Joulunpyhät houkuttelevat kaukomaille

Joulun ja vuodenvaihteen lomamatkat ovat tänä vuonna erityisen kysyttyjä. Muutaman varastossa olevan vapaapäivän avulla on mahdollisuus viettää viikko tai kaksi kaukana arjesta ja joulukiireistä. Kaukokohteet kiinnostavat ja talven ykköskohteen titteliä havittelee Krabi Thaimaassa.

Thaimaa on tänäkin vuonna yksi suomalaisten suosituimmista talvilomakohteista. Ainutlaatuisen kuvankauniit maisemat, moneen makuun sopivat majoitusvaihtoehdot, herkullinen ruoka, hemmotteluhoidot, mahdollisuudet aktiivilomailuun sekä palveluiden hyvä hinta-laatusuhde vetävät Thaimaan-matkailijoita puoleensa.

Luonnonkaunis Krabi

Krabin erottaa Thaimaan hieman tutummista Hua Hinin ja Phuketin kohteista luonto ja rauhallisuus. Luontomatkailijat viihtyvät kansallispuistoissa kuumien lähteiden ja tuhansien orkideoiden äärellä. Aktiivilomailijat tietävät, että Krabi on sekä kokeneiden että aloittelevien sukeltajien paratiisi, ja kalliokiipeilijät ovat löytäneet Krabin lukuisat kiipeilypaikat. Pitkähäntäveneillä pääsee tutkimaan kauniita saaria ja paratiisirantoja. Huikeita maisemia, täydellisiä rantoja ja rauhallista lomaa on tarjolla mm. Rayavadee Resortissa, joka on listattu yhdeksi maailman parhaimmista hotelleista.  

Talven uutuuskohteita

Aurinkomatkojen talven 2014-2015 valikoimassa on houkuttelevia uutuuskohteita aina maagisesta Marrakechista kiehtovaan Vietnamiin ja aurinkoiseen Miamiin. Suomen luotetuin matkanjärjestäjä vie lomalaiset kohteisiin vaivattomasti ja helposti Finnairin suorin lennoin.

Miamin rentoa monikulttuurisuutta

Aurinkomatkojen talvikauden uutuushelmi on Miami. Amerikkalaisen ja latinokulttuurin sulatusuunina tunnetun Miamin moni-ilmeisyys on houkutellut suomalaisturisteja Floridan eteläiseen kärkeen viime vuosina kiihtyvällä tahdilla. Miellyttävä ilmasto, palmupuiden reunustamat rantabulevardit ja upeat rannat yhdistettyinä monipuolisiin urheilu-, kulttuuri-, viihde- ja ostosmahdollisuuksiin tekevät Miamista vastustamattoman lomanviettopaikan. Miamissa tuntuu olevan jokaiselle jotakin - lupaus ikuisesta kesästä ja nuoruudesta elää Miamin rannoilla ja iltaelämässä edelleen vahvaoina.

Miami Beachin kuuluisalta South Beachilta löytyvät lähes kaikki kuviteltavissa olevat vesiurheiluaktiviteetit snorklauksesta vesihiihtoon ja syvänmerenkalastukseen. Suosituin harrastuksista lienee kuitenkin auringonpalvonta, sillä Miamissa aurinko paistaa keskimäärin 249 päivänä vuodessa. Ei siis ihme, että floridalaisia rekisterikilpiäkin koristaa perinteisesti maininta "Sunshine State", aurinkoinen osavaltio. Päiväretkikohteeksi mitä parhaimman vaihtoehdon tarjoaa retki Key Westin paratiisimaisemiin.

Uudet kiertomatkat vievät Marokkoon, Vietnamiin ja Etelä-Intiaan

Marokon kiertomatkojen kohteisiin kuuluvat mm. Marrakech, Atlasvuoristo, Essaouira, Casablanca, Agadir ja Sahara. Marokossa matkan pääosassa ovat historia, paimentolaiskulttuuri, upeat ja vaihtelevat maisemat, eksoottisen mausteiset ruuat, värikkäät ja vilkkaat kaupungit sekä upeat rannat.  

Vietnam-Kambodza-kiertomatkalla nähdään Saigon, Siem Reap Phnom Pehn ja Mekong-joki. Tällä matkalla nautitaan matkanteosta jokilaivalla ja bussilla, vieraillaan kelluvilla markkinoilla ja tutustutaan pieniin kyliin.

Etelä-Intian kiertomatkalla vieraillaan kiehtovissa Goan ja Keralan osavaltioissa, risteillään kettuvallam-asuntoveneellä, tehdään venesafari luonnonpuistossa ja vieraillaan pienissä kylissä Backwatersin alueella.

Uutta Kanariaa ja Vietnamin yhdistelmämatkoja

Yksi tulevan talven uutuuskohteista löytyy Kanariansaarilta. Lanzaroten saarella sijaitseva vehreä ja rauhallinen Costa Teguisen lomakylä sopii erittäin hyvin rauhaa rakastaville, mutta myös aktiivilomailijoille, sillä lenkkeily- ja patikointimahdollisuuksia on runsaasti. Lähellä on lisäksi saaren suosituin golfkenttä.

Talvikauden uusia yhdistelmämatkoja ovat Vietnamiin suuntautuvat Saigon-Phu Quoc- ja Saigon-Danang- yhdistelmämatkat. Vietnamin kaunis luonto, hienot rannat, vilkkaat kaupungit ja mielenkiintoinen historia sekä moniulotteinen nykyaika ovat näiden yhdistelmämatkojen parasta antia.

Talvilomakohteiden TOP 5 

Trendikkäiden talvilomakohteiden lista vaihtelee hieman vuosittain, mutta Kanariansaarten suosio on vankkumaton, ja Las Palmas on tehnyt todellisen comebackin. Las Palmas on aito ja elävä kanarialainen kaupunki, jossa on rantaelämän lisäksi runsaasti kulttuuritarjontaa, tavarataloja, gallerioita ja paljon hyviä ruokapaikkoja. 

1.     Kanariansaaret, Gran Canaria, Las Palmas

2.     Thaimaa, Krabi

3.     Yhdysvallat, Miami

4.     Marokko, Agadir

5.     Kanariansaaret, Teneriffa, Puerto de la Cruz 

‹ Palaa uutislistaukseen