• Vain meiltä!
    Tämän lomakokonaisuuden saat vain Aurinkomatkoilta.

Sibenik – tietoa matkakohteesta

Sibenik 1
Sibenik 2
Sibenik 3
Sibenik 4
Sibenik 5
Sibenik 6
Sibenik 7
Sibenik 8
Sibenik 9
Sibenik 10
Sibenik 11
Sibenik 12
Sibenik 13
Sibenik 14
Sibenik 15
Sibenik 16
Sibenik 17
Sibenik 18
Sibenik 19
Sibenik 20
Sibenik 21
Sibenik 1
Sibenik 2
Sibenik 3
Sibenik 4
Sibenik 5
Sibenik 6
Sibenik 7
Sibenik 8
Sibenik 9
Sibenik 10
Sibenik 11
Sibenik 12
Sibenik 13
Sibenik 14
Sibenik 15
Sibenik 16
Sibenik 17
Sibenik 18
Sibenik 19
Sibenik 20
Sibenik 21

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Auto on helpointa noutaa Splitin lentoasemalta kohteeseen saavuttaessa. Tekemällä haun haluamillesi päiville näet saatavilla olevat autoluokat ja lisäpalvelut hintoineen sekä autovuokraamon tiedot. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee varaus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua täältä.


Harrastukset

Amadria Park Sport Center tarjoaa monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Näitä ovat mm. tennis, koripallo ja pöytätennis. Rannalla voit pelata rantalentopalloa, surffata tai vuokrata vaikka polkuveneen, kanootin tai kajakin.
Amadria Parkin alueella on wellness ja spa -keskus, jossa on mahdollisuus sisäuima-altaiden, saunan, erilaisten hierontapalvelujen ja kuntosalin käyttöön. 

Patikointi

Krkan luonnonpuisto on noin kahdenkymmenen kilometrin päässä Sibenikistä. Puistossa on lukuisia vesiputouksia ja kirkasvetisiä järviä, joita patikkapolut yhdistävät. Vaikuttavin vesiputous, puiston korkein ja kaunein Skradinski buk on helposti saavutettavissa. Puistossa voi myös uida merkityillä alueilla. Luonnonihmeiden lisäksi puistossa voi tutustua St. Archangelin bysanttilaiseen tyyliin rakennettuun luostariin, joka sijaitsee pienellä saarella Visovac-järven keskellä.

Pyörien vuokraus

Sibenikin lähettyvillä on kilometreittäin eritasoisia, hyvin merkittyjä pyöräreittejä. Kaupunkialueella erillisiä pyöräteitä ei ole. Pyörän voit vuokrata hotelliltasi. 


Hyvä tietää kohteesta

Kaikki Sibenikin hotellimme ovat Amadria Park -hotelliketjun alueella, jossa on ravintoloita, baareja, dalmatialaisen kylän tyylinen keskus pikkukauppoineen, neljän kilometrin mittainen ranta, vesipuisto sekä harrastusmahdollisuuksia. Sibenikin keskustaan, n. 6 km:n päähän pääsee paikallisbussilla.

Apteekki ja lääkäri

Sibenikissä on apteekkeja.
Mikäli tarvitset lääkäriä, ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseemme.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa, Diners, American Express ja MasterCard käyvät maksuvälineinä suurimmissa liikkeissä, ravintoloissa ja hotelleissa, Visa Electron käy joissakin liikkeissä. Voit nostaa rahaa yleisimmillä luottokorteilla sekä Visa Electronilla automaateista.

Valuuttaa voit vaihtaa pankkien lisäksi hotelleissa, posteissa ja valuutanvaihtopaikoissa. Hotellit ja valuutanvaihtopisteet perivät vaihtopalkkion. Pankissa asioidessasi tarvitset passin.

Matkalle mukaan

Syys–lokakuussa ja alkukeväästä sää voi olla epävakainen ja illat viileitä, pakkaa mukaan myös pitkähihaisia vaatteita. Sadekuuroihinkin kannattaa varautua.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Sibenik kohdeopas


Kulkuyhteydet

Amadria Parkin hotellialueelta Sibenikin keskustaan pääsee kätevimmin paikallisbussilla tai taksilla. 

Bussi
Sibenikin bussiasemalta on hyvät bussiyhteydet mm. Splitiin, vuoroja on noin tunnin välein. Bussilla pääsee päivittäin myös luonnonpuisto Krkaan tai kauempana oleviin Dubrovnikiin ja Zagrebiin.  

Taksi
Taksiasema on bussiasemalla. Voit tilata taksin myös hotelliin.

Laiva
Sibenikin satamasta on useita laivayhteyksiä lähistön saarille ja saaristoon. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Split
Matkan pituus n. 60 km Sibenikiin
Matkan kesto  n. 1 tunti

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Sibenik lasten kanssa

Hotellien edustalla on n. 4 kilometrin mittainen, osin hienohiekkainen ja osin pikkukivinen uimaranta. Andrija- ja Jakov-hotellien välinen ranta-alue on etenkin perheiden suosimaa aluetta. 

Vesipuisto
Aquapark-vesipuisto lukuisine vesiliukumäkineen ja uima-altaineen on lähimpänä Andrija- ja Jakov-hotelleja. Vesipuisto on avoinna kesäkuun puolesta välistä syyskuun alkuun, säistä riippuen.

Amadria Parkin alueella on minigolfkenttä ja leikkipuisto.


Nähtävyydet

Sibenikin Pyhän Jaakobin katedraali on Unescon maailmanperintökohde. Keskiaikainen kirkko on rakennettu noin sadan vuoden kuluessa kokonaan kivestä sekä goottilaiseen että renesanssityyliin.

Sibenikissä on neljä linnoitusta, joista merkittävin on kaupungin edustalla, merelle rakennettu St. Nicholasin linnoitus.

Kaupungin läheisyydestä löytyy upeita luonnonnähtävyyksiä, kuten kaupungista noin kahdenkymmen kilometrin päässä oleva Krkan luonnonpuisto ja Sibenkin edustalla aukeava, yli sadasta saaresta koostuva Kornatin saaristo.

Sibenikissä järjestetään vuosittain kansainvälinen lastenfestivaali.


Ostokset

Sibenikin keskustassa on pienten putiikkien lisäksi myös ostoskeskus City Life. Hieman keskustan ulkopuolella on myös kaksi muuta ostoskeskusta Dalmare ja Supernova. Monet lähtevät ostosretkelle Splitiin, missä on monipuoliset ostosmahdollisuudet.


Ravintolat ja huvit

Amadria Parkin hotellialueella on runsas valikoima erilaisia ravintoloita ja baareja. Kaikki päivittäiset ateriat voit nauttia hotellien omissa ravintoloissa, tai alueen teemaravintoloissa, joita ovat paikallinen-, välimerellinen-, italialainen-, sekä pihviravintola. Dalmatian Etno Villagessa voit maistella perinteisiä, paikanpäällä valmistettuja ruokia autenttisessa ympäristössä. Etno Villagessa on myös oma oliiviöljypuristamo ja paikallisen brandyn tislaamo, joiden valmistusprosessia pääset halutessasi seuraamaan. Iltaa voit viettää alueen monissa baareissa ja iltaklubeissa.

Sibenikin rantakadulla ja hurmaavassa vanhassakaupungissa on useita ravintoloita, kahviloita ja baareja. Ravintoloissa tarjoillaan Kroatian keittiön antimia ja dalmatialaisia perinneruokia. Monissa kalaravintoloissa herkutellaan pyyntituoreilla merenantimilla.


Uimarannat

Hotelliemme edustalla levittäytyy neljän kilometrin mittainen uimaranta, joka on yksi Adrian rannikon parhaista uimarannoista. Osa rannasta on hienohiekkaista ja osa pikkukivistä. Ranta yhdistää kaikki neljä hotelliamme toisiinsa, ja rannalla on sekä rauhallisempia alueita, että alueita, joissa voi nauttia palveluista, kuten hieronnasta ja ravintoloista. Rannalla on myös hyvät vesiurheilumahdollisuudet, sekä aurinkotuoleja ja varjoja vuokrattavana. Osa rannasta on tarkoitettu pääasiallisesti perheille ja lapsivieraille, tämä alue on hotelliemme Andrijan ja Jakovin välissä. Samalla alueella on myös Aquapark -vesipuisto lukuisine vesiliukumäkineen ja uima-altaineen.

Sibenikin keskustan edustalla on kaupungin yleinen pikkukivinen uimaranta Banj Beach.


Majoitusvero

Kroatian hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (Tourist tax), joka on 1,80–3 €/yö/henkilö. Vero veloitetaan kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä, 12–17-vuotiaat maksavat verosta puolet. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia. Joissain hotelleissa majoitusvero sisältyy poikkeuksellisesti matkan hintaan.

Asukasluku ja etäisyydet Sibenikistä

Sibenik n. 40 000 as.

Vodice n. 14 km
Trogir n. 50 km
Split n. 88 km
Makarska n. 140 km
Dubrovnik n. 277 km
Cavtat n. 293 km
Zagreb n. 339 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.