Pallas – tietoa matkakohteesta

Pallas 1
Pallas 2
Pallas 3
Pallas 4
Pallas 5
Pallas 6
Pallas 7
Pallas 8
Pallas 9
Pallas 10
Pallas 11
Pallas 12
Pallas 13
Pallas 14
Pallas 15
Pallas 16
Pallas 17
Pallas 18
Pallas 19
Pallas 20
Pallas 21
Pallas 22
Pallas 23
Pallas 24
Pallas 25
Pallas 26
Pallas 27
Pallas 28
Pallas 29
Pallas 30
Pallas 31
Pallas 32
Pallas 33
Pallas 34
Pallas 35
Pallas 36
Pallas 37
Pallas 38
Pallas 39
Pallas 40
Pallas 41
Pallas 42
Pallas 43
Pallas 44
Pallas 1
Pallas 2
Pallas 3
Pallas 4
Pallas 5
Pallas 6
Pallas 7
Pallas 8
Pallas 9
Pallas 10
Pallas 11
Pallas 12
Pallas 13
Pallas 14
Pallas 15
Pallas 16
Pallas 17
Pallas 18
Pallas 19
Pallas 20
Pallas 21
Pallas 22
Pallas 23
Pallas 24
Pallas 25
Pallas 26
Pallas 27
Pallas 28
Pallas 29
Pallas 30
Pallas 31
Pallas 32
Pallas 33
Pallas 34
Pallas 35
Pallas 36
Pallas 37
Pallas 38
Pallas 39
Pallas 40
Pallas 41
Pallas 42
Pallas 43
Pallas 44

Tietoa kohteesta

Elämykset ja aktiviteetit

Lapland Hotels Pallas on Pallaksen hiihtokeskuksen ainoa hotelli ja myös ainoa keskellä Pallas–Yllästunturin kansallispuistoa sijaitseva hotelli. Pallas on erityisesti telemark-laskijoiden ja murtomaahiihtäjien sekä patikoijien suosima. Pallastunturin korkein huippu, Taivaskero, kurottaa yli 800 metrin korkeuteen ja hiihtohissien kattama korkeusero on Suomen toiseksi suurin – peräti 340 metriä. Kesäkaudella hissit ovat suljettuja. Laskettelun ja hiihdon ohella myös vapaa lumikenkäily on suosittua, koska lähitunturien rinteet soveltuvat täydellisesti maisemista nauttivalle retkeilijälle. Lumikengät voit vuokrata hotellilta.

Kesäkaudella Pallaksella patikoidaan. Hetta–Pallas-reitille pääset hotellin pihasta, mutta lähiympäristössä on myös useita lyhyempiä patikkareittejä, joilla pääset mm. Taivaskeron huipulle, Mäntyrovalle, Jerikselle, Torassieppiin tai Ylläkselle asti. Reittikarttoja voit ostaa mm. hotellin vastaanotosta. Pidemmillä reiteillä on yöpymismahdollisuuksia autiotuvissa. Alueen maastot sopivat hyvin myös pyöräilyyn ja hotellilla onkin vuokrattavana rajallinen määrä fat bike -pyöriä, myös sähköavusteisia.

Tunturista saat irti enemmän, kun osallistut hiihtokoulu Pallaksen Pöllöjen vetämille retkille. Retket vievät sinut lumille ja paikkoihin, joihin et ehkä itse olisi löytänyt. Syksyisin Pöllöt tutustuttavat sinut värikkäisiin tunturimaisemiin ruskaretkillään.

Vatikurun rantasaunan, n. sadan metrin päässä hotellilta, voit vuokrata nauttiaksesi pehmeistä löylyistä ja tunturipuron vilvoittavasta vedestä. Noin kilometrin päässä hotellilta, Pallas- ja Palkaskeron välisessä laaksossa on kaksi Metsähallituksen kotaa. Toinen kodista on tilauskota, jota voi varata Pallastunturin Luontokeskuksesta. Toinen on vapaasti käytettävissä milloin vaan. Puita on saatavilla puuvarastossa ja alueella on myös käymälä.


Kulkuyhteydet

Pallaksen hiihtokeskuksen ja hotellin alueella kaikki on kävelyetäisyydellä.

Bussi
Kerran vuorokaudessa paikallisbussi Muonio-Pallas-Kittilä. Tilauskuljetukset Kuljetuspalvelu Roimaa Oy, varaukset ja tiedustelut p. 050 301 7064.

Taksi
Voit tilata taksin hotellille.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaisen yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Kuljetus tulee ostaa viimeistään 3 päivää ennen lähtöä.

Lentokenttä Kittilä
Matkan pituus n. 70 km
Matkan kesto n. 1,5 t

Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös tilaustaksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on urheiluvälineitä (esim. hiihtovarusteet), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi välineille paikan kuljetuksessa.


Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai kohteesta riippuen myös vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. 


Pallas lasten kanssa

Pallastunturin luontokeskuksen Metsästä paljakalle -luontonäyttelyyn on lapsille oma tehtävävihko. Luontokeskuksessa on myös lasten leikkipaikka. Vajaan kilometrin päässä olevalla Pallaskodalla voi käydä retkellä ja tehdä nuotion. Vatikurun luontopolulle voi lähteä myös lastenrattaiden kanssa.


Nähtävyydet

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto
Kaunis kansallispuisto huikeine luonnonnähtävyyksineen on Pallaksen nähtävyys. Hotellin ainutlaatuinen sijainti keskellä kansallispuistoa mahdollistaa päivittäisen tunturiluonnosta nauttimisen.

Pallastunturin luontokeskus
Hotellin vieressä sijaitsevassa luontokeskuksessa on alueen informaation ja rinnekarttojen lisäksi maksuton Metsästä paljakalle -näyttely, joka perehdyttää tunturiluontoon, sekä vaihtuva taidenäyttely. Keskus järjestää myös luontoiltoja ja muita tapahtumia.


Ostokset

Hotellin vastaanotossa on matkamuistomyymälä, jossa on myynnissä myös välttämättömyystarvikkeita. Lähimmät kaupat ovat Muonion keskustassa.


Ravintolat ja huvit

Hotellin hirsiravintola hemmottelee lomailijaa runsaalla aamiaisbuffetilla sekä herkullisella a´la carte -listalla, joka koostuu lähialueiden tuotteista ja sesongin raaka-aineista valmistetuista paikallisista herkuista. Hotellissa on myös baari. Lisäksi alueella on talvella yksi rinneravintola.


Uimarannat

Hotellin vieressä, n. 100 metrin päässä, Vatikurun vuokrasaunan yhteydessä on ympärivuotinen uintimahdollisuus tunturipurossa. Lähin uimaranta on Pallasjärven Punaisillahiekoilla n. 11 kilometrin päässä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Lähin apteekki on Muonion keskustassa n. 30 km:n päässä. Muoniossa on myös terveyskeskus. Päivystyspiste on vaihtelevasti jossakin lähikunnista. Yksityisiä lääkäripalveluja on saatavilla Muoniossa ja Levillä, n. 60 km:n päässä. Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys hotellin vastaanottoon. 

Liikuntarajoitteiset

Pallaksella liikkuminen voi olla haastavaa, hotellissa on portaita, mutta ei hissiä, ja alueella on korkeuseroja. Invataksi on tilattavissa, mutta varaukset tehtävä etukäteen.

Asukasluku ja etäisyydet

Muonio n. 2 300 as.

Muonion keskusta n. 30 km

Levi n. 57 km
Äkäslompolo n. 60 km
Ylläsjärvi n. 80 km

Kittilä n. 74 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.