Tekstiviesti ykkösvalinta lomakuulumisten lähettämiseen

Facebook ja postikortti vahvoja haastajia

Suomen suurin matkanjärjestäjä Aurinkomatkat selvitti yhteisöpalvelu Avainklubin kautta toteutetussa kyselyssä suomalaisten tapoja lähettää lomakuulumisia ulkomaanmatkalta. Suomalaiset lomailijat ovat innokkaita tekstailijoita, mutta myös postikortit viuhuvat ja Facebook laulaa. Langaton verkkoyhteys löytyy monen lomailijan vaatimuslistalta.

Aurinkomatkojen kesäkyselyn vastaajien suosikkitapa lomakuulumisten välittämiseen oli selvällä erolla tekstiviesti (64 %). Jaetulla kakkossijalla olivat yhtä suurilla prosenttiosuuksilla Facebook ja postikortti (47 %). Ikäryhmittäin tarkasteltuna tekstiviestit säilyivät kaikenikäisten ykkösvaihtoehtona, mutta muiden viestintätapojen sijoituksissa oli vaihtelua. Vain 20-29-vuotiaiden vastaajien joukossa tekstiviesti, Facebook ja postikortti olivat kaikki yhtä vahvoja ehdokkaita lomakuulumisten välittäjäksi. 45-70-vuotiaiden vastaajien keskuudessa postikortti ajoi Facebookin edelle kakkossijalle.

"Vaikka Facebookin ja some-villityksen aikakaudella tuntuu yllättävältä, että tekstiviesti päihittää kilpailijansa näin selvästi, on se kiistatta usein helpoin ja nopein vaihtoehto, kun haluaa jakaa lomatunnelmiaan kotiväelle", Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Tuomo Meretniemi toteaa.

Miten välität lomakuulumisia ulkomaan matkalta?

Tekstiviestillä

64 %

Facebookissa

47 %

Postikortilla

47 %

Soittamalla

26 %

En jaa lomakuulumisiani

9 %

Jotenkin muuten

7 %

Twitterissä

4 %

Blogissani

3 %

Moni suomalainen kaipaa lomalla nettiä

Aurinkomatkojen kyselyn vastaajista valtaosalle (55 %) oli tärkeää, että lomakohteen majoituspaikasta löytyy langaton verkkoyhteys. Ulkomailla nettiä käyttävistä lomailijoista yli puolet haluaa päästä verkkoon lukeakseen uutisia (55 %). Nettiin pääsy on tärkeää myös matkakohdevinkkien lukemiseksi (42 %) ja sosiaalisen median seuraamiseksi (38 %). Alle kolmekymppisten vastaajien joukossa sosiaalisen median seuraaminen nousi tärkeydessä uutisten edelle. Vastaajista seitsemän prosenttia ilmoitti käyttävänsä nettiä lomallaan työntekoon, kun taas 18 prosenttia sanoi haluavansa irtautua netistä täysin.

"Langattomasta verkkoyhteydestä on tullut monelle suomalaiselle lomailijalle yksi tärkeimmistä vaatimuksista majoituspaikkaa valitessa. Langaton verkko ja mobiililaitteet tuovat myös matkanjärjestäjille mielenkiintoisia lisäpalvelumahdollisuuksia", Meretniemi kertoo.

Lomakuvat näytetään kotona tietokoneen ruudulta tai ladataan Facebookiin

Kesäkyselyn vastaajat jakavat lomakuviaan mieluiten näyttämällä niitä tietokoneelta matkan jälkeen (52 %). Lähes yhtä moni haluaa jakaa kuvansa Facebookissa (49 %). Vanhat paperikuvatkin ovat yhä suosittuja, sillä jopa 31 prosenttia vastaajista ilmoitti teettävänsä paperikuvia tai valokuvakirjan lomakuvistaan. Mitä nuorempi vastaaja oli, sitä todennäköisemmin hän jakoi kuvansa tietokoneelta tai Facebookissa. Vanhemmat vastaajat suosivat nuoria enemmän lomakuvien jakamista sähköpostilla. Paperikuvien teettäminen oli kaikissa ikäryhmissä lähes yhtä suosittua.

Lomakuvia näytetään innokkaimmin perheelle (86 %) ja ystäville (80 %). Omien kuvien näyttämisen ohella enemmistö vastaajista nauttii myös muiden lomakuvien katselemisesta (53 %). Vain kolme prosenttia vastaajista ilmoitti, ettei muiden lomakuvien katsominen kiinnosta lainkaan.

Aurinkomatkojen Avainklubin verkkokyselyyn vastasi yhteensä 196 ihmistä, joista 169 oli naisia. Kysely toteutettiin kesä-heinäkuun vaihteessa.

Avainklubi
Avainklubi on verkossa toimiva yhteisöpalvelu, joka tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Avainklubi-yhteisöä hallinnoi ja johtaa Suomalaisen Työn Liitto. Palvelu on käynnistetty pilottina vuonna 2011, jonka jälkeen toiminta on kasvanut, ja palvelua kehitetään yhdessä käyttäjien kanssa. Aurinkomatkat on toiminut Avainklubin kanssa yhteistyössä vuodesta 2012. avainklubi.fi

‹ Palaa uutislistaukseen