• Uutuus

Saariselkä – tietoa matkakohteesta

Saariselkä 1
Saariselkä 2
Saariselkä 3
Saariselkä 4
Saariselkä 5
Saariselkä 6
Saariselkä 7
Saariselkä 8
Saariselkä 9
Saariselkä 10
Saariselkä 11
Saariselkä 12
Saariselkä 13
Saariselkä 14
Saariselkä 15
Saariselkä 16
Saariselkä 17
Saariselkä 18
Saariselkä 19
Saariselkä 20
Saariselkä 21
Saariselkä 22
Saariselkä 23
Saariselkä 24
Saariselkä 25
Saariselkä 26
Saariselkä 27
Saariselkä 28
Saariselkä 29
Saariselkä 1
Saariselkä 2
Saariselkä 3
Saariselkä 4
Saariselkä 5
Saariselkä 6
Saariselkä 7
Saariselkä 8
Saariselkä 9
Saariselkä 10
Saariselkä 11
Saariselkä 12
Saariselkä 13
Saariselkä 14
Saariselkä 15
Saariselkä 16
Saariselkä 17
Saariselkä 18
Saariselkä 19
Saariselkä 20
Saariselkä 21
Saariselkä 22
Saariselkä 23
Saariselkä 24
Saariselkä 25
Saariselkä 26
Saariselkä 27
Saariselkä 28
Saariselkä 29

Tietoa kohteesta

Elämykset ja aktiviteetit

Saariselän ja lähiympäristön upeissa tunturimaisemissa voit nauttia monenlaisista aktiviteeteista hiihdon ja laskettelun ohella. Lapin talvinen luonto lumoaa kävelyretkillä, lumikenkäillessä, ratsastusretkellä tai opastetuilla husky-, poro- tai moottorikelkkasafareilla. Saariselkä Bowling -keilahallissa voit keilauksen lisäksi pelata biljardia, snookeria tai lautapelejä. Keskustassa on luistinrata.

Ulkoilun lomassa rentoudut Holiday Club -hotellin yhteydessä sijaitsevan kylpylän uima-altaissa ja saunoissa.

Lumikenkäily

Saariselän keskustan läheisyydessä voit lumikenkäilllä talvisissa maisemissa myös merkityillä lumikenkäilyreiteillä, joilla kävely on helpompaa kuin umpihankikävely. Lumikenkäilykausi alkaa yleensä marras–joulukuussa, jolloin lunta on jo riittävästi maastossa.
Saariselällä noin 6 kilometrin pituinen merkitty reitti johtaa Iisakkipään tunturille. Merkittyjä reittejä on myös Kiilopään tunturikeskuksen alueella.

Luontopolut

Saariselän talvikävelyreitit sopivat kaikenikäisille reippailijoille. Osalla reiteistä voi kulkea myös lastenrattaiden kanssa. Kaunispään huipulle johtaa noin 2 km:n pituinen reitti, jonka päässä avautuvat mahtavat maisemat kaikkiin ilmansuuntiin. Urho Kekkosen kansallispuistossa voit kävellä parin kilometrin pituista reittiä, Laanilaan vievällä reitillä on pituutta nelisen kilometriä suuntaansa.  

Kesäaikaan laaja reittiverkosto mahdollistaa niin lyhyet päiväretket kuin pidemmät vaelluksetkin Saariselän ja Urho Kekkosen kansallispuiston maisemissa.

Pyöräily

Talvipyöräilyyn sopivia reittejä on Saariselän ja Kiilopään alueilla.

Tapahtumat

Lue lisää Saariselän alueen tapahtumista.


Kulkuyhteydet

Saariselän keskustan alueella sijaitsevat palvelut ovat kävelyetäisyydellä hotellistasi.   

Maksullinen Skibussi liikennöi talviaikaan reitillä Ivalo–Saariselkä–Kiilopää. Skibussilla pääsee Saariselän hissiasemalle.
Skibussia voit hyödyntää myös hiihtoretkillä. Voit esimerkiksi tehdä bussilla päiväretken Kiilopäälle tai hiihtää Kiilopäälle (n. 10 km) tai Kakslauttaseen (n. 14 km) ja palata Skibussilla takaisin Saariselälle. Tarkista bussin aikataulut ennen hiihtoretkelle lähtöä. 
Päivälippu maksaa 5 €.

Taksi
Voit tilata taksin myös hotelliin.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään 2 päivää ennen lähtöä.

Lentokenttä Ivalo
Matkan pituus n. 26 km 
Matkan kesto n. 30 min 

Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on urheiluvarusteita (esim. hiihtovarusteet), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai kohteesta riippuen myös vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. 


Saariselkä lasten kanssa

Lapsille ja aikuisille vauhdin hurmaa tarjoaa noin 1 800 metrin pituinen pulkkamäki Kaunispään tunturin etelärinteellä. Suomen pisin pulkkamäki alkaa Kaunispään huipulta ja sen voi laskea joko hissiasemalle tai Saariselän keskustan tuntumaan. Kaunispään huipulle pääsee kävellen ja autolla, talvisin myös suksibussilla tai tuolihissillä.

Perheen pienimpiä varten on rinnealueella oma laskettelualue. Keskustan alueella on leikkikenttä, joka toimii talvisin luistinratana. Lähiympäristössä on kaikenikäisille sopivia kävelyreittejä, joilla kulkiessa on mukava tarkkailla pohjoisen luontoa. Eväitä voi nauttia esimerkiksi Kummituskämpän päivätuvalla, joka on vain muutaman sadan metrin päässä Lapland Hotels Riekonlinnasta. 

Useat järjestetyt safarit, kuten poro- ja koiravaljakkosafarit, revontuliretket ja porotilavierailut sopivat kaikenikäisille lomailijoille. 


Nähtävyydet

Saariselän keskustan läheisyydessä Kaunispään tunturin huipulla (438 m) kannattaa käydä ihastelemassa ympäristöön avautuvia mahtavia maisemia. Kaunispäälle pääsee kävellen, pyöräillen ja talvisin hissillä laskettelukeskuksesta, huipulle johtaa myös autotie. Huipun ravintolassa voi ruokailla tai nauttia juomia ja pientä syötävää upeiden näkymien äärellä. 

Urho Kekkosen kansallispuisto aivan Saariselän kupeessa on Suomen toiseksi suurin kansallispuisto. Vuonna 1983 perustetun puiston alueella on useita tuntureita ja kaikenikäisille ja -kuntoisille soveltuvia monipuolisia ulkoilu- ja retkeilyreittejä vaihtelevissa ja kauniissa maisemissa.

Metsähallitus ylläpitää Saariselällä Urho Kekkosen kansallispuiston neuvontapiste Kiehistä, jossa saa tietoa mm. kansallispuistosta ja sen retkeilyreiteistä.  

Pyhän Paavalin kappeli sijaitsee Lapland Hotel Riekonlinnan lähettyvillä. Vuonna 1996 valmistuneessa kappelissa järjestetään messujen lisäksi mm. konsertteja. 

Kiilopään tunturi (546 m) sijaitsee kansallispuistoalueella n. 16 km Saariselältä etelään. Retkeilijöiden suosima alue kaikkina vuodenaikoina. Saariselän ja Kiilopään välillä kulkee hiihtolatu.  

Tankavaaran kultakylä on n. 30 km Saariselältä etelään. Kultamuseossa voit tutustua Lapin kullankaivuun historiaan ja kaivajien elämään.  

Saamelaismuseo ja luontokeskus Siidassa tutustut saamelaiseen kulttuuriin ja pohjoisen luontoon. Museo sijaitsee Inarissa n. 70 km:n päässä. 

Ivalon keskusta palveluineen n. 30 km.


Ostokset

Saariselän K-Market Kuukkelin yhteydessä on mm. kahvila sekä postin palvelut. Saariselän alueella on joitain pikku liikkeitä, joissa myydään käsitöitä, sisustustuotteita ja koruja. Partioaitan valikoimissa on ulkoiluvarusteita.


Ravintolat ja huvit

Saariselän keskusta-alueella ja hotelleiden yhteydessä on ruokapaikkoja jokaiseen makuun, kotiruuasta à la carte -annoksia tarjoaviin illallisravintoloihin. Tarjolla on niin paikallisen keittiön riista- ja kalaruokia kuin hampurilaisia ja pizzaakin.
Laskettelualueen bistro ja Kaunispään Huippu ovat mainioita taukopaikkoja ruokailuun laskettelun lomassa. Hiihtoretkillä voit nauttia juomia, välipalaa tai lounasta esimerkiksi Laanilan, Kakslauttasen tai Kiilopään latukahviloissa. Hotelleiden ravintoloihin ovat tervetulleita myös hotellin ulkopoliset vieraat.

Iltaisin viihdytään alueen ravintoloissa ja baareissa. Joissain ravintoloissa soitetaan iltaisin tanssimusiikkia, suosituimpiin tanssiravintoloihin lukeutuu Santa's Hotel Tunturin ravintola.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Lähin apteekki on Ivalossa. Saariselän K-Market Kuukkelissa on apteekin palvelupiste, jossa myydään lähinnä itsehoitolääkkeitä.

Lääkäripalvelut ovat Ivalon terveyskeskuksessa. 

Liikuntarajoitteiset

Saariselkä soveltuu liikuntaesteisille. Kylän keskustassa on mahdollsuus esteettömään liikkumiseen, ja Saariselällä on invatakseja (varaus tehtävä ennakkoon).

Asukasluku ja etäisyydet

Saariselkä n. 300 as.
Saariselkä kuuluu Inarin kuntaan, jossa on n. 6 900 asukasta. 

Kakslauttanen n. 10 km
Kiilopää n. 16 km
Ivalo n. 30 km
Inari n. 70 km
Rovaniemi n. 260 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.