Levi – tietoa matkakohteesta

Levi 1
Levi 2
Levi 3
Levi 4
Levi 5
Levi 6
Levi 7
Levi 8
Levi 9
Levi 10
Levi 11
Levi 12
Levi 13
Levi 14
Levi 15
Levi 16
Levi 17
Levi 18
Levi 19
Levi 20
Levi 21
Levi 22
Levi 23
Levi 24
Levi 25
Levi 1
Levi 2
Levi 3
Levi 4
Levi 5
Levi 6
Levi 7
Levi 8
Levi 9
Levi 10
Levi 11
Levi 12
Levi 13
Levi 14
Levi 15
Levi 16
Levi 17
Levi 18
Levi 19
Levi 20
Levi 21
Levi 22
Levi 23
Levi 24
Levi 25

Tietoa kohteesta

Elämykset ja aktiviteetit

Levillä panostetaan runsaaseen aktiviteettitarjontaan myös kesäisin. Levin ja sen lähiympäristön upeissa maisemissa voi nauttia monenlaisista aktiviteeteista ihaillen Lapin luontoa ja sen monimuotoisuutta.

Lähde reippailemaan lukuisille luontopoluille tai pyöräilemään maanteille ja maastoon. Lumettomana aikana alueella pelataan myös golfia ja tennistä, kalastetaan, suunnataan melomaan tai suppailemaan. Luonnosta voi nauttia myös ratsastusretkillä, koiravaljakon tai poroajelun kyydissä, ja samalla tutustua husky- ja porotilojen toimintaan.

LeviBowling-keilaviihdekeskuksessa järjestät keilaturnauksen seurueesi kesken ja nautit keilailun riemusta. Keilailun lisäksi keskuksessa voi pelata biljardia.

Ulkoilun ja aktiviteettien vastapainoksi rentoudutaan kauneushoidoissa, hieronnassa, joogassa tai Levi Hotel Span saunoissa sekä sisä- että ulkoaltaissa. Sammuntuvan perinteinen sauna ja savusauna hellii ulkoilun rasittamaa kehoa, ja saunasta pulahdetaan vapaana virtaavaan Ounasjokeen.

Löydä monipuolisista aktiviteeteista itsellesi sopivin tapa tutustua pohjoisen luontoon ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Lue lisää aktiviteettivaihtoehdoista ja varaa elämykset Lapland Safariksen sivuilta.

Lapland Safaris tarjoaa omatoimisille retkeilijöille kattavavan valikoiman huollettuja ja laadukkaita retkeilyvarusteita ja -välineitä. Vuokrattavana on muun muassa pyöriä, kävelysauvoja, telttoja ja rinkkoja. Tutustu tarvikkeisiin ja varaa Lapland Safariksen sivuillta.

Frisbeegolf, golf ja minigolf

Leviltä löydät Suomen pohjoisimman golfkentän! Levi Golfin vaihteleva ja mielenkiintoinen 18-reikäinen kenttä sijaitsee luonnonmuovaamissa tunturimaisemissa Levitunturin ja Ounasjoen välimaastossa. Kentän sisällä oleva upea Taalojärvi tuo haastetta pelaamiseen ja mukavuutta klubirakennus pukeutumistiloineen ja ravintoloineen. Väylän varrella taukopaikkana toimii paviljonki Ounasjoen läheisyydessä. Yöttömän yön aikaan kentällä on mahdollista pelata kellon ympäri. Kenttä sijaitsee Levin koillisrinteiden juurella noin 5 kilometrin päässä keskustasta.

Perinteisen golfin lisäksi Activity Park tarjoaa upeat puitteet frisbee- ja minigolfin pelaamiseen. Frisbeegolfratoja löytyy eritasoisille pelaajille ja seurueille. Radat ovat käytettävissä vuorokauden ympäri ja voit pelata veloituksetta omilla kiekoilla tai vuokrata kiekot kierroksen ajaksi.

Koskenlasku ja melonta

Seikkailumieliset suuntaavat kohti koskia! Koskenlaskumahdollisuuksia löydät Leviltä ja sen lähialueilta useampia. Könkään koskea lasket auton sisärenkaalla istuen ja Muonionjokea kumiveneen kyydissä.

Koe lähialueen luonto ja maisemat uudesta perspektiivistä tunturien ympäröivällä järvellä tai keskellä erämaata sijaitsevalla joella meloen. Melomalla saavutat paikkoja, joihin ei patikoiden tai pyöräillen ole mahdollista tutustua. Osallistu opastetulle retkelle tai vuokraa kanootti omaan käyttöösi.

Luontopolut ja patikointi

Luonto Levillä on ainutlaatuinen. Metsät ja tunturit kutsuvat nauttimaan henkeäsalpaavan kauniista maisemista, puhtaasta ilmasta ja luonnonrauhasta.

Levillä riittää mahtavia maisemia ja eripituisia sekä vaikeusasteisia reittejä tutkittavaksi. Alueella on myös koko perheelle soveltuvia lyhyempiä reittejä. Suuntaa patikoimaan tunturimaisemiin tai vain 45 minuutin ajomatkan päässä sijaitsevaan Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon. Reittejä on aina noin kilometrin mittaisesta polusta kymmenien kilometrien vaellusreitteihin.

Pyöräily

Koe Levitunturi pyörän selästä! Kohde tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet pyöräilyyn.

Maastopyöräilyyn soveltuvia polku- ja reittiverkostoja löydät alueelta lukuisia. Lähialueen pyöräilyreitit kulkevat Kätkä-, Pyhä ja Levitunturin sekä Rakkavaaran maastoissa.

Alamäki- ja enduropyöräilyn ystävät suuntaavat Bike Parkin radoille. Täältä löydät eripituisia ja -tasoisia ratoja helpoista haastaviin. Bike Parkin radat kiertävät ympäri Levitunturia huikeissa maisemissa. Radoille vuokraat varusteet kätevästi Activity Parkin vuokraamosta.

Ratsastus

Verkkaiset retket ja vaellukset suomen- tai islanninhevosilla vievät sinut Lapin kiehtovaan maailmaan ja tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Levin alueen luontoon. Suuntaa ratsastukselle päivänvalossa tai koe ratsastuselämys keskiyön auringon aikaan. Retkillä ei edellytetä aiempaa ratsastuskokemusta. 

Tapahtumat

Levin tapahtumakalenterista näet kaikki lomallesi osuvat tapahtumat urheilukisoista, kulttuuriin ja viihteeseen.


Kulkuyhteydet

Levin keskustan alueella sijaitsevat palvelut ovat kävelyetäisyydellä hotellistasi.   

Taksi
Taksit liikennöivät ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaisen yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Kuljetus tulee ostaa viimeistään 3 päivää ennen lähtöä.

Lentokenttä Kittilä
Matkan pituus n. 15 km 
Matkan kesto n. 15 min 

Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on mukanasi urheiluvälineitä, ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi välineille paikan kuljetuksessa.


Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai kohteesta riippuen myös vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. 


Levi lasten kanssa

Keväästä syksyyn avoinna oleva Levin seikkailupuisto, Activity Park, on täynnä toimintaa seikkailuratoineen, vaijeriliukuineen ja base jump-hyppyineen. Löydät täältä myös liikennepuiston polkuautoineen sekä leikkipuiston kiipeilytelineineen ja liukumäkineen. Seikkailupuisto sijaitsee tunturin länsipuolella Gondoli 2000-hissin ala-asemalla.

Hyppää kesäkelkkaan ja huristele alas Levitunturia! Express-hissi vie Koutalaen päälle ja täältä lasket kelkan kyydissä alas jopa 50 km/h huippunopeudella. Säädät itse kelkan nopeuden, joten halutessasi voit nauttia myös verkkaisemmasta tahdista.


Nähtävyydet

Lapin maisemat ovat itsessään nähtävyys. Henkeäsalpaavan kauniista luontoa voit ihailla jalan samoten tai pyörällä liikkuen.

Tunturin huikeisiin maisemiin nouset kätevästi myös lumettomana aikana Levin näköalahissien kyydissä. Express-näköala- ja Gondoli2000-hissit vievät tunturin juurelta kohti huippua rinteiden parhaille näköalapaikoille. Voit halutessasi palata tunturin juurelle samaa reittiä tai vaihtoehtoisesti patikoida maisemista nauttien, tai istahtaa kesäkelkan kyytiin ja antaa vauhdin hurmata.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto Kittilässä on Suomen kolmanneksi suurin kansallispuisto. Enontekiön, Muonion, Kittilän ja Kolarin alueella sijaitseva kansallispuisto kattaa 102 000 hehtaaria ainutlaatuista tunturi-, metsä- ja suoluontoa. Suomen vanhimmilla vaellusreiteillä voit kävellä puhtaassa ja raikkaassa ilmassa huipulta toiselle ja pistäytyä viehättäviin tunturikyliin.

Ruoppaköngäs on n. 28 km päässä Levin keskustasta sijaitseva luonnonkaunis kalliokivestä ja joenkönkäästä muodostuva kalliomuodostelma. Linkupalon tulivuoripuisto on Suomen oloissa ainutlaatuinen nähtävyys. Täällä näet kallioperässä merkkejä yli 2 miljardia vuotta sitten tapahtuneesta tulivuorenpurkauksesta. Puiston suomaisemien halki voit kulkea n. 1,5 km mittaista pitkospuupolkua pitkin ja tutkia jäänteitä muinaisista laavavirroista. Puisto sijaitsee n. 40 km päässä Leviltä. 

Levi tarjoaa myös taidetta ja kulttuuria taidenäyttelyiden ja museoiden muodossa. Samiland-näyttelyssä tutustut pohjolan alkuperäiskansaan, saamelaisiin, heidän kulttuuriinsa, mytologiaan, historiaan ja elinkeinoon. Kaukosen kylässä sijaitseva Särestöniemi-museo esittelee taitelija Reidar Särestöniemen taidetta sekä asuin- ja työympäristönsä. Museon alueeseen kuuluvat Särestöniemen suvun tila rakennuksineen sekä galleria- ja ateljeerakennukset, jotka edustavat suomalaista puuarkkitehtuuria.

Paikalliset kotieläin- ja porotilat ovat kaikenikäisten mieleen. Tonttulan Elämyskylässä koet elävän sadun ja tutustut salaperäiseen Tonttulan Piiloon. Joulutarina-elokuvan lavasteeksi rakennettu Joulupukin mökki kuvankauniissa Levitunturin maisemissa on myös vierailemisen arvoinen. Mökki maisemineen on yksi Levin kuvatuimmista paikoista.


Ostokset

Levillä on monipuoliset ostosmahdollisuudet. Löydät Levin keskustasta useita tuttuja ketjuliikkeitä muodista laskettelu- ja hiihtotarvikkeisiin. Alueella on useampi ruokakauppa.

Perinteisiä tuliaisia löydät matkamuistomyymälöistä ja ruokakaupoista. Osta ainakin perinteisiä lappilaisia herkkuja, kuten poronlihaa, erilaisia riistasäilykkeitä, hilloja, leipäjuustoa ja ohrarieskoja. Kaarnikkamehu eli variksenmarjamehu on paikallista superfoodia parhaimmillaan. Paikalliset käsityöt, kuten villapaidat, pipot ja lapaset ilahduttavat ja lämmittävät vielä pitkään matkan jälkeen. Muista myös kauniit korut, puukäsityöt sekä poronnahasta, -luusta ja -sarvista tehdyt hienot käyttöesineet.


Ravintolat ja huvit

Levin ravintolatarjonta on monipuolinen ja täällä nautitaan niin suomalaisen kuin kansainvälisen keittiön antimia. Valinnanvaraa löytyy rennoista ruokapaikoista aina fine dining-ravintoloihin.

Rinneravintolat palvelevat liikkujia ympäri vuoden, luonnossa liikkujat voivat pistäytyä luontopolkujen varrella sijaitsevissa kahviloissa ja taukotuvissa.

Mikäli haluat maistella Lapin keittiön erikoisuuksia, suuntaa paikallisiin ravintoloihin. Herkuttele perinteisellä poronkäristyksellä, muilla riistaruuilla tai tulella loimutetulla lohella. Herkullinen leipäjuusto-annos lakkahillon kera kruunaa aterian! Lappilaisen keittiön lisäksi koet mahtavia ruokaelämyksiä muun muassa aasialaisten makujen ja Jäämeren herkkujen äärellä. Ehdottomasti kokeilemisen arvoisia ovat tuoreet kuningasravut ravintola King Crab Housessa!

Iltaelämä on kesäkaudella rauhallisempaa, mutta kylän ravintoloista ja baareista löytyy viihdettä pikkutunneille saakka.


Uimarannat

Kätkänrannan uimarannalla vietetään kesäpäivää ja pulahdetaan vilvoittavaan Immeljärven veteen. Ounasjoen vesistä nautitaan Kirkonkylän uimarannalla Kittilän keskustassa.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Lähin apteekki on Levin Apteekki osoitteessa Leviraitti 1.

Kunnalliset lääkäripalvelut ovat Kittilän terveyskeskuksessa. Yksityisiä lääkäriasemia Levillä ovat Pihlajalinna Levi osoitteessa Levintie 1590 sekä Lääkäripalvelu Bene Finlandia osoitteessa Leviraitti 6. Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys hotellin vastaanottoon.

Liikuntaesteettömyys

Levi soveltuu liikuntaesteisille matkustajille. Kylän keskustassa on mahdollisuus esteettömään liikkumiseen. Pyörätuolilla liikkuvan matkustajan on myös mahdollista nousta tunturimaisemiin Express- ja Gondoli2000-näköalahisseillä.

Levillä on esteettömiä takseja, varaa taksi etukäteen.

Asukasluku ja etäisyydet

Levi sijaitsee Sirkan kylässä, jossa on n. 900 as. Kittilän kunnassa n. 6500 as.

Kittilä n. 22 km
Muonio n. 68 km
Kolari n. 80 km
Rovaniemi n. 170 km
Inari n. 174 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.