Tietoa kohteesta

Kuuban hintataso

Hintataso Kuubassa on suunnilleen sama kuin Suomessa.


Hyvä tietää ennen matkaa

 

Jännite

Kuuban hotelleissa pistorasioiden tyyppi vaihtelee jopa niin, että yhdessä huoneessakin on useanlaisia pistorasioita. Kaikista huoneista löytyy ainakin yksi pistorasia, johon käyvät esimerkiksi normaalit puhelimen laturit, vaikka pistorasia näyttäisikin erilaiselta. Maadoitetut pistokkeet käyvät pistorasiaan vain harvoissa hotelleissa ilman välikappaletta.

Maahantuonti

Joidenkin elektronisten laitteiden kuten radiopuhelimien ja droonien maahan tuominen on kielletty. Tarkempi tietoja saat täältä http://www.aduana.gob.cu/

Matkavaluutta ja luottokortit

Kuuban valuutta on peso convertible (CUC).  Matkavaluutaksi kannattaa ottaa euroja, joita voi vaihtaa pesoiksi hotelleissa ja pankeissa. Pesoja ei voi vaihtaa etukäteen Suomessa. Jäljelle jääneet pesot voi vaihtaa paikan päällä takaisin euroiksi. Kuuban valuuttaa ei saa viedä maasta pois. Matkashekkien vaihtamisesta peritään n. 4 %:n vaihtopalkkio. US-dollarit eivät käy suoraan maksuvälineenä ja niiden vaihdosta peritään 10 %:n palkkio. Muiden valuuttojen vaihtaminen pesoiksi on edullisempaa.

Luottokortit
Visa, Visa Electron ja MasterCard käyvät maksuvälineinä useimmissa hotelleissamme. Uusilla suomalaisilla luottokorteilla rahannosto tai maksaminen ei yleensä onnistu. Visa, Visa Electron ja Mastercard -korteilla voi nostaa rahaa automaateista ja joistakin pankeista ja rahanvaihtopisteistä. Pankkiautomaatteja on melko vähän. Yhdysvaltalaisten pankkien myöntämät luottokortit eivät kelpaa maksuvälineeksi Kuubassa.

Puhelin

Matkapuhelimet toimivat melko hyvin joitakin katvealueita lukuunottamatta. Tarkista operaattoriltasi puhelimesi kuuluvuus Kuubassa, jossa yhteydet vaihtelevat ja toisinaan puhelut ja tekstiviestit eivät mene läpi. Voit soittaa ulkomaanpuheluja myös hotellihuoneesi puhelimesta.


Matkustusasiakirjat

Suomen kansalaisilta vaaditaan Kuubaan turistikortti sekä passi, jonka tulee olla voimassa 6 kuukautta maahan saapumisesta. Suomen kansalainen ei tarvitse Kuubaan viisumia alle 30 vuorokauden matkalle.

Kuubaan matkustavilla tulee olla voimassa oleva matkustajavakuutus, joka kattaa lääkäri-, sairaala- ja lääkekulut.

Turistikortti

Turistikortteja myy
Aventura Tour Operator Ltd
Lönnrotinkatu 9
00120 Helsinki
Sähköposti: kuuba@aventura.fi
P. +358 207 435 100
Avoinna: ma–pe klo 9–17

Ohjeet turistikortin hankintaan näet täältä:
https://www.aventura.fi/kuuban-turistikortti

Henkilökohtaisesti haettaessa turistikortin hinta on noin 39 euroa. Postitse haettaessa turistikortin hintaan lisätään 15 euron postituskulut.

Ota turistikortti mukaan matkalle lähtiessäsi – turistikortti tulee esittää koneeseen noustaessa ja maahan saapuessasi maahantuloviranomaisille.

Turistikortteja on myynnissä rajoitettu määrä myös Helsinki–Vantaan lentoasemalla (Service Desk -pisteet terminaali 2:n lähtöaulassa sekä lähtöportilla) Havannan lentopäivinä. Lentoasemalta ostettaessa turistikortin hinta on 59 euroa. Mikäli hankit turistikortin vasta lentoasemalta, varaathan kortin ostoon ylimääräistä aikaa.


Huomioi seuraavaa:

TSA Secure Flight -tiedot

Lento Kuubaan kulkee Yhdysvaltain ilmatilassa. Yhdysvaltain turvallisuusviranomainen Transportation Security Administration (TSA) vaatii seuraavat henkilötiedot kaikista lennolla matkustavista henkilöistä (myös sylilapsista):

– nimitiedot (kuten passissa)
– syntymäaika
– sukupuoli

Lentoyhtiön (Finnair) tulee toimittaa nämä ennakkotiedot TSA:lle viimeistään 72 tuntia ennen lennon lähtöä. Ennakkotietojen puuttuminen saattaa johtaa siihen, ettei henkilöä hyväksytä lennolle. Tiedot siirtyvät automaattisesti Aurinkomatkojen varaukselta lentoyhtiölle, mikäli henkilötiedot on ilmoitettu oikein varauksenteon yhteydessä. Mikäli hyväksymislupaa lennolle ei saada TSA:lta ja asiakkaan pääsy lennolle evätään, vastaa matkustaja itse epäämisestä johtuvista toimenpiteistä ja kustannuksista eikä matkanjärjestäjä ole korvausvelvollinen.

Lisätietoa TSA:n tietosuojaohjelmasta löytyy TSA:n nettisivuilta osoitteessa www.tsa.gov.

Huom. Kuubassa syntyneellä tulee aina olla Kuubaan saapuessa mukana voimassa oleva Kuuban passi. Tämä pätee myös silloin, kun matkustajalla on jonkun muun maan kansalaisuus.

Muiden maiden kansalaisten viisumisäännökset tulee tarkistaa suurlähetystöstä. Esim. Venäjän passilla olevat Venäjän kansalaiset eivät tarvitse turistikorttia Kuubaan.

Important information for non-Finnish citizens

If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself.


Tapakulttuuri ja pyhäpäivät


Pyhäpäivät

16.11. Havannan kaupungin perustamispäivä
25.12. joulupäivä
1.1. vallankumouksen voiton päivä
28.1. kansallissankari José Martin syntymäpäivä


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Ulkoministeriö 
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Aikaero

Kello on 7 tuntia vähemmän kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 11,5 miljoonaa asukasta

Kieli

espanja. Hotellialueiden ulkopuolella ei puhuta yleisesti englantia.

Pinta-ala

110 860 km²

Pääkaupunki

Havanna, n. 2,5 miljoonaa asukasta

Uskonto

roomalaiskatolisuus

Vakuutus

Kuubaan matkustavilla tulee olla voimassa oleva matkustajavakuutus, joka kattaa lääkäri-, sairaala- ja lääkekulut.

Valtiomuoto

tasavalta

Valuutta

Kuuban vaihdettava peso peso convertible (CUC)