Phuket, Cape Panwa – tietoa matkakohteesta

Phuket, Cape Panwa 1
Phuket, Cape Panwa 2
Phuket, Cape Panwa 3
Phuket, Cape Panwa 4
Phuket, Cape Panwa 5
Phuket, Cape Panwa 6
Phuket, Cape Panwa 7
Phuket, Cape Panwa 8
Phuket, Cape Panwa 9
Phuket, Cape Panwa 10
Phuket, Cape Panwa 11
Phuket, Cape Panwa 12
Phuket, Cape Panwa 13
Phuket, Cape Panwa 14
Phuket, Cape Panwa 15
Phuket, Cape Panwa 16
Phuket, Cape Panwa 1
Phuket, Cape Panwa 2
Phuket, Cape Panwa 3
Phuket, Cape Panwa 4
Phuket, Cape Panwa 5
Phuket, Cape Panwa 6
Phuket, Cape Panwa 7
Phuket, Cape Panwa 8
Phuket, Cape Panwa 9
Phuket, Cape Panwa 10
Phuket, Cape Panwa 11
Phuket, Cape Panwa 12
Phuket, Cape Panwa 13
Phuket, Cape Panwa 14
Phuket, Cape Panwa 15
Phuket, Cape Panwa 16

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Thaimaassa on vasemmanpuoleinen ja erittäin vilkas liikenne. Voit vuokrata auton tai minibussin kuljettajineen puoleksi päiväksi tai päiväksi kohteessa oppaittemme kautta. Halutessasi voit varata mukaan myös englanninkielisen paikallisoppaan.


Harrastukset

Hotelleiden vesiurheilukeskuksissa voit mm. lainata kanootteja ja surffilautoja. Voit ottaa osaa suomalaisen Raya Diversin järjestämille sukelluskursseille ja -retkille, retkiä tehdään mm. koralleistaan ja rikkaasta merielämästään kuuluille Rayan saarille (Raya Yai ja Raya Noi).
Saarella on useita golfkenttiä. Lähisaarille pääsee veneillä snorkailemaan, pitkähäntäveneitä on n. 1 km:n päässä hotellista.

Golf

Phuketin saarella voit golfata useilla tasokkailla kentillä. 

Laguna Phuket Golf Clubin Championship-kentällä vesi on pelissä mukana usealla reiällä. Kenttä sijaitsee lähellä Dusit Thani Laguna Phuket -hotellia.
Blue Canyon Country Clubin Lake- ja Canyon-kentät sijaitsevat lentokentän läheisyydessä ja Loch Palm- ja Red Mountain -kentät saaren keskiosassa.
Jack Nicklauksen suunnittelema merenrantakenttä Mission Hills Phuket Golf Club sijaitsee saaren koillisrannikolla.

Ratsastus

Phuket Riding Club on on Chalongilla n. 14 km:n päässä. Tallillla on maasto- ja rantaratsastusretkiä.

Sukellus ja snorklaus

Phuket on yksi maailman parhaista sukelluskohteista. Saarella on lukuisia sukelluskeskuksia, jotka tekevät retkiä lähisaarten koralliriutoille.
Yhteistyökumppanimme Phuketissa on suomalainen sukelluskeskus Raya Divers. Voit varata ja maksaa sukelluskurssit etukäteen jo Suomessa.  
Useimmilla rannoilla voi snorklata.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekkeja on hotellien läheisyydessä. Yleisimpiä lääkkeitä myydään myös minimarketeissa.

Siriroj International Hospital Phuket Townissa hyväksyy mm. Ifin ja Eurooppalaisen vakuutukset.

Juomavesi

Vesijohtovesi ei ole juomakelpoista. Voit ostaa juomavettä mm. minimarketeista.

Liikuntaesteiset

Cape Panwan alue ei sovi hyvin liikuntaesteisille eikä pyörätuolissa liikkuville. Jalkakäytäviä ei ole lainkaan ja alueella on korkeuseroja. Karonin alue sopii parhaiten pyörätuolilla liikkuville ja rantakadun leveää jalkakäytävää pitkin voi siirtyä paikasta toiseen. Retkillä pyörätuolilla liikkuminen on erittäin hankalaa lukuisten portaiden, venematkojen ja retkibussien korkeiden askelmien vuoksi. Phuketissa ei ole invatakseja.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa, Visa Electron, MasterCard, American Express ja Diners käyvät maksuvälineinä hotelleissa ja useimmissa suuremmissa ravintoloissa ja liikkeissä. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista ja valuutanvaihtopisteistä, Visa Electronilla vain automaateista. Useissa paikoissa luottokortilla maksettaessa laskuun lisätään 3–5 % käsittelykuluja. 

Valuutanvaihtopisteet ovat avoinna päivittäin n. klo 10–20. Useimmissa hotelleissa voi vaihtaa rahaa ja matkashekkejä, mutta kurssi on huomattavasti heikompi kuin valuutanvaihtopisteissä. Hotellien läheisyydessä on valuutanvaihtopisteitä ja automaatteja.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmastoon sopii kevyt vaatetus. Luonnonmateriaalit, kuten esim. puuvilla, ovat parhaita. Busseissa on erittäin tehokas ilmastointi, joten bussimatkoja varten kannattaa ottaa mukaan pitkähihaista vaatetta. Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista. Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta. Voit ostaa niitä myös lomakohteesta.

Palveluraha

Thaimaassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Sopiva kiitos laukunkantajalle on n. 50 THB/laukku, retkibussin kuljettajalle 25–50 THB ja siivoojalle 100-200 THB/vk. Ravintolassa voit jättää laskun loppusummasta ja ravintolan tasosta riippuen esim. 20–60 THB.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Phuket, Cape Panwa kohdeopas


Kulkuyhteydet

Taksilla liikkuminen on vaivatonta ja edullista, voit vuokrata taksin myös pidemmäksi aikaa. 
Phuket Townissa on kätevä liikkua tuk-tukilla. Sovi hinta etukäteen. Matka Cape Panwasta Phuket Towniin, Karonille ja Katalle kestää n. 45 min.
Voit varata auton kuljettajineen oppailtamme kohteessa.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset hintaan 18 €/aikuinen ja 9 €/lapsi 2–17-v., alle 2-vuotiaat sylilapset maksutta. Voit ostaa myös yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetuksen voit ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus tulee ostaa viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Phuket
Matkan pituus n. 50 km Cape Panwan hotelliin
Matkan kesto n. 1 tunti

Yhteydet lentokentältä
Pelkän lennon ostaneet pääsevät lentoasemalta lomakohteeseen taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Polkupyörän, purjelaudan ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 15 €/suunta/enintään 2 tavaraa. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa asiakaspalvelustamme.


Cape Panwa lasten kanssa

Lasten kanssa saa vaihtelua lomapäiviin osallistumalla retkillemme.

Vesipuisto
Splash Jungle -vesipuisto sijaitsee Mai Khaon ranta-alueella. 

Muuta tekemistä lasten kanssa
Phuketin akvaariossa on värikäs kokoelma sekä sisävesien että meren kaloja. Akvaario on osa meribiologian laitosta, ja sijaitsee saaren eteläosassa Cape Panwan niemellä. 

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään purkkiruokia sekä paikallisia pienikokoisia vaippoja. 


Nähtävyydet

Nähtävää Phuketin saarella

Phuketin kuuluisat näköalapaikat ovat saaren eteläisin piste Promthep Cape, jossa auringonlasku on kauneimmillaan, Karon View Point, josta näkee Katan ja Karonin hienohiekkaiset rannat, sekä Khao Nak Kertin -kukkula, jolla oleva buddhapatsas vartioi koko eteläistä Phuketia.

Orkideapuutarhassa kasvatetaan lukuisia orkidealajikkeita. puutarha on Chalongin ja Rawain välillä.
Uusi Kasvitieteellinen puutarha sijaitsee saaren keskiosassa.
Khao Phra Thaeon kansallispuisto Thalangin kylän lähellä, n. 20 km Phuketin kaupungista pohjoiseen on paikallisten suosima ulkoilualue etenkin viikonloppuisin. Puiston yhteydessä sijaitsee gibboniapinoiden kuntoutuskeskus.

Akvaariossa näet värikkään kokoelman makean ja suolaisen veden kaloja. Cape Panwan niemellä sijaitseva akvaario on osa meribiologian laitosta. 

Wat Chalong on saaren tunnetuin buddhalainen temppelialue. Alueella järjestetään vilkkaat markkinat kiinalaisen uudenvuoden aikaan. 
Valkoisella marmorilla päällystetyllä Big Buddha -patsaalla on korkeutta 45 m. Patsas sijaitsee 380 metriä korkean jyrkän kukkulan huipulla saaren eteläosassa.

Kaivosmuseo esittelee saaren tinakaivoksien historiaa. Museo sijaitsee Kathussa, lähellä Loch Palm -golfkenttää.
Kansallismuseossa tutustut saaren kiinalaisiin perinteisiin, merimustalaisten kulttuuriin, kaivostoiminnan historiaan ja näet arvoesineitä Andamaanien alueelta. Thalangin kylässä, Heroines Monument -patsaan lähellä sijaitseva museo on avoinna päivittäin.
Interaktiivisessa Phuket Trick Eye 3D -museossa pääset maailmaan, jossa on vaikeaa erottaa todellisuus illuusiosta. Kaikenikäisille sopiva museo on Phuketin kaupungissa.
Baan Teelanka -talossa kaikki on ylösalaisin. Lentokenttätien varrella sijaitsevan takana on lisäksi pensaslabyrintti. 

Viehättävässä Phuket Townin Vanhassakaupungissa näet kiinalaiseen siirtomaatyyliin rakennettuja taloja, temppeleitä, hyvin säilyneitä kaupparakennuksia ja kahviloita. Pieneen alueeseen tutustut parhaiten kävellen. 
Baan Chinpracha on Phuketin kaupungin ainoa yleisölle avoinna oleva kiinalais-siirtomaatyylinen huvila. Vierailulla saat hyvän käsityksen varakkaan kiinalaisen perheen elämästä.


Ostokset

Ostoksille kannattaa suunnata Phuket Towniin, jossa on mm. Ocean Shopping Mall- ja Robinson-tavaratalot, kauppahalli sekä lukuisia pikkuliikkeitä. Patongissa on kaksi Ocean Plaza -tavarataloa ja suuri Jungceylon-ostoskeskus, jossa on mm. merkkiliikkeitä, thaimaalaisia käsitöitä myyviä liikkeitä sekä hyvinvarustettu supermarketti. Lentokenttätien varrella ovat Central Phuket-  ja Big C -ostoskeskukset sekä Tesco-Lotus-tavaratalo.

Tinkiminen kuuluu asiaan katukaupoissa. Tavarataloissa ja merkkiliikkeissä on kiinteät hinnat. Ostoskeskukset ovat avoinna klo 10/11–22/23, katukauppa jatkuu puoleen yöhön. Voit teettää edullisesti vaatteita. Parhaat kankaat saat räätäleiltä. Voit teettää silmälasit optikolla noin viikossa.


Ravintolat ja huvit

Cape Panwassa hotellien ulkopuolella on muutamia pieniä, edullisia ja paikallisia ravintoloita, joissa on tarjolla thairuokaa. Chalongissa on suosittu merenherkkuja tarjoava ravintola satamalaiturin vieressä. Phuket Townissa on thairavintoloiden lisäksi myös kansainvälisiä ravintoloita.

ltaelämä on keskittynyt hotelleihin. Phuketin iltaelämän keskus on vilkas Patong.


Uimarannat

Vesiurheilukeskuksesta voit nousuveden aikaan lainata kanootteja ja surffilautoja.
Cape Panwan rannan merivesi on sameahkoa ja vedessä on ajoittain meduusoja. Vuoroveden vaihtelut ovat suuret, laskuveden aikaan veden alta paljastuva matala ranta on mutainen.

Thaimaan viranomaisten toimesta Phuketin rantoja ja rantamaisemaa on siistitty ja palautettu kauniiseen luonnontilaan. Osalla rannoista, kuten Karonilla, Katalla, Kamalalla ja Patongilla on palvelualueita, joilla voit vuokrata käyttöösi rantatuoleja, rantamattoja ja aurinkovarjoja. Myös oman varjon tuominen rannoille on sallittua. Pienimmillä rannoilla palvelut ovat rajallisempia.

Asukasluku ja etäisyydet

Phuketin saari n. 350 000 as.
Phuket Town n. 150 000 as.

Etäisyydet Cape Panwa
Phuket Town 10 km
Kata Beach 21 km
Karon Beach 23 km
Patong Beach 25 km
Bangtao Beach 34 km
Phuket Laguna 33 km
Surin Beach 35 km
Khao Lak n. 100 km
Krabi n. 160 km
Koh Lanta n. 280 km

Internet

Hotelleissa toimii langaton verkko.

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.