• Vain meiltä!
    Tämän lomakokonaisuuden saat vain Aurinkomatkoilta.

Zell am See – tietoa matkakohteesta

Zell am See 1 - Kuva Zell am See–Kaprun Tourismus Gmbh Kuva Zell am See–Kaprun Tourismus Gmbh
Zell am See 2
Zell am See 3
Zell am See 4
Zell am See 5 - Kuva Zell am See–Kaprun Tourismus Gmbh Kuva Zell am See–Kaprun Tourismus Gmbh
Zell am See 6 - Kuva Zell am See–Kaprun Tourismus Gmbh Kuva Zell am See–Kaprun Tourismus Gmbh
Zell am See 7
Zell am See 8
Zell am See 9
Zell am See 10
Zell am See 11
Zell am See 12
Zell am See 13
Zell am See 14
Zell am See 15
Zell am See 16
Zell am See 17
Zell am See 18
Zell am See 19
Zell am See 20
Zell am See 21
Zell am See 22
Zell am See 23
Zell am See 24
Zell am See 25
Zell am See 26
Zell am See 27
Zell am See 28
Zell am See 1 - Kuva Zell am See–Kaprun Tourismus Gmbh
Zell am See 2
Zell am See 3
Zell am See 4
Zell am See 5 - Kuva Zell am See–Kaprun Tourismus Gmbh
Zell am See 6 - Kuva Zell am See–Kaprun Tourismus Gmbh
Zell am See 7
Zell am See 8
Zell am See 9
Zell am See 10
Zell am See 11
Zell am See 12
Zell am See 13
Zell am See 14
Zell am See 15
Zell am See 16
Zell am See 17
Zell am See 18
Zell am See 19
Zell am See 20
Zell am See 21
Zell am See 22
Zell am See 23
Zell am See 24
Zell am See 25
Zell am See 26
Zell am See 27
Zell am See 28

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. 

Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomakansiosta.


Harrastukset

Ulkoilun ja liikunnan ystäville on paljon vaihtoehtoja: patikointia ja pyöräilyä upeilla, monipuolisilla reiteillä, laskettelua 15 kilometrin päässä Kaprunin jäätikköalueella, golfia järven eteläpäässä olevalla korkeatasoisella 36-reikäisellä kentällä. Muita lajivaihtoehtoja ovat mm. tennis, ratsastus, SUP-lautailu, purjelento, varjoliito ja koskenlasku.

Hissit
Zell am Seen ja lähialueiden hissit ovat maksullisia. Hisseihin voit ostaa yksittäisiä lippuja ja erilaisia yhdistelmälippuja.
Kaapelihissillä pääset muun muassa Zell am Seen keskustan vieressä kohoavalle Schmittenhöhelle. Hissimatkan aikana ja perillä sinua odottavat upeat maisemat. Myös osa Schmittenhöhen alueen lukuisista patikointireiteistä kulkee kaapelihissiasemien läheltä. 

Osassa Zell am Seen hotelleja majoittuvat saavat hotellistaan Zell am See–Kaprun Card -etukortin, johon sisältyvät ilmaiset hissimatkat Kaprunin ja Zell am Seen alueilla kesäisin toiminnassa olevissa hisseissä (tietyin rajoituksin).

Golfkentät

Zell am Seen golfkenttä sijaitsee järven eteläpäässä, n. 5 km:n päässä keskustasta. Reikiä on 36. Kitzsteinhorn vaatii tarkkuutta niin avaus- kuin lähestymislyönneissä. Vesi on mukana pelissä useilla väylillä. Mieleenpainuvin reikä on numero 1 (par-5 saarigreenillä). Schmittenhöhe on kentistä vanhempi ja hieman helpompi ja tunnetumpi. 

Golfclub Urslautalin 18-reikäinen kenttä sijaitsee lähellä Maria Almin kylää, n. 20 km:n päässä Zell am Seestä. Keith Prestonin suunnittelema kenttä tarjoaa haasteita kaiken tasoisille pelaajille. Pituutensa puolesta kenttä ei ole vaativa, mutta kapeat väylät tekevät sen haastavaksi. 
Varaukset suoraan kentille.

Kelkkailu

Saalfeldenissä on Euroopan pisin kesäkelkkarata, jolla on pituutta 1 600 m ja mutkia 63. Saalfeldeniin menevät Postbus-bussit pysähtyvät radan kohdalla, matkaa Zell am Seestä on n. 20 minuuttia. 
Kaprunissa, n. 10 km:n päässä voit kelkkailla 1 300 m:n pituisella Maisflitzer-kelkkaradalla.  

Koskenlasku ja rotkovaellus

Voit kokeilla koskenlaskua eli raftingia läheisillä Salzach- ja Saalachjoilla. Rotkovaellus eli canyoning on puroja pitkin laskeutumista, jossa välillä hypitään kalliolta veteen, uidaan, kävellään purojen pohjilla ja laskeudutaan kallionseinämää alas vesiputouksia pitkin. Retkivaraukset hoituvat kätevästi paikan päällä oppaamme kautta. 
Retkiä järjestää mm. Outdo, os. Schmittenstrasse 8.

Kuntosali

Fitness World -kuntosali, Saalfeldnerstrasse 15, on keskustan tuntumassa. 

Laskettelu ja lumilautailu kesällä

Kaprunin jäätikköalueella voi lasketella lähes ympärivuoden säästä riippuen. Jäätikkö on myös suosittu nähtävyyspaikka ja Kitzsteinhorn-huipun (3 203 m) tuntumasta Gipfelstationin näköalaterassilta avautuvat upeat näkymät alppialueelle. Alpincenteristä, 2 452 m:n korkeudelta lähtee patikkareittejä esim. alas Kaprunin kylään.

Minigolf ja frisbeegolf

Minigolfkenttä on Strandbad-uimalan läheisyydessä.
Schmittenhöhellä on Euroopan korkeimmalla sijaitseva frisbeegolfrata. Rata alkaa Sonnkogelbahn-hissin ylä-asemalta 1 850 m:n korkeudelta ja päättyy 1 400 metriin. Kiekkoja saa 10 euron panttia vastaan Schmittenhöhebahn-hissin ala-asemalta ja Sonnkogel-ravintolasta.

Patikointi

Zell am Seessä ja lähiympäristössä on upeat patikointimahdollisuudet ja reiteissä on vaihtoehtoja helpoista haastaviin. Kesäkuun puolesta välistä alkaen järjestetään patikkaretkiä paikallisen oppaan johdolla. Vaellukset ovat ilmaisia, jokainen maksaa mahdolliset bussi- ja hissiliput itse.

Patikkareittien varrella on alppimajoja, joissa voit levähtää ja ruokailla. Mukaan kannattaa kuitenkin varata syötävää ja juotavaa. Sääolosuhteet voivat muuttua nopeasti, joten kerrospukeutuminen on suotavaa. Ota hyvät, tukevat jalkineet, päähine, sadetakki, aurinkovoide ja aurinkolasit mukaan. Voit ostaa vaelluskarttoja matkailutoimistosta, lehti- ja kirjakaupoista.

Schmittenhöhen huipulle menee kabiinihissi. Valtaosa hisseistä on toiminnassa touko–kesäkuun vaihteesta, loputkin viimeistään kesäkuun lopussa. Schmittenhöhen alueen hisseihin voi ostaa mm. vaelluslippuja. Zell am Seen alueella on käytössä erilaisia etukortteja, jotka oikeuttavat esimerkiksi alennuksiin pääsymaksuissa tai lippujen hinnoissa. Myös osa hotelleista tarjoaa etukortteja asiakkailleen. 

Pyöräily

Zell am Seen ympäristössä on erinomaiset pyöräilymahdollisuudet. Laaksoissa kulkevat pyöräreitit ovat joko pyöräteitä tai maalaisteitä, joilla on paikallisliikennettä. Reittien varrella on mukavia taukopaikkoja.

Voit pyöräillä vaikka Zellerjärven ympäri (12 km), läheisiin Bruckin (6 km) ja Kaprunin (10 km)  kyliin tai viehättävään Maria Almin kylään (15 km).

Pyörän voi vuokrata mm. Intersport Scholz -urheiluliikkeessä, myös lastenpyöriä ja kypäriä vuokrataan. Reittikarttoja saa matkailutoimistosta, kirjakaupoissa myydään pyöräilykarttoja ja -oppaita.

Ratsastus

Reitclub Porsche -talli on Schüttdorfissa, järven eteläpäässä, n. 3,5 km:n päässä keskustasta. Tallissa on n. 40 ponia ja puoliveristä hevosta, jotka sopivat sekä aloittelijoille että kokeneille ratsastajille. Tunteja on maneesissa ja maastossa, myös ratsastusretkiä järjestetään. 

Tennis

Järven eteläpäässä Tenniscenter Schüttdorfissa on sekä ulko- että sisäkenttiä. Tenniskenttiä on myös järven itärannalla Thumersbachissa.

Varjoliito

Varjoliitoa 'Paragleiten' voi kokeilla esim. Schmittenhöhellä kokeneen pilotin seurassa. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Keskustassa Bahnhofstrassen varrella on apteekki.

Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys oppaaseemme tai hotellin vastaanottoon. Prielaun sairaala on 4 km:n päässä keskustasta.

Liikuntaesteiset

Kaupungin keskusta on kävelykatua ja pyörätuolilla pääsee hyvin liikkumaan. Ympäristössä on paljon korkeuseroja. Invatakseja ei ole. Kaikilla retkillä on paljon kävelyä, myös epätasaisessa maastossa.

Luottokortit

Visa, Visa Electron, MasterCard, Diners, Eurocard ja American Express käyvät maksuvälineinä useissa ravintoloissa ja liikkeissä. Voit nostaa niillä rahaa automaateista.

Matkalle mukaan

Sää voi olla vaihteleva ja sadekuurot ovat tavallisia keskikesälläkin. Varaa mukaasi veden- ja tuulenpitäviä vaatteita sekä joitakin lämpimiä vaatteita viileitä päiviä ja iltoja varten. Pakkaa mukaan mukavat jalkineet retkipäiviksi tai mikäli aiot lähteä vuorille patikoimaan.

Palveluraha

Ravintoloissa on tapana pyöristää laskua 5-10 % ylöspäin. Sopiva palveluraha hotellin huonesiivoojalle on 3–5 €/vk ja retkibussinkuljettajalle 1 €.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Zell am See kohdeopas


Kulkuyhteydet

Postbus-paikallisbussilla pääsee lähikyliin, ja Zell am Seestä on hyvät junayhteydet eri puolille Itävaltaa. Kesäisin Zellerjärvellä järjestetään risteilyjä. 

Pinzgau Mobility Card -etukortti
Pinzgaun alueella, johon myös mm. Zell am See ja läheinen Kaprun kuuluvat, on käytössä Pinzgau Mobility Card. Kortti oikeuttaa maksuttomaan paikallisliikenteen käyttöön mukaan lukien Postbus-paikallisbussin ja paikallisjunan. Saat kortin hotelliltasi.

Bussi
Bussiasema on postin vieressä. Bussit liikennöivät mm. Kapruniin ja Kaprunin jäätikön ala-asemalle ja Saalfeldeniin. 

Juna
Keskustan rautatieasemalta pääsee esim. Kitzbüheliin, n. 50 min/suunta, Salzburgiin, n. 1 t 40 min/suunta, Innsbruckiin, n. 2 t/suunta ja Wieniin, n. 5 t 15 min/suunta. Aikatauluja ja lisätietoa www.oebb.at
Paikalllisjuna Pinzgauer Lokalbahn liikennöi mm. Krimmlin vesiputouksille.

Taksi
Taksiasema on rautatieaseman edessä. Voit tilata taksin myös hotelliin.

Laiva
MS Schmittenhöhe liikennöi Zellerjärvellä päivittäin. Voit mennä laivalla järven yli vastarannalle Thumersbachiin tai kiertää koko järven risteilyllä. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.

Lentokenttä Innsbruck
Matkan pituus 145 km
Matkan kesto n. 2 tuntia 30 min

Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös junalla Innsbruckin rautatieasemalta.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Zell am See lasten kanssa

Zellerjärven rannalla voit viettää lasten kanssa rantapäivää maksullisella uimarannalla, jossa on mm. vesiliukumäki, lastenallas ja kahluualtaat. Rannalla on myös pieni leikkialue. Minigolfia voit pelata uimarannan lähettyvillä.
Kaupungin uimahallissa on altaat aikuisille ja lapsille sekä vesiliukumäki. Läheisessä Kaprunissa tasokkaan Tauern Span sisä- ja ulkoaltaat vesiliukumäkineen ovat kaikenikäisten mieleen.  

Schmittenhöhen rinteellä on lapsille suunnattu aktiviteettirata vaijeriliukuineen ja kiipeilyalueineen. Vauhdikkaampaa menoa kaipaavat suuntaavat Maisflitzenin kesäkelkkaradalle läheiseen Kapruniin. 

Schmittenhöheltä avautuvat huikeat maisemat hissimatkoineen, lukuisat luonnonnähtävyydet, kuten Kitzsteinhorn jäätikköineen tai Kaprunin patojärvet kiinnostavat varmasti myös lapsia.

Koko perheen pyöräretkille voit vuokrata lapselle oman istuimen tai pyörän. Tasaisimmat pyöräilyreitit kulkevat laaksoissa. Pyöräilymatka Zellerjärven ympäri on noin 12 km.

Kaupoissa myydään äidinmaidonkorviketta, purkkiruokia ja vaippoja.


Nähtävyydet

Zell am Seen keskustassa on mukava kierrellä viihtyisillä kävelykaduilla ja ihastella kukkaistutuksien koristamia perinteisiä alppitaloja. Keskustassa sijaitsee myös Rosenbergin linna, joka toimii nykyisin kaupungintalona.
Kaupungin vanhimpiin rakennuksiin lukeutuu 900-luvulla rakennettu Vogtturm-vartiotorni, jossa on kotiseutumuseo. Keskusaukion vieressä olevan Pyhän Hipppolytin katolisen kirkon vanhimmat osat ovat 900-luvulta.

Alueen luonto tarjoaa huikeita nähtävyyksiä, kuten vesiputouksia, järviä, rotkoja ja alppiniittyjä. Schmittenhöhen laelta, noin 2 000 metrin korkeudelle pääset ihailemaan upeita alppimaisemia joko patikoiden tai kaapelihissillä. Vuoren laella kulkee suosittu High Altitude Promenade -kävelyreitti.

Postbus-paikallisbussi vie läheiseen Kapruniin, jossa ovat mm. Sigmund Thun Klamm -rotko ja 1672 ja 2036 metrin korkeudella sijaitsevat Kaprunin patojärvet. Yli 3 200 metriin kohoavan Kitzsteinhorn näköalatasanteelta n. 3 000 metristä avautuu mahtava näkymä yli vuortenhuippujen. Alueella on myös monipuoliset patikointimahdollisuudet sekä haastaviakin reittejä.

Krimmlin vesiputouksille noin 60 km:n päähän matka taittuu joko Postbus-bussilla tai paikallisjunan kyydissä. Suhteellisen lähellä ovat Salzburg ja naapurimaassa Saksassa sijaitsevat Berchtesgadenin kylä ja Kotkanpesä. Salzburgiin pääset kätevästi retken mukana, Berchtesgadeniin puolestaan vuokraamalla auton.

Itävallan suosituimpiin nähtävyyksiin lukeutuva Grossglocknerin alppitie on lyhyen matkan päässä Zell am Seestä. Vuorten sylissä kiemurteleva maksullinen maisematie kohoaa aina 2 500 metriin asti. Tielle pääset omalla autolla tai helpoiten retken mukana.


Ostokset

Zell am Seen keskustassa on mm. vaatteita, urheilutarvikkeita ja tuliaisia myyviä liikkeitä. Tuomisiksi valitaan usein paikallisia juomia ja makeisia, kenkiä, asusteita ja urheiluvälineitä. Ostoksille voi lähteä myös läheiseen Saalfeldeniin, jonne pääsee paikallisbussilla. Monipuolisempia ostosmahdollisuuksia tarjoaa Salzburg, jossa etenkin Vanhankaupungin ostoskatu sekä kaupungin ulkopuolella sijaitseva Designer Outlet vetävät puoleensa niin matkailijoita kuin paikallisiakin. 

Hintataso on suunnilleen sama kuin Suomessa. Liikkeet ovat avoinna ma–pe n. klo 8–12 ja 14–18, la osa liikkeistä on avoinna vain aamupäivällä. Keskusaukiolla on maalaistori perjantaisin klo 8–14.


Ravintolat ja huvit

Keskustassa ja järven rannalla on useita ravintoloita, joissa voit nauttia niin itävaltalaisen kuin kansainvälisen keittiön antimia. Myös kasvisruoan ystäville löytyy vaihtoehtoja.
Kokeile alueen erikoisuutta Pinzgauer Kasnockenia, joka on itse valmistetuista makaroneista pannulla paistettu ruoka. Makua antamaan on lisätty voimakasta juustoa, sipulia ja persiljaa. Lisukkeena on salaattia. Ruoka tarjoillaan suoraan pannulta.

Oman lisänsä ravintolavaihtoehtoihin tuovat lähialueen useat perinteiset alppimajat. Ne tarjoavat paikallisten makujen lisäksi myös mukavan taukopaikan patikoijalle tai pyöräilijälle.

Herkutteluhetkiin on useita kahvila-konditorioita, kuten Café Feinschmeck ja Café Mosshammer keskusaukion laidalla.

Illallisen jälkeen on mukava lähteä kävelylle ja poiketa keskustan kävelykatujen baarien ja kahviloiden terasseilla iltaa istumassa. Baarit aukeavat klo 20 ja ovat avoinna klo 1–2:een. Kauniina kesäiltoina monet baarit ja kahvilat pitävät ulkoterassin avoinna klo 22:een. Suosittuja ovat mm. Café Feinschmeck, Grand Hotel Café ja Villa Crazy Daisy. Ginhouse-oluttupa on hotelli Zum Hirschenissä.

Suosittu disko on K1 Club Disco. Diskot aukeavat klo 22, meno alkaa kuitenkin vasta puolelta öin ja jatkuu jopa aamuun asti. Diskoissa peritään pääsymaksu, mikäli niissä soitetaan elävää musiikkia.


Tapahtumat

Kesään kuuluvat lukuisat tapahtumat jodlauksesta joogaan ja erilaisiin musiikkia tai liikuntaa sisältäviin tapahtumiin. Osa tapahtumista on kertaluonteisia, osa viikoittaisia.

Toistuvia tapahtumia ovat esimerkiksi Elisabeth-puistossa pidettävä musiikkia ja valoa yhdistävä Seezauber-show tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin klo 22. Puistossa on lisäksi kansanmusiikki ja -tanssiesityksiä.

Kävelykadun alueella pidetään heinä-elokuussa joka keskiviikkoilta Zell Summer Night -juhla. Tapahtuma tarjoaa mm. musiikkia, erilaisia esityksiä ja ruokia.

Perjantaiaamuihin aktiviteettia tuovat klo 8 alkavat aamupäivämarkkinat keskusaukiolla, illalla puolestaan voi suunnata läheiseen Kapruniin ihailemaan valaistua Sigmund Thun -rotkoa.

Heinäkuun puolivälissä ja elokuun alussa järjestettävät Zell Lake Festival -järvijuhlat kestävät aamupäivästä puoleen yöhön. Juhlat päättää upea ilotulitus järvellä.


Uimarannat

Kaupungin maksullisella Strandbad-uimarannalla on uima-allas, lasten- ja kahluualtaat sekä liukumäkiä. Rannalla voit vuokrata soutuveneitä, jollia ja polkuveneitä ja minigolfia voit pelata rannan läheisyydessä. Maksullisia uimarantoja palveluineen on myös järven itä- ja eteläpäässä.

Ilmaisia nurmikkorantoja on keskustan ja järven pohjoispäädyn välillä. Näillä rannoilla ei ole palveluja. Zellerjärven rannat syvenevät jyrkästi ja vesi on puhdasta ja raikasta. Järven pohjoispäässä, Prielaussa, on loivasti syvenevä, maksuton uimaranta.
Zell am Seen uimahalli on avoinna päivittäin klo 10–22.

Läheisessä Kaprunissa on Tauern Spa -kylpylä monine altaineen ja saunaosastoineen.


Majoitusvero

Itävallan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 1,10–3 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin Itävallan tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kaikilta yli 14-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ja lapsi-iässä ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Zell am See n. 10 000 as.

Kaprun 10 km
Saalbach 18 km
Söll 75 km
Salzburg 100 km
Innsbruck 145 km
Seefeld 165 km
Serfaus 235 km
Wien 390 km
München 190 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.