Lentokenttäkuljetukset

Saariselkä–Saariselkä Revontulikylä-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Siirtyminen Saariselän hotellilta Northern Lights Village Saariselkä -hotelliin

Saariselän hotellilta siirrytään päiväsaikaan Northern Lights Village Saariselkä -hotelliin. Matkan pituus on n. 1 km ja se kestään n. 5 minuuttia.

Kuljetus sisältyy matkan hintaan. Se voidaan vaihtoehtoisesti tehdä minibussilla tai autolla henkilömäärästä riippuen.

Tietoa kohteesta Saariselkä

Elämykset ja aktiviteetit

Saariselän ja lähiympäristön upeissa tunturimaisemissa voit nauttia monenlaisista aktiviteeteista vuoden ympäri. Lapin talvinen luonto lumoaa hiihdon ja laskettelun ohella kävelyretkillä, lumikenkäillessä ja husky-, poro- tai moottorikelkkasafareilla. Keväästä syksyyn loman parasta antia ovat Saariselän alueen ja viereisen Urho Kekkosen kansallispuiston laajat patikointi- ja pyöräilyreitistöt, kalastusvedet, melonta, koskenlasku ja ratsastus. Kesällä voit myös ajaa mönkijöillä ja pelata frisbeegolfia. Saariselällä on 18-väyläinen AA1-luokan rata DiscGolfPark.
Saariselkä Bowling -keilahallissa voit keilauksen lisäksi pelata biljardia, snookeria tai lautapelejä. Keskustassa on talvisin myös luistinrata.

Ulkoilun lomassa rentoudut Holiday Club -hotellin yhteydessä sijaitsevan kylpylän uima-altaissa ja saunoissa. Suomen Ladun Kiilopäällä ylläpitämä savusauna tarjoaa unohtumattomia saunaelämyksiä kesäisin ja talvisin. Tunturipuroon pääset pulahtamaan läpi vuoden. Useissa hotelleissa on omat saunat, jopa joissain huoneissa.

Kalastus

Inarin kunnan alueellla on useita kalastukseen soveltuvia järviä ja jokia. Kalastusluvat vaaditaan ja tilauksesta on saatavilla myös järjestettyjä kalastusretkiä. Retkistä ja kalastusvälinevuokrauksesta voit tiedustella Lapland Safarikselta.

Lumikenkäily

Saariselän keskustan läheisyydessä voit lumikenkäilllä talvisissa maisemissa myös merkityillä lumikenkäilyreiteillä, joilla kävely on helpompaa kuin umpihankikävely. Lumikenkäilykausi alkaa yleensä marras–joulukuussa, jolloin lunta on jo riittävästi maastossa.
Saariselällä noin 6 kilometrin pituinen merkitty reitti johtaa Iisakkipään tunturille. Merkittyjä reittejä on myös Kiilopään tunturikeskuksen alueella.

Luontopolut ja patikointi

Saariselän talvikävelyreitit sopivat kaikenikäisille reippailijoille. Osalla reiteistä voi kulkea myös lastenrattaiden kanssa. Kaunispään huipulle johtaa noin 2 km:n pituinen reitti, jonka päässä avautuvat mahtavat maisemat kaikkiin ilmansuuntiin. Urho Kekkosen kansallispuistossa voit kävellä parin kilometrin pituista reittiä, Laanilaan vievällä reitillä on pituutta nelisen kilometriä suuntaansa. Talvikävelyyn suositeltavat helpommat lähireitit ovat käytettävissä myös kesäisin ja soveltuvat silloin erityisen hyvin lapsiperheille ja osa myös liikuntaesteisille.

Kesäkaudella, sulan maan aikaan laaja reittiverkosto mahdollistaa niin lyhyet päiväretket Saariselän ja Kiilopään alueilla kuin pidemmät vaelluksetkin Saariselän ja Urho Kekkosen kansallispuiston maisemissa. Kansallispuiston satojen kilometrien vaellusreittien varrella on myös useita päivätupia ja tulentekopaikkoja.

Metsähallituksen infopisteestä löytyy kattava valikoima erilaisia karttoja alueen retkeilykohteisiin. Saariselän lähireittikarttoja on saatavilla myös mm. Lapland Safariksen vuokraamosta. Kartat ovat pääsääntöisesti maksullisia. Vuokraamosta saat tarvittaessa myös retkeilyvarusteita ja voit tutustua opastettujen retkien valikoimaan.

Melonta ja koskenlasku

Inarin kunnan kauniit, tuntureiden syleilyssä polveilevat järvet ja joet ovat ihanteellisia melontaan. Sopivia melontareittejä esim. Inarinjärven maisemissa on kaikentasoisille melojille. Ivalojoen koskissa taas onnistuu vaativampikin koskenlasku. Kajakkeja ja kanootteja vuokraa ja tilauksesta melontaretkiä järjestää Lapland Safaris. Koskenlaskusta voit kysellä lisätietoja Lapin Luontolomilta.

Pyöräily

Saariselän ja kansallispuiston alueella on satojen kilometrien pyöräilyverkosto, ja valittavissa on monen vaativuustason reittejä. Lapland Safariksen vuokraamossa on pyöriä jokaiseen tarpeeseen, maastopyörien lisäksi valittavana on fatbikeja, sähköavusteisia pyöriä sekä lapsi- ja juniorimalleja. Reittien varrella on päivätupia, joiden yhteydessä on tulentekopaikkoja. Metsähallituksen infopisteestä löytyy kattava valikoima erilaisia karttoja alueen retkeilykohteisiin. Saariselän lähireittikarttoja on saatavilla myös Lapland Safariksen vuokraamosta. Kartat ovat pääsääntöisesti maksullisia.

Talvipyöräilyyn sopivia reittejä on Saariselän ja Kiilopään alueilla.

Ratsastus

Hevosen selkään ratsaille pääset niin kesällä kuin talvella. Polaris Point Horses Saariselällä järjestää ympärivuoden ratsastusretkiä eri tasoisille ratsastajille.

Tapahtumat

Saariselän jokavuotisia tapahtumia ovat pitkänperjantain Vaskoolihiihto. Heinäkuun lopussa järjestettävät Inari-viikot sekä Jänkhällä jytisee -moottoripyörätapahtuma. Lue lisää Saariselän alueen tapahtumista.


Kulkuyhteydet

Saariselän keskustan alueella sijaitsevat palvelut ovat kävelyetäisyydellä hotellistasi.   

Maksullinen Skibussi liikennöi talviaikaan reitillä Ivalo–Saariselkä–Kiilopää. Skibussilla pääsee Saariselän hissiasemalle.
Skibussia voit hyödyntää myös hiihtoretkillä. Voit esimerkiksi tehdä bussilla päiväretken Kiilopäälle tai hiihtää Kiilopäälle (n. 10 km) tai Kakslauttaseen (n. 14 km) ja palata Skibussilla takaisin Saariselälle. Tarkista bussin aikataulut ennen hiihtoretkelle lähtöä. 
Päivälippu maksaa 5 €.

Vuorobusseilla pääset liikkumaan Inarin kunnan kylien välillä. Ivaloon, Inarin kuntakeskukseen ja Sodankylään on joitain vuoroja päivittäin.

Taksi
Voit tilata taksin myös hotelliin.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään 2 päivää ennen lähtöä.

Lentokenttä Ivalo
Matkan pituus n. 26 km 
Matkan kesto n. 30 min 

Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on urheiluvarusteita (esim. hiihtovarusteet), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai kohteesta riippuen myös vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. 


Saariselkä autoillen – Lapland Hotels Riekonlinna ja auto

Olemme tehneet kesälle 2021 autoilun Lapissa helpoksi ja normaalien Aurinkomatkapakettien lisäksi tarjoamme vaihtoehdon, jossa olemme paketoineet lentojen ja majoituksen lisäksi matkaan myös auton koko loman ajaksi. Tutustu pakettiin kuuluvaan Lapland Hotels Riekonlinnaan ja vaihtoehtoisiin autoihin tarkemmin täällä.

Autolla saavutettavanasi on Saariselän alueen kansallispuistojen ja tuntureiden lisäksi lukuisa määrä Tunturi-Lapin nähtävyyksiä ja lumoavia luontoelämyksiä. Ehdotuksia vierailukohteiksi ja linkit Inari-Saariselkä Matkailu Oy:n kattaviin materiaaleihin löydät täältä.


Saariselkä lasten kanssa

Lapsille ja aikuisille vauhdin hurmaa tarjoaa noin 1 800 metrin pituinen pulkkamäki Kaunispään tunturin etelärinteellä. Suomen pisin pulkkamäki alkaa Kaunispään huipulta ja sen voi laskea joko hissiasemalle tai Saariselän keskustan tuntumaan. Kaunispään huipulle pääsee kävellen ja autolla, talvisin myös suksibussilla tai tuolihissillä. Perheen pienimpiä varten on rinnealueella oma laskettelualue. 

Keskustan alueella on urheilukenttä Urkinpuisto, jossa on kesäaikaan lasten leikkitelineitä, aikuisille kuntoilutelineitä, monitoimikaukaukalo, jossa tekonurmi sekä tennis ja lentopalloverkot. Talvisin kentällä on luistelurata. Ivalossa on liikennepuisto ja skeittiparkki.

Lähiympäristössä on kaikenikäisille sopivia kävelyreittejä, joilla kulkiessa on mukava tarkkailla pohjoisen luontoa. Eväitä voi nauttia esimerkiksi Kummituskämpän päivätuvalla, joka on vain muutaman sadan metrin päässä Lapland Hotels Riekonlinnasta. Patikointiretkille on vuokrattavissa kantorinkkoja pienimmille lapsille ja pyörään voi vuokrata lastenkuljetuskärryn. Esim. Fatbikejä löytyy myös lasten koossa.

Useat järjestetyt safarit, kuten poro- ja koiravaljakkosafarit, revontuliretket ja porotilavierailut sopivat kaikenikäisille lomailijoille. 


Nähtävyydet

Saariselän keskustan läheisyydessä Kaunispään tunturin huipulla (438 m) kannattaa käydä ihastelemassa ympäristöön avautuvia mahtavia maisemia. Kaunispäälle pääsee kävellen, pyöräillen ja talvisin hissillä laskettelukeskuksesta, huipulle johtaa myös autotie. Huipun ravintolassa voi ruokailla tai nauttia juomia ja pientä syötävää upeiden näkymien äärellä. 

Urho Kekkosen kansallispuisto aivan Saariselän kupeessa on Suomen toiseksi suurin kansallispuisto. Vuonna 1983 perustetun puiston alueella on useita tuntureita ja kaikenikäisille ja -kuntoisille soveltuvia monipuolisia ulkoilu- ja retkeilyreittejä vaihtelevissa ja kauniissa maisemissa.

Metsähallitus ylläpitää Saariselällä Urho Kekkosen kansallispuiston neuvontapiste Kiehistä, jossa saa tietoa mm. kansallispuistosta ja sen retkeilyreiteistä.  

Pyhän Paavalin kappeli sijaitsee Lapland Hotel Riekonlinnan lähettyvillä. Vuonna 1996 valmistuneessa kappelissa järjestetään messujen lisäksi mm. konsertteja. 

Kiilopään tunturi (546 m) sijaitsee kansallispuistoalueella n. 16 km Saariselältä etelään. Retkeilijöiden suosima alue kaikkina vuodenaikoina. Saariselän ja Kiilopään välillä kulkee hiihtolatu.  

Tankavaaran kultakylä on n. 30 km Saariselältä etelään. Kultamuseossa voit tutustua Lapin kullankaivuun historiaan ja kaivajien elämään.  

Kesäinen Saariselkä autoillen

Autonvuokraajalle Saariselkä ja Inarin kunnan alue tarjoavat lukuisan määrän mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Nämä kaikki ovat omatoimisesti autoillen saavutettavanasi helposti päiväretkin Saariselältä:

Reitti Saariselältä Ivalon kautta Inariin kulkee kauniissa tunturimaisemissa ja paikoin aivan Inarinjärven rantoja hipoen. Lappilaisittain lyhyt 70 kilometrin matka sujuu kuin siivillä maisemia ihaillen ja välillä pysähtyen kuvaus- ja uintitauoille. Oivan uimapaikan löydät vaikka Ivalojoen rannasta, aivan Ivalon keskustan kupeesta. Hieman yllättäenkin lappilaisesta jokimaisemaa koristaa pitkä ja leveä hiekkaranta.

Inarin Möyssäjärvellä, n. 55 km Saariselältä pohjoiseen, on yksi kunnan erikoisimmista luonnonnähtävyyksistä Karhunpesäkivi. Metsäisessä ja kivikkoisessa rinteessä sijaitseva suuri siirtolohkare on sisältään osin ontto ja uskaltaessasi voit ryömiä pesään sisään. Kivelle ja edeleen mäen laelle johtaa puiset portaat. Laelta on huikaisevan upeat maisemat metsiin, tutureille ja järville.

Inarinjärven rannalla sijaitseva Inarin kirkonkylä on saamelaiskulttuurin keskus, jossa pääset tutustumaan kauniin ja eläväisen kylän lisäksi sen Saamelaiskulttuurikeskus Sajokseen sekä Saamelaismuseo ja luontokeskus Siidaan, jossa tutustut saamelaisen kulttuurin lisäksi pohjoisen luontoon. Museon sisätilat ovat suljettuja kesällä 2021 remontin vuoksi. Ulkomuseo, ravintola ja kauppa ovat auki.

Aivan pohjoisimmasta Suomesta löydät mm. Suomen kauneimman tien Tenontien, joka yhdistää Karigasniemen kylän ja Utsjoen kirkonkylän, EU:n pohjoisimman kylän Nuorgamin ja Karigasniemen, jossa kohtaavat saamelainen, suomalainen ja norjalainen kulttuuri.
Kevon luonnonpuistossa voit ihailla suomen jylhintä rotkolaaksoa. Vuotsossa ja Purnumukassa, Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa tutustut Suomen eteläisimpiin saamelaiskyliin ja Eu:n ainoan alkuperäiskansan elämänmenoon. Kullankaivuu historiastaan tunnetun, Suomen suurimman kansallispuiston Lemmenjoen kansallispuiston tiettömiin erämaihin on helpointa tutustua jokilaakson ja kulta-alueen merkittyjä reittejä hyödyntämällä.

Inari-Saariselkä Matkailu Oy on koonnut nettisivulleen laajat tieto- ja inspiraatiopaketit alueen nähtävyyksistä ja elämyksistä joita voit lomasi aikana kokea. Tutustu tarkemmin tietoihin täällä. Suomen pohjoisin roadtrip -sivulta löydät ehdotelman autoretkestä Saariselältä aina Nuorgamiin asti.


Ostokset

Saariselän K-Market Kuukkelin yhteydessä on mm. kahvila sekä postin palvelut. Saariselän alueella on joitain pikku liikkeitä, joissa myydään käsitöitä, sisustustuotteita ja koruja. Partioaitan valikoimissa on ulkoiluvarusteita.

Ivalon keskusta palveluineen n. 30 km.


Ravintolat ja huvit

Saariselän keskusta-alueella ja hotelleiden yhteydessä on ruokapaikkoja jokaiseen makuun, kotiruuasta à la carte -annoksia tarjoaviin illallisravintoloihin. Tarjolla on niin paikallisen keittiön riista- ja kalaruokia kuin hampurilaisia ja pizzaakin.
Laskettelualueen bistro ja Kaunispään Huippu ovat mainioita taukopaikkoja ruokailuun laskettelun lomassa. Hiihtoretkillä voit nauttia juomia, välipalaa tai lounasta esimerkiksi Laanilan, Kakslauttasen tai Kiilopään latukahviloissa. Hotelleiden ravintoloihin ovat tervetulleita myös hotellin ulkopoliset vieraat.

Iltaisin viihdytään alueen ravintoloissa ja baareissa. Joissain ravintoloissa soitetaan iltaisin tanssimusiikkia, suosituimpiin tanssiravintoloihin lukeutuu Santa's Hotel Tunturin ravintola.

Kesäisin Saariselällä on huomattavasti talvea rauhallisempaa. Kesäiltoina istuskellaan ravintoloiden terasseilla ja nautitaan yöttömän yön ihmeistä.


Uimarannat

Saariselällä voit pulahtaa uimaan Kelolammella. Pieni lampi on aivan keskustan kupeessa ja sen rannalla on pieni hiekkaranta ja laituri. Isompi uimaranta löytyy Ivalosta, jossa Ivalojoen rannalla on leveä ja pitkä hiekkaranta. Rannalla on pukukopit, bajamajat ja lentopalloverkko.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Lähin apteekki on Ivalossa. Saariselän K-Market Kuukkelissa on apteekin palvelupiste, jossa myydään lähinnä itsehoitolääkkeitä.

Lääkäripalvelut ovat Ivalon terveyskeskuksessa. 

Liikuntarajoitteiset

Saariselkä soveltuu liikuntaesteisille. Kylän keskustassa on mahdollsuus esteettömään liikkumiseen, ja Saariselällä on invatakseja (varaus tehtävä ennakkoon). Osa keskustan lähialueiden luontopoluista on kesäaikaan helppokulkuisia ja ne ovat kuljettavissa myös pyörätuolilla. Läheisellä Auroratuvalla on invawc sekä esteetön pääsy päivätuvalle ja nuotioalueelle.

Tietoa kohteesta Saariselän Revontulikylä

Lentokenttäkuljetukset

Lentokenttäkuljetukset sisältyvät yhdistelmämatkan hintaan. 

Lentokenttä Ivalo
Matkan pituus n. 26 km 
Matkan kesto n. 30 min 

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on urheiluvarusteita (esim. hiihtovarusteet), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Lähin apteekki on Ivalossa. Saariselän K Market Kuukkelissa on apteekin palvelupiste, jossa myydään lähinnä itsehoitolääkkeitä.

Lääkäripalvelut ovat Ivalon terveyskeskuksessa. 

Liikuntaesteiset

Saariselkä soveltuu liikuntaesteisille. Kylän keskustassa on mahdollsuus esteettömään liikkumiseen, ja Saariselällä on invatakseja (varaus tehtävä ennakkoon).

Northern Lights Village Saariselkä -hotellin sijainti

Northern Lights Village Saariselkä -hotelli sijaitsee reilun kilometrin päässä muista Saariselän hotelleistamme. Monet Saariselän loma-alueen palvelut ovat kävelyetäisyydellä.

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.