Aurinkomatkojen uudistetut kiertomatkat Matkatestaajien arvioitavana

Aurinkomatkojen uudistuneet kiertomatkat on räätälöity suomalaiseen makuun sopiviksi. Kiertomatkoilla pääsee vierailemaan paikoissa, joita ei itsenäisesti matkaillessa pääsisi kokemaan lainkaan. Uudistetut kiertomatkat pääsevät heti testiin, kun lähetämme Kuuban kiertomatkalle Matkatestaaja-pariskunnan Vantaalta. 

Aurinkomatkojen kiertomatkat kokoavat maailman matkailuhelmet laadukkaiksi kokonaisuuksiksi. Kiertomatkat ovat kuuluneet valikoimaamme jo vuodesta 1963. Olemme kehittäneet kiertomatkoja uuteen suuntaan, ja jokainen niistä suunnitellaan käsityönä, elämyksellistä matkaohjelmaa tarkkaan harkiten. Kiertomatka räätälöidään loppuun asti niin, että se kattaa kaiken oleellisen kuljetuksista aterioihin ja lentokenttäveroihin. Ohjelma on hiottu mahdollisimman hyvin suomalaiseen makuun sopivaksi, ja siinä keskitytään paikallisten elämysten tarjoamiseen. Esimerkiksi Dubai-Oman-kiertomatkalla yövytään telttaleirissä tähtitaivaan alla ja vieraillaan beduiinien luona. 

"Kiertomatkojemme hienous piilee siinä, että reissuilla pääsee nauttimaan huolella laaditusta ohjelmasta, joka ammentaa aidosti paikallisista elämyksistä. Matkaan lähtijän ei tarvitse käyttää aikaansa aidoimpien kokemusten ja kiinnostavimpien hotellien metsästykseen, vaan matkalle lähtö on tehty mahdollisimman helpoksi ja huolettomaksi. Kiertomatkat ovat kuin reppureissuja kaikilla mukavuuksilla varustettuna", kuvailee Aurinkomatkojen tuotesuunnittelusta vastaava Sanna Forsström-Hack

Uudet kiertomatkat heti testiin 

Kiertomatkoilla korostuvat tarinat kun matkalaiset jakavat kokemuksia aiemmista reissuistaan. Samalla he luovat yhdessä uusia muistoja meneillään olevalta matkalta. Matkatestaajamme Maarit (46v) ja Hannu (49v) Vantaalta lähtevät testaamaan Kuuban kiertomatkaa 28.2. 

"Kiertomatkoista tulee helposti mieleen valtava joukko turisteja, joilla on samanlaiset lippikset päässä. Matkailijoilla on kaikki enemmän tai vähemmän pielessä ja kaikesta purnataan yhteen ääneen. Opasparka siinä sitten yrittää johtaa joukkoa kylttiä vimmatusti heiluttaen", Hannu naurahtaa. "Kiertomatkalla aina joku myös myöhästyy bussista tai haluaa joka kymmenes minuutti vessaan", komppaa Maarit.

Hannun ja Maaritin todelliset odotukset Kuuban kiertomatkasta ovat kuitenkin toisenlaiset. "Kiertomatkalla kokemuksia ja tietoa saa helpolla tavalla, ohjelmaa on paljon eikä lomapäiviin kuulu turhaa loikoilua tai television katselua."

Monipuolisia ja harkittuja kokonaisuuksia 

Aurinkomatkojen kiertomatkojen kokonaispituudet vaihtelevat viikosta kahteen. Kussakin kiertomatkan kohteessa vietetään päivä tai kaksi, jonka jälkeen siirrytään seuraavaan kohteeseen. Useissa kiertomatkoissa yhdistyvät kaupunkien syke, parhaat luontoelämykset sekä lumoaviin pikkukyliin ja paikalliseen elämäntapaan tutustuminen. Yöpymisten, ruokailujen ja retkien yhteistyökumppanit ovat pääsääntöisesti paikallisia toimijoita, joiden vastuullisuus on varmistettu. Useimpiin Aurinkomatkojen kiertomatkoihin voi halutessaan yhdistää rentoutumisviikon tai kaksi, joko ennen tai jälkeen kiertomatkaosuuden. 

"Loma-aika on arvokasta, ja ihmiset haluavat kokea mahdollisimman paljon lomamatkallaan. Suomalaiset ovat kokeneita matkaajia, ja haluavat nähdä enemmän juuri niitä piilotettuja helmiä, joita olemme heille kiertomatkoja varten etsineet ja koonneet yhteen", Forsström-Hack täydentää. 

Aurinkomatkojen uudistuneisiin kiertomatkoihin pääsee tutustumaan täällä.

‹ Palaa uutislistaukseen