Antalya – tietoa matkakohteesta

Antalya 1
Antalya 2
Antalya 3
Antalya 4
Antalya 5
Antalya 6
Antalya 7
Antalya 8
Antalya 9
Antalya 10
Antalya 11
Antalya 12
Antalya 13
Antalya 14
Antalya 15
Antalya 16
Antalya 17
Antalya 18
Antalya 19
Antalya 20
Antalya 21
Antalya 22
Antalya 23
Antalya 24
Antalya 25
Antalya 26
Antalya 27
Antalya 28
Antalya 29
Antalya 30
Antalya 1
Antalya 2
Antalya 3
Antalya 4
Antalya 5
Antalya 6
Antalya 7
Antalya 8
Antalya 9
Antalya 10
Antalya 11
Antalya 12
Antalya 13
Antalya 14
Antalya 15
Antalya 16
Antalya 17
Antalya 18
Antalya 19
Antalya 20
Antalya 21
Antalya 22
Antalya 23
Antalya 24
Antalya 25
Antalya 26
Antalya 27
Antalya 28
Antalya 29
Antalya 30

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.


Harrastukset

Antalyassa on monipuoliset harrastukset. Voit vuokrata polkupyörän, pelata tennistä ja biljardia, keilata ja käydä kuntosalilla. Ratsastaa voit Konyaaltin rannan läheisyydessä. Kalastusretkiä järjestetään. Lähimmät golfkentät ovat Belekissä.

Keskustan lähellä, Laran ja Konyaaltin ranta-alueilla on suositut virkistysalueet, joilla on mm. suuret vesipuistot. Rannoilla voit vesihiihtää, ajaa banaaniveneellä, surffata ja pelata rantalentistä.

Golfkentät

Lähimmät golfkentät ovat n. 40 km:n päässä Belekissä.

Pyörien vuokraus

Pyöräilllä voit esimerkiksi kaunista, rantaa myötäilevää tietä pitkin Konyaaltin rannalta Laran rannalle. Pyörävuokraamoita on useita. e-bike antalya vuokraa sähköpyöriä ja järjestää pyöräretkiä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Kaupungissa on useita apteekkeja. 

Lääkäriin saa tarvittaessa yhteyden hotellin kautta. Antalyassa on useita sairaaloita.

Liikuntaesteiset

Pyörätuolilla liikkuvalle voi tuottaa ongelmia katujen epätasaisuus, vähäiset ja kapeat jalkakäytävät sekä niiden korkeat reunat. Vanhassakaupungissa liikkuminen on hankalaa jo korkeuserojen vuoksi. Avustajan kanssa liikkuminen pyörätuolilla onnistuu. Suurkaupungin liikenne on vilkasta. Invatakseja on saatavana. 

Luottokortit ja valuutanvaihto

MasterCard, Visa ja Visa Electron käyvät yleisesti maksuvälineenä ja niillä voi nostaa rahaa automaateista. American Express ja Diners käyvät vain harvoissa paikoissa. Valuuttaa voit vaihtaa valuutanvaihtopisteissä. 

Matkalle mukaan

Keväällä huhti–toukokuussa ja myöhäissyksyllä on hyvä varautua koleaan ja sateiseenkin säähän.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Antalya kohdeopas


Kulkuyhteydet

Antalyassa on kätevää liikkua dolmusbusseilla ja pääkatua pitkin liikennöivällä raitiovaunulla. Lähikaupunkeihin, mm. Kemeriin ja Alanyaan on hyvät bussiyhteydet. 

Voit ostaa julkisen liikenteen kulkuneuvoista kuljettajalta kortin, johon on ladattu tietty summa rahaa. Kortti toimii matkalippuna. Kortille voi ladata lisää rahaa pysäkkien vierellä olevista pikkukioskeista.

Raitiovaunu ja bussit 
Raitiovaunulla pääset aina Konyaaltin rannalle asti. Reitti kulkee Atatürkinpuistoa myötäillen, Konyaalti Bulvaria pitkin, Vanhankaupungin ohi kohti Palmukatua ja rantaa. Voit liikkua kaupunkialueella myös dolmusbusseilla. 

Bussit Alanyaan liikennöivät Siden kautta. Pääset bussilla ja dolmusbussilla myös Belekiin ja Kemeriin. Kaukoliikenteen busseilla pääset suurimpiin kaupunkeihin, mm. Ankaraan ja Istanbuliin. 

Taksi
Taksilla liikkuminen on edullista. Taksiasemia on lähes kaikkien hotellien tuntumassa. Takseissa on taksamittarit. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Antalya 
Matkan pituus 20–30 km
Matkan kesto 30–40 min

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Antalya lasten kanssa

Vesi- ja huvipuistoja
Dedeman Aquapark
-vesipuistossa on likumäkiä kaikenikäisille. Puisto on Laran kaupunginosassa.
Aktur Park -huvipuistossa on laitteita kaikenikäisille hurjapäille. 

Muuta tekemistä lapsille
Mini City -puistossa on pienoiskoossa Turkin vanhoja kaupunkeja.
Ajelu vanhalla raitiovaunulla Konyaaltin rannan läheltä Vanhankaupungin portin kautta aina Laran rannalle saakka.

Suurien ostoskeskusten yhteydessä on lapsille omat leikkipaikat.
Antalyan kaupungissa on lelumuseo.

Lastenruokia myydään supermarketeissa. Lastenrattaita vuokrataan.


Nähtävyydet

Antalyan Vanhassakaupungissa, Kaleicissa on paljon historiallisia nähtävyyksiä. Kaupungin tunnus on uurrettu Yivli-minareettii vuodelta 1240.
Hadrianuksen portti, Atatürk Caddesin puolella, jakaa Vanhankaupungin ja uuden Antalyan. Vuodelta 130 jaa. peräisin oleva portti on yksi roomalaisajan parhaiten säilyneitä nähtävyyksiä.
Muurien sisäpuolella on ottomaanienaikaisia kauniita rakennuksia, joita on kunnostettu ravintoloiksi ja pieniksi hotelleiksi. Vanhankaupungin muurien vanhimmat osat ovat hellenistiseltä ajalta.
Muita Vanhankaupungin nähtävyyksiä ovat Katkaistu minareetti, Yskele-moskeija ja kellotorni.

Antalyan museossa Konyaalti Bulvarilla on esillä paikallista taidetta ja esineistöä.

Suosittuja retkikohteita Antalyan lähistöllä ovat mm. Pergen vanha rauniokaupunki (17 km) sekä Aspendoksen teatteri (n. 50 km), yksi maailman parhaiten säilyneistä roomalaisista teattereista. Dudenin vesiputoukset kaupungin ulkopuolella on paikallisten suosima viehättävä virkistysalue. 

Termessoksen vanha rauniokaupunki sijaitsee yli kilometrin korkeudella Taurus-vuoristossa. Luonnonkaunis Olympoksen alue ja Chimeran luonnonpuisto ovat n. 80 km:n päässä Antalyasta.


Ostokset

Antalyan ostosmahdollisuudet ovat monipuoliset. Atatürk-, Cumhuriyet ja Istiklar-pääkaduilla on muotiliikkeitä ja jalokivikauppoja. Voit tehdä löytöjä keskustan vilkkaailla basaarialueilla. Kävelyetäisyydellä Vanhastakaupungista on suosittu MatkAntalya-ostoskeskus, suuressa Migros-ostoskeskuksessa on useita paikallisia ja kansainvälisiä liikkeitä sekä elokuvateatteri.

Kaupungin laitamilla on paljon ostoskeskuksia ja tehtaanmyymälöitä. Terra City on tyylitietoisten paikallisten suosima ostoskeskus Laran kaupunginosassa. Lentoasemalle johtavan tien varrella on suuria kultakauppoja, nahkaliikkeitä ja tehtaanmyymälöitä. Antalyasta Kemeriin johtavan tien varrella ovat mm. Rock Center ja Karayalar, joissa myydään merkkivaatteita, kenkiä, kotitaloustuotteita, laukkuja ym. Ostoskeskuksissa on korkeampi hintataso.

Suosittuja ostoksia ovat vaatteet, kengät, kankaat, nahkatuotteet, laukut, kultakorut, lelut ja mausteet. Liikkeet ovat avoinna n. klo 9–22, basaarit jopa myöhempään.


Ravintolat ja huvit

Antalyan ravintolatarjonta on vertaansa vailla ja voit herkutella niin tasokkaissa kansainvälisissä ravintoloissa kuin edullisissa paikallisissa ruokapaikoissakin.

Vanhankaupungin kujilla on lukuisia suosittuja ravintoloita, joissa monissa on kauniit näkymät merelle ja satamaan. Turkkilaisia pikaruokapaikkoja, lounas- ja döner-ravintoloita on keskustassa mm. Atatürk Caddesilla (Palmukadulla) ja Döner Caddesilla. Kalaravintoloita on maustebasaarin alueella. Osassa ravintoloita soitetaan iltaisin elävää musiikkia. Konyaalti Beach Parkissa on useita tyylikkäitä, paikallisten suosimia ravintoloita.

Yksi Antalyan vilkkaan iltaelämän keskuksista on tunnelmallinen huvivenesatama baareineen ja diskoineen. Myös Vanhassakaupungissa on lukuisia baareja ja diskoja, joissa soi turkkilainen tai kansainvälinen musiikki.


Tapahtumat

Vuosittaiset Aspendoksen ooppera- ja balettijuhlat antiikin teatterissa ovat kesä–heinäkuussa. Ohjelmassa on oopperaa, balettia ja konsertteja upeassa ja tunnelmallisessa Aspendoksen antiikin teatterissa, joka sijaitsee n. 40 km päässä Antalyasta. 

Antalyassa järjestetetään elokuvajuhlat syyskuussa.


Uimarannat

Vanhankaupungin sataman vieressä, Mermerlin pienellä rannalla voi pulahtaa uimaan myös kallioilta ja laiturilta. Konyaaltin 7 kilometrin mittainen pikkukivinen, kirkasvetinen ranta on kaupungin länsipuolella. Rannalle pääsee kätevästi raitiovaunulla ja bussilla. Keskustan itäpuolella sijaitsevalle Laran hiekkarannalle on matkaa n. 10 km.

Rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja, n. 5 TRY/tuoli tai varjo. Rannoilla on kahviloita ja turkkilaista ja kansainvälistä ruokaa tarjoavia ravintoloita. Voit vuokrata polku- ja banaaniveneitä, vesihiihtää, surffata ja pelata rantalentistä. Rannoilla on palveluja vain kesäkuukausina.

Asukasluku ja etäisyydet

Antalya n. 1 068 000 as.

Belek 40 km
Kemer 45 km
Side 75 km
Alanya 130 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.