Brac – tietoa matkakohteesta

Brac 1
Brac 2
Brac 3
Brac 4
Brac 5
Brac 6
Brac 7
Brac 8
Brac 9
Brac 10
Brac 11
Brac 12
Brac 13
Brac 14
Brac 15
Brac 16
Brac 17
Brac 18
Brac 19
Brac 20
Brac 21
Brac 22
Brac 23
Brac 24
Brac 25
Brac 26
Brac 27
Brac 28
Brac 29
Brac 30
Brac 31
Brac 32
Brac 33
Brac 34
Brac 1
Brac 2
Brac 3
Brac 4
Brac 5
Brac 6
Brac 7
Brac 8
Brac 9
Brac 10
Brac 11
Brac 12
Brac 13
Brac 14
Brac 15
Brac 16
Brac 17
Brac 18
Brac 19
Brac 20
Brac 21
Brac 22
Brac 23
Brac 24
Brac 25
Brac 26
Brac 27
Brac 28
Brac 29
Brac 30
Brac 31
Brac 32
Brac 33
Brac 34

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Tekemällä haun haluamillesi päiville näet saatavilla olevat autoluokat ja lisäpalvelut hintoineen sekä autovuokraamon tiedot. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee varaus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua täältä.


Harrastukset

Brac on ihanteellinen kohde sukeltajille, snorklaajille ja purjelautailijoille. Myös patikka- ja pyöräilyreitit ovat hyvät ja Bolin lähistöllä on n. 20 tenniskenttää.

Patikointi

Saarella on useita merkittyjä patikkareittejä. Reittien pituudet vaihtelevat muutamista kilometeristä pariin kymmeneen kilometriin. Reittikarttoja on saatavilla ja tarjolla on myös järjestettyjä patikkaretkiä. Supetarista retkiä järjestää mm. Idi & Vidi, Bolista Adria Tours.

Pyöräily

Sekä Supetarissa että Bolissa on useita pyörävuokraamoja, myös jotkin hotellit vuokraavat pyöriä. Bracin saarella on melkoisesti korkeuseroja, mutta myös maastopyöräilyyn sopivia maastoja ja asfalttiteitä. Pyöräilyretkiä järjestää Supetarissa mm. Rent a Robert's ja Bolissa Adria Tours. Myös viereiselle Hvarin saarelle tehdään pyöräretkiä.

Sukellus ja snorklaus

Bračin rannikolla vedet ovat puhtaat ja kirkkaat. Näkyvyys on 15–30 m ja lähes kaikki rannat soveltuvat snorklailuun.

Supetarin ja Bolin lähistöllä on useita sukelluskohteita. Saaren yksi suosituimmista ja kauneimmista sukelluskohteista on Lucica-luola saaren kaakkoisrannikolla. Retkiä järjestää ja välineitä vuokraa Supetarissa Amber Dive Center Velaris Resort -hotellin yhteydessä ja Bolissa Big Blue Diving.

Vesiurheilu

Erityisesti Bolissa, kuululla Zlatni Ratin rannalla on erinomaiset vesiurheilumahdollisuudet. Voit mm. surffata, vesihiihtää, varjoliitää, vuokrata banaani- tai polkuveneen, kajakin tai moottoriveneen. Vesiurheiluvälineitä vuokrataan myös monilla muilla rannoilla Bolissa ja Supetarissa. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Sekä Supetarissa että Bolissa on apteekit, jotka ovat avoinna päiväsaikaan arkisin. Päivystävää apteekkia ei ole.

Mikäli tarvitset lääkäriä, ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseemme. Supetarin terveyskeskus päivystää vuorokauden ympäri, Bolin apteekin vieressä oleva lääkärin vastaanotto on avoinna kesäkuukausina. Lähin sairaala on mantereella Splitissä.

Liikuntaesteiset

Liikkuminen pyörätuolilla on hyvin hankalaa Bračin saarella korkeuserojen ja kapeiden, epätasaisten jalkakäytävien vuoksi.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä useimmissa ravintoloissa ja joissakin liikkeissä. Voit myös nostaa korteilla käteistä automaateista.

Voit vaihtaa valuuttaa pankkien lisäksi posteissa, joissain hotelleissa ja valuutanvaihtopisteissä. Pankissa asioidessasi tarvitset passin.

Matkalle mukaan

Keväällä ja syys–lokakuussa sää voi olla epävakainen ja illat viileitä, pakkaa mukaan myös pitkähihaisia vaatteita. Varaudu sadekuuroihinkin.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Brac kohdeopas


Kulkuyhteydet

Supetarissa ja Bolissa on helpointa liikkua jalan. Voit myös tilata taksin vaikka hotellille.

Bussi
Bracin saarella liikennöi Arriva-yhtiön paikallisbussit, joilla pääsee liikkumaan eri puolille saarta. Supetarin ja Bolin välillä on bussivuoroja aamu- ja iltapäivisin.

Laiva
Supetarin satamasta on useita päivittäisiä laivavuoroja mm. mantereelle Splitin kaupunkiin. Bolin satamasta voit matkata laivalla esim. viereiselle Hvarin saarelle. Laivavuoroja on myös mm. Korculan saarelle ja mantereelle Dubrovnikin kaupunkiin. Lisätietoja www.jadrolinija.hr ja http://www.bracinfo.com/brac-ferries/


Lentokenttäkuljetukset

Tämän Aurinkomatka-paketin hintaan sisältyvät edestakaiset kuljetukset lentoasemalta hotellille.

Lentokenttä: Split
Matkan pituus: Bussilla Splitin lentoasemalta Splitin satamaan n. 25 km. Splitin satamasta kantosiipialuksella tai laivalla Supetarin satamaan. Supetarin satamasta Bolin kylään n. 45 km.
Matkan kesto: koko matkan kesto 1,5–3 t (bussimatka lentoasemalta satamaan n. 30 min, kantosiipialus/laivamatkan kesto n. 30 min/50 min ja bussi Supetarista Boliin n. 1 t.)
Huom. Matka lentokentältä satamaan ja satamasta hotelleille tehdään eri busseilla, joten matkustajat siirtyvät matkatavaroineen jalan bussista laivaan ja laivasta uudelle bussille.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Brac lasten kanssa

Supetarin ja Bolin apteekeissa myyydään äidinmaidonkorviketta, purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Ostokset

Ostosmahdollisuudet ovat Bracin saarella rajalliset. Supetarin keskustassa ja rantakadulla on pienempiä liikkeitä ja supermarketteja. Bolissa rantakadulla on matkamuistokojuja ja muutama supermarket. Ostoksille kannattaa suunnata Splitin kaupunkiin mantereelle, jossa ostosmahdollisuudet ovat monipuoliset. 


Ravintolat ja huvit

Bracin saarella nautitaan merenherkkuja ja kroatialaisia sekä kansainvälisiä ruokia. Kroatialainen ruoka yleisesti yksinkertaista ja miedosti maustettua. Kala ja liha tarjotaan usein grillattuna. Pastat ja risotot yleisiä ruokalistalla. Supetarissa ja Bolissa on rantakaduilla ja kylien keskustoissa runsas ravintolatarjonta. Supetarissa suosittuja ravintoloita ovat mm. Konoba Vinotoka ja Restaurant Punta. Bolissa esim. Konoba Mlin, Ribarska Kucica, Taverna Riva, Konoba Marija, Konoba Gust.

Iltaelämä Bracilla on melko rauhallista, mutta vilkastuu keskikesällä. Iltaa istutaan pääasiassa rantakatujen baareissa ja ravintoloissa.


Uimarannat

Bracin uimarannat ovat kirkasvetisiä pikkukivirantoja, joista tunnetuin, ja koko Kroatian hienoimmaksi rannaksikin mainittu, on upea Zlatni Rat Bolin kylässä. Supetarissa rannat ovat pienempiä poukamia. Rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja, sekä erilaisia vesiurheiluvälineitä. Juomaa ja ruokaa on myös saatavilla rannoilla olevista myyntikojuista ja läheisistä ravintoloista ja baareista.


Majoitusvero

Kroatian hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (Tourist tax), joka on 1,80–3 €/yö/henkilö. Vero veloitetaan kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä, 12–17-vuotiaat maksavat verosta puolet. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia. Joissain hotelleissa majoitusvero sisältyy poikkeuksellisesti matkan hintaan.

Asukasluku ja etäisyydet

Brač n. 15 000 as.
Supetar n. 3 300 as.
Bol n. 1 700 as. 
Postira n. 1 500 as.

Supetar–Bol n. 45 km
Supetar–Postira n. 10 km
Supetar–Sumartin n. 50 km
Bol–Sumartin n. 27 km

Muille saarille ja mantereelle:
Supetar–Split n. 20 km
Bol–Split n. 63 km
Supetar–Hvar n. 57 km
Bol–Hvar n. 12 km
Supetar–Korčula n. 120 km
Bol–Korčula n. 165 km
Brac–Dubrovnik n. 200 km
Brac–Zagreb n. 420 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.