Lappi ja Kuusamon alue Pohjois-Suomessa tarjoavat unohtumattomia ja jopa ennenkokemattomia elämyksiä niin pohjoisen konkareille kuin ensikertalaisillekin. Lapin kahdeksan vuodenaikaa, revontulet, komeat tunturimaisemat, kaamos, luonnon värit, äärettömät erämaat ja rikas saamelaiskulttuuri luovat unohtumattomat puitteet lomalle, jonka voit kokea vain kotimaassamme. Lapin ehkä tunnetuin laskettelukeskus Levi on monipuolinen lomakylä, josta löytyy liuta erilaisia harrastuksia. Tunnetumpien laskettelun ja maastohiihdon lisäksi voi kokeilla esimerkiksi koira- tai porovaljakkoajelua, lumikenkäilyä, moottorikelkkasafaria tai vaikka jääkartingia. Talvisen Lapin taika huipentuu…
Lappi ja Kuusamon alue Pohjois-Suomessa tarjoavat unohtumattomia ja jopa ennenkokemattomia elämyksiä niin pohjoisen konkareille kuin ensikertalaisillekin. Lapin kahdeksan vuodenaikaa, revontulet, komeat tunturimaisemat, kaamos, luonnon värit, äärettömät erämaat ja rikas saamelaiskulttuuri luovat unohtumattomat puitteet lomalle, jonka voit kokea vain kotimaassamme.

Lapin ehkä tunnetuin laskettelukeskus Levi on monipuolinen lomakylä, josta löytyy liuta erilaisia harrastuksia. Tunnetumpien laskettelun ja maastohiihdon lisäksi voi kokeilla esimerkiksi koira- tai porovaljakkoajelua, lumikenkäilyä, moottorikelkkasafaria tai vaikka jääkartingia. Talvisen Lapin taika huipentuu illallisella kylän lukuisissa ravintoloissa, joissa nautitaan puhtaista lappilaisista raaka-aineista valmistetuista herkuista, kuten poronkäristyksestä ja loimulohesta, mutta myös sushista ja kuningasravuista. Levin vauhdikas yöelämä jatkuu pikkutunneille asti.

Lappilaisittain aivan Levin naapurissa, eli n. 50 km päässä oleva Ylläs ei kalpene lomanviettotarjonnallaan Levin rinnalla. Ylläksen alueen kylissä Äkäslompolossa ja Ylläsjärvellä pääset nauttimaan upeasta luonnosta ja rauhasta sekä maan yksistä laajimmista laskettelu- ja maastohiihtomaisemista. Suomen haastavimpien ja pisimpien rinteiden ohella Ylläksen ehdoton valttikortti on Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, jonka henkeäsalpaavan kauniissa maisemissa kelpaa hiihdellä ja lumikenkäillä tai vaan kuljeskella rauhassa talvikävelyreiteillä. Lapin yksi mielenkiintoisimmista rakennetuista nähtävyyksistä Lainion Lumilinna on helpon tutustumiskäyntimatkan päässä niin Leviltä kuin Ylläkseltäkin. Ylläsjärveltä voit jopa hiihtää linnalle noin 15 km:n matkan.
Pallas-Yllästunturin kansallispuiston keskelle ja todelliseen erämaan rauhaan pääset matkaamalla Pallakselle. Perinteinen luonnonlumien hiihtoparatiisi kutsuu rauhaa ja luontoelämyksiä etsivää talvilomailijaa. 

Inarin kunnan Saariselän kylään saapuessasi huomaat tulleesi saamelaisten maille, oikeaan Tunturi-Lappiin. Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa olevassa Saariselän tunturikylässä on huikeiden laskettelu- ja hiihtomaastojen lisäksi kaikki lomailijan tarvitsemat palvelut, mutta kylästä huokuu aito lappilaisuus. Kylän vieressä kohoavan Kaunispään tunturin laelle pääset tuolihissillä, patikoiden tai vaikka autolla vaikket laskettelisikaan. Tunturin laelta aukeavat maisemat mykistävät – ympärilläsi on silmän kantamattomiin metsien, tuntureiden ja järvien täplittämää erämaamaisemaa.

Suomen ja Euroopan lumivarmimpiin hiihtokeskuksiin kuuluvalla Kuusamon Rukalla pääset laskemaan jo syyslomilla! Rukalla lomanvietto on pitkän kauden lisäksi helppoa lyhyen lennon, hyvien palveluiden ja idyllisen kävelykeskustan leppoisan tunnelman vuoksi. Kattava latuverkosto ja monentasoisia laskijoita suosiva rinnevalikoima tekee kohteesta varsin otollisen myös lapsiperheille. Lähempänä Kuusamon kunnan keskustaa voit viettää trooppisen talviloman kylpylähotellissa. Läheisessä Oulangan kansallispuistossa koet talviaikaankin jylhien maisemien kauneuden ja luonnon kesyttämättömän voiman.

Lapin pääkaupungissa Rovaniemellä voit yhdistää kaupunkiloman ja talvisen luonnon ihmeet. Ounasvaaran rinteillä ja metsissä riittää laskettavaa ja hiihdettävää. Rovaniemen matkallasi voit tavata myös Joulupukin kotikonnuillaan, ja helpoiten tämä onnistuu joulukuisilla Rovaniemen joulumatkoillamme.

Idylliset Pyhän ja Luoston hiihtokeskukset tarjoavat erinomaisesti hoidettuja latuja ja rinteitä sekä luonnonrauhaa Pyhä-Luosto-kansallispuiston vaikuttavissa maisemissa. Tutustu ainutlaatuiseen ametistikaivokseen, kokeile poro- tai huskysafaria tai jääkiipeile ylös pystysuoraa rinnettä, ajanvietettä riittää jokaiseen makuun.

Lisää lomaasi unohtumaton yöpymiskokemus ja majoitu yhdeksi yöksi Lainion lumilinnassa, Levin iglussa tai lasikattoisessa mökissä Saariselän Revontulikylässä.

Varaa Aurinkomatkojen yhdistelmämatka Lainion SnowVillage–Levi, Lainion SnowVillage–Ylläs, Levi–Levin Iglut tai Saariselkä–Saariselän Revontulikylä.

Lue lisää +