Phuket, Naka Island – tietoa matkakohteesta

Phuket, Naka Island 1
Phuket, Naka Island 2
Phuket, Naka Island 3
Phuket, Naka Island 4
Phuket, Naka Island 5
Phuket, Naka Island 6
Phuket, Naka Island 7
Phuket, Naka Island 8
Phuket, Naka Island 9
Phuket, Naka Island 10
Phuket, Naka Island 11
Phuket, Naka Island 12
Phuket, Naka Island 13
Phuket, Naka Island 14
Phuket, Naka Island 15
Phuket, Naka Island 16
Phuket, Naka Island 17
Phuket, Naka Island 18
Phuket, Naka Island 19
Phuket, Naka Island 20
Phuket, Naka Island 21
Phuket, Naka Island 1
Phuket, Naka Island 2
Phuket, Naka Island 3
Phuket, Naka Island 4
Phuket, Naka Island 5
Phuket, Naka Island 6
Phuket, Naka Island 7
Phuket, Naka Island 8
Phuket, Naka Island 9
Phuket, Naka Island 10
Phuket, Naka Island 11
Phuket, Naka Island 12
Phuket, Naka Island 13
Phuket, Naka Island 14
Phuket, Naka Island 15
Phuket, Naka Island 16
Phuket, Naka Island 17
Phuket, Naka Island 18
Phuket, Naka Island 19
Phuket, Naka Island 20
Phuket, Naka Island 21

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Hotellin edustalla rauhallisella hiekkarannalla nautitaan auringosta ja uimisesta. Vuokraamalla kanootin voit meloa kirkkaissa vesissä.  

Hotelli järjestää vierailleen vaihtelevaa ohjelmaa ja aktiviteetteja, kuten ohjattua liikuntaa ja kokkikursseja. Hotellissa on kuntosali. Voit myös lainata polkupyöriä.

Golf

Phuketin saarella voit golfata useilla tasokkailla kentillä. 

Laguna Phuket Golf Clubin Championship-kentällä vesi on pelissä mukana usealla reiällä. Kenttä sijaitsee lähellä Dusit Thani Laguna Phuket -hotellia.
Blue Canyon Country Clubin Lake- ja Canyon-kentät sijaitsevat lentokentän läheisyydessä ja Loch Palm- ja Red Mountain -kentät saaren keskiosassa.
Jack Nicklauksen suunnittelema merenrantakenttä Mission Hills Phuket Golf Club sijaitsee saaren koillisrannikolla.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Nakan saarella ei ole apteekkia. Lähimmät apteekit ja sairaalat ovat Phuketin saarella.

Bangkok Clinic on Laguna Phuket -kauppakeskuksessa. Lääkäriasemalla on ympärivuorokautinen päivystys.
Sonita Clinic on Kamala Beachilla. Molemmat lääkäriasemat hyväksyvät useimmat suomalaiset matkavakuutukset.  
Siriroj International Hospital Phuket Townissa hyväksyy mm. Ifin ja Eurooppalaisen vakuutukset. Useimmat vakuutusyhtiöt suosittelevat tätä sairaalaa.
Bangkok Phuket Hospital sijaitsee Phuket Townissa läheisyydessä. Sairaalassa käy mm. Eurooppalaisen matkavakuutus.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä hotellissa. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista ja valuutanvaihtopisteistä, Lähin automaatti on Ao Por Grand -satamassa, Phuketin saarella. Useissa paikoissa luottokortilla maksettaessa laskuun lisätään 3–5 % käsittelykuluja.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmastoon sopii kevyt vaatetus. Luonnonmateriaalit, kuten esim. puuvilla, ovat parhaita. Busseissa on erittäin tehokas ilmastointi, joten bussimatkoja varten kannattaa ottaa mukaan pitkähihaista vaatetta. Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta, jotka kannattaa ottaa mukaan jo kotoa. Naka-saarella ei ole juurikaan ostosmahdollisuuksia. 

Palveluraha

Thaimaassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Sopiva kiitos laukunkantajalle on n. 50 THB/laukku, retkibussin kuljettajalle 25–50 THB ja siivoojalle 100–200 THB/vk. Ravintolassa voit jättää laskun loppusummasta ja ravintolan tasosta riippuen esim. 20–60 THB.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Phuket, Naka Island kohdeopas


Kulkuyhteydet

The Naka Island Resort & Spa -hotellilla on vierailleen oma venekuljetus hotellin ja Phuketin saaren välillä. Kuljetuksia on muutaman kerran päivässä molempiin suuntiin, matka kestää n. 10 min. Phuketissa venelaituri sijaitsee Ao Por Grand -satamassa. Satamasta voit jatkaa matkaa taksilla, ja hotellin henkilökunta voi auttaa taksin varaamisessa.  

Phuketin saarella liikut kätevästi taksilla, taksin voit vuokrata myös pidemmäksi aikaa.


Lentokenttäkuljetukset

Matkan hintaan sisältyvät edestakaiset auto- ja venekuljetukset lentoasemalta hotellille. 

Lentokenttä Phuket
Matkan pituus n. 23 km
Matkan kesto n. 30 min, lisäksi venematka hotelliin
Lentoasemalta on matkaa Ao Por Grand -satamaan n. 23 km. Satamasta on noin 10 minuutin venekuljetus The Naka Island Resort & Spa -hotelliin.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Polkupyörän, purjelaudan ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 15 €/suunta/enintään 2 tavaraa. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa asiakaspalvelustamme.


Naka Island lasten kanssa

Hotellillamme on leikkihuone lapsille. 

Vesipuisto 
Splash Jungle -vesipuisto sijaitsee Mai Khaon ranta-alueella, Phuketin saaren länsirannikolla. Ao Por Grand Marina -satamasta matkaa on n. 23 km.
Blue Tree Phuket on noin neljä kilometriä Bangtaon ranta-alueelta sisämaan suuntaan.


Nähtävyydet

Naka-saaren trooppisen vehreä luonto ja Phang Ngan lahden maisemat saarineen ja karstikallioineen ovat unohtumattomia. 

Nähtävää Phuketin saarella

Phuketin kuuluisat näköalapaikat ovat saaren eteläisin piste Promthep Cape, jossa auringonlasku on kauneimmillaan, Karon View Point, josta näkee Katan ja Karonin hienohiekkaiset rannat, sekä Khao Nak Kertin -kukkula, jolla oleva buddhapatsas vartioi koko eteläistä Phuketia. 

Kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Chalongissa.
Khao Phra Thaeon kansallispuisto Thalangin kylän lähellä, n. 20 km Phuketin kaupungista pohjoiseen on paikallisten suosima ulkoilualue etenkin viikonloppuisin.

Wat Chalong on saaren tunnetuin buddhalainen temppelialue. Alueella järjestetään vilkkaat markkinat kiinalaisen uudenvuoden aikaan. 
Valkoisella marmorilla päällystetyllä Big Buddha -patsaalla on korkeutta 45 m. Patsas sijaitsee 380 metriä korkean jyrkän kukkulan huipulla saaren eteläosassa.

Kaivosmuseo esittelee saaren tinakaivoksien historiaa. Museo sijaitsee Kathussa, lähellä Loch Palm -golfkenttää.
Kansallismuseossa tutustut saaren kiinalaisiin perinteisiin, merimustalaisten kulttuuriin, kaivostoiminnan historiaan ja näet arvoesineitä Andamaanien alueelta. Thalangin kylässä, Heroines Monument -patsaan lähellä sijaitseva museo on avoinna päivittäin.
Interaktiivisessa Phuket Trick Eye 3D -museossa pääset maailmaan, jossa on vaikeaa erottaa todellisuus illuusiosta. Kaikenikäisille sopiva museo on Phuketin kaupungissa.
Baan Teelanka -talossa kaikki on ylösalaisin. Lentokenttätien varrella sijaitsevan takana on lisäksi pensaslabyrintti. 

Viehättävässä Phuket Townin Vanhassakaupungissa näet kiinalaiseen siirtomaatyyliin rakennettuja taloja, temppeleitä, hyvin säilyneitä kaupparakennuksia ja kahviloita. Pieneen alueeseen tutustut parhaiten kävellen. 
Baan Chinpracha on Phuketin kaupungin ainoa yleisölle avoinna oleva kiinalais-siirtomaatyylinen huvila. Vierailulla saat hyvän käsityksen varakkaan kiinalaisen perheen elämästä.


Ostokset

Nakan saarella ei ole ostosmahdollisuuksia. Saarella on joitain pieniä kioskeja, joista voi ostaa esim. vettä. Ostoksille kannattaa lähteä Patong Beachille tai Phuket Towniin. Tinkiminen kuuluu asiaan katukaupoissa. Tavarataloissa ja merkkiliikkeissä on kiinteät hinnat.

Patongissa on suuri Jungceylon-ostoskeskus, jossa on mm. merkkiliikkeitä, thaimaalaisia käsitöitä myyviä liikkeitä, ravintoloita, kahviloita sekä hyvinvarustettu supermarketti. Central Patong -ostoskeskus Patongin keskustassa tarjoaa useammassa kerroksessa merkkivaate- ja kosmetiikkatuotteita, alimmassa kerroksessa on ruokakauppa ja useita ravintoloita. Lentokenttätien varrella ovat Central Phuket- ja Big C -ostoskeskukset sekä Tesco-Lotus-supermarketti. Phuket Townissa on mm. Ocean Shopping Mall- ja Robinson-tavaratalot, kauppahalli sekä lukuisia pikkuliikkeitä. Laguna Phuketissa ja Bangtao Beachilla on jonkin verran pikkuliikkeitä.

Tavaratalot ovat avoinna klo 10/11–22/23, katukauppa jatkuu puoleen yöhön. Voit teettää edullisesti vaatteita, parhaat kankaat saat räätäleiltä ja silkit Jim Thompson Outlet -liikkeestä. Voit teettää silmälasit optikolla noin viikossa.


Ravintolat ja huvit

The Naka Island Resort & Spa -hotellin kaksi ravintolaa tarjoavat thai- ja kansainvälistä ruokaa sekä kalaa ja merenantimia. Saarella on joitain pieniä paikallisia ravintoloita, joiden aukioloajat vaihtelevat.

Iltaa vietetään omassa hotellissa. Upeita auringonlaskuja ihastellaan esimerkiksi ZBaarin terassilla.


Uimarannat

The Naka Island Resort & Spa -hotellin omalla vaaleahiekkaisella rannalla ja allasalueella nautitaan auringosta ja uimisesta. Rannalla on hotellivieraiden käytössä maksuttomia aurinkotuoleja ja -varjoja. Loivasti syvenevällä rannalla on suuret vuoroveden vaihtelut.

Nakan saaren itäosassa on myös pieniä hiekkarantoja. Joillain rannoilla vuokrataan kanootteja ja vesiskoottereita. Nämä rannat ovat päivisin suosittuja veneretkien kohteita. 

Thaimaan viranomaisten toimesta Phuketin rantoja ja rantamaisemaa on siistitty ja palautettu kauniiseen luonnontilaan. Osalla rannoista, kuten Karonilla, Katalla, Kamalalla ja Patongilla on palvelualueita, joilla voit vuokrata käyttöösi rantatuoleja, rantamattoja ja aurinkovarjoja. Myös oman varjon tuominen rannoille on sallittua. Pienimmillä rannoilla palvelut ovat rajallisempia.

Asukasluku ja etäisyydet

Phuketin saari n. 500 000 as.
Phuket Town n. 150 000 as.

Etäisyydet Naga Island -saarelta:
Phuketin saarelle, Ao Por Grand -satamaan n. 10 min venematka

Satamasta
Laguna Phuket n. 25 km
Bangtao Beach n. 25 km
Phuket Town n. 30 km
Patong Beach n. 40 km
Karon Beach n. 45 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.