AURINKOMATKA-PAKETIN LISÄ- JA ERITYISEHDOT

14.12.2017–30.6.2018 VARATUILLE MATKOILLE

Matkapaketilla tarkoitetaan yhtenäiseen hintaan paketoitua matkaa, joka muodostuu vähintään kuljetuksesta ja maapalvelusta kuten majoituksesta ja/tai vuokra-autosta.

Aurinkomatka-paketti tarkoittaa etukäteen tuotettuun, useasta lähdöstä koostuvaan, säännölliseen matkapakettisarjaan kuuluvaa matkaa tilaus- tai reittilennolla. Osa Aurinkomatka-paketeista on nk. erikoismatkoja, kuten esim. risteilyt ja välilennolliset yhdistelmämatkat. Näissä matkoissa noudatetaan erikoismatkojen erityisehtoja.

Lento+hotelli-matkat ovat reittilentoihin perustuvia, yksilöllisesti koottavia omatoimisia matkoja, jotka eivät perustu etukäteen hankittuihin kiintiöihin tai säännöllisiin matkapakettiasarjoihin. Näissä matkoissa noudatetaan Aurinkomatkojen Lento+hotelli-omatoimimatkojen erityisehtoja.

Edellä kuvatut Aurinkomatka-paketit ja Lento+hotelli-matkat kuuluvat 1.7.2009 voimaan astuneen Valmismatkalain piiriin ja niihin sovelletaan Yleisten valmismatkaehtoja (YVE). Oy Aurinkomatkat - Suntours Ltd Ab (myöhemmin Aurinkomatkat) on rekisteröity matkanjärjestäjä, ja se on asettanut valmismatkoistaan vakuuden Suomen Kuluttajavirastolle. Aurinkomatkojen rekisteritunnus Kuluttajanvirastossa on KuVi 164/88/MJ.

Erillisinä ostetut palvelut, pelkät lennot tai pelkkä majoitus eivät muodosta valmismatkaa. Pelkissä lentovarauksissa noudatetaan Pelkkien lentojen erityisehtoja.


AURINKOMATKA-PAKETIN MAKSUEHDOT

Näitä maksuehtoja sovelletaan valmismatkasopimuksissa, jotka on tehty ennen 2.1.2018.


Kun matka varataan vähintään 28 vrk ennen lähtöä,

 • matkan varausmaksu on 200 €/matkustaja. Verkkokaupassa varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä. Asiakaspalvelusta varatun matkan varausmaksu on maksettava kolmen (3) vuorokauden kuluessa varauksesta. Joissakin matkoissa koko matkan hinta erääntyy maksettavaksi välittömästi. Tällaisesta käytännöstä ilmoitetaan varauksen yhteydessä.

 • loppumaksu erääntyy maksettavaksi 28 vrk ennen lähtöpäivää. Sekä varaus- että loppumaksu maksetaan matkavahvistuksessa olevien tietojen mukaisesti tai vaihtoehtoisesti Oma Loma -palvelussa.

Kun matka varataan alle 28 vrk ennen lähtöä,

 • on koko matkan hinta maksettava välittömästi varauksen jälkeen. Verkkokaupassa koko matkan hinta maksetaan varauksen yhteydessä. Asiakaspalvelusta varattu matka maksetaan varauksen yhteydessä luottokortilla tai välittömästi varauksen jälkeen Oma Loma -palvelussa tai pankkisiirrolla. Pankkisiirrolla maksettaessa on maksun tietoihin merkittävä matka-asiantuntijamme ilmoittama viitenumero ja toimittaa kuitti maksusta sitä pyydettäessä.

Varauksen yhteyshenkilön, joka on varauksen ensimmäinen matkustaja (myöhemmin varauksen yhteyshenkilö), velvollisuus on ilmoittaa Aurinkomatkoille, mikäli matkadokumentit eivät ole saapuneet sähköpostitse yhden (1) vuorokauden tai postitse kotiin tilattuna seitsemän (7) arkipäivän sisällä varauksen tekemisestä. Aurinkomatkat ei korvaa postin kadottamia matkadokumentteja. Matkadokumentteja ei toimiteta postitse Suomen rajojen ulkopuolelle.

Varauksen yhteyshenkilö on velvollinen ottamaan viimeisimmän matkavahvistuksen sekä mahdolliset muut matkadokumentit mukaan matkalle (esim. hotellivoucherin).


AURINKOMATKA-PAKETIN MAKSUEHDOT

Näitä maksuehtoja sovelletaan valmismatkasopimuksissa, jotka on tehty alkaen 2.1.2018.


Kun matka varataan vähintään 45 vrk ennen lähtöä,

 • matkan varausmaksu on 200 €/matkustaja. Verkkokaupassa varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä. Asiakaspalvelusta varatun matkan varausmaksu on maksettava kolmen (3) vuorokauden kuluessa varauksesta. Joissakin matkoissa koko matkan hinta erääntyy maksettavaksi välittömästi. Tällaisesta käytännöstä ilmoitetaan matkan varauksen yhteydessä.

 • loppumaksu erääntyy maksettavaksi 45 vrk ennen lähtöpäivää. Sekä varaus- että loppumaksu maksetaan matkavahvistuksessa olevien tietojen mukaisesti tai vaihtoehtoisesti Oma Loma -palvelussa.

Kun matka varataan alle 45 vrk ennen lähtöä,

 • on koko matkan hinta maksettava välittömästi varauksen jälkeen. Verkkokaupassa koko matkan hinta maksetaan varauksen yhteydessä. Asiakaspalvelusta varattu matka maksetaan varauksen yhteydessä luottokortilla tai välittömästi varauksen jälkeen Oma Loma -palvelussa tai pankkisiirrolla. Pankkisiirrolla maksettaessa on maksun tietoihin merkittävä matka-asiantuntijamme ilmoittama viitenumero ja toimittaa kuitti maksusta sitä pyydettäessä.

Varauksen yhteyshenkilön velvollisuus on ilmoittaa Aurinkomatkoille, mikäli matkadokumentit eivät ole saapuneet sähköpostitse yhden (1) vuorokauden tai postitse kotiin tilattuna seitsemän (7) arkipäivän sisällä varauksen tekemisestä. Aurinkomatkat ei korvaa postin kadottamia matkadokumentteja. Matkadokumentteja ei toimiteta postitse Suomen rajojen ulkopuolelle.

Varauksen yhteyshenkilö on velvollinen ottamaan viimeisimmän matkavahvistuksen sekä mahdolliset muut matkadokumentit mukaan matkalle (esim. hotellivoucherin).


MATKAVAHVISTUKSEN TIEDOT

Varauksen yhteyshenkilö vastaa tekemistään varauksista ja antamiensa tietojen oikeellisuudesta. Varauksen yhteyshenkilö on matkavahvistuksen saatuaan tarkistettava välittömästi sen oikeellisuus. Nimien tulee vastata matkustusasiakirjana käytettävän passin tai henkilökortin tietoja. Matkapäivien, kuljetus- ja majoitustietojen sekä mahdollisten lisäpalveluiden virheistä tulee ilmoittaa viipymättä Aurinkomatkoille. Maksamalla vähintään ennakkomaksun varauksen yhteyshenkilö vahvistaa valmismatkasopimuksen oikeellisuuden ja sitova sopimus syntyy.

Virheiden tai puutteiden korjaaminen myöhemmin voi aiheuttaa merkittäviä kustannuksia (esim. nimitiedon virheestä aiheutuva uusi lentolippu).

Varauksen yhteyshenkilö on velvollinen tarkistamaan, että Aurinkomatkoilla on käytettävissään yhteystiedot (matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite), joista hänet tavoittaa ennen matkaa ja matkan aikana. Mikäli yhteystiedot eivät ole ajan tasalla, vastaa hän itse muuttuneiden tietojen aiheuttamasta vahingosta ja syntyvistä kuluista.

Matkustajan on huolehdittava Aurinkomatkojen antamia ohjeita noudattaen matkalla tarvittavista asiakirjoista (passi, viisumi, rokotustodistukset) sekä tarkistettava niiden ja lentolipun oikeellisuus ja vastaavuus toisiinsa.


AURINKOMATKA-PAKETIN HINTAAN SISÄLTYVÄT PALVELUT

Hinnat perustuvat matkan hinnoittelupäivän valuuttakurssiin. Lopulliseen hintaan voivat vaikuttaa valuuttakurssien muutokset (ks. Yleiset valmismatkaehdot kohta 9). Hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelupäivän valuuttakurssia ja kuusi (6) viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Matkan perushintana käytetään viikon tai kahden viikon hintaa per matkustaja kahden, kolmen tai neljän hengen huoneessa tai huoneistossa. Ajantasaiset hinnat ovat nähtävissä Aurinkomatkojen aurinkomatkat.fi-sivulta.

Hinnat ovat voimassa siitä hetkestä lähtien, kun ne ilmoitetaan, eivätkä ne koske sitä ennen varattuja matkoja. Aurinkomatkat pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin ennen valmismatkasopimuksen syntymistä.

Aurinkomatkat varaa itselleen oikeuden korottaa sovittua matkan hintaa Yleisten valmismatkaehtojen kohdan 9. mukaisesti.


Hintaan sisältyvät

 • lentokuljetus turistiluokassa matkan lähtöpaikkakunnalta matkakohteeseen ja takaisin
 • majoitus mahdollisine aterioineen matkakohteessa
 • sähköpostitse toimitettavat matkadokumentit
 • ateriat mannertenvälisillä kaukolennoilla
 • opaspalvelu matkakohteessa pois lukien erikseen mainitut omatoimikohteet

Mikäli hotellia ei ole etukäteen tarkoin määritelty, merkitään matkavahvistukseen poikkeuksellisesti hotellin nimeksi Määrittelemätön.


Hintaan eivät sisälly

 • palvelumaksut
 • matkadokumenttien postitus kirjeitse
 • ateriat Euroopan ja Lähi-idän lennoilla
 • maa- ja liittymäkuljetukset kotimaassa
 • lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • retket matkakohteessa
 • ateriat, ruokajuomat ja palvelurahat
 • passi- ja viisumikulut
 • mahdolliset rokotukset
 • matkavakuutus
 • hotellin lomakohteissa mahdollisesti perimät hotelliverot ja muut viranomaismaksut
 • lentokentillä mahdollisesti perittävät viranomaismaksut maasta poistuttaessa

Yhdistelmämatkoilla lentokenttäkuljetukset ja muut siirtymiset matkakohteiden välillä sisältyvät matkan hintaan. Jos Aurinkomatka-paketin lentokenttäkuljetus tai muu siirtyminen vaatii erityiskuljetuksen esim. veneellä, sisältyy se matkan hintaan. Poikkeuksena ovat yhdistelmämatkat, jotka ovat matkustajan pyynnöstä räätälöity, joihin ei lentokenttäkuljetukset ja siirtymiset matkakohteiden välillä sisälly hintaan. Mikäli lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan, on se mainittu matkavahvistuksessa.

Voimassa oleva palveluhinnasto on luettavissa osoitteessa aurinkomatkat.fi/palveluhinnasto.


LENTOKENTTÄKULJETUKSET KOHTEISSA

Aurinkomatka-paketin yhteyteen voi etukäteen ostaa bussikuljetuksen tai yksityisen lentokenttäkuljetuksen Aurinkomatkojen verkkokaupasta tai asiakaspalvelusta. Etukäteen ostettu kuljetus tulee ostaa koko matkaseurueelle. Kuljetusten hinnat ja saatavuus vaihtelevat ajoneuvosta, kohteesta ja majoituksesta riippuen. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöpäivää edeltävän vuorokauden aikana. Yksityinen lentokenttäkuljetus tulee ostaa viimeistään viisi (5) päivää ennen lähtöä, paikkoja ja kohteita on rajoitetusti.

Lentokenttäkuljetukseen on mahdollista ottaa mukaan yksi matkalaukku jokaista kaksi (2) vuotta täyttänyttä matkustajaa kohden. Mahdollisista erityismatkatavaroista (mm. lastenrattaat, urheiluvälineet tms.) on ilmoitettava etukäteen kuljetusvarausta tehtäessä.

Matkakohteessa Aurinkomatkojen opas on vastassa lentoasemalla. Opas ohjaa lentokenttäkuljetuksen ostaneet asiakkaat lentokenttäkuljetuksiin. Kuljetukseen siirrytään välittömästi maahantulomuodollisuuksien jälkeen. Puhelin on pidettävä päällä siltä varalta, että oppaan tarvitsee saada kuljetukseen ilmoittautunut varauksen yhteyshenkilö kiinni mahdollisissa poikkeustilanteissa, esimerkiksi kuljetuksen myöhästyessä. Aurinkomatkojen opas on mukana vain osassa lentokenttäkuljetuksia.

Mikäli lentokenttäkuljetus ei ole matkustajan liikuntaesteen vuoksi mahdollista bussilla, Aurinkomatkat tilaa matkustajan pyynnöstä yksityisen erityiskuljetuksen. Kuljetus tulee varata suoraan Aurinkomatkojen asiakaspalvelusta hyvissä ajoin ennen lähtöä tai vähintään kaksi (2) viikkoa ennen lähtöpäivää. Kuljetukseen voi osallistua rajallinen määrä muita matkustajia, kuten puoliso tai avustaja. Muiden seurueeseen kuuluvien tulee varautua ostamaan paikka esim. bussikuljetukseen.


MAKSULLISET ATERIAT LENNOILLE JA LISÄMATKATAVARA

Aurinkomatkojen kautta ostetut ateriat lennoille ja lisämatkatavara ovat Aurinkomatka-paketin kiinteä osa. Ostettujen aterioiden ja lisämatkatavaroiden varaukset ovat sitovia eikä niitä ei voi perua tai muuttaa yksittäisinä tuotteina.

Aterioiden ja lisämatkatavaran muutokset ja peruutukset sallitaan, jos koko matkapakettia muutetaan tai se perutaan. Muutoksissa ja peruutuksessa noudatetaan ehtoja ja sääntöjä, jotka on säädetty Yleisissä valmismatkaehdoissa ja näissä Aurinkomatkojen lisä- ja erityisehdoissa.

Jos matkaa muutetaan siten, että matkan alkuun on vähintään 72 tuntia, palautetaan matkustajalle ostetuista aterioista ja lisämatkatavarasta maksetut maksut. Matkaa muutettaessa alkuperäisen matkapaketin yhteyteen ostetut lennon ateriat tai lisämatkatavara eivät siirry muutettuun matkapakettiin. Muutettuun matkaan on ostettava erikseen uudet ateriat lennolle ja/tai lisämatkatavarat. Lennon aterian tai lisämatkatavaran voi ostaa muutettuun matkaan joko Aurinkomatkojen verkkokaupasta, asiakaspalvelusta, Oma Loma -palvelusta tai Finnairin Varaukseni-palvelusta.


LAPSIHINNAT JA -ALENNUKSET

Koskee valmismatkasopimuksia, jotka on solmittu ennen 9.5.2018.

Tarkat Aurinkomatka-pakettien sekä lisäpalveluiden (esim. lentokenttäkuljetukset ja retket) lapsihinnat ja mahdolliset lapsialennukset selviävät matkavarauksen yhteydessä ja ovat nähtävissä aurinkomatkat.fi-sivuilta. Lapsipaikkoja on rajoitettu määrä.

Lapsesta, joka matkan päättyessä on alle 2-vuotias, veloitetaan 50 €/matka. Jokaista alle 2-vuotiasta lasta kohden matkalla tulee olla vähintään yksi aikuinen. Alle 2-vuotiaan lapsen hinta ei oikeuta omaan istuinpaikkaan.

Lapsi, joka on matkan päättyessä 2–17-vuotias on oikeutettu lapsialennukseen viikon tai maksimissaan kahden viikon pituisesta matkasta. Alennus lasketaan matkan perushinnasta ja siihen vaikuttavat varauksella olevien aikuisten lukumäärä, matkakohde sekä hotelli. Ensisijaisesti lapset majoitetaan lisävuoteisiin samaan huoneeseen/huoneistoon aikuisten kanssa. Lapsialennuket eivät koske leirikoulumatkoja tms. lapsiryhmiä.

Kuljetusyhtiöt ja majoitusliikkeet voivat rajoittaa alle 18-vuotiaiden oikeutta matkustaa ilman huoltajaansa. Aurinkomatkat edellyttää ilman huoltajaan matkustavalta alle 18-vuotiaalta huoltajan allekirjoittaman kirjallisen suostumuksen. Suostumuksen tulee olla mukana matkalla.


LAPSIHINNAT JA -ALENNUKSET

Koskee valmismatkasopimuksia, jotka on solmittu 9.5.2018 tai sen jälkeen.

Tarkat Aurinkomatka-pakettien sekä lisäpalveluiden (esim. lentokenttäkuljetukset ja retket) lapsihinnat ja mahdolliset lapsialennukset selviävät matkavarauksen yhteydessä ja ovat nähtävissä aurinkomatkat.fi-sivuilta. Lapsipaikkoja on rajoitettu määrä.

Lapsesta, joka matkan päättyessä on alle 2-vuotias, veloitetaan 80 €/matka. Jokaista alle 2-vuotiasta lasta kohden matkalla tulee olla vähintään yksi aikuinen. Alle 2-vuotiaan lapsen hinta ei oikeuta omaan istuinpaikkaan.

Lapsi, joka on matkan päättyessä 2–17-vuotias on oikeutettu lapsialennukseen viikon tai maksimissaan kahden viikon pituisesta matkasta. Alennus lasketaan matkan perushinnasta ja siihen vaikuttavat varauksella olevien aikuisten lukumäärä, matkakohde sekä hotelli. Ensisijaisesti lapset majoitetaan lisävuoteisiin samaan huoneeseen/huoneistoon aikuisten kanssa. Lapsialennuket eivät koske leirikoulumatkoja tms. lapsiryhmiä.

Kuljetusyhtiöt ja majoitusliikkeet voivat rajoittaa alle 18-vuotiaiden oikeutta matkustaa ilman huoltajaansa. Aurinkomatkat edellyttää ilman huoltajaan matkustavalta alle 18-vuotiaalta huoltajan allekirjoittaman kirjallisen suostumuksen. Suostumuksen tulee olla mukana matkalla.


LISÄVUODEALENNUS

Osassa hotellejamme lisävuoteeseen majoittuva aikuinen saa lisävuodealennuksen. Lisävuodehinta selviää matkavarauksen yhteydessä ja vahvistetaan matkavahvistuksessa. Lisävuodealennus myönnetään ainoastaan lisävuoteeseen majoittuvalle henkilölle enintään kahden viikon matkasta tai pidemmälle kuin kahden viikon matkalle ensimmäisen kahden viikon ajalta.


RYHMÄMATKOISTA HUOMIOITAVAA

Ryhmän muodostavat vähintään kaksikymmentä (20) 18-vuotiasta tai tätä vanhempaa henkilöä, jotka ovat samalla varauksella ja matkustavat yhdessä. Ryhmäalennuksen ehtona on, että kaikki matkustajat ovat täyttäneet 18 vuotta ennen matkan päättymistä ja että varaus on tehty Aurinkomatkojen asiakaspalvelun kautta. Ryhmävarauksille voidaan soveltaa ryhmäkohtaisia matkaehtoja ja hintoja, jotka yksilöidään ko. ryhmälle annettavassa erillisessä ryhmämatkatarjouksessa.


KAMPANJATARJOUKSET

Aurinkomatkat varaa oikeuden kohdistaa kampanjatarjouksia ja varaajaetuja koskien uusia varauksia. Tässä tapauksessa uudella varauksella tarkoitetaan varausta, joka tehdään kampanjan tai varaajaedun voimassaoloaikana. Kampanjatarjouksissa ja varaajaeduissa sovelletaan lisäksi kunkin kampanjan ohessa julkaistuja sääntöjä ja ohjeita. Tarjoukset ja edut ovat henkilökohtaisia eivätkä siirry nimenmuutoksen yhteydessä toiselle matkustajalle eikä niitä voi saada jälkikäteen. Kampanjatarjoukset ja varaajaedut eivät koske ryhmä- ja erikoismatkoja.


AVOIN KAUPPA

Aurinkomatka-paketti voidaan peruuttaa 7 vrk:n kuluessa varauksesta, kun lähtöpäivään on perumishetkellä aikaa vähintään 45 vrk. Tällöin palautetaan maksusuoritukset palvelumaksuja lukuun ottamatta. Avoin kauppa ei koske matkan yhteyteen ostettuja erillispalveluita, kuten tapahtumalippuja. Lisäksi avoin kauppa ei koske tuotteita tai palveluita, jotka erääntyvät kokonaan maksettaviksi jo varaushetkellä.


TOIMISTOKULUT

Yleisten valmismatkaehtojen ja näiden erityisehtojen mukaisista peruutuksista ja muutoksista peritään työvaiheista aiheutuvana kohtuullisena kuluna Aurinkomatkojen palveluhinnaston mukainen toimistokulu. Etukäteen tilatut erillispalvelut, kuten tapahtumalipputilaukset, erääntyvät maksettaviksi, vaikka matka peruuntuisikin.

Voimassa oleva palveluhinnasto on luettavissa osoitteessa aurinkomatkat.fi/palveluhinnasto.


MAKSULLISET ERILLIS- JA LISÄPALVELUT SEKÄ RETKET JA AKTIVITEETIT

Kaikkien erillispalvelujen, esim. konsertti- ja tapahtumalippujen, varaukset ovat heti sitovia ja niistä peritään Aurinkomatkojen palveluhinnaston mukainen maksu. Voimassa oleva palveluhinnasto on nähtävissä osoitteessa aurinkomatkat.fi/palveluhinnasto.

Aurinkomatkojen kautta ostettu matkavakuutus on heti sitova. Matkavakuutuksissa sovelletaan erikseen toimitettavia vakuutusyhtiön vakuutusehtoja. Matkavakuutusta ostettaessa on huomioitava, että matkavakuutuksissa on rajoituksia mm. ennen matkavakuutuksen ostamista todettujen sairauksien osalta. Matkavakuutuksen ostavan matkustajan on tutustuttava huolellisesti vakuutusehtoihin.

Mikäli erikseen tilattua ja etukäteen maksettua lisäpalvelua (esim. Aurinkomatkojen retki kohteessa) ei Aurinkomatkoista johtuvasta syystä voida toteuttaa, palautetaan lisäpalvelun hinta kokonaisuudessaan.


Businessluokka

Osalle Aurinkomatka-paketin lennoista voi ostaa businessluokan lentopaikan Aurinkomatkojen verkkokaupasta tai asiakaspalvelusta. Tarkat tiedot ja lennot, joille voi ostaa businessluokan lentopaikan, selviävät matkavarauksen yhteydessä ja aurinkomatkat.fi-sivuilta. Paikka businessluokassa tulee ostaa viimeistään seitsemän (7) päivää ennen lähtöä. Businessluokan paikkoja on rajoitetusti, hinnat ja saatavuus vaihtelevat lomasesongista, kohteesta ja lentokonetyypistä johtuen.

Businessluokan varauksen voi muuttaa tai peruuttaa kuluitta, jos matkan alkuun on vähintään 60 vrk. Myöhemmin kuin 60 vrk ennen matkaa tehty businessluokan varaus on heti sitova ja erääntyy maksettavaksi heti. Myöhemmin kuin 60 vrk ennen matkaa tehdystä muutoksesta tai peruutuksesta veloitetaan businessluokan hinta täysimääräisenä.


Retkien varaaminen ja maksaminen

Retkivarauksen voi tehdä lomakohteessa, mikäli retkellä on tilaa tai lomakohteen retkiesittelyssä ei toisin mainita. Lomakohteissa maksuvälineinä käyvät yleensä paikallinen valuutta ja luottokortit kuten Visa ja MasterCard. Maksettaessa maksukortilla (luotto- ja debit-kortit) peritään lisäksi korttimaksun käsittelymaksu. Käytännöt voivat vaihdella lomakohteittain, tarkat tiedot saat Aurinkomatkojen kohdehenkilökunnalta.

Ennen matkaa retket ovat varattavissa Oma loma -palvelusta ja Aurinkomatkojen asiakaspalvelusta. Kaikki etukäteen varatut retket ja aktiviteetit tulee maksaa varauksen yhteydessä, mikäli varaus on tehty alle 45 vuorokautta ennen lähtöä. Retkikuvauksissa esitetyt hinnat aurinkomatkat.fi-sivuilla ovat esimerkkejä, tarkka hinta vahvistuu matkavarauksen yhteydessä. Hintoihin vaikuttavat muun muassa matkustussesonki ja valuuttakurssien muutokset. Muutokset retkien perushinnoissa ovat mahdollisia.

Osassa lomakohteita on käytössä Aurinkomatkat-sovellus, josta voi varata valikoituja retkiä ennen matkaa sekä lomakohteessa. Aurinkomatkat-sovellus ei ole käytettävissä yhdistelmämatkoilla, matkustajan toiveesta räätälöidyillä matkoilla eikä matkoilla, joissa on kotimaan liittymälennot. Sovellusta eivät voi käyttää ryhmävarauksilla tai pelkillä lennoilla matkustavat matkustajat. Sovellukseen kirjautuakseen matkavarauksella tulee olla ilmoitettuna suomalainen puhelinnumero.

Retkien lapsihinnat ja -alennukset käyvät ilmi retkikuvauksista. Maksutta retkeileville lapsille ei ole omaa paikkaa retkibussissa, eivätkä mahdolliset ateriat sisälly maksuttoman retken hintaan. Maksuttomaan retkeen oikeutetun lapsen enimmäisikä on mainittu retkikuvauksessa.

Mahdollisesta peruutuksesta tai esteestä osallistua retkelle tulee ilmoittaa viivytyksettä Aurinkomatkoille. Ilmoitus tulee tehdä ennen matkan alkua asiakaspalveluun ja matkan aikana kohdehenkilökunnalle. Peruutuksesta veloitetaan peruutuksen aiheuttamat todelliset kulut. Kuluton muutos tai peruutus on mahdollinen 24 tuntia ennen retken alkua, ellei retkikuvauksessa ole mainittu toisin.


Retkien toteuttaminen

Retkivalikoima ja retkien sisältö voi muuttua vuodenajan, sää-, liikenne- ym. olosuhteiden vuoksi. Retki voi peruuntua vähäisen osallistujamäärän, sääolosuhteiden, lakon tai muun retkijärjestäjästä riippumattoman syyn vuoksi. Retkien vähimmäisosallistujamäärä vaihtelee 10–20 osallistujan välillä. Mikäli erikseen tilattua ja etukäteen maksettua lisäpalvelua ei Aurinkomatkoista johtuvasta syystä voida toteuttaa, palautetaan lisäpalvelun hinta kokonaisuudessaan.

Retken lähtöpaikka ja -aika sekä muiden käytännönjärjestelyjen lisätiedot ovat saatavilla lomakohteeseen saavuttaessa Aurinkomatkojen kohdehenkilökunnalta tai Aurinkomatkojen nimeämältä edustajalta. Retken luonteesta ja sisällöstä johtuen on osalla retkistä määritetty alaikäraja tai esimerkiksi osallistujan minimipituus tai maksimipaino. Mahdolliset rajoitukset on mainittu retkikuvauksessa.


MATKUSTAJAN TEKEMÄT VARAUSMUUTOKSET

Normaalihintaisen matkavarauksen matkakohdetta, lähtöpäivää, matkan kestoaikaa tai majoitusjärjestelyjä saa muuttaa kerran johonkin muuhun normaalihintaiseen Aurinkomatka-pakettiin, jos muutos tehdään aikaisemmin kuin 45 vrk ennen alkuperäisen matkan alkua. Lisämuutoksista peritään hinnaston mukainen palvelumaksu. Varausmuutosoikeus ei koske äkkilähtöjä tai kampanja-alennettuja matkoja eikä normaalihintaisen matkan vaihtamista äkkilähdöksi tai kampanjahinnoitelluksi matkaksi. Varausmuutosoikeus ei koske myöskään yksittäisinä lähtöinä tuotettuja erikoismatkoja. Nimenmuutoksen voi tehdä kuluitta, kun lähtöpäivään on vähintään 45 vrk, edellyttäen että hotellin ja lentoyhtiön sopimusehdot mahdollistavat muutoksen.

Myöhemmin kuin 45 vrk, mutta viimeistään 28 vrk ennen matkan alkua tehdyistä muutoksista peritään toimistokulut. Muutosta myöhemmin kuin 28 vrk ennen matkaa pidetään aikaisemman tilauksen peruutuksena ja uutena tilauksena.

Reittilennoilla lennettävien matkojen erityisluonteen vuoksi (Yleiset valmismatkaehdot 1.3.) Aurinkomatkat soveltaa näihin matkoihin Yleisten valmismatkaehtojen kohdista 4. ja 5.1. sekä 8. poikkeavia peruutus- ja muutosehtoja peruutuksen tai muutoksen syystä riippumatta. Aurinkomatkat veloittaa reittilennon muutoksesta, peruuttamisesta, lentolipun nimenmuutoksesta tai -korjauksesta lentoyhtiön mahdollisesti veloittamat kulut sekä Aurinkomatkojen toimistokulut. Lentoyhtiön veloittamat kulut voivat olla Yleisten valmismatkaehtojen peruutuskuluja merkittävästi korkeampia, jopa koko lentolipun osuus.


AURINKOMATKOJEN TEKEMÄT VARAUSMUUTOKSET

Mikäli Aurinkomatkat muuttaa varausta, tulee matkustajan ilmoittaa seitsemän (7) päivän kuluessa tiedon saamisesta tai erikseen ilmoitetun aikataulun mukaisesti, jos muutos ei hänelle sovi. Mikäli Aurinkomatkat ei saa vastausta pyydetyssä aikataulussa, katsotaan muutos hyväksytyksi osaksi valmismatkasopimusta.


LENTOAIKATAULUN MUUTOKSET

Ennakkoon ilmoitettu aikataulu voi muuttua ennen matkan alkua. Varauksen yhteyshenkilö on velvollinen huolehtimaan, että Aurinkomatkoilla on käytettävissään ajantasaiset yhteystiedot (matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite), joista hänet tavoittaa ennen matkaa ja matkan aikana mahdollisten muutosten ilmoittamiseksi. Mikäli yhteystiedot eivät ole ajan tasalla, vastaa hän itse muuttuneiden tietojen aiheuttamasta vahingosta ja syntyvistä kuluista.


AURINKOMATKOJEN VASTUUT

Matkanjärjestäjä ei vastaa valmismatkaan sisältymättömistä järjestelyistä, kuten liityntäkuljetusten tai matkustajan erikseen tilaamien välitettyjen erillispalvelujen toteutumisesta esim. autonvuokrauksesta tai matkavakuutuksesta. Pelkkiä lentoja ei katsota valmismatkaksi eikä niihin sovelleta valmismatkalakia tai Yleisiä valmismatkaehtoja, niihin sovelletaan Pelkkien lentojen erityisehtoja. Myös valmismatkan lentolippuihin, lennolla mukana kuljetettaviin matkatavaroihin ja muihin kuljetukseen liittyviin asioihin, esim. ateriat lennolla, sovelletaan lipun antaneen ja kuljetukseen osallistuvien lentoyhtiöiden kuljetusehtoja sekä kansainvälisiä ilmailumääräyksiä.

Jos valmismatka on hankittu pääasiassa muuhun kuin yksityiseen tai vapaa-ajan tarkoitukseen, matkanjärjestäjän korvausvastuu esine- ja varallisuusvahingoissa on rajoitettu 250 euroon/henkilö. Kuljetusten aikana tapahtuneen vahingon osalta otetaan huomioon, mitä niistä on kuljetusoikeudellisissa säännöksissä ja sopimuksissa säädetty.

Tähtiluokitus on Aurinkomatkojen oma hotelliluokitus, johon pidätämme oikeuden tehdä tarkennuksia. Muutos ei välttämättä oikeuta hinnanalennukseen.

Aurinkomatkoilla tai hotellilla on oikeus antaa matkustajille paremmat järjestelyt kuin mitä tehty varaus edellyttää. Aurinkomatkoilla ei ole kuitenkaan velvollisuutta antaa kaikille matkustajille samoja etuja.


MATKUSTAJAN VASTUUT

Matkustajan vastuulla on saapua hotelliin matkavahvistuksen ja mahdollisen erillisen hotellivoucherin tietojen mukaisesti. Matkustajan havaitessa puutteita tuotteen tasossa tai tuottajan palvelussa (mm. lentojen myöhästymiset, hotellien tai muiden palveluiden epäkohdat), hänen tulee osoittaa virheilmoitus ensisijaisesti kyseisen palvelun tuottajalle paikan päällä tai matkadokumenteissa olevaan palveluntuottajan hätänumeroon. Matkustajan tulee noudattaa viranomaisten, matkanjärjestäjän sekä kuljetusyhtiön antamia matkan toteuttamiseen liittyviä ohjeita, määräyksiä sekä järjestyssääntöjä.

Matkustaja ei saa aiheuttaa häiriötä käyttäytymisellään. Jos matkustaja olennaisesti laiminlyö velvollisuutensa, voidaan hänen matkalle lähtönsä evätä tai hänet voidaan poistaa matkalta. Tällöin matkustajalla ei ole oikeutta maksun palautukseen ja hän vastaa itse kaikista aiheutuvista kuluista. Matkustaja on vastuussa vahingoista, jotka hän menettelyllään aiheuttaa matkanjärjestäjälle, kuljetusyhtiölle tai kolmansille osapuolille.

Aurinkomatkat ei vastaa matkan estymisestä tai keskeytymisestä, joka johtuu puutteellisista matkustusasiakirjoista, eikä matkustusasiakirjojen hankkimisesta aiheutuvista kuluista, eikä vahingosta, joka on aiheutunut matkustajan omasta tuottamuksesta.


MATKAAN KUULUVIEN PALVELUIDEN KÄYTTÖ

Matkustaja, joka eroaa ryhmästä eikä käytä lainkaan varaamaansa majoitusta tai käyttää sitä vain osan lomastaan, on velvollinen ilmoittamaan asiasta välittömästi Aurinkomatkojen kohdehenkilökunnalle.

Lentokenttäkuljetuksen ostanut matkustaja on velvollinen tarkistamaan vähintään vuorokautta ennen lähtöä paluukuljetuksen aikataulun lomakansiosta mm. mahdollisten aikataulumuutosten vuoksi sekä saapumaan hotelliin tai bussin lähtöpaikalle hyvissä ajoin ennen bussin lähtöä lentokentälle. Mikäli matkustaja ei noudata tätä velvollisuutta tai myöhästyy ilmoitetusta lähtöajasta, matkustaja vastaa itse paluukuljetuksesta.

Mikäli matkustaja ei käytä menolentoa, hänellä ei ole oikeutta käyttää myöskään paluulentoa.


TAKAISINMAKSUT

Takaisinmaksua ei myönnetä peruuttamattomasta varauksesta eikä käyttämättä jätetyistä palveluista. Jos matkustaja ei käytä matkaan sisältyvää kuljetusta tai muuta palvelua tai käyttää niitä vain osittain, ei hänellä ole oikeutta takaisinmaksuun.


VIRHEILMOITUS

Valmismatkassa olevasta virheestä on ilmoitettava viipymättä Aurinkomatkojen edustajalle. Suoraan palveluntarjoajalle tehty valitus on pystyttävä osoittamaan kirjallisella dokumentilla, josta ilmenee, milloin valitus on tehty, kenelle ja mistä on valitettu sekä miten virhe on korjattu.

Matkan jälkeen Aurinkomatka-pakettia koskevat mahdolliset korvausvaatimukset on esitettävä Aurinkomatkoille viimeistään kahden (2) kuukauden kuluttua matkan päättymisestä. Matkustajan tulee säilyttää mahdollisista lisäkuluista kaikki dokumentit ja kuitit sekä dokumentti, johon on kirjattu mahdolliselle palveluntarjoajalle tehdyn valituksen tiedot.

Matkanjärjestäjällä on Yleisten valmismatkaehtojen kohdan 11.1. perusteella oikeus peruuttaa matka tai matkasarja, jos matkalle tai matkasarjaan kokonaisuutena ei ole ilmoittautunut sen toteuttamisen edellyttämää matkustajamäärää. Peruuttamisesta ilmoitetaan tällöin viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua. Matkojen ja matkasarjojen toteuttamiseen vaaditaan vähimmäismäärä matkustajia.

Ennen matkalle lähtöä Aurinkomatkojen toimesta tapahtuva varausmuutos voi oikeuttaa Yleisten valmismatkaehtojen mukaisiin hinnanalennuksiin. Hinnanalennus suoritetaan asiakkaalle matkan jälkeen, kun virhe on todistettavasti tapahtunut eikä tapahtunutta ole voitu korjata kohteessa paikan päällä. Mikäli tapahtunut on voitu korjata kohteessa paikan päällä, ei tilanne aiheuta automaattisesti oikeutta korvauksiin matkan jälkeen.

Aurinkomatkat ei vastaa matkanjärjestäjästä riippumattomista muutoksista. Tämä koskee kaikkia hintoja, alennuksia, lähtöpäiviä, lentoja, konetyyppejä, hotelleja jne. Kaikki hinnat, aikataulut ja retkiohjelmat ovat sitoumuksetta. Oikeus muutoksiin pidätetään.


VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ

Oy Aurinkomatkat - Suntours Ltd Ab Tietotie 9, PL 200, 01530 VANTAA p. 010 446 441/vaihde

Nämä Aurinkomatka-pakettien lisä- ja erityisehdot on päivitetty 8.5.2018, ja ne ovat voimassa 14.12.2017–30.6.2018 varatuille Aurinkomatka-paketeille. Aurinkomatkat Oy - Suntours Ltd Ab varaa oikeuden muuttaa tai rajata näitä matkaehtoja.

 Aurinkomatka-pakettien lisä- ja erityisehdot

VARAUKSILLE, JOTKA ON TEHTY ENNEN 14.12.2017

Matkapaketilla tarkoitetaan yhtenäiseen hintaan paketoitua matkaa, joka muodostuu vähintään kuljetuksesta ja maapalvelusta kuten majoituksesta ja/tai vuokra-autosta.

Aurinkomatka-paketti tarkoittaa etukäteen tuotettuun, useasta lähdöstä koostuvaan, säännölliseen matkapakettisarjaan kuuluvaa matkaa tilaus- tai reittilennolla. Osa Aurinkomatka-paketeista on nk. erikoismatkoja esim. risteilyt, välilennolliset yhdistelmämatkat ja kiertomatkat. Näissä matkoissa noudatetaan erikoismatkojen erityismatkaehtoja.

Lento+hotelli-matka tarkoittaa asiakkaan tilauksesta puhelin- tai asiakaspalvelussa koottavaa, tai verkossa aurinkomatkat.fi asiakkaan itse kokoamaa, omatoimista matkapakettia joka toteutetaan reittilennoin. Näiden matkapakettien ehdot on luettavissa verkkosivulta aurinkomatkat.fi/matkaehdot nimellä Lento+hotelli-omatoimimatkojen erityisehdot.

Edellä kuvatut Aurinkomatka-paketit ja Lento+hotelli-matkapaketit kuuluvat valmismatkalain piiriin ja niihin sovelletaan Yleisiä valmismatkaehtoja. Aurinkomatkat Oy on rekisteröity matkanjärjestäjä, ja se on asettanut valmismatkoistaan vakuuden Suomen Kuluttajavirastolle.

Erillisinä ostetut palvelut, pelkät lennot tai pelkkä majoitus eivät muodosta valmismatkaa.


AURINKOMATKA-PAKETIN MAKSUEHDOT

Kun matka varataan vähintään 28 vrk ennen lähtöä,

 • matkaa varattaessa suoritetaan varausmaksu 200 €/henkilö. Varattaessa matka puhelimitse tai palvelutoimistossa tulee varausmaksu suorittaa 3 vrk:n kuluessa varauksesta. Verkkokaupassa varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä. Joissakin matkoissa koko matkan hinta erääntyy maksettavaksi välittömästi. Tällaisesta käytännöstä ilmoitetaan asiakkaalle matkan varauksen yhteydessä.

 • loppumaksu tulee suorittaa 28 vrk ennen lähtöpäivää. Sekä varaus- että loppumaksu suoritetaan matkavahvistuksessa olevien tietojen mukaisesti.

Kun matka varataan alle 28 vrk ennen lähtöä,

 • varattaessa matkaa puhelimitse tulee koko matkan hinta maksaa välittömästi varauksen jälkeen. Verkkokaupassa koko matkan hinta maksetaan varauksen yhteydessä. Puhelimitse varatun matkan maksusuoritukseen tulee merkitä matka-asiantuntijamme ilmoittama viitenumero ja toimittaa kuitti maksusta sitä pyydettäessä. Loppumaksun voi maksaa myös Aurinkomatkojen Oma loma -palvelussa.

Asiakkaan velvollisuus on ilmoittaa Aurinkomatkoille, mikäli matkadokumentit eivät ole saapuneet sähköpostitse yhden (1) vuorokauden tai postitse kotiin tilattuna seitsemän (7) arkipäivän sisällä varauksen tekemisestä.


AURINKOMATKA-PAKETIN HINTAAN SISÄLTYVÄT PALVELUT, TOIMISTOKULUT JA VARAUSMUUTOKSET

Hinnat perustuvat matkan hinnoittelupäivän valuuttakurssiin. Lopulliseen hintaan voivat vaikuttaa valuuttakurssien muutokset (ks. Yleiset valmismatkaehdot kohta 9). Hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelupäivän valuuttakurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Matkan perushintana käytetään viikon tai kahden viikon hintaa/henkilö kahden, kolmen tai neljän hengen huoneessa tai huoneistossa. Ajantasaiset hinnat löytyvät Aurinkomatkojen verkkopalvelusta aurinkomatkat.fi.

Hinnat ovat voimassa siitä hetkestä lähtien, kun ne ilmoitetaan, eivätkä ne koske sitä ennen varattuja matkoja. Aurinkomatkat pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin ennen valmismatkasopimuksen syntymistä.

Aurinkomatkat varaa itselleen oikeuden korottaa sovittua matkan hintaa Yleisten valmismatkaehtojen kohdan 9. mukaisesti.


Hintaan sisältyvät

 • sähköpostitse toimitettavat matkadokumentit
 • ateriat mannertenvälisillä kaukolennoilla
 • lentokuljetus turistiluokassa matkan lähtöpaikkakunnalta matkakohteeseen ja takaisin
 • majoitus mahdollisine aterioineen matkakohteessa
 • opaspalvelu matkakohteessa pois lukien erikseen mainitut omatoimikohteet

Mikäli asiakas ostaa Aurinkomatkan, jossa hotellia ei ole etukäteen tarkoin määritelty, merkitään matkavahvistukseen poikkeuksellisesti hotellin nimeksi Määrittelemätön.

Kierto- ja muilla erikoismatkoillamme lentokenttäkuljetukset ja muut siirtymiset matkan sisällä sisältyvät matkan hintaan. Mikäli lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan, on se mainittu matkavahvistuksessa. Poikkeuksena asiakkaalle räätälöidyt matkapaketit, joissa siirtymiset kohteiden välillä eivät sisälly hintaan. Jos Aurinkomatka-paketin lentokenttäkuljetus tai muu siirtyminen vaatii erityiskuljetuksen esim. veneellä, sisältyy se matkan hintaan.

Pelkät lennot ostaneen matkustajan matkaan ei sisälly lentokenttäkuljetuksia tai muita kohdepalveluita eikä matka kuulu Yleisten valmismatkaehtojen piiriin.


Hintaan eivät sisälly

 • palvelumaksut
 • matkadokumenttien postitus kirjeitse
 • ateriat Euroopan ja Lähi-idän lennoilla
 • maa- ja liittymäkuljetukset kotimaassa
 • lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • retket matkakohteessa
 • ateriat, ruokajuomat ja palvelurahat
 • passi- ja viisumikulut
 • mahdolliset rokotukset
 • matkavakuutus
 • hotellin lomakohteissa mahdollisesti perimät hotelliverot ja muut viranomaismaksut
 • lentokentillä mahdollisesti perittävät viranomaismaksut maasta poistuttaessa

Voimassa oleva palveluhinnasto on verkkosivuillamme aurinkomatkat.fi/palveluhinnasto.


LENTOKENTTÄKULJETUKSET KOHTEISSA

Aurinkomatka-paketin yhteyteen voi etukäteen ostaa bussikuljetuksen tai yksityisen lentokenttäkuljetuksen Aurinkomatkojen verkkokaupasta tai asiakaspalvelusta. Etukäteen ostettu kuljetus tulee ostaa koko matkaseurueelle. Kuljetusten hinnat ja saatavuus vaihtelevat ajoneuvosta, kohteesta ja majoituksesta riippuen. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöpäivää edeltävän vuorokauden aikana. Yksityinen lentokenttäkuljetus tulee ostaa viimeistään viisi (5) päivää ennen lähtöä, paikkoja ja kohteita on rajoitetusti.

Pelkät lennot ostaneille lentokenttäkuljetuksia ei myydä etukäteen Suomessa. Mikäli bussissa on tilaa ja kuljetusyhtiön säännöt sallivat, voidaan kuljetus myydä kohteessa myös pelkät lennot ostaneelle. Bussireitti kulkee Aurinkomatkojen hotellien kautta, joissa kyseisen bussin matkustajat majoittuvat. Mikäli asiakkaan oma hotelli ei lukeudu reitin varrella oleviin hotelleihin, tulee asiakkaan valita itselleen sopivin pysäkki.

Lentokenttäkuljetukseen on mahdollista ottaa mukaan yksi matkalaukku jokaista kaksi (2) vuotta täyttänyttä matkustajaa kohden. Mahdollisista erityismatkatavaroista (mm. lastenrattaat, urheiluvälineet tms.) tulee ilmoittaa etukäteen kuljetusvarausta tehtäessä.

Matkakohteessa Aurinkomatkojen opas on vastassa lentokentällä. Opas ohjaa lentokenttäkuljetuksen ostaneet asiakkaat lentokenttäkuljetuksiin. Kuljetukselle tulee siirtyä välittömästi maahantulomuodollisuuksien jälkeen. Puhelin tulee pitää päällä siltä varalta, että oppaan tarvitsee saada kuljetukseen ilmoittautunut asiakas kiinni mahdollisissa poikkeustilanteissa, esimerkiksi kuljetuksen myöhästyessä. Aurinkomatkojen opas on mukana vain osassa lentokenttäkuljetuksia.

Mikäli lentokenttäkuljetus ei asiakkaan liikuntaesteen vuoksi ole mahdollista bussilla, Aurinkomatkat tilaa asiakkaan pyynnöstä yksityisen erityiskuljetuksen. Kuljetus tulee varata suoraan Aurinkomatkojen myyntipalvelusta hyvissä ajoin ennen lähtöä tai vähintään kaksi (2) viikkoa ennen lähtöpäivää. Kuljetukseen voi osallistua rajallinen määrä muita henkilöitä, kuten puoliso tai avustaja. Muiden seurueeseen kuuluvien tulee varautua ostamaan paikka esim. bussikuljetukseen.


MAKSULLISET LENTOATERIAT JA LISÄMATKATAVARA


Koskee valmismatkasopimuksia, jotka on solmittu 5.6.2017 tai sen jälkeen

Aurinkomatkojen kautta ostetut lentoateriat ja lisämatkatavara ovat kiinteä osa Aurinkomatka-pakettia, eikä niitä käsitellä matkapaketista erillisinä tuotteina, toisin sanoen niitä ei voi esimerkiksi perua Aurinkomatka-paketista. Ostettua ateriaa ei voi vaihtaa toiseen.

Osana Aurinkomatka-pakettia ostettuihin lentoaterioihin ja lisämatkatavaraan sovelletaan Aurinkomatka-pakettien lisä- ja erityisehtoja peruutusten ja muutosten osalta.

Mikäli Aurinkomatka-paketti perutaan

 • yli 45 vrk–72 tuntia ennen lähtöä, ateriapaketin ja lisämatkatavaran lisämaksut palautetaan
 • alle 72 tuntia ennen lähtöä, ateriapaketin ja lisämatkatavaran lisämaksuja ei palauteta

Mikäli asiakas muuttaa matkapakettinsa Yleisten valmismatkaehtojen ja Aurinkomatka-pakettien lisä- ja erityisehtojen mukaisesti, ateriavarausten ja lisämatkatavaran maksut palautetaan asiakkaalle ja hän ostaa uudet palvelut lennoilleen. Uuden matkan alkuun tulee tällöin olla aikaa vähintään 72 tuntia.


LAPSIHINNAT JA -ALENNUKSET

Aurinkomatka-pakettiin ja lisäpalveluihin (esim. lentokenttäkuljetus ja retket) kohdistuvat lapsihinnat ja mahdolliset lapsialennukset käyvät ilmi matkavarauksen yhteydessä ja verkkosivuiltamme.

Lapsesta, joka matkan päättyessä on alle 2-vuotias, veloitetaan 50 €/matka. Jokaista alle 2-vuotiasta lasta tulee seurata vähintään yksi aikuinen. Alle 2-vuotiaan lapsen hinta ei oikeuta omaan istumapaikkaan.

2–17-vuotiaat lapset saavat alennuksen viikon ja kahden viikon pituisesta matkan perushinnasta aikuisten määrästä, kohteesta ja hotellista riippuen. Tarkat, kuhunkin matkapakettiin kohdistuvat lapsihinnat ja alennukset käyvät ilmi matkavarauksen yhteydessä tai verkkosivuiltamme. Lapsipaikkoja on kullakin lähdöllä rajoitettu määrä ja alennus myönnetään vain matkan perushinnasta enintään kahden viikon pituiselta matkalta. Ensisijaisesti lapset majoitetaan lisävuoteisiin samaan huoneeseen/huoneistoon aikuisten kanssa. Lapsialennuksen ehtona on, että lapsi ei ole täyttänyt 18 vuotta ennen matkan päättymistä.

Yllä olevat lapsialennukset eivät koske leirikoulumatkoja tms. lapsiryhmiä.

Kuljetusyhtiöt ja majoitusliikkeet voivat rajoittaa alle 18-vuotiaiden oikeutta matkustaa ilman huoltajaansa. Aurinkomatkat edellyttää ilman huoltajaansa matkustavalta alle 18-vuotiaalta huoltajan allekirjoittaman kirjallisen suostumuksen.


LISÄVUODEALENNUS

Osassa hotellejamme lisävuoteeseen majoittuva aikuinen saa lisävuodealennuksen. Lisävuodehinta selviää varausvaiheessa ja vahvistetaan matkavahvistuksessa. Lisävuodealennus myönnetään ainoastaan lisävuoteeseen majoittuvalle henkilölle enintään kahden viikon matkasta tai ensimmäisen kahden viikon ajalta.


RYHMÄMATKOISTA HUOMIOITAVAA

Ryhmän muodostavat vähintään kaksikymmentä 18-vuotiasta tai tätä vanhempaa henkilöä, jotka ovat samalla varauksella ja matkustavat yhdessä. Ryhmäalennuksen ehtona on, että kaikki matkustajat ovat täyttäneet 18 vuotta ennen matkan päättymistä. Ryhmävarauksille voidaan soveltaa ryhmäkohtaisia matkaehtoja ja hintoja, jotka yksilöidään ko. ryhmälle annettavassa, erillisessä ryhmämatkatarjouksessa. Ryhmävaraukset tulee tehdä asiakaspalvelussamme, ei verkkopalvelussa.


KAMPANJATARJOUKSET

Aurinkomatkat varaa oikeuden kohdistaa kampanjatarjouksia ja varaajaetuja asiakkailleen koskien uusia varauksia. Tässä tapauksessa uudella varauksella tarkoitetaan varausta, joka tehdään kampanjan tai varaajaedun voimassaoloaikana. Kampanjatarjouksissa ja varaajaeduissa sovelletaan lisäksi kunkin kampanjan ohessa julkaistuja sääntöjä ja ohjeita. Tarjoukset ja edut ovat henkilökohtaisia eivätkä siirry nimenmuutoksen yhteydessä toiselle henkilölle. Jälkikäteen esitettyjä alennuspyyntöjä ei käsitellä. Yllä mainittuja alennuksia ja etuja ei sovelleta ryhmä-, teema- ja erikoismatkoihin.


AVOIN KAUPPA

Aurinkomatka-paketti voidaan peruuttaa 7 vrk:n kuluessa varauksesta, kun lähtöpäivään on peruutushetkellä aikaa vähintään 28 vrk. Tällöin palautetaan maksusuoritukset palvelumaksuja lukuun ottamatta asiakkaalle. Avoin kauppa ei koske asiakkaan pyynnöstä matkan yhteyteen ostettuja erillispalveluita, kuten tapahtumalippuja. Lisäksi avoin kauppa ei koske tuotteita, jotka erääntyvät kokonaan maksettaviksi jo varaushetkellä.


TOIMISTOKULUT

Yleisten valmismatkaehtojen mukaisista peruutuksista ja muutoksista peritään toimistokuluina Aurinkomatkojen palveluhinnaston mukainen toimistokulu. Asiakkaan etukäteen tilaamat erillispalvelut, kuten tapahtumalipputilaukset, erääntyvät maksettaviksi, vaikka matka peruuntuisikin.


ASIAKKAAN TEKEMÄT VARAUSMUUTOKSET

Koskee valmismatkasopimuksia, jotka on solmittu ennen 9.1.2017

Asiakas saa yhden kerran muuttaa kuluitta normaalihintaisen matkapaketin matkakohdetta, lähtöpäivää, matkan kestoaikaa tai majoitusjärjestelyjä johonkin muuhun normaalihintaiseen Aurinkomatkojen säännöllisen sarjatuotannon valmismatkaan, jos muutos tehdään samassa matkatoimistossa aikaisemmin kuin 28 vrk ennen alkuperäisen matkan alkua. Lisämuutoksista peritään hinnaston mukainen palvelumaksu. Varausmuutosoikeus ei koske äkkilähtöjä tai kampanja-alennettuja matkoja eikä normaalihintaisen matkan vaihtamista äkkilähdöksi tai kampanjahinnoitelluksi matkaksi. Varausmuutosoikeus ei koske myöskään yksittäisinä lähtöinä tuotettuja erikoismatkoja.

Myöhemmin kuin 28 vrk ennen matkaa tehtyä muutosta pidetään aikaisemman tilauksen peruutuksena ja uutena tilauksena. Nimenmuutoksen voi tehdä kuluitta, kun lähtöpäivään on vähintään 28 vrk, edellyttäen että hotellin ja lentoyhtiön sopimusehdot mahdollistavat muutoksen.

Reittilennoilla lennettävien matkojen erityisluonteen vuoksi (Yleiset valmismatkaehdot 1.3.) Aurinkomatkat soveltaa näihin matkoihin Yleisten valmismatkaehtojen kohdista 4. ja 5.1. sekä 8. poikkeavia peruutus- ja muutosehtoja peruutuksen tai muutoksen syystä riippumatta. Aurinkomatkat veloittaa asiakkaalta reittilennon muutoksesta, peruuttamisesta, lentolipun nimenmuutoksesta tai -korjauksesta lentoyhtiön mahdollisesti veloittamat kulut sekä Aurinkomatkojen toimistokulut. Lentoyhtiön veloittamat kulut voivat olla Yleisten valmismatkaehtojen peruutuskuluja merkittävästi korkeampia, jopa koko lentolipun osuus.

 


ASIAKKAAN TEKEMÄT VARAUSMUUTOKSET

Koskee valmismatkasopimuksia, jotka on solmittu 9.1.2017 tai sen jälkeen

Asiakas saa yhden kerran muuttaa kuluitta normaalihintaisen matkapaketin matkakohdetta, lähtöpäivää, matkan kestoaikaa tai majoitusjärjestelyjä johonkin muuhun normaalihintaiseen Aurinkomatkojen säännöllisen sarjatuotannon valmismatkaan, jos muutos tehdään samassa matkatoimistossa aikaisemmin kuin 45 vrk ennen alkuperäisen matkan alkua. Lisämuutoksista peritään hinnaston mukainen palvelumaksu. Varausmuutosoikeus ei koske äkkilähtöjä tai kampanja-alennettuja matkoja eikä normaalihintaisen matkan vaihtamista äkkilähdöksi tai kampanjahinnoitelluksi matkaksi. Varausmuutosoikeus ei koske myöskään yksittäisinä lähtöinä tuotettuja erikoismatkoja tai autoilulomia. Nimenmuutoksen voi tehdä kuluitta, kun lähtöpäivään on vähintään 45 vrk, edellyttäen että hotellin ja lentoyhtiön sopimusehdot mahdollistavat muutoksen.

Myöhemmin kuin 45 vrk, mutta viimeistään 28 vrk ennen matkan alkua tehdyistä muutoksista peritään toimistokulut. Muutosta myöhemmin kuin 28 vrk ennen matkaa pidetään aikaisemman tilauksen peruutuksena ja uutena tilauksena.

Reittilennoilla lennettävien matkojen erityisluonteen vuoksi (Yleiset valmismatkaehdot 1.3.) Aurinkomatkat soveltaa näihin matkoihin Yleisten valmismatkaehtojen kohdista 4. ja 5.1. sekä 8. poikkeavia peruutus- ja muutosehtoja peruutuksen tai muutoksen syystä riippumatta. Aurinkomatkat veloittaa asiakkaalta reittilennon muutoksesta, peruuttamisesta, lentolipun nimenmuutoksesta tai -korjauksesta lentoyhtiön mahdollisesti veloittamat kulut sekä Aurinkomatkojen toimistokulut. Lentoyhtiön veloittamat kulut voivat olla Yleisten valmismatkaehtojen peruutuskuluja merkittävästi korkeampia, jopa koko lentolipun osuus.

 

AURINKOMATKOJEN TEKEMÄT VARAUSMUUTOKSET

Mikäli Aurinkomatkat muuttaa varausta, tulee asiakkaan ilmoittaa seitsemän (7) päivän kuluessa tiedon saamisesta, mikäli muutos ei hänelle sovi. Muutoin muutoksen katsotaan tulleen hyväksytyksi osaksi valmismatkasopimusta.


MATKAVAHVISTUKSEN TIEDOT

Matkustajan on välittömästi tarkistettava matkavahvistuksen oikeellisuus. Nimien tulee vastata matkustusasiakirjana käytettävän passin tai henkilökortin tietoja. Matkapäivien kuljetus- ja majoitustietojen sekä mahdollisten lisäpalveluiden virheistä tulee ilmoittaa viipymättä matkajärjestäjälle, muutoin vahvistuksen tiedot tulevat matkustajaa sitoviksi. Virheiden tai puutteiden korjaaminen myöhemmin voi aiheuttaa merkittäviä kustannuksia (esim. nimitiedon virheestä aiheutuva uusi lentolippu).

Asiakas on velvollinen tarkistamaan, että Aurinkomatkoilla on käytettävissään asiakkaan yhteystiedot (matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite), joista hänet tavoittaa ennen matkaa ja matkan aikana. Mikäli yhteystiedot eivät ole ajan tasalla, vastaa asiakas itse muuttuneiden tietojen aiheuttamasta vahingosta ja syntyvistä kuluista.


MAKSULLISET ERILLIS- JA LISÄPALVELUT SEKÄ RETKET JA AKTIVITEETIT

Kaikkien erillispalvelujen (esim. golfpakettien, starttiaikojen, urheilutapahtumien, konsertti- ja teatterilippujen) varaukset ovat heti sitovia ja niistä peritään Aurinkomatkojen palveluhinnaston mukainen maksu. Voimassa oleva hinnasto on Aurinkomatkojen verkkosivuilla osoitteessa aurinkomatkat.fi/palveluhinnasto.

Mikäli asiakkaan erikseen tilaamaa ja etukäteen maksamaa lisäpalvelua (esim. Aurinkomatkojen retki kohteessa) ei Aurinkomatkoista johtuvasta syystä voida toteuttaa, palautetaan lisäpalvelun hinta kokonaisuudessaan.


Businessluokka

Aurinkomatka-paketin kaukolennoille voi ostaa businessluokan lentopaikan Aurinkomatkojen verkkokaupasta tai asiakaspalvelusta. Paikka businessluokassa tulee ostaa viimeistään seitsemän (7) päivää ennen lähtöä. Businessluokan paikkoja on rajoitetusti, hinnat ja saatavuus vaihtelevat lomasesongista, kohteesta ja lentokonetyypistä johtuen. Businessluokan varauksen voi muuttaa tai  peruuttaa kuluitta, jos matkan alkuun on vähintään 28 vrk. Myöhemmin kuin 28 vrk ennen matkaa tehty businessluokan varaus on heti sitova ja erääntyy maksettavaksi heti. Myöhemmin kuin 28 vrk ennen matkaa tehdystä muutoksesta tai peruutuksesta veloitetaan businessluokan hinta täysimääräisenä.

Mikäli matkasi ajoittuu talvikaudelle 2017–2018, voi businessluokan varauksen muuttaa tai peruuttaa kuluitta, jos matkan alkuun on vähintään 60 vrk. Myöhemmin kuin 60 vrk ennen matkaa tehty businessluokan varaus on heti sitova ja erääntyy maksettavaksi heti. Myöhemmin kuin 60 vrk ennen matkaa tehdystä muutoksesta tai peruutuksesta veloitetaan businessluokan hinta täysimääräisenä.


Retkien varaaminen ja maksaminen

Kaikki retket voi varata lomakohteessa, mikäli retkellä on tilaa tai lomakohteen retkiesittelyssä ei toisin mainita. Lomakohteissa maksuvälineinä käyvät yleensä paikallinen valuutta ja luottokortit kuten Visa ja MasterCard. Maksettaessa maksukortilla (luotto- ja debit-kortit) peritään lisäksi käsittelymaksu.

Jos retki varataan ennen matkaa, tieto varausvaihtoehdoista, selviää retkikuvauksesta. Ennen matkaa retket ovat varattavissa joko Oma loma -palvelusta tai Aurinkomatkojen myyntipalvelusta. Kaikki etukäteen varatut retket ja aktiviteetit tulee maksaa varauksen yhteydessä, mikäli varaus on tehty alle 28 vuorokautta ennen lähtöä. Retkikuvauksissa esitetyt hinnat aurinkomatkat.fi-sivuilla ovat esimerkkejä, tarkka hinta vahvistuu varausvaiheessa. Hintoihin vaikuttavat muun muassa matkustussesonki ja valuuttakurssien muutokset. Muutokset retkien perushinnoissa ovat mahdollisia.

Retkien lapsihinnat ja -alennukset käyvät ilmi retkikuvauksista. Maksutta retkeileville ei ole omaa paikkaa retkibussissa, eivätkä mahdolliset ateriat sisälly maksuttoman retken hintaan. Maksuttomaan retkeen oikeutetun lapsen enimmäisikä on mainittu retkikuvauksessa.

Mahdollisesta peruutuksesta tai esteestä osallistua retkelle tulee ilmoittaa välittömästi oppaalle tai ennen matkaa myyntipalveluumme. Peruutuksesta veloitetaan peruutuksen aiheuttamat todelliset kulut. Kuluton muutos tai peruutus on mahdollinen 24 tuntia ennen retken alkua, ellei retkikuvauksessa ole mainittu toisin.


Retkien toteuttaminen

Retkivalikoima ja retkien sisältö voi muuttua vuodenajan, sää-, liikenne-, ym. olosuhteiden vuoksi. Retki voi peruuntua vähäisen osallistujamäärän, sääolosuhteiden, lakon tai muun retkijärjestäjästä riippumattoman syyn vuoksi. Retkien vähimmäisosallistujamäärä vaihtelee 10–20 osallistujan välillä. Mikäli erikseen tilattua ja etukäteen maksettua lisäpalvelua ei Aurinkomatkoista johtuvasta syystä voida toteuttaa, palautetaan lisäpalvelun hinta kokonaisuudessaan.

Retken lähtöpaikka ja -aika sekä muiden käytännönjärjestelyjen lisätiedot ovat saatavilla lomakohteeseen saavuttaessa Aurinkomatkojen kohdehenkilökunnalta tai Aurinkomatkojen nimeämältä edustajalta. Retken luonteesta ja sisällöstä johtuen on osalla retkistä määritetty alaikäraja tai esimerkiksi osallistujan minimipituus tai maksimipaino. Mahdolliset rajoitukset on mainittu retkikuvauksessa.


LENTOAIKATAULUN MUUTOKSET

Ennakkoon ilmoitettu aikataulu voi muuttua ennen matkaa. Asiakas on velvollinen huolehtimaan, että Aurinkomatkoilla on käytettävissään asiakkaan ajantasaiset yhteystiedot (matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite), joista hänet tavoittaa ennen matkaa ja matkan aikana mahdollisten muutosten ilmoittamiseksi. Mikäli yhteystiedot eivät ole ajan tasalla, vastaa asiakas itse muuttuneiden tietojen aiheuttamasta vahingosta ja syntyvistä kuluista.


MATKANJÄRJESTÄJÄN VASTUUT

Matkanjärjestäjä ei vastaa valmismatkaan sisältymättömistä järjestelyistä, kuten liityntäkuljetusten tai matkustajan erikseen tilaamien välitettyjen erillispalvelujen toteutumisesta esim. autonvuokrauksesta. Pelkkiä lentoja ei katsota valmismatkaksi eikä niihin sovelleta valmismatkalakia tai Yleisiä valmismatkaehtoja, vaan niihin sovelletaan Pelkkien lentojen lisä- ja erityisehtoja. Myös valmismatkan lentolippuihin, lennolla mukana kuljetettaviin matkatavaroihin ja muihin kuljetukseen liittyviin asioihin, esim. ateriat lennolla, sovelletaan lipun antaneen ja kuljetukseen osallistuvien lentoyhtiöiden kuljetusehtoja sekä kansainvälisiä ilmailumääräyksiä.

Jos valmismatka on hankittu pääasiassa muuhun kuin yksityiseen tai vapaa-ajan tarkoitukseen, matkanjärjestäjän korvausvastuu esine- ja varallisuusvahingoissa on rajoitettu 250 euroon/henkilö. Kuljetusten aikana tapahtuneen vahingon osalta otetaan huomioon, mitä niistä on kuljetusoikeudellisissa säännöksissä ja sopimuksissa säädetty.

Tähtiluokitus on Aurinkomatkojen oma hotelliluokitus, johon pidätämme oikeuden tehdä tarkennuksia. Muutos ei välttämättä oikeuta hinnanalennukseen.

Aurinkomatkoilla tai hotellilla on oikeus antaa asiakkailleen paremmat järjestelyt kuin mitä tehty varaus edellyttää. Aurinkomatkoilla ei ole kuitenkaan velvollisuutta antaa kaikille matkustajille samoja etuja.


MATKAAN KUULUVIEN PALVELUIDEN KÄYTTÖ

Matkustaja, joka eroaa ryhmästä eikä käytä lainkaan varaamaansa majoitusta, tai käyttää sitä vain osan lomastaan, on velvollinen ilmoittamaan asiasta välittömästi oppaalle. Lentokenttäkuljetuksen ostanut asiakas on velvollinen ottamaan vähintään vuorokautta ennen lähtöä yhteyden oppaaseemme mm. mahdollisten aikataulumuutosten johdosta sekä saapumaan hotelliin tai bussin lähtöpaikalle ennen bussin lähtöä lentokentälle. Mikäli matkustaja ei noudata tätä ilmoittautumisvelvollisuutta tai myöhästyy ilmoitetusta lähtöajasta, matkustaja vastaa itse paluukuljetuksesta.

Pelkät lennot ostanut matkustaja on velvollinen ilmoittamaan matkanjärjestäjälle tai tämän edustajalle tarkat yhteystietonsa matkan ajalta. Muutokset yhteystiedoissa tulee ilmoittaa välittömästi. Myös pelkät lennot ostanut matkustaja on velvollinen olemaan yhteydessä matkanjärjestäjän edustajaan vähintään vuorokautta ennen lentoa aikataulumuutosten yms. epäsäännöllisyyksien varalta ja varmistamaan paluupaikkansa.

Mikäli Aurinkomatka-paketin ostanut asiakas ei käytä menolentoa, hänellä ei ole oikeutta käyttää myöskään paluulentoa.


TAKAISINMAKSUT

Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.


VIRHEILMOITUS

Valmismatkassa olevasta virheestä on ilmoitettava viipymättä Aurinkomatkojen edustajalle. Suoraan palveluntarjoajalle tehty valitus on pystyttävä osoittamaan kirjallisella dokumentilla, josta ilmenee milloin valitus on tehty ja kenelle, mistä on valitettu ja miten virhe on korjattu.

Matkanjärjestäjällä on Yleisten valmismatkaehtojen kohdan 11.1. perusteella oikeus peruuttaa matka tai matkasarja, jos matkalle tai matkasarjaan kokonaisuutena ei ole ilmoittautunut sen toteuttamisen edellyttämää matkustajamäärää. Peruuttamisesta ilmoitetaan tällöin viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua. Matkojen ja matkasarjojen toteuttamiseen vaaditaan vähimmäismäärä matkustajia.

Ennen matkalle lähtöä Aurinkomatkojen toimesta tapahtuva varausmuutos voi oikeuttaa Yleisten valmismatkaehtojen mukaisiin hinnanalennuksiin. Hinnanalennus suoritetaan asiakkaalle matkan jälkeen kun virhe on todistettavasti tapahtunut eikä tapahtunutta ole voitu korjata kohteessa paikan päällä. Mikäli tapahtunut on voitu korjata kohteessa paikan päällä, ei tilanne aiheuta automaattisesti oikeutta korvauksiin matkan jälkeen.

Oy Aurinkomatkat - Suntours Ltd Ab ei vastaa matkanjärjestäjästä riippumattomista muutoksista. Tämä koskee kaikkia hintoja, alennuksia, lähtöpäiviä, lentoja, konetyyppejä, hotelleja jne. Kaikki hinnat, aikataulut ja retkiohjelmat ovat sitoumuksetta. Oikeus muutoksiin pidätetään.


VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ

Oy Aurinkomatkat - Suntours Ltd Ab Tietotie 9, PL 200, 01530 VANTAA p. 010 446 441/vaihde


Nämä Aurinkomatka-pakettien lisä- ja erityisehdot on päivitetty 24.7.2017, ja ne ovat olleet voimassa 13.12.2017 saakka. Aurinkomatkat Oy - Suntours Ltd Ab varaa oikeuden muuttaa tai rajata näitä matkaehtoja.