• Vain meiltä!
    Tämän lomakokonaisuuden saat vain Aurinkomatkoilta.

Havanna – tietoa matkakohteesta

Havanna 1
Havanna 2
Havanna 3
Havanna 4
Havanna 5
Havanna 6
Havanna 7
Havanna 8
Havanna 9
Havanna 10
Havanna 11
Havanna 12
Havanna 13
Havanna 14
Havanna 15
Havanna 16
Havanna 17
Havanna 18
Havanna 19
Havanna 20
Havanna 21
Havanna 22
Havanna 23
Havanna 24
Havanna 25
Havanna 26
Havanna 27
Havanna 1
Havanna 2
Havanna 3
Havanna 4
Havanna 5
Havanna 6
Havanna 7
Havanna 8
Havanna 9
Havanna 10
Havanna 11
Havanna 12
Havanna 13
Havanna 14
Havanna 15
Havanna 16
Havanna 17
Havanna 18
Havanna 19
Havanna 20
Havanna 21
Havanna 22
Havanna 23
Havanna 24
Havanna 25
Havanna 26
Havanna 27

Tietoa kohteesta

Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Kaikki tarvittavat lääkkeet kannattaa ottaa mukaan Suomesta. Tryp Habana Libre -hotellin yhteydessä on kansainvälinen apteekki. Cira Garcia -klinikan apteekki Miramarin kaupunginosassa päivystää ympäri vuorokauden.

Lääkäriin saa tarvittaessa yhteyden hotellin vastaanoton välityksellä. Lääkärinpalkkiot ja lääkkeet maksetaan käteisellä. Säilytä kuitit vakuutuskorvausanomusta varten.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Kätevin matkavaluutta on euro. Mukaan kannattaa ottaa myös pienempiä seteleitä.
Rahaa voi vaihtaa hotelleissa, lentoasemilla ja pankeissa. Valuuttaa vaihdettaessa kannattaa pyytää Kuuban vaihdettavia pesoja (CUC) myös pieninä seteleinä. Luottokorteilla maksaminen onnistuu vain hyvin harvoissa paikoissa.
Visa, Visa Electron ja Mastercard -korteilla voi nostaa rahaa automaateista ja joistakin pankeista ja rahanvaihtopisteistä. Pankkiautomaatteja on melko vähän. Yhdysvaltalaisten pankkien myöntämät luottokortit eivät kelpaa Kuubassa.

Matkalle mukaan

Kuubassa on kostea ja lämmin trooppinen ilmasto. Myös sadekuurot ovat mahdollisia. Varaa matkalle mukaan kevyitä ja hengittäviä kesävaatteita. Lämmintä vaatetta on hyvä ottaa mukaan iltoja ja hyvin ilmastoituja sisätiloja ja linja-autoja varten. Mukavat jalkineet ovat tarpeen, useat tiet ovat päällystämättömiä.
Aurinkovoide, henkilökohtaiset lääkkeet, hygieniatarvikkeet, kosteuspyyhkeet, hyttyskarkote sekä välikappale sähkölaitteisiin kannattaa ottaa mukaan jo Suomesta. Näitä tuotteita on vaikea saada paikan päällä.

Palveluraha

Kuubassa on tapana antaa palvelurahaa osoitukseksi hyväksi koetusta palvelusta. Voit kiittää mm. hotellisi laukunkantajaa, tarjoilijoita ja huonesiivoojaa parin dollarin arvoisilla tipeillä jo lomasi aikana. Ravintoloissa sopiva palveluraha on n. 10–15 %:n laskun loppusummasta.

Kauppasaarron vaikutukset

Kuluneisuus hotelleissa, vesikatkot, viiveet ja rajoitukset tavaroiden ja elintarvikkeiden toimituksessa ovat Kuubassa tavallisia kauppasaarron vuoksi. Tämä näkyy myös korkeatasoisimmissa hotelleissa ajoittaisina häiriöinä normaalissa toiminnassa.


Havanna lasten kanssa

Kaikki tarvittava kannattaa ottaa mukaan Suomesta. Lastenruokia ei ole myytävänä. Lastenrattaita ei myöskään vuokrata.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Havanna kohdeopas


Kulkuyhteydet

Havannassa matkailijat liikkuvat etupäässä takseilla ja keltaisilla coco-takseilla. Taksin saa helposti lennosta tai hotellista tilaamalla. Vanhassakaupungissa voi tehdä kierroksen myös vossikan tai polkupyörätaksin kyydissä. Suurin osa Vanhankaupungin kaduista on kävelykatuja, joihin polkupyörätaksi sujahtaa Havannan kulkuneuvoista helpoiten. Seikkailu Havannan elämänmakuisilla sivukaduilla näyttääkin kaupunkia ja havannalasita elämää aidoimmillaan.

Taksit
Tavallisissa takseissa matkan hinta sovitaan aina taksiin noustessa. Takseja saa hotellien edustalta tai suoraan katujen varsilta. Tarjolla on myös Coco-takseja, joihin mahtuu kaksi henkilöä. Tunnin kierros amerikanraudalla maksaa n. 35–40 CUC.

Vossikat 
Vossikalla voi tehdä kierroksen esim. Vanhassa-Havannassa.

Bussit
Paikalliset bussiyhtiöt järjestävät kuljetuksia Havannasta Varaderoon useita kertoja päivässä. Kuljetukseen voi ottaa matkalaukun mukaan. Havannassa kulkee päivittäin myös kaksikerroksinen Hop on Hop off -bussi, jonka kyydistä näkee kaupunkia laajalti. Näköalabussilla voi kulkea koko päivän. Hop on Hop Off -bussilla on myös toinen reitti Havannasta itään, jolla pääsee muun muassa Playas del Esten -rannoille.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset lentoasemalta hotellille hintaan 12 €/aikuinen ja 6 €/lapsi 2–17-v., alle 2-vuotiaat sylilapset maksutta. Bussikuljetuksen voit ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.

Havanna–Varadero-yhdistelmämatkoilla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Havanna
Matkan pituus n. 30 km 
Matkan kesto 30–45 min 


Nähtävyydet

Vanha Havanna
Plaza de la Catedralin aukion ympärillä on mm. katedraali, Centro Wilfredo Lam -modernin taiteen keskus ja siirtomaa-ajan huonekaluja ja koriste-esineitä esittelevä Museo de Arte Colonial. Katedraalin edessä olevalla aukiolla on suosittu terassi. Aukiolla soitetaan iltaisin elävää musiikkia.
Plaza de Armasin aukiolla on Céspedeksen marmoripatsas. Aukion länsipuolella oleva Palacio de los Capitanes Generalesin barokkipalatsi toimii kaupunginmuseona.

Museoita
Vallankumousmuseossa on esineistöä ja filmejä maan vaiherikkaasta menneisyydestä. Avoinna päivittäin.
Taidemuseoissa on kuubalaista maalaustaidetta 1500–1900-luvuilta sekä eurooppalaista taidetta 1400–1800-luvuilta.
Museo del Ron -rommimuseossa kerrotaan rommin valmistuksesta.
Museo de la Ciudad -kaupunginmuseo oli aikoinaan kenraalikuvernöörin palatsi. Museossa on mm. esineistöä siirtomaa-ajalta.
Capitolio Nacional toimi kongressitalona 1959 asti, nyt siinä on Kuuban tiedeakatemia ja kirjasto. Rakennus on melkein samanlainen kuin Washingtonin Capitol ja se on hotelli Iberostar Parque Centralin edustalla.
Hemingwayn talo Finca La Vigia. Hemingway asui talossa 1939–1960 ja kirjoitti siellä suurimman osan kirjoista Kenelle kellot soivat ja Vanhus ja Meri. Talo sijaitsee kaupungin ulkopuolella, n. 15 km:n päässä. Taloon ei pääse sisälle.
Hemingway asui Ambos Mundos -hotellissa, Calle Obispolla, huoneessa 511 ja kirjoitti ensimmäisiä kappaleita kirjastaan Kenelle kellot soivat. Huone on nykyisin museo.


Ostokset

Ostosmahdollisuudet ovat suppeat. Vanhankaupungin Calle Obispon varrella on muutama kirja-, vaate- ja kenkäkauppa. Markkinoilla myydään paikallisia käsitöitä. Hotellien yhteydessä on myymälöitä. Kuubalaiset sikarit ja rommi ovat maailmankuuluja. Hinnat ovat Suomen tasoa. Palacio de la Artesania -talossa, Calle Cuballa myydään käsitöitä ja t-paitoja.


Ravintolat ja huvit

Havannassa löytää hyviä ruokapaikkoja Vanhankaupungin kujilla sekä Vedadossa, Centrossa ja Miramarissa. Ravintoloita löydät myös hotellien yhteydestä.

Vanhassakaupungissa on baareja ja ravintoloita, joissa musiikki soi jo puolilta päivin. Kaupungissa on lukuisia elävän musiikin yökerhoja ja tanssipaikkoja sekä erilaisia elävän musiikin tapahtumia. Loman kohokohtiin kuuluu ilta maailmankuulussa, tasokkaassa Tropicana-ulkoilmakabareessa.

El Floridita -baari, Obisbokadun päässä, tuli tunnetuksi Hemingwayn nauttimista Daiquireista. Nykyään se kuuluu kaupungin tasokkaimpiin ravintoloihin. Suosittu, legendaarinen La Bodeguita del Medio -ravintola on kuulu mojito-cocktaileistaan.

Asukasluku ja etäisyydet Havannasta

Havanna n. 2,5 miljoonaa asukasta
Varadero 150 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.