Levi – tietoa matkakohteesta

Levi 1
Levi 2
Levi 3
Levi 4
Levi 5
Levi 6
Levi 7
Levi 8
Levi 9
Levi 10
Levi 11
Levi 12
Levi 13
Levi 14
Levi 15
Levi 16
Levi 17
Levi 18
Levi 19
Levi 20
Levi 21
Levi 22
Levi 23
Levi 24
Levi 25
Levi 26
Levi 27
Levi 28
Levi 29
Levi 30
Levi 31
Levi 32
Levi 33
Levi 34
Levi 35
Levi 36
Levi 37
Levi 38
Levi 39
Levi 40
Levi 41
Levi 42
Levi 43
Levi 44
Levi 45
Levi 46
Levi 1
Levi 2
Levi 3
Levi 4
Levi 5
Levi 6
Levi 7
Levi 8
Levi 9
Levi 10
Levi 11
Levi 12
Levi 13
Levi 14
Levi 15
Levi 16
Levi 17
Levi 18
Levi 19
Levi 20
Levi 21
Levi 22
Levi 23
Levi 24
Levi 25
Levi 26
Levi 27
Levi 28
Levi 29
Levi 30
Levi 31
Levi 32
Levi 33
Levi 34
Levi 35
Levi 36
Levi 37
Levi 38
Levi 39
Levi 40
Levi 41
Levi 42
Levi 43
Levi 44
Levi 45
Levi 46

Tietoa kohteesta

Elämykset ja aktiviteetit

Levillä panostetaan runsaaseen aktiviteettitarjontaan ympäri vuoden. Levin ja sen lähiympäristön upeissa maisemissa voi nauttia monenlaisista aktiviteeteista ihaillen Lapin luontoa ja sen monimuotoisuutta.

Lähde reippailemaan lukuisille luontopoluille tai pyöräilemään maanteille ja maastoon. Talvikuukausina voi laskettelun ja hiihdon ohella kokeilla myös muita talvisia aktiviteetteja, kuten lumikenkäilyä, moottorikelkkailua ja vaikkapa jääkartingia. Lumettomana aikana alueella pelataan golfia ja tennistä, kalastetaan, suunnataan melomaan tai suppailemaan. Luonnosta voi nauttia myös ratsastusretkillä, koiravaljakon tai poroajelun kyydissä, ja samalla tutustua husky- ja porotilojen toimintaan.

LeviBowling-keilaviihdekeskuksessa järjestät keilaturnauksen seurueesi kesken ja nautit keilailun riemusta. Keilailun lisäksi keskuksessa voi pelata biljardia.

Ulkoilun ja aktiviteettien vastapainoksi rentoudutaan kauneushoidoissa, hieronnassa, joogassa tai Levi Hotel Span saunoissa sekä sisä- että ulkoaltaissa. Sammuntuvan perinteinen sauna ja savusauna hellii ympäri vuoden. Talvisin saunasta pulahdetaan avantoon ja kesällä vapaana virtaavaan Ounasjokeen.

Frisbeegolf, golf ja minigolf

Leviltä löydät Suomen pohjoisimman golfkentän! Levi Golfin vaihteleva ja mielenkiintoinen 18-reikäinen kenttä sijaitsee luonnonmuovaamissa tunturimaisemissa Levitunturin ja Ounasjoen välimaastossa. Kentän sisällä oleva upea Taalojärvi tuo haastetta pelaamiseen ja mukavuutta klubirakennus pukeutumistiloineen ja ravintoloineen. Väylän varrella taukopaikkana toimii paviljonki Ounasjoen läheisyydessä. Yöttömän yön aikaan kentällä on mahdollista pelata kellon ympäri. Kenttä sijaitsee Levin koillisrinteiden juurella noin 5 kilometrin päässä keskustasta.

Perinteisen golfin lisäksi Activity Park tarjoaa upeat puitteet frisbee- ja minigolfin pelaamiseen. Frisbeegolfratoja löytyy eritasoisille pelaajille ja seurueille. Radat ovat käytettävissä vuorokauden ympäri ja voit pelata veloituksetta omilla kiekoilla tai vuokrata kiekot kierroksen ajaksi.

Koskenlasku ja melonta

Seikkailumieliset suuntaavat kohti koskia! Koskenlaskumahdollisuuksia löydät Leviltä ja sen lähialueilta useampia. Könkään koskea lasket auton sisärenkaalla istuen ja Muonionjokea kumiveneen kyydissä.

Koe lähialueen luonto ja maisemat uudesta perspektiivistä tunturien ympäröivällä järvellä tai keskellä erämaata sijaitsevalla joella meloen. Melomalla saavutat paikkoja, joihin ei patikoiden tai pyöräillen ole mahdollista tutustua. Osallistu opastetulle retkelle tai vuokraa kanootti omaan käyttöösi.

Lumikenkäily

Levillä voit lumikenkäillä merkityillä lumikenkäilyreiteillä tai suunnata reippailemaan umpihankeen ja luoda oman reittisi. Halutessasi voit osallistua myös ohjatuille lumikenkäretkille. Lähimaastoissa on yhteensä noin 5 kilometriä ylläpidettyjä lumikenkäilyreittejä, joista noin 3 kilometrin pituinen reitti vie sinut Kätkätunturin huipulle nauttimaan upeista maisemista.

Luontopolut ja patikointi

Luonto Levillä on ainutlaatuinen. Metsät ja tunturit kutsuvat nauttimaan henkeäsalpaavan kauniista maisemista, puhtaasta ilmasta ja luonnonrauhasta.

Levin talvikävelyreitit sopivat kaikenikäisille reippailijoille ja osalla reiteistä voi kulkea myös lastenrattaiden kanssa. Lähimaastoissa on yhteensä noin 20 kilometriä ylläpidettyjä talvikävelyreittejä, joiden vaikeustaso vaihtelee helposta keskivaativaan. Lastenmaan läheisyydessä on koko perheelle soveltuvia lyhyempiä reittejä.

Lumettomana aikana alueella riittää mahtavia maisemia ja eripituisia sekä vaikeusasteisia reittejä tutkittavaksi. Suuntaa patikoimaan tunturimaisemiin tai vain 45 minuutin ajomatkan päässä sijaitsevaan Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon. Reittejä on aina noin kilometrin mittaisesta polusta kymmenien kilometrien vaellusreitteihin.

Pyöräily

Koe Levitunturi pyörän selästä! Kohde tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet ympärivuotiseen pyöräilyyn.

Talvisin fatbike leveine renkaineen kulkee kevyesti ja näppärästi talvipyöräilyyn tarkoitetuilla reiteillä kuin myös kevyenliikenteen väylillä. Hoidetut talvipyöräilyreitit vievät sinut Kätkä- ja Levitunturin sekä Immeljärven maisemiin.

Lumettoman ajan pyöräilymahdollisuudet tarjoavat unohtumattomia elämyksiä. Maastopyöräilyyn soveltuvia polku- ja reittiverkostoja löydät alueelta lukuisia. Lähialueen pyöräilyreitit kulkevat Kätkä-, Pyhä ja Levitunturin sekä Rakkavaaran maastoissa.

Alamäki- ja enduropyöräilyn ystävät suuntaavat Bike Parkin radoille. Täältä löydät eripituisia ja -tasoisia ratoja helpoista haastaviin. Bike Parkin radat kiertävät ympäri Levitunturia huikeissa maisemissa. Radoille vuokraat varusteet kätevästi Activity Parkin vuokraamosta. 

Ratsastus

Verkkaiset retket ja vaellukset suomen- tai islanninhevosilla vievät sinut Lapin kiehtovaan maailmaan ja tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Levin alueen luontoon. Suuntaa ratsastukselle päivänvalossa, keskiyön auringon aikaan tai valitse ajankohdaksi pimenevä ilta ja koe yläpuolellasi loistava tähtitaivas ja syksystä kevääseen loimuavat revontulet. Retkillä ei edellytetä aiempaa ratsastuskokemusta. Alueella järjestetään myös rekiajeluretkiä.

Tapahtumat

Levin tapahtumakalenterista näet kaikki lomallesi osuvat tapahtumat urheilukisoista, kulttuuriin ja viihteeseen.

Levillä järjestetään vuosittain marraskuussa alppihiihtokauden avausosakilpailu, jolloin maailman parhaat pujottellijat kokoontuvat kylään taistelemaan kilpailun voitosta ja maailmancupin pisteistä. Kisaviikonlopun ajaksi Levin lomakylä täyttyy urheilumaailman hurmoksesta ja lappilaisen eksotiikan täyteisestä ohjelmasta.

Visma Ski Classics Ylläs–Levi maratonhiihtotapahtuma järjestetään 17.4.2021. Kilpailu kulkee läpi mahtavien tunturimaisemien Pallas–Yllästunturin kansallispuistossa.


Kulkuyhteydet

Levin keskustan alueella sijaitsevat palvelut ovat kävelyetäisyydellä hotellistasi.   

Ski Bussit liikennöivät R1- ja R2-reitillä talviaikaan Levin rinteiden ja suurimpien majoitusalueiden välillä puolen tunnin välein hiihtohissien aukioloaikoina. Voit ostaa kertalipun suoraan kuljettajalta, aluelipun hissilipun yhteydessä, ennakkolipun verkkokaupasta, hissilipputoimistosta, Levin matkailuneuvonnasta tai alueen hotelleista.

R1-reitti ajaa Zero Pointilta Koillisrinteen (6-hissi) ja Hossan kautta Sirkan koulun ohi Muoniontielle, kääntyy sieltä Myllyjoentielle ja ajaa Levin Portin ohi takaisin Zero Pointille.
R2-reitti ajaa Zero Pointilta etelään kohti Etelärinteitä (South Point), kääntyy takaisin keskustan suuntaan ajaen Länsirinteentietä pitkin, ajaa Gondolialueen ohi ja palaa takaisin Zero Pointille.

Taksi
Taksit liikennöivät ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaisen yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Kuljetus tulee ostaa viimeistään 3 päivää ennen lähtöä.

Lentokenttä Kittilä
Matkan pituus n. 15 km 
Matkan kesto n. 15 min 

Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on urheiluvälineitä (esim. hiihtovarusteet), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi välineille paikan kuljetuksessa.


Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai kohteesta riippuen myös vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. 


Levi lasten kanssa

Talviaikaan lapsille järjestetään päivittäin aktiviteetteja Lastenmaassa Eturinteiden kupeessa sekä Leevilandissa Etelärinteiden South Pointin vieressä. Voit myös suunnata lumikenkäilemään, ajamaan fatbikella tai rapsuttelemaan poroja perinteisille porotiloille.

Pulkkamäet ovat yksi talven ykkösaktiviteeteista. Pulkkamäkiä löytyy Eturinteiden tuntumasta, Leevilandiasta ja Lastenmaasta. Paikanpäältä on ostettavissa pulkkia ja lainattavissa liukureita.

Keväästä syksyyn avoinna oleva Levin seikkailupuisto, Activity Park, on täynnä toimintaa seikkailuratoineen, vaijeriliukuineen ja base jump-hyppyineen. Löydät täältä myös liikennepuiston polkuautoineen sekä leikkipuiston kiipeilytelineineen ja liukumäkineen. Seikkailupuisto sijaitsee tunturin länsipuolella Gondoli 2000-hissin ala-asemalla.

Hyppää kesäkelkkaan ja huristele alas Levitunturia! Express-hissi vie Koutalaen päälle ja täältä lasket kelkan kyydissä alas jopa 50 km/h huippunopeudella. Säädät itse kelkan nopeuden, joten halutessasi voit nauttia myös verkkaisemmasta tahdista.


Nähtävyydet

Lapin maisemat ovat itsessään nähtävyys. Henkeäsalpaavan kauniista luontoa voit ihailla kävellen, hiihtäen, lasketellen, lumikenkäillen, pyöräillen tai vaikkapa moottorikelkan kyydistä.

Tunturin huikeisiin maisemiin nouset kätevästi myös lumettomana aikana Levin näköalahissien kyydissä. Express-näköala- ja Gondoli2000-hissit vievät tunturin juurelta kohti huippua rinteiden parhaille näköalapaikoille. Voit halutessasi palata tunturin juurelle samaa reittiä tai vaihtoehtoisesti patikoida maisemista nauttien, tai istahtaa kesäkelkan kyytiin ja antaa vauhdin hurmata.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto Kittilässä on Suomen kolmanneksi suurin kansallispuisto. Enontekiön, Muonion, Kittilän ja Kolarin alueella sijaitseva kansallispuisto kattaa 102 000 hehtaaria ainutlaatuista tunturi-, metsä- ja suoluontoa. Suomen vanhimmilla vaellusreiteillä voit kävellä puhtaassa ja raikkaassa ilmassa huipulta toiselle ja pistäytyä viehättäviin tunturikyliin.

Ruoppaköngäs on n. 28 km päässä Levin keskustasta sijaitseva luonnonkaunis kalliokivestä ja joenkönkäästä muodostuva kalliomuodostelma. Linkupalon tulivuoripuisto on Suomen oloissa ainutlaatuinen nähtävyys. Täällä näet kallioperässä merkkejä yli 2 miljardia vuotta sitten tapahtuneesta tulivuorenpurkauksesta. Puiston suomaisemien halki voit kulkea n. 1,5 km mittaista pitkospuupolkua pitkin ja tutkia jäänteitä muinaisista laavavirroista. Puisto sijaitsee n. 40 km päässä Leviltä. 

Vuosittain lumesta ja jäästä rakennettava SnowVillage kannattaa kokea! Levin ja Ylläksen kupeeseen talvisin rakentuva jäälinna on täynnä upeita jääveistoksia. Henkeäsalpaavien jää- ja lumirakenteiden sisällä voit illallistaa ja nauttia lasillisen ihka oikeasta jäälasista. Lumisten seinien uumeniin on kätketty alansa parhaiden veistäjien jäätaidetta. Alue sijaitsee n. 45 km Leviltä.

Luvattumaa Levi Ice Gallery on elämysten linnake n. 7 km Levin keskustasta pohjoiseen. Ounasjoen törmällä sijaitseva kokonaisuus käsittää talvisin yli 1000 neliömetrin kokoisen lumilinnan jäähotelleineen, jäätaidegallerioineen sekä päärakennuksen lappilaisine ravintoloineen ja saunarakennuksen.

Levi tarjoaa myös taidetta ja kulttuuria taidenäyttelyiden ja museoiden muodossa. Samiland-näyttelyssä tutustut pohjolan alkuperäiskansaan, saamelaisiin, heidän kulttuuriinsa, mytologiaan, historiaan ja elinkeinoon. Kaukosen kylässä sijaitseva Särestöniemi-museo esittelee taitelija Reidar Särestöniemen taidetta sekä asuin- ja työympäristönsä. Museon alueeseen kuuluvat Särestöniemen suvun tila rakennuksineen sekä galleria- ja ateljeerakennukset, jotka edustavat suomalaista puuarkkitehtuuria.

Paikalliset kotieläin- ja porotilat ovat kaikenikäisten mieleen. Tonttulan Elämyskylässä koet elävän sadun ja tutustut salaperäiseen Tonttulan Piiloon. Joulutarina-elokuvan lavasteeksi rakennettu Joulupukin mökki kuvankauniissa Levitunturin maisemissa on myös vierailemisen arvoinen. Mökki maisemineen on yksi Levin kuvatuimmista paikoista.


Ostokset

Levillä on monipuoliset ostosmahdollisuudet. Löydät Levin keskustasta useita tuttuja ketjuliikkeitä muodista laskettelu- ja hiihtotarvikkeisiin. Alueella on useampi ruokakauppa.

Perinteisiä tuliaisia löydät matkamuistomyymälöistä ja ruokakaupoista. Osta ainakin perinteisiä lappilaisia herkkuja, kuten poronlihaa, erilaisia riistasäilykkeitä, hilloja, leipäjuustoa ja ohrarieskoja. Kaarnikkamehu eli variksenmarjamehu on paikallista superfoodia parhaimmillaan. Paikalliset käsityöt, kuten villapaidat, pipot ja lapaset ilahduttavat ja lämmittävät vielä pitkään matkan jälkeen. Muista myös kauniit korut, puukäsityöt sekä poronnahasta, -luusta ja -sarvista tehdyt hienot käyttöesineet.


Ravintolat ja huvit

Levin ravintolatarjonta on monipuolinen ja täällä nautitaan niin suomalaisen kuin kansainvälisen keittiön antimia. Valinnanvaraa löytyy rennoista ruokapaikoista aina fine dining-ravintoloihin.

Rinneravintolat palvelevat liikkujia ympäri vuoden, hiihtäjät ja luonnossa liikkujat voivat pistäytyä latujen ja luontopolkujen varrella sijaitsevissa kahviloissa ja taukotuvissa.

Mikäli haluat maistella Lapin keittiön erikoisuuksia, suuntaa paikallisiin ravintoloihin. Herkuttele perinteisellä poronkäristyksellä, muilla riistaruuilla tai tulella loimutetulla lohella. Herkullinen leipäjuusto-annos lakkahillon kera kruunaa aterian! Lappilaisen keittiön lisäksi koet mahtavia ruokaelämyksiä muun muassa aasialaisten makujen ja Jäämeren herkkujen äärellä. Ehdottomasti kokeilemisen arvoisia ovat tuoreet kuningasravut ravintola King Crab Housessa!

Iltaelämää etsiville Levi tarjoaa nuorekasta menoa ja after skit, pubit, karaokebaarit ja yökerhot viihdyttävät lomailijoita aina pikkutunneille asti. Kesäisin ja syksyisin iltaelämä on rauhallisempaa.


Uimarannat

Kätkänrannan uimarannalla vietetään kesäpäivää ja pulahdetaan vilvoittavaan Immeljärven veteen. Ounasjoen vesistä nautitaan Kirkonkylän uimarannalla Kittilän keskustassa.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Lähin apteekki on Levin Apteekki osoitteessa Leviraitti 1.

Kunnalliset lääkäripalvelut ovat Kittilän terveyskeskuksessa. Yksityisiä lääkäriasemia Levillä ovat Pihlajalinna Levi osoitteessa Levintie 1590 sekä Lääkäripalvelu Bene Finlandia osoitteessa Leviraitti 6. Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys hotellin vastaanottoon.

Liikuntaesteiset

Levi soveltuu liikuntaesteisille. Kylän keskustassa on mahdollisuus esteettömään liikkumiseen, ja Levillä on invatakseja (varaus tehtävä ennakkoon). Pyörätuolilla on myös mahdollista nousta tunturimaisemiin Express- ja Gondoli2000-näköalahisseillä.

Asukasluku ja etäisyydet

Levi sijaitsee Sirkan kylässä, jossa on n. 900 as. Kittilän kunnassa n. 6500 as.

Kittilä n. 22 km
Muonio n. 68 km
Kolari n. 80 km
Rovaniemi n. 170 km
Inari n. 174 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.