Rovaniemi – tietoa matkakohteesta

Rovaniemi 1
Rovaniemi 2
Rovaniemi 3
Rovaniemi 4
Rovaniemi 5
Rovaniemi 6
Rovaniemi 7
Rovaniemi 8
Rovaniemi 9
Rovaniemi 10
Rovaniemi 11
Rovaniemi 12
Rovaniemi 13
Rovaniemi 14
Rovaniemi 15
Rovaniemi 16
Rovaniemi 17
Rovaniemi 18
Rovaniemi 19
Rovaniemi 20
Rovaniemi 21
Rovaniemi 22
Rovaniemi 23
Rovaniemi 24
Rovaniemi 25
Rovaniemi 26
Rovaniemi 27
Rovaniemi 28
Rovaniemi 29
Rovaniemi 30
Rovaniemi 31
Rovaniemi 32
Rovaniemi 33
Rovaniemi 34
Rovaniemi 35
Rovaniemi 36
Rovaniemi 37
Rovaniemi 38
Rovaniemi 39
Rovaniemi 40
Rovaniemi 41
Rovaniemi 42
Rovaniemi 43
Rovaniemi 44
Rovaniemi 45
Rovaniemi 46
Rovaniemi 47
Rovaniemi 48
Rovaniemi 49
Rovaniemi 50
Rovaniemi 51
Rovaniemi 52
Rovaniemi 53
Rovaniemi 54
Rovaniemi 55
Rovaniemi 56
Rovaniemi 57
Rovaniemi 58
Rovaniemi 59
Rovaniemi 60
Rovaniemi 61
Rovaniemi 62
Rovaniemi 1
Rovaniemi 2
Rovaniemi 3
Rovaniemi 4
Rovaniemi 5
Rovaniemi 6
Rovaniemi 7
Rovaniemi 8
Rovaniemi 9
Rovaniemi 10
Rovaniemi 11
Rovaniemi 12
Rovaniemi 13
Rovaniemi 14
Rovaniemi 15
Rovaniemi 16
Rovaniemi 17
Rovaniemi 18
Rovaniemi 19
Rovaniemi 20
Rovaniemi 21
Rovaniemi 22
Rovaniemi 23
Rovaniemi 24
Rovaniemi 25
Rovaniemi 26
Rovaniemi 27
Rovaniemi 28
Rovaniemi 29
Rovaniemi 30
Rovaniemi 31
Rovaniemi 32
Rovaniemi 33
Rovaniemi 34
Rovaniemi 35
Rovaniemi 36
Rovaniemi 37
Rovaniemi 38
Rovaniemi 39
Rovaniemi 40
Rovaniemi 41
Rovaniemi 42
Rovaniemi 43
Rovaniemi 44
Rovaniemi 45
Rovaniemi 46
Rovaniemi 47
Rovaniemi 48
Rovaniemi 49
Rovaniemi 50
Rovaniemi 51
Rovaniemi 52
Rovaniemi 53
Rovaniemi 54
Rovaniemi 55
Rovaniemi 56
Rovaniemi 57
Rovaniemi 58
Rovaniemi 59
Rovaniemi 60
Rovaniemi 61
Rovaniemi 62

Tietoa kohteesta

Elämykset ja aktiviteetit

Rovaniemellä on runsas ja monipuolinen elämys- ja aktiviteettitarjonta ympäri vuoden. Kaupungin ja sen lähiympäristön upeissa vaaramaisemissa ja metsissä voit nauttia monenlaisista aktiviteeteista nauttien Lapin luonnosta sekä ihailla sen monimuotoisuutta. Raikas ja puhdas ilma houkuttelevat ulkoilemaan.

Talvisin voit suunnata lumikenkäilemään, reippailemaan luontopoluille, ajamaan fatbike-pyörällä tai luistelemaan joko keskustan luistinradalle tai ulkojäille. Kokeile myös muita talvisia aktiviteetteja, kuten moottorikelkkailua, jääkartingia, jääkiipeilyä ja talvigolfia. Miltä kuulostaisi jäänmurtajaristeily, pilkkiminen tai joessa kellunta revontulia katsellen?

Sulan maan aikaan luonnonkauniista vaaramaisemista kuoriutuu lukuisia aktiviteettivaihtoehtoja. Satojen kilometrien retkeilyreitit odottavat patikoijia, pyöräilijöitä ja polkujuoksijoita. Voit myös istahtaa mönkijän selkään ja tutkia luontoa vauhdikkaan menopelin kyydistä tai vaihtoehtoisesti viilettää alas Ounasvaaran rinteitä kesäkelkan kyydissä. Kaupungin sijainti kahden suuren joen risteyksessä mahdollistaa idylliset jokiristeilyt ja unohtumattoman kokemuksen kelluntapuvussa joen laineilla. Alueen vesistöt tarjoavat hyvän mahdollisuuden myös kalastuksen harrastamiseen. Kesästä syksyyn voit yhdistää luonnossa liikkumisen, sienestyksen ja marjanpoiminnan. Kerää talteen paikallista superfoodia!

Reippailun vastapainoksi voit talvisin nauttia avantouinnista ja kesäisin keskustan hiekkarannoista vilvoittavine vesineen. Santasportin kylpylä sekä kaupungin lukuisat hemmotteluhoidot ja muut hyvinvointipalvelut rentouttavat lomailijan. Kaupungissa on useita hyvin varusteluja kuntosaleja monentasoiseen harjoitteluun. Kesärafla Sauna Kemijoen rantamaisemissa kutsuu viihtymään yleisen saunan lauteille puukiukaan löylyihin ja pulahtamaan Kemijoen viileänä virtaavaan veteen. Kesärafla on avoinna kesäkuusta elokuuhun.

Suuntaa Escape Room pakohuonepelin jännittävään maailmaan tai järjestä keilaturnaus seurueesi kesken Santasportin keilahallissa.

Frisbeegolf ja golf

Kesäisin voit suunnata kaupungin frisbeegolfradoille. Ounasvaaran maisemissa sijaitsee Lapin urheiluopiston 9-väyläinen BE-luokan rata sekä Ounasvaaran 18-väyläinen AA1-luokan rata. Toramon 20-väyläinen AA1-luokan rata sijaitsee n. 8 km päässä keskustasta.

Santa Claus golf Ounasvaaran kentällä pelaat ehkäpä Suomen kauneimmissa golf-maisemissa. Kenttä sijaitsee n. 4,3 km päässä keskustasta mäntyvaltaisissa vaaramaisemissa. Pohjoisen luonteen omaava kenttä tarjoaa korkeuseroja ja mahtavia maisemia jokilaaksoon ja naapurivaaroille. Tällä kentällä pelaat kesällä viheriöillä ja talvella valkioilla! Kesäkenttä ja range ovat avoinna toukokuusta syyskuulle ja talvikenttä helmikuusta huhtikuulle. Kesä-heinäkuussa voit suunnata kierrokselle jopa keskiyön auringon loisteessa.

Lumikenkäily

Tallustele lumikengillä Ounasvaaran luonnonkauniissa ympäristössä raikkaasta ilmasta nauttien. Lumikenkäile merkityillä lumikenkäilyreiteillä tai kokeile haastavampaa umpihangessa kenkäilyä. Voit lumikenkäillä omatoimisesti tai osallistua opastetuille retkille päivä- tai ilta-aikaan. Välinevuokraamosta voit vuokrata lumikengät pariksi tunniksi tai vaikka koko viikoksi. Kokeile myös liukulumikenkiä, joilla pääset yhdistämään kävelyn ja hiihtämisen parhaat puolet, ja voit valita omat reittisi ajettujen latujen ulkopuolelta.

Luontopolut

Tutustu kauniisiin maisemiin kiireettä kävellen. Rovaniemen ja lähialueen lukuisista luontopoluista löytyy sopiva kohde niin lapsiperheille, kokeneille retkeilijöille kuin liikuntaesteisille. Vuodenajan mukaan muuttuva luonto tarjoaa kiinnostaa koettavaa ympäri vuoden.

Ounasvaaran 6 km pituinen talvikävelyreitti sopii kaikenikäisille reippailijoille. Reitti kulkee halki kuusimetsien ja vaaran huipun kalliomaisemissa. Reittimerkinnät ja opastetaulut reitin varrella ohjaavat oikealle polulle. Ounasvaaran länsirinteellä mäntymetsän keskellä sijaitsee näkötorni, josta voit ihailla maisemia kaupungin keskustaan ja Kemijoelle. Näkötornin vieressä on myös laavu tulipaikkoineen levähdys- ja eväshetkeä varten.

Sulan maan aikaan alle 5 km päästä keskustasta löytyy useampia reittejä muutaman sadan metrin mittaisesta useamman kilometrin mittaiseen reittiin. Lähialueelta löydät mm. Ounasvaaran, Koivusaaren ja Korkalovaaran luontopolut sekä Pöyliövaaran lähdepolun ja Virikkolammenreitin. Kaupungin ulkopuolelta löydät lisää lukuisia polkuja ja reittejä tutkittavaksi.

Napapiirin retkeilyalue metsien ympäröimissä koskimaisemissa noin 25 km päässä keskustasta kutsuu viettämään ulkoilupäivää. Täältä löydät ympäri vuoden useita erimittaisia kävelyreittejä esteettömistä ja helpoista reiteistä vaativampiin reitteihin.

Pyöräily

Rovaniemen maisemista voit nauttia ympäri vuoden myös pyörän selässä. Alueen laajasta reittiverkostosta löytyy reittejä ja kohteita harrastajasta vasta-alkajaan. Kaupungissa vuokrataan kaupunki-, maasto- ja fatbike-pyöriä sekä sähköpyöriä.

Kiven heiton päässä keskustasta siintävä Ounasvaara tarjoaa ympärivuotisia pyöräilymaastoja useiden kymmenien kilometrien verran. Valitse reittisi helpoista latupohjista, vaativista kallioista tai vauhdikkaista alamäkipätkistä. Ounasvaaran talvipyöräilyreitti kulkee vaaramaisemissa ja on pituudeltaan yhteensä noin 25 kilometriä. Reitti soveltuu sekä aloittelijalle että myös kokeneemmalle pyöräilijälle. Sulan maan aikaaan Ounasvaaran maastoissa on myös noin 23 km mittainen tekninen ja huomattavia korkeuseroja sisältävä RolloMTB -reitti.

Alamäki- ja enduropyöräilyn ystävät suuntaavat Ounasvaaran Bike Parkin radoille. Täältä löydät eripituisia ja -tasoisia ratoja helpoista vaikeisiin. Bike Parkissa voi ajaa merkittyjä ja myös merkitsemättömiä reittejä. Radoille vuokraat varusteet kätevästi hiihtokeskuksen välinevuokraamosta.

Ratsastus, poro- ja huskyajelut

Verkkaiset retket ja vaellukset suomenhevosilla vievät sinut Lapin kiehtovaan maailmaan ja metsien siimekseen. Retkillä ei edellytetä aiempaa ratsastuskokemusta. Alueella järjestetään myös rekiajeluretkiä.

Poro- ja huskytilavierailut kuuluvat ehdottomasti Lapin matkaan. Rapsuttele eläimiä, tutustu tilojen arkeen ja koe mahtavia elämyksiä Lapin maagisessa talviluonnossa reki- tai valjakkoajelulla. Voit myös suunnata retkelle illan hämärässä ja lähteä revontulijahtiin!

Tapahtumat

Rovaniemellä järjestetään vuosittain Jouluviikko & Joulupukki jo matkaan käy -tapahtuma, jolloin Joulupukin Pajakylässä on tehtävää ja nähtävää koko jouluviikon ajan. Viikko huipentuu aaton aattona, jolloin Joulupukki suuntaa poroineen jakamaan lahjat maailman lapsille. Vuosittain järjestetään myös kansainvälinen rallikilpailu Arctic Lapland Rally tammikuussa, Arctic Design Week maaliskuussa sekä Rovaniemen Wanhat Markkinat ja Simerock elokuussa.

Lisää Rovaniemen alueen tapahtumia näet täältä.


Kulkuyhteydet

Rovaniemen kaupungissa välimatkat ovat suhteellisen lyhyitä ja keskusta-alueella kävely ja pyöräily ovat kätevimmät tavat liikkua. Ounasvaaran hiihtokeskus sijaitsee noin 3 km päässä kaupungin keskustasta.  

Paikallisbussit
Bussit liikennöivät keskustasta lähikohteisiin. Rovaniemen paikallisliikenteen aikataulut, reitit ja lippuhinnat löydät täältä.

Taksi
Taksit liikennöivät ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaisen yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Kuljetus tulee ostaa viimeistään 3 päivää ennen lähtöä.

Lentokenttä Rovaniemi
Matkan pituus n. 10 km 
Matkan kesto n. 15 min 

Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on urheiluvälineitä (esim. hiihtovarusteet), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi välineille paikan kuljetuksessa.


Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai kohteesta riippuen myös vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. 


Rovaniemi lasten kanssa

Snowman World – Lumiukkomaailma on talvisin Joulupukin Pajakylässä Napapiirillä sijaitseva lumen ja jään valtakunta. Täällä on tilaa temmeltää, laskea jäämäkiä, luistella ja seikkailla lumiukkohahmojen kanssa. Piipahda isossa iglussa ja nauti jääbaarin antimista ihaillen samalla jäähän ikuistettuja eläimiä ja satuhahmoja. Täällä viihtyy koko perhe!

Kävelymatkan päässä keskustasta sijaitsee Angry Birds leikkipuisto, josta löytyy liikunnallista tekemistä lapsille ja lapsenmielisille ympäri vuoden. Puistosta löydät muun muassa köysiradan, kiipeilytelineitä, keinuja ja liukumäkiä. Puistoon ei ole pääsymaksua.

FunOnIce luistelukenttä ja jääliukumäki keskustan Lordinaukiolla. Täällä voit talvisin luistella ja laskea jääliukumäkeä liukumatoilla aivan kaupungin keskustassa. Luistelun harjoittelu on hyvä aloittaa täällä, sillä käytössäsi ovat tasapainoa tuovat luistelukelkat. Voit ottaa mukaan omat luistimet ja liukurit, tai vuokrata ne paikan päältä.

HopLop Rovaniemi on liikunnallinen sisäseikkailupuisto koko perheelle. Täältä löydät seikkailulabyrintit, trampoliinit, pomppulinnat, polkuautot ja monet muut leikit ja aktiviteetit. Koukuttavaa ja vauhdikasta tekemistä kaikenikäisille ympäri vuoden! Samassa yhteydessä sijaitsee myös vauhdikas Rollohalli Freestyle aktiviteettipuisto. Täällä voit kokeilla eri lajeja trampoliineista ilmavolttiratoihin. Lisäksi käytössäsi ovat mm. Ninja Warrior -esterata, Big Air -hyppyri, tasapainolautoja sekä palloilualue. Santaparkin Skeittiparkissa Ounasvaaran huipulla rullalautailet yöttömän auringon alla! Monipuolisesta Skeittiparkista löytyy sekä street- että pooliosuudet aitoon Kalifornian tyyliin.

Ounasvaaralla sijaitseva Seikkailupuisto Huima on koko perheen yhteinen harrastuspaikka, joka tarjoaa liikunnallisia elämyksiä sekä iloa ja haastetta lomapäivään. Seikkailupuisto koostuu kymmenestä erilaisesta radasta, jotka ovat rakennettu puiden katveeseen. Täällä liikut 1–7 metrin korkeudessa köysiä, verkkoja, puomeja ja siltoja hyödyntäen.

Istahda kesäkelkkaan ja huristele alas Ounasvaaran rinnettä! Näköalahissi vie sinut vaaran huipulle ja alas lasket kelkan kyydissä 750-metristä teräskourua pitkin. Säädät itse kelkan nopeuden, joten halutessasi voit nauttia vauhdikkaammasta laskusta tai verkkaisemmasta tahdista.

Tiedekeskus Pilke tutustuttaa suomalaisiin metsiin innostaen, naurattaen ja ajatuksia herättäen. Pilkkeessä koetaan metsä kaikilla aisteilla ja itse tehden. Tiedekeskuksen näyttely vie tutkimusmatkalle ajankohtaisiin metsäteemoihin. Pilke Shopista ostat mukaasi erilaisia metsän tuotteita.

Rovaniemellä vieraillessa ei tietenkään sovi unohtaa vierailua Joulupukin Pajakylässä, onhan kaupunki Joulupukin kotikaupunki! Napapiirillä sijaitseva Pajakylä on Lapin tunnetuimpia käyntikohteita ja voit tavata kaupungin kuuluisimman asukkaan täällä vuoden jokaisena päivänä. Joulupukin Pajakylän lisäksi kannattaa piipahtaa Napapiirillä Joulumuorin talossa. Täällä sinua odottavat Joulumuori ja veikeät tontut, jotka kutsuvat askartelemaan kanssaan. Hurmaannu talon asukkaista ja puisesta, piparkakuilta tuoksuvasta talosta.

Paikalliset kotieläin- ja porotilat ovat elämyksiä koko perheelle. Rapsuttele eläimiä ja tutustu eläinten sekä tilojen arkeen.


Nähtävyydet

Kulttuuritalo Korundi on Rovaniemen kulttuurin kehto. Korundissa on Rovaniemen taidemuseon näyttelyitä sekä Lapin kamariorkesterin kotikonserttisali. Tämä on ihmisten ja taiteiden tila, jossa kohtaavat taiteen tekijät, kokijat, arki ja juhla sekä historia ja nykyinen. Korundi sijaitsee upeasti modernisoidussa historiallisessa rakennuksessa Rovaniemen keskustassa. Tämä punatiilinen rakennus on toisesta maailmansodasta selvinnyt postiautovarikko ja yksi kaupungin maamerkeistä. Korundin Kitchen & Café -ravintola toimii lounasravintolana ja kahvilana.

Arktikumin tiedekeskuksessa ja museossa koet pohjoisen luonnon, kulttuurit ja historian pysyvien ja vaihtuvien näyttelyiden myötä. Arktikumissa on Lapin maakuntamuseon näyttelyitä sekä Arktisen keskuksen tiedekeskusnäyttely. Samassa yhteydessä on kauppa, jossa myydään mm. laadukkaita lappilaisia käsitöitä ja design-tuotteita. Arktinen puutarha on Arktikumin edustalla sijaitseva Lapin Yliopiston ylläpitämä puutarha. Tämä seitsemän hehtaarin kokoinen Arktinen puutarha on yksi kaupungin kauneimmista puistoista. Revontuliaikaan puisto on mahtava paikka ihailla taivaan tulia! Kahvilassa on tarjolla leivonnaisten lisäksi lounasta arkipäivisin.

Arctic Snowhotel on elämyksellinen lumihotelli Rovaniemellä. Tämä joka vuosi uudelleen rakennettava vaikuttava lumihotelli ja ulkoaktiviteetit lumikenkäilyn, lumenveiston, pilkkimisen ja sähkömoottorikelkkasafarien muodossa takaavat päiväkävijälle mielenkiintoisen vierailun. Esittelykierroksen aikana näet hotellin huoneet, jääravintolan, jääkappelin sekä jääbaarin. Halutessasi voit varata lumisaunan yksityiskäyttöön ja kokeilla saunomista tämän erikoisen saunan löylyissä! Lumihotelli on avoinna joulukuusta maaliskuulle, sään mukaan.

Joulupukin Pajakylässä Napapiirillä aistit jouluntaikaa ja pohjoisen elämyksiä ympäri vuoden! Pajakylästä löydät lukuisia ohjelmapalveluyrityksiä, matkamuistomyymälöitä, Joulupukin pääpostin, Tallitontun Piha kotieläimineen, poroja, huskyja sekä ravintoloita ja kahviloita. Luonnollisesti myös itse Joulupukki on tavattavissa Kammarissaan vuoden jokaisena päivänä. Pajakylän hurmaavalla keskusaukiolla voit ylittää Napapiirin linjan! Pajakylä sijaitsee n. 8 km päässä keskustasta.

Pyhä-Luoston kansallispuisto Lapin sydämessä lumoaa kaikkina vuodenaikoina. Sodankylän ja Pelkosenniemen kuntien alueella sijaitsevan kansallispuiston luoteispäässä kohoaa Ukko-Luosto ja kaakossa Pyhä. Kansallispuiston maisemat hellivät hiihtäjiä, pyöräilijöitä ja lumikenkäilijöitä. Hiihtolatuja löytyy yli 150 km ja lumikenkäily- sekä pyöräreittejä lähes 20 km. Pyhä-Luosto on yksi Suomen mahtavimmista kansallispuistoista jylhien maisemien, upean luonnon ja hiljaisuuden ansiosta. Kansallispuisto sijaitsee n. 130 km päässä Rovaniemeltä ja on helposti saavutettavissa myös julkisilla kulkuvälineillä.

Sukulanrakan hiidenkirnut kaupungin eteläpuolella Rautiosaaren kylässä kuuluvat Suomen suurimpiin. Sukulanrakan kallion rinteellä on yhteensä 14 hiidenkirnua, joista kolme on huomattavan syviä. Hiidenkirnujen juurelle on mahdollista kulkea tietä pitkin ja viitoitettu polku opastamaa perille.

Kuninkaanlaavulla koet maailmanluokan auringonlaskut! Keskustasta n. 8 km päässä sijaitsee yksi kaupungin kuvauksellisimmista kohteista. Santavaaran päälle rakennetulta hirsiseltä laavulta avautuvat hienot näkymät Ounasjoelle. Lumettomaan aikaan pääset laavulle kävellen polkua pitkin ja talvisin matkan voi taittaa esimerkiksi lumikengillä.

Maisemahissi Ounasvaaralla vie vaaran laelle upeisiin maisemiin. Hyppää hissin kyytiin, hengitä raikasta ilmaa ja suuntaa seikkailemaan vaaran maisemiin. Huipuilta avautuvat upeat näkymät kaikkiin ilmansuuntiin. Voit halutessasi palata vaaran juurelle hissin kyydissä tai vaihtoehtoisesti patikoida maisemista nauttien, tai istahtaa kesäkelkan kyytiin ja antaa vauhdin hurmata.


Ostokset

Rovaniemellä on monipuoliset ostosmahdollisuudet. Kaupungin keskustassa on kolme suurempaa ostoskeskusta, joista löydät laajan kattauksen hyvinvoinnin, kauneuden, muodin ja vapaa-ajan liikkeitä. Keskustassa on lisäksi lukuisia erilaisia erikoisliikkeitä sekä päivittäistavarakauppoja.

Osta tuliaisiksi ainakin erilaisia käsitöitä ja lappilaista designia. Paikalliset käsityöt, kuten kauniit korut, puukäsityöt sekä poronnahasta, -luusta ja -sarvista tehdyt hienot käyttöesineet ilahduttavat vielä pitkään matkan jälkeen. Suosittuja tuliaisia ovat myös perinteiset lappilaiset herkut.


Ravintolat ja huvit

Rovaniemellä yhdistyvät lappilainen ja kansainvälinen keittiö antimineen. Täällä panostetaan puhtaisiin raaka-aineisiin, jotka edustavat lappilaista luontoa parhaimmillaan. Lapin ruokaperinne huokuu alueen ravintoloista aina luonnon helmaan nuotion äärelle. Paikallisia makuja, kuten poroa, riistaa ja nieriää on tarjolla niistä useissa, perinteinen jälkiruoka leipäjuusto lakkahillon kera hurmaa makunystyrät.

Kaupungin ravintolatarjonta on monipuolinen ja vaihtelee rennoista ruokapaikoista aina fine dining-ravintoloihin. Kaupungin paras ravintola on Suomen 50 parhaan ravintolan joukossa oleva Sky Kitchen & View, joka kutsuu nauttimaan Lapin puhtaista mauista ja huimaavista näköaloista. Valitse mieleisesi annos Bistron listalta tai kokeile suosittua huippukokkien laatimaa yllätysmenua! Ravintolassa syödessä ihastelet maisemaikkunoista avautuvaa upeaa Ounasvaaran luontoa.

Ulkoilureittien varrella tunnelmalliset laavut ja nuotiopaikat ovat omiaan omien eväiden nauttimiseen ja levähtämiseen. Ounasvaaran hiihtokeskuksessa laskettelupäivää viettävä suuntaa legendaariseen rinneravintola Alpenjägeriin.

Kesäisin istuskellaan ravintoloiden terasseilla ja nautitaan yöttömän yön tunnelmasta. Kesärafla Saunan terassi Kemijoen rannassa kutsuu viihtymään hiiligrillissä tehdyn ruoan ja virkistävien juomien parissa.

Pohjoista ilta- ja yöelämää etsiville Rovaniemi tarjoaa lukuisia erilaisia vaihtoehtoja trendikkäistä cocktailbaareista, viihtyisiin pubeihin, vauhdikkaisiin yökerhoihin ja rock-klubeihin. Kaupunki erilaisine ravintoloineen viihdyttää lomailijoita aina pikkutunneille asti!


Uimarannat

Uimaan voit pulahtaa Ounaskosken ja Ounaspaviljongin uimarannoilta. Hiekkapohjaiset uimarannat ovat kaupungin suurimmat, joiden yhteydessä on wc ja pukutilat. Muita pienempiä yleisiä uimapaikkoja kaupungissa ovat mm. Paavalniemen, Metsämuseon ja Sodankyläntien uimarannat sekä Tammanlaakson uimapaikka.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Keskustassa on useampia apteekkeja, joista osa avoinna viikon jokaisena päivänä. Keskustassa apteekkeja ovat mm. Sampo Apteekki, Kairatien Apteekki sekä Keskusapteekki Rovaniemi. Ounasvaaralla palvelee Ounas Apteekki.

Kunnalliset lääkäripalvelut ovat Lapin keskussairaalassa. Yksityisiä lääkäripalveluja Rovaniemellä tarjoaa Mattira Oy, Mehiläinen, Pihjalalinna ja Terveystalo.

Liikuntaesteiset

Rovaniemi soveltuu liikuntaesteisille. Kaupungin keskustassa on mahdollisuus esteettömään liikkumiseen. Suurimpaan osaan nähtävyyksistä ja vierailupaikoista on myös esteetön pääsy. Pyörätuolilla on mahdollista kulkea vuoden ympäri Könkäänsaaren esteettömällä luontopolulla. Luontopolku kuuluu Napapiirin retkeilyalueeseen, joka sijaitsee n. 20 km Rovaniemen keskustasta Sodankylän suuntaan. Sulan maan aikana kaupungin läheisyydestä löytyy useampia esteettömiä reittejä kuljettavaksi.

Invatakseja on saatavilla (varaus tehtävä ennakkoon).

Asukasluku ja etäisyydet

Rovaniemi n. 63 000 as.

Ounasvaara n. 3 km
Ranua n. 79 km
Kemijärvi n. 90 km
Tornio/Haaparanta n. 120 km
Posio n. 132 km
Pyhätunturi n. 133 km
Oulu n. 207 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.