Tietoa kohteesta

Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

Meksikossa jännite on 110 V tai 120 V. Pistorasiat ovat erilaiset kuin Suomessa, joten tarvitset adapterin, joka kannattaa hankkia jo etukäteen Suomesta. Eurooppalaisia adaptereita voi olla hankala löytää Puerto Vallartan kaupoista.

Matkavaluutta

Meksikon valuutta on Meksikon peso (MXN). Matkavaluutaksi kannattaa ottaa euroja ehjinä, hyväkuntoisina seteleinä. Euroja vaihdetaan pankeissa, valuutanvaihtopisteissä ja useissa hotelleissa.

Puhelin

Meksikossa toimivat vain kolmi- ja nelitaajuusmatkapuhelimet. Kohteissamme kuuluvuus on melko hyvä, mutta maassa on katvealueitakin.


Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Meksikoon passin, jonka on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen.

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia alle 180 vuorokauden matkalle, mutta kaikkien matkustajien tulee täyttää maahantulokortti, joka jaetaan lennolla. Pidä kortti passisi yhteydessä, sillä sinun tulee esittää se maahan saapuessasi ja maasta poistuessasi maahantuloviranomaisille.


Meksikon suurlähetystö
Embajada de Mexico
Simonkatu 12 A 12 (7. kerros)
00100 Helsinki
p. (+358) 9 5860430
mexican.embassy@kolumbus.fi


Huomioi seuraavaa:

TSA Secure Flight -tiedot

Lento Puerto Vallartaan kulkee Yhdysvaltain ilmatilassa. Yhdysvaltain turvallisuushallinto The Transportation Security Administration TSA vaatii seuraavat henkilötiedot kaikista lennolla matkustavista henkilöistä (myös sylilapsista):

– Nimitiedot (kuten passissa)
– Syntymäaika
– Sukupuoli

Lentoyhtiön (Finnair) tulee toimittaa nämä ennakkotiedot TSA:lle viimeistään 72 tuntia ennen lennon lähtöä. Ennakkotietojen puuttuminen saattaa johtaa siihen, ettei henkilöä voida hyväksyä lennolle. Tiedot siirtyvät automaattisesti Aurinkomatkojen varaukselta lentoyhtiölle, mikäli henkilötiedot on ilmoitettu oikein varauksenteon yhteydessä. Mikäli hyväksymislupaa lennolle TSA:lta ei saada ja asiakkaan pääsy lennolle evätään, vastaa matkustaja itse epäämisestä johtuvista toimenpiteistä ja kustannuksista eikä matkanjärjestäjä ole korvausvelvollinen.

Lisätietoa TSA:n tietosuojaohjelmasta löytyy TSA:n nettisivuilta osoitteessa www.tsa.gov


Important information for non-Finnish citizens

If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself.


Pyhäpäivät

1.–2.11. vainajienpäivä
20.11. vallankumouksen päivä
12.12. Guadalupen-neitsyen päivä
25.12. joulupäivä
1.1. uudenvuodenpäivä
6.1. loppiainen
5.2. perustuslain päivä
21.3. Benito Juarez'n syntymäpäivä


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Ulkoministeriö
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Aikaero

Lomakohteissamme kello on 8 tuntia vähemmän kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 123 miljoonaa

Hintataso

Meksikon kohteidemme hintataso on edullinen, erityisesti Puerto Vallartassa valinnanvaraa riittää joka kukkarolle. Hotelleissa hinnat ovat lähellä Suomen hintoja.

Kieli

espanja

Pinta-ala

n. 2 000 000 km²

Pääkaupunki

México City, n. 9 miljoonaa asukasta.

Uskonto

pääuskonto on roomalaiskatolisuus

Valtiomuoto

liittotasavalta

Valuutta

Meksikon peso (MXN)