Saariselkä – Suomen pohjoisin hiihtokeskus

Saariselällä talvisista aktiviteeteista nauttivat kaikenikäiset lomailijat! Huikeiden tunturimaisemien ympäröimä Suomen pohjoisin hiihtokeskus sijaitsee Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa, puolen tunnin ajomatkan päässä Ivalon keskustasta.

Saariselällä talvisista aktiviteeteista nauttivat kaikenikäiset lomailijat! Huikeiden tunturimaisemien ympäröimä Suomen pohjoisin hiihtokeskus sijaitsee Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa, puolen tunnin ajomatkan päässä Ivalon keskustasta.

Saariselkä tunnetaan etenkin maastohiihtäjien keskuudessa perinteikkäänä hiihtoalueena. Vaihtelevilla laduilla hiihdetään yleensä lokakuulta pitkälle kevääseen, ja osa noin 200 km käsittävästä latuverkostosta kulkee kansallispuiston luonnonkauniissa maisemissa. Kevättalvella latuverkosto on laajimmillaan, mutta yli 30 km valaistuja latuja mahdollistavat hiihdosta nauttimisen myös kaamoksen aikaan. Saariselän laskettelualue sijaitsee kylän tuntumassa Kaunispään ja Iisakkipään tuntureiden rinteillä, joilla löytyy sopivia rinteitä kaikentasoisille laskijoille.

Lumoava talviluonto tulee tutuksi myös muiden elämysten ja aktiviteettien myötä. Lähde lumikenkäilemään, kävelyretkelle, fatbikella pyöräilemään, matkaa mukavasti koiravaljakon kyydissä tai vauhdikkaammin moottorikelkkasafarilla. Aikuiset ja lapset kokevat vauhdin hurmaa laskemalla Suomen pisimmän pulkkamäen Kaunispään etelärinteellä. Alueen tunnetuimman tunturin Kaunispään huipulla kävijää odottavat silmänkantamattomiin ulottuvat mahtavat näkymät.

Saariselkä lasten kanssa

Saariselän leppoisa tunnelma ja tunturimaisemat ovat lapsiperheiden mieleen. Pohjoisen luonnon ja eläinten tarkkailu, lapsille suunnatut rinnealueet ja hiihtokoulut sekä huikea pulkkamäki tuovat elämyksiä lomapäiviin. Kylpylässä viihdytään lämpimissä uima-altaissa ja liukumäessä. Talvipäivä huipentuu taianomaisten revontulien ihailuun!

Saariselän kyläkeskustassa monet palvelut ovat kävelyetäisyydellä hotelleista. Kylän ja hotelleiden ravintoloissa ja baareissa nautitaan lappilaisen ja kansainvälisen keittiön antimista.

Vuokraamalla auton ulottuvillasi on lähiseudun mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Perehdy Tankavaaran kultakylässä kullanhuuhdonnan saloihin tai vieraile Inarin kuntakeskuksessa, jossa voit tutustua Euroopan unionin alueen ainoan alkuperäiskansan, saamelaisten historiaan ja kulttuuriin Siida-museossa.
Lue lisää +
Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
Päivän ylin -10 °C -9 °C -4 °C °C °C 15 °C 18 °C 15 °C °C °C -4 °C -9 °C
Yön alin -20 °C -19 °C -14 °C -8 °C °C °C °C °C °C -4 °C -12 °C -18 °C

Syitä matkustaa

 • Lapin lumoava luonto ja avarat tunturimaisemat
 • Monipuoliset harrastukset niin aikuisille kuin lasten kanssa lomaileville
 • Maastohiihtäjien suosima alue, laaja latuverkosto
 • Rinteet sopivat harrastajille
 • Paljon eritasoisia patikkapolkuja ja ulkoilureittejä

Aurinkomatkat mukana lomallasi

Oppaat

 • Ei vastassa lentoasemalla
 • Ei tavattavissa kohteessa

Palvelua suomeksi

 • Aurinkolinjalla puhelimitse
 • Aurinkomatkat-sovelluksessa

Lomavinkit ja -ohjeet

 • Ei Tervetuloa-lehtistä
 • Ei lomakansiota hotellissa
 • Aurinkomatkat-sovellus
Takaisin