799 klo 16.15. Gazipasaan osalta Aurinkomatkojen pakettimatkan Turkkiin varanneilla on mahdollisuus perua matkansa kuluitta tai vaihtaa matka toiseen kohteeseen. Muiden Turkin lentojen osalta seuraamme vielä tilannetta ja ulkoministeriön suosituksia. Teemme lopulliset päätökset tilannekuvan tarkennuttua. Ole yhteydessä Turkin matkojen osalta asiakaspalveluumme. Palvelulinjat tulevat olemaan ruuhkaisia, toivomme kärsivällisyyttä.

Asiakaspalvelu numero on 09 818 1101, ja se aukeaa klo 10.00, ja ruuhkaa valitettavasti on, toivomme kärsivällisyyttä.

‹ Palaa uutislistaukseen