Lentokenttäkuljetukset

Levi–Levin Iglut-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Siirtyminen Leviltä Levin Igluille

Leviltä siirrytään päiväsaikaan bussilla Leviln Igluille. Matkan pituus on n. 8 km ja se kestää n. 15 min. 
Bussimatka sisältyy matkan hintaan. Bussikuljetus voidaan vaihtoehtoisesti tehdä minibussilla tai autolla henkilömäärästä riippuen.

Tietoa kohteesta Levi

Elämykset ja aktiviteetit

Alueen monipuoliset aktiviteetit ja palvelut mahdollistavat lomailun myös heille, jotka viettävät lomaa mielellään laskettelurinteiden ja hiihtolatujen ulkopuolella. Levillä panostetaan runsaaseen aktiviteettitarjontaan.

Lähde reippailemaan lumikenkäretkelle, luontopoluille, luistelemaan tai ajamaan fatbike-pyörällä. Voit nauttia Lapin luonnosta islanninhevosella ratsastaen tai husky- ja moottorikelkkasafareilla. Alueella voit ajaa myös jääkartingia ja keilata. Levibowling keilaviihdekeskuksessa voit keilauksen lisäksi pelata biljardia, ilmakiekkoa, pöytäfutista, flipperiä tai Playstation 4:sta.

Ulkoilun lomassa voit rentoutua Levi Hotel Span saunoissa sekä sisä- ja ulkoaltaissa.

Lumikenkäily

Levillä voit lumikenkäillä merkityillä lumikenkäilyreiteillä tai suunnata reippailemaan umpihankeen ja luoda oman reittisi. Halutessasi voit osallistua myös ohjatuille lumikenkäretkille. Lähimaastoissa on yhteensä noin 5 kilometriä ylläpidettyjä lumikenkäilyreittejä, joista noin 3 kilometrin pituinen reitti vie sinut Kätkätunturin huipulle nauttimaan upeista maisemista.

Luontopolut

Luonto Levillä on ainutlaatuinen. Metsät ja tunturit kutsuvat nauttimaan henkeäsalpaavan kauniista maisemista, puhtaasta ilmasta ja luonnonrauhasta. Levin talvikävelyreitit sopivat kaikenikäisille reippailijoille ja osalla reiteistä voi kulkea myös lastenrattaiden kanssa. Lähimaastoissa on yhteensä noin 20 kilometriä ylläpidettyjä talvikävelyreittejä, joiden vaikeustaso vaihtelee helposta keskivaativaan. Lastenmaan läheisyydessä on koko perheelle soveltuvia lyhyempiä reittejä.

Pyöräily

Koe Levitunturi uudella tavalla fatbiken selästä! Kohde tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet talvipyöräilyyn. Fatbike leveine renkaineen kulkee kevyesti ja näppärästi talvipyöräilyyn tarkoitetuilla reiteillä kuin myös kevyenliikenteen väylillä. Hoidetut talvipyöräilyreitit vievät sinut Kätkätunturin, Immeljärven sekä Levitunturin maisemiin.

Ratsastus

Verkkaiset retket ja vaellukset islanninhevosilla vievät sinut Lapin kiehtovaan maailmaan ja tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Levin alueen luontoon. Suuntaa ratsastukselle päivänvalossa tai valitse ajankohdaksi pimenevä ilta ja koe yläpuolellasi loistava tähtitaivas ja loimuavat revontulet. Retkillä ei edellytetä aiempaa ratsastuskokemusta. Alueella järjestetään myös rekiajeluretkiä.

Tapahtumat

Levillä järjestetään vuosittain alppihiihtokauden avausosakilpailu, jolloin maailman parhaat pujottellijat kokoontuvat kylään taistelemaan kilpailun voitosta ja maailmancupin pisteistä. Vuonna 2020 kilpailut järjestetään 21.–22.11. Kisaviikonlopun ajaksi Levin lomakylä täyttyy urheilumaailman hurmoksesta ja lappilaisen eksotiikan täyteisestä ohjelmasta.

Visma Ski Classics Ylläs–Levi maratonhiihtotapahtuma järjestetään 17.4.2021. Kilpailu kulkee läpi mahtavien tunturimaisemien Pallas–Yllästunturin kansallispuistossa.

Lisää Levin alueen tapahtumia.  


Kulkuyhteydet

Levin keskustan alueella sijaitsevat palvelut ovat kävelyetäisyydellä hotellistasi.   

Ski Bussit liikennöivät R1- ja R2-reitillä talviaikaan Levin rinteiden ja suurimpien majoitusalueiden välillä puolen tunnin välein hiihtohissien aukioloaikoina. Voit ostaa kertalipun suoraan kuljettajalta, aluelipun hissilipun yhteydessä, ennakkolipun verkkokaupasta, hissilipputoimistosta, Levin matkailuneuvonnasta tai alueen hotelleista.

R1-reitti ajaa Zero Pointilta Koillisrinteen (6-hissi) ja Hossan kautta Sirkan koulun ohi Muoniontielle, kääntyy sieltä Myllyjoentielle ja ajaa Levin Portin ohi takaisin Zero Pointille.
R2-reitti ajaa Zero Pointilta etelään kohti Etelärinteitä (South Point), kääntyy takaisin keskustan suuntaan ajaen Länsirinteentietä pitkin, ajaa Gondolialueen ohi ja palaa takaisin Zero Pointille.

Taksi
Taksit liikennöivät ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään 2 päivää ennen lähtöä.

Lentokenttä Kittilä
Matkan pituus n. 15 km 
Matkan kesto n. 15 min 

Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on urheiluvälineitä (esim. hiihtovarusteet), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi välineille paikan kuljetuksessa.


Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai kohteesta riippuen myös vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. 


Levi lasten kanssa

Laskettelurinteiden lisäksi Levi tarjoaa lapsille paljon oheisaktiviteetteja. Talviaikaan lapsille järjestetään päivittäin aktiviteetteja Lastenmaassa Eturinteiden kupeessa sekä Leevilandissa Etelärinteiden South Pointin vieressä. Voit myös suunnata lumikenkäilemään, ajamaan fatbikella tai rapsuttelemaan poroja perinteisille porotiloille.

Pulkkamäet ovat yksi talven ykkösaktiviteeteista. Pulkkamäkiä löytyy Eturinteiden tuntumasta, Leevilandiasta ja Lastenmaasta. Paikanpäältä on ostettavissa pulkkia ja lainattavissa liukureita.

Levi Hotel Span yhteydessä sijaitsee Ailu Family Fun-leikkimaailma. Sisäleikkipuistossa löydät kaiken tarpeellisen hauskanpitoon.


Nähtävyydet

Lapin maisemat ovat itsessään nähtävyys. Henkeäsalpaavan kauniista luontoa voit ihailla kävellen, hiihtäen, lasketellen, lumikenkäillen tai vaikkapa moottorikelkan kyydistä.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto Kittilässä on Suomen kolmanneksi suurin kansallispuisto. Enontekiön, Muonion, Kittilän ja Kolarin alueella sijaitseva kansallispuisto kattaa 102 000 hehtaaria ainutlaatuista tunturi-, metsä- ja suoluontoa. Suomen vanhimmilla vaellusreiteillä voit kävellä puhtaassa ja raikkaassa ilmassa huipulta toiselle ja pistäytyä viehättäviin tunturikyliin.

Vuosittain lumesta ja jäästä rakennettava SnowVillage kannattaa kokea! Levin ja Ylläksen kupeeseen rakentuva jäälinna on täynnä upeita jääveistoksia. Henkeäsalpaavien jää- ja lumirakenteiden sisällä voit illallistaa ja nauttia lasillisen ihka oikeasta jäälasista. Lumisten seinien uumeniin on kätketty alansa parhaiden veistäjien jäätaidetta. Alue sijaitsee n. 45 km Leviltä.

Luvattumaa Levi Ice Gallery on elämysten linnake n. 7 km Levin keskustasta pohjoiseen. Ounasjoen törmällä sijaitseva kokonaisuus käsittää yli 1000 neliömetrin kokoisen lumilinnan jäähotelleineen, jäätaidegallerioineen sekä päärakennuksen lappilaisine ravintoloineen ja saunarakennuksen.

Levi tarjoaa myös taidetta ja kulttuuria taidenäyttelyiden ja museoiden muodossa. Samiland-näyttelyssä tutustut pohjolan alkuperäiskansaan, saamelaisiin, heidän kulttuuriinsa, mytologiaan, historiaan ja elinkeinoon. Kaukosen kylässä sijaitseva Särestöniemi-museo esittelee taitelija Reidar Särestöniemen taidetta sekä asuin- ja työympäristönsä. Museon alueeseen kuuluvat Särestöniemen suvun tila rakennuksineen sekä galleria- ja ateljeerakennukset, jotka edustavat suomalaista puuarkkitehtuuria.

Paikalliset kotieläin- ja porotilat ovat kaikenikäisten mieleen. Erityisesti joulunaikaan kannattaa vierailla Tonttulan Elämyskylässä. Joulutarina-elokuvan lavasteeksi rakennettu Joulupukin mökki kuvankauniissa Levitunturin maisemissa on myös vierailemisen arvoinen. Mökki maisemineen on yksi Levin kuvatuimmista paikoista.


Ostokset

Levillä on monipuoliset ostosmahdollisuudet. Löydät Levin keskustasta useita tuttuja ketjuliikkeitä muodista laskettelu- ja hiihtotarvikkeisiin. Alueella on useampi ruokakauppa.

Perinteisiä tuliaisia löydät matkamuistomyymälöistä ja ruokakaupoista. Osta ainakin perinteisiä lappilaisia herkkuja, kuten poronlihaa, erilaisia riistasäilykkeitä, hilloja, leipäjuustoa ja ohrarieskoja. Kaarnikkamehu eli variksenmarjamehu on paikallista superfoodia parhaimmillaan. Paikalliset käsityöt, kuten villapaidat, pipot ja lapaset ilahduttavat ja lämmittävät vielä pitkään matkan jälkeen. Muista myös kauniit korut, puukäsityöt sekä poronnahasta, -luusta ja -sarvista tehdyt hienot käyttöesineet.


Ravintolat ja huvit

Levin ravintolatarjonta on monipuolinen ja täällä nautitaan niin suomalaisen kuin kansainvälisen keittiön antimia. Valinnanvaraa löytyy rennoista ruokapaikoista aina fine dining-ravintoloihin. Laskettelijat nauttivat lounasta rinneravintoloissa, hiihtäjät ja luonnossa liikkujat voivat pistäytyä latujen ja luontopolkujen varrella sijaitsevissa latukahviloissa ja taukotuvissa.

Mikäli haluat maistella Lapin keittiön erikoisuuksia, suuntaa paikallisiin ravintoloihin. Herkuttele perinteisellä poronkäristyksellä, muilla riistaruuilla tai tulella loimutetulla lohella. Herkullinen leipäjuusto-annos lakkahillon kera kruunaa aterian! Lappilaisen keittiön lisäksi koet mahtavia ruokaelämyksiä muun muassa aasialaisten makujen ja Jäämeren herkkujen äärellä. Ehdottomasti kokeilemisen arvoisia ovat tuoreet kuningasravut ravintola King Crab Housessa!

Iltaelämää etsiville Levi tarjoaa nuorekasta menoa ja after skit, pubit, karaokebaarit ja yökerhot viihdyttävät lomailijoita aina pikkutunneille asti.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Lähin apteekki on Levin Apteekki osoitteessa Leviraitti 1.

Kunnalliset lääkäripalvelut ovat Kittilän terveyskeskuksessa. Yksityisiä lääkäriasemia Levillä ovat Pihlajalinna Levi osoitteessa Levintie 1590 sekä Lääkäripalvelu Bene Finlandia osoitteessa Leviraitti 6. Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys hotellin vastaanottoon.

Liikuntaesteiset

Levi soveltuu liikuntaesteisille. Kylän keskustassa on mahdollisuus esteettömään liikkumiseen, ja Levillä on invatakseja (varaus tehtävä ennakkoon). Pyörätuolilla on myös mahdollista nousta tunturimaisemiin Express- ja Gondoli2000-näköalahisseillä.

Tietoa kohteesta Levin Iglut

Lentokenttäkuljetukset

Lentokenttäkuljetukset sisältyvät yhdistelmämatkan hintaan.

Lentokenttä Kittilä
Matkan pituus n. 15 km 
Matkan kesto n. 15 min 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Lähin apteekki on Levin Apteekki osoitteessa Leviraitti 1.

Kunnalliset lääkäripalvelut ovat Kittilän terveyskeskuksessa. Yksityisiä lääkäriasemia Levillä ovat Pihlajalinna Levi osoitteessa Levintie 1590 sekä Lääkäripalvelu Bene Finlandia osoitteessa Leviraitti 6. Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys hotellin vastaanottoon.

Liikuntaesteiset

Levin Iglujen alueella ei ole paljoa korkeuseroja eikä portaita. Igluissa ei mahdu liikkumaan pyörätuolilla.

Levin Iglujen sijainti

Levin Iglut sijaitsevat n. 8 km:n päässä Levin hiihtokeskuksesta ja Sirkan kylästä.

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.