Barcelona on paras kesäkaupunki

Katalonian pääkaupunki Barcelona on suomalaisten mielestä paras kesäkaupunki. Voittaja selvisi, kun Aurinkomatkat kysyi Paras kesäkaupunki -äänestyksessään suomalaisten suosikkikesäkaupunkia. Äänestyksessä oli mukana yhteensä 16 kesäkaupunkia. Barcelonan jälkeen toiseksi parhaaksi kesäkaupungiksi suomalaiset äänestivät Rooman.
 

Barcelonan vetovoima näyttää olevan juuri nyt huipussaan. Monipuolinen kultturii- ja aktiviteettitarjonta yhdistettynä Gaudin mielikuvitukselliseen arkkitehtuuriin, erinomaisiin ostosmahdollisuuksiin, tasokkaisiin majoitusvaihtoehtoihin ja ravintoloihin vetävät suomalaismatkailijoita pitkän viikonlopun kaupunkilomalle nuorekkaaseen Barcelonaan. 


Kuuluisa Las Ramblas -kävelykatu, Sagrada Família, mosaiikkipuisto Guell ja vehreä Montjuïc-kukkula ovat monelle matkailijoille jo tuttuja, mutta Barcelonalla on aina tarjottavanaan jotain uutta. Viimeisimpänä trendialueiden joukkoon on noussut Poblenoun alue, jota kutsutaan osuvasti Barcelonan Manchesteriksi. 


Aikoinaan Poblenoun alueella toimivat tekstiilitehtaat, mutta nykyisin punatiiliset korttelit ovat teknologiayritysten asuttamia. Vastapainoa vanhoille tehdasrakennuksille antavat alueen tornitalot ja lasiarkkitehtuuri. Vanhassa työläiskorttelissa voi aistia vanhaa barcelonalaista tunnelmaa - aikaa ennen kasvojenkohotusta, joka alkoi vuoden 1992 kesäolympialaisista.
 

Paras kesäkaupunki -äänestyksessä annettiin yli 12 000 ääntä. Viis suosituinta olivat: 

1. Barcelona 23 % (2746 ääntä)

2. Rooma 20 % (2379 ääntä)

3. Dubrovnik 11 % (1318 ääntä)

4. Nizza 10 % (1169 ääntä)

5. Venetsia 8 % (909 ääntä)


Kilpailu toteutettiin 14.–28.4.2014. Kisassa asetettiin vastakkain suosittuja kesäkaupunkeja ja äänestettävä pari vaihtui päivittäin. Kilpailun kohteet keräsivät tuhansia Facebook-kommentteja ja perusteluita siitä, miksi oman suosikkikohteen pitäisi päästä jatkoon.


‹ Palaa uutislistaukseen