Retkiehdot varauksille, jotka on tehty ennen 1.7.2018

Nämä ehdot ovat osa Aurinkomatka-pakettien lisä-ja erityisehtoja sekä Aurinkomatkojen erikoismatkojen erityisehtoja.
Näitä ehtoja sovelletaan 30.6.2018 ja sitä ennen varattuihin Lento+hotelli omatoimimatkojen erityisehtoihin

Retkien varaaminen ja maksaminen

Retkivarauksen voi tehdä lomakohteessa, mikäli retkellä on tilaa tai lomakohteen retkiesittelyssä ei toisin mainita. Lomakohteissa maksuvälineinä käyvät yleensä paikallinen valuutta ja luottokortit kuten Visa ja MasterCard. Maksettaessa maksukortilla (luotto- ja debit-kortit) peritään lisäksi korttimaksun käsittelymaksu. Käytännöt voivat vaihdella lomakohteittain, tarkat tiedot saat Aurinkomatkojen kohdehenkilökunnalta.

Ennen matkaa retket ovat varattavissa Oma loma -palvelusta ja Aurinkomatkojen asiakaspalvelusta. Kaikki etukäteen varatut retket ja aktiviteetit tulee maksaa varauksen yhteydessä, mikäli varaus on tehty alle 45 vuorokautta ennen lähtöä. Retkikuvauksissa esitetyt hinnat aurinkomatkat.fi-sivuilla ovat esimerkkejä, tarkka hinta vahvistuu matkavarauksen yhteydessä. Hintoihin vaikuttavat muun muassa matkustussesonki ja valuuttakurssien muutokset. Muutokset retkien perushinnoissa ovat mahdollisia.

Osassa lomakohteita on käytössä Aurinkomatkat-sovellus, josta voi varata valikoituja retkiä ennen matkaa sekä lomakohteessa. Aurinkomatkat-sovellus ei ole käytettävissä erikoismatkaehtoja sovellettavissa matkoissa, kuten yhdistelmämatkoilla, matkustajan toiveesta räätälöidyillä matkoilla eikä matkoilla, joissa on kotimaan liittymälennot. Sovellusta eivät voi käyttää ryhmävarauksilla tai pelkillä lennoilla matkustavat matkustajat. Sovellukseen kirjautuakseen matkavarauksella tulee olla ilmoitettuna suomalainen puhelinnumero.

Retkien lapsihinnat ja -alennukset käyvät ilmi retkikuvauksista. Maksutta retkeileville lapsille ei ole omaa paikkaa retkibussissa, eivätkä mahdolliset ateriat sisälly maksuttoman retken hintaan. Maksuttomaan retkeen oikeutetun lapsen enimmäisikä on mainittu retkikuvauksessa.

Mahdollisesta peruutuksesta tai esteestä osallistua retkelle tulee ilmoittaa viivytyksettä Aurinkomatkoille. Ilmoitus tulee tehdä ennen matkan alkua asiakaspalveluun ja matkan aikana kohdehenkilökunnalle. Peruutuksesta veloitetaan peruutuksen aiheuttamat todelliset kulut. Kuluton muutos tai peruutus on mahdollinen 24 tuntia ennen retken alkua, ellei retkikuvauksessa ole mainittu toisin.


Retkien toteuttaminen

Retkivalikoima ja retkien sisältö voi muuttua vuodenajan, sää-, liikenne-, ym. olosuhteiden vuoksi. Retki voi peruuntua vähäisen osallistujamäärän, sääolosuhteiden, lakon tai muun retkijärjestäjästä riippumattoman syyn vuoksi. Retkien vähimmäisosallistujamäärä vaihtelee 10–20 osallistujan välillä. Mikäli erikseen tilattua ja etukäteen maksettua lisäpalvelua ei Aurinkomatkoista johtuvasta syystä voida toteuttaa, palautetaan lisäpalvelun hinta kokonaisuudessaan.

Retken lähtöpaikka ja -aika sekä muiden käytännönjärjestelyjen lisätiedot ovat saatavilla lomakohteeseen saavuttaessa Aurinkomatkojen kohdehenkilökunnalta tai Aurinkomatkojen nimeämältä edustajalta. Retken luonteesta ja sisällöstä johtuen on osalla retkistä määritetty alaikäraja tai esimerkiksi osallistujan minimipituus tai maksimipaino. Mahdolliset rajoitukset on mainittu retkikuvauksessa.


Nämä ehdot on päivitetty 2.1.2018.