• Uutuus

Ylläs – tietoa matkakohteesta

Ylläs 1
Ylläs 2
Ylläs 3
Ylläs 4
Ylläs 5
Ylläs 6
Ylläs 7
Ylläs 8
Ylläs 9
Ylläs 10
Ylläs 11
Ylläs 12
Ylläs 13
Ylläs 14
Ylläs 15
Ylläs 16
Ylläs 17
Ylläs 18
Ylläs 19
Ylläs 20
Ylläs 21
Ylläs 22
Ylläs 23
Ylläs 24
Ylläs 25
Ylläs 26
Ylläs 1
Ylläs 2
Ylläs 3
Ylläs 4
Ylläs 5
Ylläs 6
Ylläs 7
Ylläs 8
Ylläs 9
Ylläs 10
Ylläs 11
Ylläs 12
Ylläs 13
Ylläs 14
Ylläs 15
Ylläs 16
Ylläs 17
Ylläs 18
Ylläs 19
Ylläs 20
Ylläs 21
Ylläs 22
Ylläs 23
Ylläs 24
Ylläs 25
Ylläs 26

Tietoa kohteesta

Elämykset ja aktiviteetit

Maastohiihdon ja laskettelun ohessa Ylläksellä voi lumikenkäillä, viilettää retkiluistimilla tai fatbike-pyörällä, ratsastaa islanninhevosilla ja nauttia Lapin luonnosta husky- ja moottorikelkkasafareilla. Kylmäverisimmät viihtyvät pilkillä ja avannossa. 

Lumikylä SnowVillagessa voit istahtaa jääravintolaan tai -baariin nauttien taidokkaista jääveistoksista ja ihailla uskomattomia lumisviittejä.

Lumikenkäily

Lumikenkäilyyn sopivia reittejä on yli 50 km. Ohjatut retket vievät pilkille, pimeään metsään tai Ylläksen huipulta alas. Ylläksen vuokraamoista voit vuokrata lumikengät pariksi tunniksi tai vaikka koko viikoksi. Kokeile myös liukulumikenkiä, joilla pääset yhdistämään kävelyn ja hiihtämisen parhaat puolet ja voit päättää omat reittisi.

Luontopolut

Tutustu kauniiseen tunturimaisemaan kiireettä kävellen. Äkäslompolon puolella on hoidettuja talvipolkuja yli 30 km. Ylläsjärveltä lähtee kaksi reittiä, joista toinen on 1,5 km, toinen 7,5 km. Talvipolut on merkitty Ylläksen talviurheilukarttaan, joita voi ostaa kaupoista paikan päällä.

Fatbike -pyöräily

Ylläs on ykkönen myös fatbike-pyöräilyn osalta! Ylläksen alueella on yli 100 km huollettuja talvipyöräilyreittejä. Myös opastettuja pyöräretkiä järjestetään. Fatbike-pyöriä on vuokrattavana useissa vuokraamoissa.

Ratsastus

Koe luonnon taikaa hevosen selässä, vastaan voi astella vaikka kuukkeli. Ylläksen Vaellushevoset -talli järjestää opastettuja ratsastusretkiä ja vaelluksia varmajalkaisilla islanninhevosilla, jotka soveltuvat niin aloittelijoille kuin kauemmin ratsastusta harrastaneille.

Tapahtumat

Ylläksen tapahtumakalenterista näet kaikki lomallesi osuvat tapahtumat urheilukisoista kulttuuriin ja viihteeseen.


Kulkuyhteydet

Skibussi 
Skibussi kiertää useita kertoja tunnissa tunturin ympäri Äkäslompolon ja Ylläsjärven kautta. Kertalipun voit ostaa suoraan kuljettajalta käteisellä tai kortilla, tai ladata liput skidata-kortille Ylläksen hissilippupisteissä.

Taksi
Voit tilata taksin ympäri vuorokauden numerosta 0200 718 00. Mikäli tarvitset suuremman minibussin, varaa se vähintään 24 t ennakkoon.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään 2 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Kittilä
Matkan pituus Äkäslompoloon n. 50 km, Ylläsjärvelle n. 36 km 
Matkan kesto Äkäslompoloon n. 1 t, Ylläsjärvelle n. 30 min 

Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on urheiluvälineitä (esim. hiihtovarusteet), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi välineille paikan kuljetuksessa.


Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai kohteesta riippuen myös vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. 


Ylläs lasten kanssa

Ylläsjärven rannalla sijaitsevassa liikunta- ja toimintapuistossa riittää puuhaa perheen pienimmille. Täällä voit pelata pallopelejä, sählyä tai kokea vauhdin hurmaa vaijeriliu'un, liukumäkien ja linnunpesäkeinun siivittämänä. Puisto on käytössä talvisin, mikäli sääolosuhteet sen sallivat.

Luonnon helmaan pääset koko perheen kanssa Äkäslompolon Varkaankuruun Velhonpolkua pitkin, jonka varrella voi viettää evästauon Velhon kodassa. Hyvin hoidettu talvipolku lähtee luontokeskus Kellokkaan pihalta.


Nähtävyydet

Pallas-Yllästunturin kauniissa kansallispuistossa liikutaan talvisin suksilla, patikoiden, fatbike-pyöräillen tai lumikengillä. Talviretkeilyreittejä on yli 100 km.
Äkäslompoloa ympäröi ainutlaatuinen seitsemän tunturin maisema. Tuntureiden muoto ja maasto poikkeavat toisistaan, ja halutessasi voit valloittaa ne suksilla tai lumikengillä, matalimpiin pääsee myös kävellen. 
Yllästunturin luontokeskus Kellokas tarjoaa viimeisimmät tiedot avoinna olevista retkeilyreiteistä. Meän elämää -näyttelyssä tutustut paikalliseen luontoon ja kulttuuriin. Luontokeskuksessa on myös Savottamuseo, elokuvaesityksiä ja ryhmäopastuksia.
Kuerjoen kurun kaksi putousta ovat vaikuttava näky kuohuvine koskineen. Hurjapäisimmät laskevat putoukset kanootilla.
Jylhän rotkojärven Pakasaivon, entisen seitapaikan maisemat ovat mystisiä. Rotkon reunamilla on katselupaikkoja, kota ja tulentekomahdollisuus. 
Äkässaivo, yksi Lapin mahtavimmista seitapahdoista, on saamelaisten vanha uhripaikka. Tätä saivojärveä ihailemaan pääsee parhaiten lumikengillä. Perillä on kota ja tulentekopaikka.


Ostokset

Ylläsjärvellä ja Äkäslompolossa voit tehdä ostoksia urheiluliikkeissä, lahjatavarakaupoissa ja käsityöputiikeissa. Ylläsjärven suurin elintarvikeliike on Eelin kauppa, Äkäslompolossa toimii perinteikäs Jounin kauppa.

Suosittuja tuliaisia ovat laadukkaat villapaidat- ja pipot sekä perinteiset herkut riista- ja marjasäilykkeistä Lapin rieskoihin ja leipäjuustoon.


Ravintolat ja huvit

Ylläksen monipuolinen ravintolatarjonta vaihtelee kodikkaista pubeista ja rinneravintoloista laadukkaisiin à la carte -ravintoloihin. Latukahvilat tarjoavat niin suolaisia kuin makeita herkkuja lappilaiseen tapaan. Upeista tunturi- ja taigametsänäkymistä nautit 718 metrin korkeudella olevassa Ylläskammi 718 -kahvilassa, jonne pääset gondolihissillä. Lainion Lumikylän Jääbaarin hyytävät juomat puolestaan tasaavat hengityksen hiihtolenkin jälkeen.

Kokeile Lapin keittiön puhtaista luonnonantimista valmistettuja erikoisuuksia - poronkäristystä, nieriää tai rautua pottumuusilla tai pohjoisia riistaherkkuja, unohtamatta jälkiruuaksi leipäjuuston ja lakkahillon suussasulavaa liittoa pannukahvin kera.

Iltaohjelmaa tarjoavat after ski -baarit sekä tunnelmalliset pubit esiintyjineen, joista tunnetuin lienee Jounin kaupan yhteydessä oleva Selvä Pyy. Alueella on myös vauhdikkaita yökerhoja, mutta kokonaisuudessaan meno on Ylläksellä jonkin verran rauhallisempaa kuin muissa suosituissa hiihtokeskuksissa.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Äkäslompolossa on apteekki, Ylläsjärvellä Eelin kaupan yhteydessä apteekin palvelupiste. Lääkäriasema MediYlläksen palvelupiste on Äkäslompolossa osoitteessa Äkäsentie 10, Ylläsjärvellä liikekeskus Taigan yhteydessä.
Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys hotellin vastaanottoon. 

Liikuntarajoitteiset

Ylläksellä on invatakseja (varaus tehtävä ennakkoon).

Asukasluku ja etäisyydet

Äkäslompolo n. 500 as.
Ylläsjärvi n. 300 as.

Äkäslompolo–Kittilä n. 55 km
Ylläsjärvi–Kittilä n. 40 km

Äkäslompolo–Levi n. 63 km
Ylläsjärvi–Levi n. 53 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.