Saariselkä – Suomen pohjoisin ulkoilukeskus

Saariselällä kaikkien Lapin kahdeksan vuodenajan aktiviteeteista nauttivat kaikenikäiset lomailijat! Huikeiden tunturimaisemien ympäröimä Suomen pohjoisin ulkoilu- ja hiihtokeskus sijaitsee Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa, puolen tunnin ajomatkan päässä Ivalon keskustasta.

Saariselällä kaikkien Lapin kahdeksan vuodenajan aktiviteeteista nauttivat kaikenikäiset lomailijat! Huikeiden tunturimaisemien ympäröimä Suomen pohjoisin ulkoilu- ja hiihtokeskus sijaitsee Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa, puolen tunnin ajomatkan päässä Ivalon keskustasta.

Saariselkä tunnetaan etenkin maastohiihtäjien keskuudessa perinteikkäänä hiihtoalueena. Vaihtelevilla laduilla hiihdetään yleensä lokakuulta pitkälle kevääseen, ja osa noin 200 km käsittävästä latuverkostosta kulkee kansallispuiston luonnonkauniissa maisemissa. Kevättalvella latuverkosto on laajimmillaan, mutta yli 30 km valaistuja latuja mahdollistavat hiihdosta nauttimisen myös kaamoksen aikaan. Saariselän laskettelualue sijaitsee kylän tuntumassa Kaunispään ja Iisakkipään tuntureiden rinteillä, joilla löytyy sopivia rinteitä kaikentasoisille laskijoille.

Sulan maan aikaan alkukesästä syksyyn kansallispuiston maisemat luovat satumaisen kauniin ympäristön kävely-, vaellus- ja pyöräilyretkille. Erilaisia ja eri vaativuuksisia reittejä on valittavana runsaasti. Lähialueiden helppokulkuisilla reiteillä on helppo kulkea myös pienten lasten ja liikuntarajoittelisten kanssa. Pidemmillä vaelluksilla pääset tutustumaan erämaaluonnon kauneuteen.   

Lumoava lappilainen luonto tulee tutuksi myös muiden elämysten ja aktiviteettien myötä. Lähde lumikenkäilemään, pyöräilemään fatbikella tai sähköpyörällä, kalastamaan ja melomaan tai matkaa mukavasti koiravaljakon kyydissä ja ratsain tai vauhdikkaammin moottorikelkka- tai mönkijäsafarilla. Aikuiset ja lapset kokevat vauhdin hurmaa laskemalla Suomen pisimmän pulkkamäen Kaunispään etelärinteellä. Alueen tunnetuimman tunturin Kaunispään huipulla kävijää odottavat silmänkantamattomiin ulottuvat mahtavat maisemat.

Saariselkä lasten kanssa

Saariselän leppoisa tunnelma ja tunturimaisemat ovat lapsiperheiden mieleen. Pohjoisen luonnon ja eläinten tarkkailu, lapsille suunnatut rinnealueet ja hiihtokoulut sekä huikea pulkkamäki tuovat elämyksiä lomapäiviin. Kylpylässä viihdytään lämpimissä uima-altaissa ja liukumäessä. Talvipäivä huipentuu taianomaisten revontulien ihailuun, kun taas kesällä lumoudutaan yöttömän yön taiasta!

Saariselän kyläkeskustassa monet palvelut ovat kävelyetäisyydellä hotelleista. Kylän ja hotelleiden ravintoloissa ja baareissa nautitaan lappilaisen ja kansainvälisen keittiön antimista.

Kesäinen Saariselkä autoillen

Vuokraamalla auton ulottuvillasi on lähiseudun mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Perehdy Tankavaaran kultakylässä kullanhuuhdonnan saloihin ja ajele kauniita tunturi- ja järvimaisemia myötäillen Inariin, jossa voit tutustua Euroopan unionin alueen ainoan alkuperäiskansan, saamelaisten historiaan ja kulttuuriin.

Voit myös ostaa valmiin paketin, jossa matkan hintaan sisältyy majoitus Lapland Hotels Riekonlinnassa ja auto.

Lue lisää +
Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
Päivän ylin -10 °C -9 °C -4 °C °C °C 15 °C 18 °C 15 °C °C °C -4 °C -9 °C
Yön alin -20 °C -19 °C -14 °C -8 °C °C °C °C °C °C -4 °C -12 °C -18 °C

Syitä matkustaa Saariselälle

 • Lapin lumoava luonto ja avarat tunturimaisemat
 • Talven revontulet, kesän valkeat yöt
 • Monipuoliset harrastukset niin aikuisille kuin lasten kanssa lomaileville
 • Maastohiihtäjien suosima alue, laaja latuverkosto, rinteet sopivat harrastajille
 • Urho Kekkosen kansallispuisto loputtomine patikkapolkuineen ja ulkoilureitteineen

Aurinkomatkat mukana lomallasi

Oppaat

 • Ei vastassa lentoasemalla
 • Ei tavattavissa kohteessa

Palvelua suomeksi

 • Aurinkolinjalla puhelimitse
 • Aurinkomatkat-sovelluksessa

Lomavinkit ja -ohjeet

 • Ei Tervetuloa-lehtistä
 • Ei lomakansiota hotellissa
 • Aurinkomatkat-sovellus
Takaisin