• Vain meiltä!
    Tämän lomakokonaisuuden saat vain Aurinkomatkoilta.
  • Lataa
    sovellus!
    Tämä kohde löytyy Aurinkomatkat-sovelluksesta.

Puerto Vallarta – tietoa matkakohteesta

Puerto Vallarta 1
Puerto Vallarta 2
Puerto Vallarta 3
Puerto Vallarta 4
Puerto Vallarta 5
Puerto Vallarta 6
Puerto Vallarta 7
Puerto Vallarta 8
Puerto Vallarta 9
Puerto Vallarta 10
Puerto Vallarta 11
Puerto Vallarta 12
Puerto Vallarta 13
Puerto Vallarta 14
Puerto Vallarta 15
Puerto Vallarta 16
Puerto Vallarta 17
Puerto Vallarta 18
Puerto Vallarta 19
Puerto Vallarta 20
Puerto Vallarta 21
Puerto Vallarta 22
Puerto Vallarta 23
Puerto Vallarta 24
Puerto Vallarta 25
Puerto Vallarta 26
Puerto Vallarta 27
Puerto Vallarta 28
Puerto Vallarta 29
Puerto Vallarta 30
Puerto Vallarta 31
Puerto Vallarta 32
Puerto Vallarta 33
Puerto Vallarta 34
Puerto Vallarta 35
Puerto Vallarta 1
Puerto Vallarta 2
Puerto Vallarta 3
Puerto Vallarta 4
Puerto Vallarta 5
Puerto Vallarta 6
Puerto Vallarta 7
Puerto Vallarta 8
Puerto Vallarta 9
Puerto Vallarta 10
Puerto Vallarta 11
Puerto Vallarta 12
Puerto Vallarta 13
Puerto Vallarta 14
Puerto Vallarta 15
Puerto Vallarta 16
Puerto Vallarta 17
Puerto Vallarta 18
Puerto Vallarta 19
Puerto Vallarta 20
Puerto Vallarta 21
Puerto Vallarta 22
Puerto Vallarta 23
Puerto Vallarta 24
Puerto Vallarta 25
Puerto Vallarta 26
Puerto Vallarta 27
Puerto Vallarta 28
Puerto Vallarta 29
Puerto Vallarta 30
Puerto Vallarta 31
Puerto Vallarta 32
Puerto Vallarta 33
Puerto Vallarta 34
Puerto Vallarta 35

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Harrastusmahdollisuudet ovat Puerto Vallartan alueella loputtomat. Merkittävimmät niistä ovat vesiurheilu ja luontoharrastukset, kuten vaellus ja maastopyöräily Sierra Madren vehreillä rinteillä. Joulu–huhtikuussa Banderasinlahdelle kerääntyviä valaita pääset seuraamaan valasretkien mukana. Voit myös bongata delfiinejä ja lintuja, jotka esiintyvät suurilukuisimpina Los Arcosin ja Marietan merellisissä kansallispuistoissa. Adrenaliinia voit nostattaa Meksikon pisimmillä köysiradoilla liukuen, kiipeillen sekä laskuvarjo- ja benjihypyin. Marina Vallartan alueella sekä pohjoisissa naapurikohteissa Nuevo Vallartassa ja Punta de Mitassa voit golfata tasokkailla kentillä.

Sukellus ja snorklaus

Lämpimät, kirkkaat vedet ja rikas pinnanalainen elämä tekevät Banderasinlahden alueesta mielenkiintoisen snorklaus- ja sukelluskohteen. Voit snorklata useilla kaupungin rannoillakin, mutta parhaat vedenalaiset elämykset koet Los Arcosin ja Marietan saarten ympäristössä. Sukellusretkiä ja välinevuokrausta järjestää useampi alueen yrittäjä mm. Vallarta AdventuresPV Sea Dive, Chico's Dive Shop, EcoTours de Mexico, Vallarta Under Sea.

Vesiurheilu

Puerto Vallartan rannoilla voit surffata, supata, purjelautailla, varjoliitää, vuokrata kajakin tai vesiskootterin ja osallistua kalastusretkille. Välinevuokrausta ja erilaisia retkiä järjestää esim. Puerto Vallarta Tours.

Golf

Marina Vallartassa sijaitseva Marina Vallarta Club de Golf on 18-reikäinen, vehreiden maisemien ja luonnonlaguunien keskellä sijaitseva golfkenttä lähellä Puerto Vallartan hotelleitamme. Vista Vallarta Club de Golf tarjoaa kaksi 18-reikäistä championship-kenttää, jotka ovat suunnitelleet golflegendat Jack Nicklaus ja Tom Weiskopf. 
Myös naapurikohteessa Nuevo Vallartassa n. 15 km:n päässä ja Punta de Mitassa n. 40 km:n päässä on useita tasokkaita golfkettiä. Nuevo Vallartassa esim. The Greg Norman Signature Course at Vidanta Nuevo Vallarta, The Nicklaus Design Course at Vidanta Nuevo Vallarta, El Tigre Club de Golf ja Flamingos Golf.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Puerto Vallartassa on useita apteekkeja, joista joku päivystää aina. Iltaisin ja viikonloppuisin päivystävän apteekin tiedot voit tarkastaa mm. hotellisi vastaanotosta.

Mikäli tarvitset lääkäriä, ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseemme. Puerto Vallartan alueella on useita lääkäriasemia ja sairaaloita.

Liikuntarajoitteiset

Puerto Vallartan keskusta-alue on haasteellinen liikuntarajoitteiselle. Jalkakäytävät ovat paikoin hyvin kapeita, kynnykset korkeita ja osa kaduista on päällystetty mukulakivin. Pitkä rantapromenadi El Malecon soveltuu myös pyörätuolilla kuljettavaksi; kävelykatu on tasainen ja leveä, ja sen varrella on useita ravintoloita ja kauppoja.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Luottokortit käyvät maksuvälineinä monissa ravintoloissa ja kaupoissa. Voit nostaa korteilla myös käteistä automaateista, joiden toiminnassa on kuitenkin ajoittain katkoja. Matkaan kannattaakin ottaa mukaan myös käteistä rahaa. Valuuttaa voit vaihtaa pankkien lisäksi joissain hotelleissa ja valuutanvaihtopisteissä.

Matkalle mukaan

Puerto Vallartassa on hyvät ostosmahdollisuudet, joten kaupoista saat kaiken tarvitsemasi. Pakkaa mukaan hyvät jalkineet sekä pitkähihaista ja -lahkeista mahdollisia viileämpiä iltoja varten.

Palveluraha

Meksikossa on tapana antaa palvelurahaa osoitukseksi hyväksi koetusta palvelusta. Voit kiittää mm. hotellisi laukunkantajaa, tarjoilijoita ja huonesiivoojaa parin dollarin arvoisilla tipeillä jo lomasi aikana. Ravintoloissa sopiva palveluraha on n. 10–15 %:n laskun loppusummasta.

Tupakointi

Jaliscon osavaltiossa tupakointi on kielletty hotellien parvekkeilla ja yleisillä alueilla. Puerto Vallartan hotelleissamme sääntöä noudatetaan vaihtelevasti.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Puerto Vallarta kohdeopas


Nähtävyydet

El Malecon Tyynenmeren rantaa myötäilevä noin kilometrin pituinen kävelykatu on yksi Puerto Vallartan päänähtävyyksistä. Kävelykadun varrella on lukuisia ravintoloita, illanviettopaikkoja, keskustan nähtävyyksiä, katutaiteilijoita ja upeita auringonlaskuja. Viikonloppuisin kadulla on paikallisia herkkuja myyviä ruokakojuja ja spontaaneihin tansseihin intoutuvia juhlijoita.

Plaza de las Armas Kaupungin keskusaukio ja El Maleconin alkupiste.

Nuestra Señora de Guadalupe -kirkko mainitaan monesti Puerto Vallartan maamerkiksi, ja kauniin kirkon torni kohoaakin majesteetillisesti kaupungin keskustan kattojen yläpuolelle. Joka vuosi joulukuun ensimmäisinä 12 päivänä vietettävien juhlallisuuksien aikana kirkon ympäristössä liikkuu useita näyttäviä, laulavia kulkueita.

Historiallinen keskusta ja Vanhakaupunki Zona Romantica Viehättäviä kapeita mukulakivikatuja ja bougainvillekukkaköynnösten peittämiä matalia rakennuksia. Tunnelmallisia ravintoloita ja paikallisia kuppiloita.

Los Muertos -laituri Vanhassakaupungissa Zona Romanticassa merelle työntyvä laituri on noin 100 metriä pitkä, ja se on suosittu ajanvietto- ja iltakävelypaikka. Laiturilta kaupungin maagiset auringonlaskut näyttäytyvät komeimmillaan. Laiturilta voit ottaa myös venetaksin matkataksesi kaupungin eteläisille rannoille.

Jardin Botanico Vallarta Puerto Vallartan eteläpuolella sijaitseva kasvitieteellinen puutarha, jossa voit ihailla runsasta kokoelmaa paikallisia kukkia ja kasveja. Nähtävillä on mm. orkidea- ja ruusutarha, kaktuksia, vesikasveja ja saniaisia sekä hedelmäpuutarha. Alueella on myös ravintola ja kauppoja. Puistossa on lyhyitä kävelyreittejä ja viereisessä joessa voi käydä uimassa. Puistoon pääset päivittäin paikallisbussilla ja taksilla.

Merelliset kansallispuistot Los Arcos ja Islas Marietas. Lyhyen merimatkan päässä Puerto Vallartasta olevat saaret ympäristöineen ovat koti monille lintulajeille ja merenalaiselle elämälle. Saaret ovat myös mitä mainioimpia sukellus- ja snorklauskohteita.

San Sebastian on noin 70 km:n päässä Puerto Vallartasta, Sierra Madren vehreiden rinteiden laaksossa lepäävä, 1600-luvulla perustettu kaupunki, joka alkujaan syntyi kaivostoiminnan ympärille. Kaupungissa on kuvauksellisia vanhoja haciendoja, kauniita kolonialisminaikaisia rakennuksia ja upeita maisemia.

Sauylita Käynti värikylläisessä, vaaleiden rantahiekkojen äärellä olevassa, boheemissa hippikaupungissa tekee lähtemättömän vaikutuksen. Oiva kohde päiväretkelle, sillä kaupunki on Puerto Vallartasta vain noin 40 km:n päässä.


Kulkuyhteydet

Erityisesti keskusta-alueella kävely on suositeltava kulkumuoto. Keskustan hotelleissamme asuessasi et juuri muita kulkuvälineitä tarvitse. Kauempana olevista hotelleistamme pääset keskustaan kätevästi ympäri vuorokauden kulkevilla paikallisbusseilla ja takseilla, joilla matkaaminen on edullista. Paikallisbussilippu Puerto Vallartan alueella maksaa reilusti alle euron, muutaman kilometrin taksimatkakin vain muutaman euron. Takseja kaupungissa on paljon, joten sellaisen saat helposti lennostakin.

Paikallisbusseilla pääset liikkumaan myös Nuevo Vallartaan, Punta de Mitaan ja Sayulitaan, joihin on useita päivittäisiä vuoroja.

Los Arcosin ja Marietan saarille kannattaa matkata järjestettyjen retkien mukana.


Lentokenttäkuljetukset

Tämän Aurinkomatka-paketin edestakaiset bussikuljetukset ovat maksullisia. Hinta 12 €/aikuinen ja 6 € / lapsi 2–17-v., alle 2-vuotiaat sylilapset maksutta. Bussikuljetuksen voit ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana. Yhdistelmämatkalla Puerto Vallarta–Punta de Mita lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Puerto Vallartan lentokenttä (Gustavo Diaz Ordaz)
Matkan pituus 2–20 km
Matkan kesto 10–40 min


Puerto Vallarta lasten kanssa

Nuevo Vallartassa, n. 15 km:n päässä olevassa Aquaventuras Park -vesipuistossa on mm. 10 vesiliukumäkeä ja kelluntajoki. Puisto on avoinna päivittäin ja sinne pääset kätevästi Puerto Vallartasta paikallisbussilla tai taksilla.

Las Animas Adventure Park Puerto Vallartan eteläpuolella, rannalla sijaitsevassa viidakkoisessa seikkailupuistossa on lukuisia köysiratoja ja -liukuja, roikkuvia siltoja sekä kiipeilyverkkoja ja -seinämiä. Puistossa voit nauttia myös rantaelämästä. Päivittäin avoinna olevaan puistoon pääset vesitaksilla Boca de Tomatlánin tai Los Muertosin laitureilta.


Ostokset

Puerto Vallartan ostosmahdollisuudet ovat erinomaiset. Kaupungissa on sekä suuria ostoskeskuksia kansainvälisine liikkeineen että pieniä putiikkeja, jotka myyvät paikallisia tuotteita, kuten kauniita käsitöitä. Puerto Vallartassa on myös markkinoita, kirpputoreja sekä useita laadukkaita taidegallerioita.
Monet kaupoista ovat keskustan katujen varsilla sekä El Malecon -rantabulevardin reunamilla. Osa kaupoista viettää siestaa iltapäivisin, mutta etenkin ostoskeskukset ovat avoinna aamusta iltaan.

Puerto Vallarta on tunnettu erityisesti käsitöistään, keramiikasta ja puhalletuista lasiesineistä. Kotiinviemisiksi kannattaakin ostaa vaikka huichol-intiaanien kauniita ja värikkäitä, pienistä helmistä valmistettuja naamioita, eläinhahmoja ja muita taide-esineitä. Läheltä Puerto Vallartaa, Tequilan kaupungista on kotoisin myös samanniminen kuuluisa juoma.


Ostoskeskuksia

La Isla – joulukuussa 2016 avattu tyylikäs ostoskeskus pohjoisella hotelllialueella. Useita kansainvälisiä liikkeitä ja ravintoloita.

Galerias Vallarta – suuri ostoskeskus pohjoisella hotellialueella. Kansainvälisten ketjujen liikkeitä, ravintoloita, elokuvateatteri.

Plaza Caracol – pohjoisella hotellialueella. Pieniä liikkeitä ja putiikkeja, supermarket ja pikaruokaravintoloita.

Macroplaza – pohjoisella hotellialueella. Kymmeniä pienempiä liikkeitä, ravintoloita ja elokuvateatteri.


Ravintolat ja huvit

Puerto Vallartaa voidaan syystä kutsua Meksikon Tyynenmeren alueen ruokapääkaupungiksi. Kaupungissa on Mexico Cityn jälkeen eniten laadukkaita ravintoloita, joista moni on useasti valittu Meksikon parhaimpien joukkoon. Kaupungin ruokakulttuurissa yhdistyvät perinteiset meksikolaiset ainesosat ja nykyaikaiset vaikutteet eri puolilta maailmaa. Yhteensä ravintoloita on lähes 300, ja ne tarjoavat aterioita jokaiseen makuun ja tarpeeseen. Voit nauttia Star Diamond Awardein arvostettujen loistoravintoloiden gourmetaterioista tai rantakojujen paikallisista herkuista, kuten cevicheistä ja enchilladoista.

Kaupungissa järjestetään myös ruoka-aiheisia tapahtumia, kuten ravintolaviikko ja kansainvälinen gourmetfestivaali, joiden aikana kaupunki viimeistään muuttuu kulinaristin taivaaksi.

Iltaa voit viettää ravintoloiden lisäksi kaupungin lukuisissa baareissa ja yökerhoissa, joista suurin osa on keskittynyt El Malecon -rantapromfenadin varrelle. Viikonloppuisin myös itse El Malecon on mitä parhain illanviettopaikka, jolle paikalliset kerääntyvät juhlimaan ja tanssimaan. Maista Jaliscon osavaltion omasta juomasta tequilasta valmistettuja erilaisia, mitä maukkaampia drinkkejä, kuten margaritaa ja flagia.


Uimarannat

Puerto Vallartan sijainti Banderasinlahden rannalla ja Sierra Madren rinteiden suojissa tekee kohteesta erinomaisen ja henkeäsalpaavan kauniin rantalomakohteen. Päivisin voit nauttia trooppisen auringon säteissä liitelevien pelikaanien seuraamisesta ja nähdä jopa vilauksen Banderasinlahdelle talvikuukausina kokoontuvista valaista. Iltaisin voit ihailla horisontin punahehkuiseksi värjäävistä auringonlaskuista auringon sukeltaessa Tyyneenmereen.

Lahden kymmeniä kilometrejä pitkä rannikko on täynnä rantoja, jotka kaikki ovat niin paikallisten kuin matkailijoiden käytettävissä. Yksityisiä rantoja alueella ei ole. Puerto Vallartan kaupunkialueen edustalla on useita palmumetsien reunustamia rantapoukamia. Tunnetuimpia rantoja ovat keskustassa oleva Los Muertos sekä kaupungin eteläreunalla oleva Mismaloya, joka nousi maailman maineeseen jo 60-luvulla Liskojen yö -elokuvan myötä. Marietan saarella, lahden pohjoisosassa, on kuuluisa saaren keskellä oleva kuvauksellinen piilotettu ranta, jolle pääsee vain uimalla luolan läpi. Rannalle on rajoitettu pääsy ja sinne kannattaakin matkata järjestettyjen retkien mukana. Osa kaupungin eteläosien trooppisista rantapoukamista on saavutettavissa vain vesiteitse. Vesitaksin kyytiin voit hypätä vaikka Los Muertoksen laiturilta.

Kaupungin edustan rannat ovat pääosin hienohiekkaisia, mutta keskustan alueella on myös kivisempiä osuuksia. Vedet ovat kirkkaat ja puhtaat, ja useilla rannoilla onkin korkeat ympäristöluokitusarvosanat. Rannoilla tai niiden läheisyydessä on runsaasti palveluja ja useimmilla monipuoliset vesiurheilumahdollisuudet sekä vuokrattavia aurinkotuoleja varjoineen.

Asukasluku ja etäisyydet

Puerto Vallarta n. 350 000 as.

Nuevo Vallarta n. 15 km
Punta de Mita n. 40 km
Sayulita n. 40 km

San Sebastian n. 70 km
Tequila n. 270 km
Guadalajara n. 330 km
Mexico City n. 850 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.