• Vain meiltä!
    Tämän lomakokonaisuuden saat vain Aurinkomatkoilta.

Varadero – tietoa matkakohteesta

Varadero 1
Varadero 2
Varadero 3
Varadero 4
Varadero 5
Varadero 6
Varadero 7
Varadero 8
Varadero 9
Varadero 10
Varadero 11
Varadero 12
Varadero 13
Varadero 14
Varadero 15
Varadero 16
Varadero 17
Varadero 18
Varadero 19
Varadero 20
Varadero 21
Varadero 22
Varadero 23
Varadero 24
Varadero 25
Varadero 26
Varadero 27
Varadero 28
Varadero 1
Varadero 2
Varadero 3
Varadero 4
Varadero 5
Varadero 6
Varadero 7
Varadero 8
Varadero 9
Varadero 10
Varadero 11
Varadero 12
Varadero 13
Varadero 14
Varadero 15
Varadero 16
Varadero 17
Varadero 18
Varadero 19
Varadero 20
Varadero 21
Varadero 22
Varadero 23
Varadero 24
Varadero 25
Varadero 26
Varadero 27
Varadero 28

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Hotelleissamme on runsaasti maksuttomia harrastusmahdollisuuksia. Hotellivieraat voivat esim. käyttää kuntosaleja, pelata rantalentopalloa ja tennistä sekä harrastaa melontaa ja snorklata. Lisäksi on ohjattua toimintaa kuten jumppaa ja tanssikursseja. Varaderon keskustassa on keilahalli. Varaderossa voi myös sukeltaa ja pelata golfia kansainvälistä tasoa olevalla 18-reiän kentällä. Kalastusretkille lähdetään Varaderon Marina Gaviota -satamasta.

Golfkentät

Varadero Golf Clubin 18-reikäinen kenttä sijaitsee niemimaan keskiosassa, Melia Las Américas -hotellin yhteydessä. Hotelleistamme on matkaa kentälle 5–10 km. Varaukset tehdään suoraan kentälle.

Sukellus ja snorklaus

Varaderon edustalla on riutta, jonka läheisyydessä viihtyy useita värikkäitä kalalajeja. Snorklaamaan ja sukeltamaan pääsee retkien mukana. Vesi on kirkasta ja alue soveltuu hyvin sukeltamiseen ja snorklaamiseen. Gaviotan huvivenesatamasta lähtee sukellusretkiä päivittäin. Sukelluspaikat sijaitsevat 5–10 km:n päässä. Sukellusretkiä järjestetään myös Sikojenlahdelle Karibianmeren puolelle. Barracuda-sukelluskeskus järjestää sukellusretkiä. Hotellit järjestävät hintaan sisältyviä tutustumissukelluksia altaassa.

Tanssi

Kuubassa tanssi kuuluu arkeen ja sitä pääsee harrastamaan erityisesti iltaisin sekä hotelleiden että keskustan alueella. Varaderon keskustassa sijaitsee ABC Academia de Baile en Cuba -tanssikoulu, joka järjestää eritasoisia tanssitunteja päivittäin.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekit ovat keskustassa osoitteissa Calle 61 y 1. Avenida ja Calle 27 y 1ra.

Hotelleissa on lääkäripalvelut. Saat lääkäriin yhteyden hotellin vastaanoton välityksellä. Varaderon kansainvälinen lääkäriasema Clinica Internacional de Varadero on keskustassa, os. Calle 61 y 1ra, Varadero. Lääkärinpalkkiot, klinikkakäynnit ja lääkkeet maksetaan käteisellä. Voit anoa kuitteja vastaan korvausta vakuutusyhtiöltäsi.

Liikuntaesteiset

Varaderon maasto on suurimmaksi osaksi tasaista ja hotellialueiden pihoilla on laatoitettuja kulkuväyliä. Retkibussiin on hankalat portaat. Bussiin nostamiseen tarvitaan oma avustaja mukaan. Varaderossa on Gaviota-yhtiöllä minibussi, joka soveltuu invakuljetukseen. Kuljetus on varattava etukäteen.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Kätevin matkavaluutta on euro. Mukaan kannattaa ottaa myös pienempiä seteleitä.
Rahaa voi vaihtaa hotelleissa, lentoasemilla ja pankeissa. Valuuttaa vaihdettaessa kannattaa pyytää Kuuban vaihdettavia pesoja (CUC) myös pieninä seteleinä. Luottokorteilla maksaminen onnistuu vain hyvin harvoissa paikoissa.
Visa, Visa Electron ja Mastercard -korteilla voi nostaa rahaa automaateista ja joistakin pankeista ja rahanvaihtopisteistä. Pankkiautomaatteja on melko vähän. Yhdysvaltalaisten pankkien myöntämät luottokortit eivät kelpaa Kuubassa.

Matkalle mukaan

Kuubassa on kostea ja lämmin subtrooppinen ilmasto. Myös sadekuurot ovat mahdollisia. Varaa matkalle mukaan kevyitä ja hengittäviä kesävaatteita. Lämpimiä vaatteita on hyvä ottaa mukaan iltoja ja hyvin ilmastoituja sisätiloja varten. Mukavat jalkineet ovat tarpeen. 
Mukaan kannattaa ottaa myös aurinkovoide, hygieniatarvikkeet, kosteuspyyhkeet ja hyttyskarkote. Näitä tuotteita on vaikea saada paikan päällä.

Palveluraha

Kuubassa on tapana antaa palvelurahaa osoitukseksi hyväksi koetusta palvelusta. Voit kiittää mm. hotellisi laukunkantajaa, tarjoilijoita ja huonesiivoojaa parin dollarin arvoisilla tipeillä jo lomasi aikana. Ravintoloissa sopiva palveluraha on n. 10–15 %:n laskun loppusummasta.

Kauppasaarron vaikutukset

Kuluneisuus hotelleissa, vesikatkot, viiveet ja rajoitukset tavaroiden ja elintarvikkeiden toimituksessa ovat Kuubassa tavallisia kauppasaarron vuoksi. Tämä näkyy myös korkeatasoisimmissa hotelleissa ajoittaisina häiriöinä normaalissa toiminnassa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Varadero kohdeopas


Kulkuyhteydet

Bussilla pääsee kätevästi ja edullisesti Varaderon keskustaan tai Matanzasin kaupunkiin. Matkat voi taittaa myös taksilla.

Bussit
Varaderon bussit ovat kaksikerroksisia Hop-on-hop-off-busseja, joilla voi matkustaa samalla lipulla koko päivän. Kaukoliikenteen bussiasema on keskustassa kadulla 36. Liput tulee varata useita päiviä etukäteen.
Bussilla pääsee myös Havannaan, Santa Claraan, Cienfuegosiin ja Trinidadiin.

Taksi
Takseissa on mittarit, mutta matkan hinta kannattaa silti sopia etukäteen. Coco-taksit ovat pieniä keltaisia, kahden hengen avotakseja, joilla on helppo liikkua Varaderon alueella. Hinnat ovat lähes autotaksin tasoa, sovi hinta etukäteen matkan ja ajan mukaan.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset lentoasemalta hotellille hintaan 28 €/aikuinen ja 14 €/lapsi 2–17-v., alle 2-vuotiaat sylilapset maksutta. Bussikuljetuksen voit ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.

Havanna–Varadero-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Havanna
Matkan pituus n. 170 km
Matkan kesto 2 t 30 min–3 t


Varadero lasten kanssa

Hotelleissa on lapsille omia leikkihuoneita ja -kenttiä ja lastenkerhoissa on monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Hotellien edustalla on hienohiekkainen, loivasti syvenevä ranta.
Varaderon keskustassa on pieni Todo en uno -huvipuisto, jossa on pieni vuoristorata ja muutamia laitteita.

Pienten lasten ruokailu
Purkkiruokia ja äidinmaidonkorviketta ei ole saatavana kohteessa. Vaippoja myydään, mutta niitä on niukasti saatavilla. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Varaderon ekologinen luonnonpuisto sijaitsee lähellä niemen kärkeä ja hotelleitamme. Puistossa on luontopolkuja, joiden varsilla voi ihailla niemen alkuperäisluontoa. Alueelle on sisäänpääsymaksu.
Apteekkimuseo on Matanzan kaupungissa.
Bellamarin tippukiviluolat sijaitsevat n. 40 km:n päässä Varaderosta. Upea, kilometrien pituinen luolasto on yksi Kuuban suosituimmista nähtävyyksistä.


Ostokset

Ostosmahdollisuudet ovat suppeat. Plaza America -ostoskeskuksessa on joitakin muotiliikkeitä ja supermarketti, josta voi hankkia vaikkapa maailmankuuluja kuubalaisia sikareita ja rommia. Sataman alueella on muutamia liikkeitä, joissa myydään vaatteita, kosmetiikkaa ja aurinkolaseja. Käsityötoreilla myydään mm. maalauksia, soittimia ja käsitöitä.

Hotellien liikkeissä myydään mm. kuubalaisia sikareita, rommia, kahvia, mehuja, paikallista taidetta ja käsitöitä, hygieniatuotteita, kirjoja, levyjä, videoita, postikortteja, karttoja, pinssejä, t-paitoja ja rantavaatteita.


Ravintolat ja huvit

Kaikki hotellimme ovat all inclusive -hotelleja, joissa on buffetravintolan lisäksi useita eri maiden keittiöihin erikoistuneita à la carte -ravintoloita. Hyviä ravintoloita on myös Varaderon keskustassa.

Iltaelämä keskittyy pääasiassa hotelleihin, joissa on iltaisin show-ohjelmaa ja disko. Varaderon keskustassa olevaan Casa de la Músicaan voi mennä kuuntelemaan perinteistä kuubalaista elävää musiikkia.


Uimarannat

Hotellimme sijaitsevat Varaderon 20 kilometriä pitkän hiekkarannan äärellä. Hienohiekkainen ranta on siisti ja leveä, ja meri syvenee loivasti. Aurinkotuolit ja -varjot ovat hotellivieraille maksuttomat.

Asukasluku ja etäisyydet

Varadero n. 20 000 asukasta

Cardenas 30 km
Matanzas 35 km
Havanna 150 km
Santa Clara 150 km
Guardalavaca n. 700 km

Internet

Hotellien langattomat verkot toimivat yleensä aulan alueella. Yhteydet saattavat katkeilla ja kaikille sivustoille ei pääse. Internetin käyttö on maksullista. 

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.