Lappi ja Kuusamon alue Pohjois-Suomessa tarjoavat unohtumattomia ja jopa ennenkokemattomia elämyksiä niin pohjoisen konkareille kuin ensikertalaisillekin. Lapin kahdeksan vuodenaikaa, komeat tunturimaisemat, revontulet, kaamos, yöttömät yöt, luonnon värit, äärettömät erämaat ja rikas saamelaiskulttuuri luovat unohtumattomat puitteet lomalle, jonka voit kokea vain kotimaassamme.

Lappi ja Kuusamon alue Pohjois-Suomessa tarjoavat unohtumattomia ja jopa ennenkokemattomia elämyksiä niin pohjoisen konkareille kuin ensikertalaisillekin. Lapin kahdeksan vuodenaikaa, komeat tunturimaisemat, revontulet, kaamos, yöttömät yöt, luonnon värit, äärettömät erämaat ja rikas saamelaiskulttuuri luovat unohtumattomat puitteet lomalle, jonka voit kokea vain kotimaassamme.

Lapin ehkä tunnetuin laskettelukeskus Levi on monipuolinen lomakylä, josta löytyy liuta erilaisia harrastuksia. Tunnetumpien laskettelun ja maastohiihdon sekä patikoinnin ja pyöräilyn lisäksi voi kokeilla lomasi ajankohdasta riippuen esimerkiksi kalastusta, ratsastusta, melomista, koira- tai porovaljakkoajelua, lumikenkäilyä, moottorikelkkasafaria tai vaikka jääkartingia. Lapin taika huipentuu illallisella kylän lukuisissa ravintoloissa, joissa nautitaan puhtaista lappilaisista raaka-aineista valmistetuista herkuista, kuten poronkäristyksestä ja loimulohesta, mutta myös sushista ja kuningasravuista. Levin vauhdikas yöelämä jatkuu etenkin talvikaudella pikkutunneille asti.

Lappilaisittain aivan Levin naapurissa, eli n. 50 km päässä oleva Ylläs ei kalpene lomanviettotarjonnallaan Levin rinnalla. Ylläksen alueen kylissä Äkäslompolossa ja Ylläsjärvellä pääset nauttimaan upeasta luonnosta ja rauhasta sekä maan yksistä laajimmista ulkoilumahdollisuuksista ympäri vuoden. Suomen haastavimpien ja pisimpien rinteiden ohella Ylläksen ehdoton valttikortti on Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, jonka henkeäsalpaavan kauniissa maisemissa kelpaa kulkea jalan ja pyörällä tai hiihdellä ja lumikenkäillä.

Talvisen Lapin yksi mielenkiintoisimmista rakennetuista nähtävyyksistä Lainion Lumilinna on helpon tutustumiskäyntimatkan päässä niin Leviltä kuin Ylläkseltäkin. Ylläsjärveltä voit jopa hiihtää linnalle noin 15 km:n matkan.

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston keskelle ja todelliseen erämaan rauhaan pääset matkaamalla Pallakselle. Perinteinen luonnonlumien hiihtoparatiisi ja komeiden vaellusreittien solmukohta kutsuu rauhaa ja luontoelämyksiä etsivää lomailijaa.

Inarin kunnan Saariselän kylään saapuessasi huomaat tulleesi saamelaisten maille, oikeaan Tunturi-Lappiin. Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa olevassa Saariselän tunturikylässä on huikeiden talvi- ja kesäaktiviteettien lisäksi kaikki lomailijan tarvitsemat palvelut, mutta kylästä huokuu aito lappilaisuus. Kylän vieressä kohoavan Kaunispään tunturin laelle pääset tuolihissillä, patikoiden tai vaikka autolla. Tunturin laelta aukeavat maisemat mykistävät – ympärilläsi on silmän kantamattomiin metsien, tuntureiden ja järvien täplittämää erämaamaisemaa. Saariselälle voit ostaa myös paketin, jossa matkan hintaan sisältyvät majoitus Lapland Hotels Riekonlinnassa ja auto koko loman ajaksi. Autoillen voit ottaa haltuusi koko pohjoisimman Suomen ihmeet.

Suomen ja Euroopan lumivarmimpiin hiihtokeskuksiin kuuluvalla Kuusamon Rukalla pääset laskemaan jo syyslomilla! Rukalla lomanvietto on helppoa myös lyhyen lennon, hyvien palveluiden ja idyllisen kävelykeskustan leppoisan tunnelman vuoksi. Kattava latu- ja patikointiverkosto ja monentasoisia laskijoita suosiva rinnevalikoima tekee kohteesta varsin otollisen myös lapsiperheille. Lähempänä Kuusamon kunnan keskustaa voit viettää trooppisen loman kylpylähotellissa. Läheisessä Oulangan kansallispuistossa koet jylhien maisemien kauneuden ja luonnon kesyttämättömän voiman.

Lapin pääkaupungissa Rovaniemellä voit yhdistää kaupunkiloman ja luonnonihmeet. Ounasvaaran rinteillä ja metsissä riittää nähtävää ja koettavaa. Rovaniemen matkallasi voit tavata myös Joulupukin kotikonnuillaan.

Idylliset Pyhän ja Luoston hiihtokeskukset tarjoavat erinomaisesti hoidettuja latuja, rinteitä, patikkapolkuja sekä luonnonrauhaa Pyhä-Luosto-kansallispuiston vaikuttavissa maisemissa. Tutustu ainutlaatuiseen ametistikaivokseen, kokeile poro- tai huskysafaria, jääkiipeile ylös pystysuoraa rinnettä, frisbeegolfaa kesäisessä tunturissa tai kalasta Ahvenlammella. Ajanvietettä riittää jokaiseen makuun.

Talvikaudella voit lisätä lomaasi unohtumattoman yöpymiskokemuksen ja majoittua yhdeksi yöksi Lainion lumilinnaan, Levin igluun tai lasikattoiseen mökkiin Saariselän Revontulikylässä. Varaa Aurinkomatkojen yhdistelmämatka Lainion SnowVillage–Levi, Lainion SnowVillage–Ylläs, Levi–Levin Iglut tai Saariselkä–Saariselän Revontulikylä.

Kesällä kotimaan kimmeltävä helmi on merellinen Ahvenanmaa, jonka kauniin saariston suojissa vietät lämpöisen kesäloman. Lukuisten aktiviteettien ja nähtävyyksien lisäksi Ahvenanmaalla on rikas ruokakulttuuri, monenlaisia tapahtumia sekä elämäniloiset saarelaiset.

Lue lisää +