Söll – tietoa matkakohteesta

Söll 1
Söll 2
Söll 3
Söll 4
Söll 5
Söll 6
Söll 7
Söll 8
Söll 9
Söll 10
Söll 11
Söll 12
Söll 13
Söll 14
Söll 15
Söll 16
Söll 17
Söll 18
Söll 19
Söll 20
Söll 21
Söll 22
Söll 23
Söll 24
Söll 25
Söll 26
Söll 27
Söll 28
Söll 29
Söll 30
Söll 31
Söll 1
Söll 2
Söll 3
Söll 4
Söll 5
Söll 6
Söll 7
Söll 8
Söll 9
Söll 10
Söll 11
Söll 12
Söll 13
Söll 14
Söll 15
Söll 16
Söll 17
Söll 18
Söll 19
Söll 20
Söll 21
Söll 22
Söll 23
Söll 24
Söll 25
Söll 26
Söll 27
Söll 28
Söll 29
Söll 30
Söll 31

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Söllissä voit patikoida upeissa alppimaisemissa, alueella on 120 km hyväkuntoisia patikkapolkuja. Pyöräily on suosittua ja kylässä voit myös ratsastaa. Franzlhofin vapaa-ajankeskuksessa voit pelata tennistä, squashia ja minigolfia. Läheisessä Ellmaun kylässä on golfkenttä. 

Omasta hotellistasi saat lomasi ajaksi Wilder Kaiser GästeCard -vierailijakortin, johon sisältyy monia rahanarvoisia etuja. Korttia näyttämällä voit matkustaa ilmaiseksi KaiserJet-bussilla lähikylien välillä reitillä Söll–Scheffau–Ellmau–Going. Bussilla pääset kätevästi esimerkiksi hissiasemille ja kylien uimapaikoille, kuten Hintersteiner-järvelle. Postibussimatkat Söllistä Kufsteiniiin, Wörgliin, Kitzbuheliin ja St. Johann in Tiroliin sisältyvät myös vierailijakorttiin. Kortilla saat lisäksi pieniä alennuksia mm. hissilipuista.

Hissit
Söllin ja lähialueiden hissit ovat maksullisia. Hissilippu ostetaan hissiasemilta. Liput ovat päivälippuja ja lipusta riippuen käytössäsi on jopa yli 30 hissiä. Hissit liikennöivät päivittäin, yleensä n. klo 9–17 välillä, mutta tarkemmat aikataulut kannattaa tarkistaa ennakkoon.

Golf

Ellmaun kylässä, 8 km:n päässä Söllistä, on 27-reikäinen Golfclub Wilder Kaiser -kenttä sekä 9-reikäinen Kaiser Golf. 

Patikointi

Söllissä ja lähiympäristössä on upeat maisemat ja erinomaiset patikointireitit. Patikoi tai nouse hissillä Hohe Salve -vuoren huipulle 1829 metrin korkeuteen. Siellä saat hyvän yleiskuvan ympäröivistä vuorista, laaksoista ja alueista, huippu on yksi Tirolin parhaista näköalapaikoista. Kesäisin järjestetään myös ohjattuja patikkaretkiä paikallisen oppaan johdolla. Vaelluskartan voit ostaa paikan päällä. 

Patikkareittien varrella on rinneravintoloita. Ota patikkaretkille mukaan hyvät, tukevat jalkineet, päähine, sadetakki, aurinkovoide ja aurinkolasit.

Pyöräily

Söllin ympäristössä on merkittyjä pyöräreittejä ja pyöräilyyn sopivaa upeaa maastoa. Pyöräillen pääset kätevästi liikkumaan pienten kylien läpi mukavilla reiteillä. 

Alpinsport Edinger Söllin hissiaseman yhteydessä vuokraa polkupyöriä, lastenistuimia, kypäröitä sekä sähköpyöriä, joilla pyöräilet vaivattomammin ylämäkiä ja hieman pidempiä matkoja. Maastopyörän voi ottaa maksutta mukaan joihinkin hisseihin. 

Ratsastus

Ratsastustalli Gasthof Hochfilzer on noin 2 km:n päässä keskustasta. Tilalla voit ratsastaa tirolilaisilla haflinger-hevosilla. Varaukset kannattaa tehtä vähintään päivää aiemmin. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekki on pääkadun varrella. 
Lääkärien Bado ja Ascher vastaanotto sijaitsee myös pääkadun varrella, os. Dorf 30. Lääkärikäynnit maksetaan paikan päällä. Lähin sairaala on Kufsteinissa.

Liikuntaesteettömyys

Keskustassa kadut ovat mukulakivipäällysteisiä ja ympäristössä on suuria korkeuseroja.

Retkillä on paljon kävelyä. Esteettömiä takseja ei ole.

Luottokortit

Visa, Visa Electron, MasterCard, Diner's ja American Express käyvät maksuvälineinä vain suurimmissa kaupoissa. Visalla voi maksaa joissakin ravintoloissa. Voit nostaa rahaa korteilla automaateista.

Matkalle mukaan

Sää voi olla vaihteleva ja sadekuurot ovat tavallisia keskikesälläkin. Varaa mukaasi veden- ja tuulenpitäviä vaatteita sekä joitakin lämpimiä vaatteita viileitä päiviä ja iltoja varten. Pakkaa mukaan mukavat jalkineet retkipäiviksi tai mikäli aiot lähteä vuorille patikoimaan.

Palveluraha

Ravintoloissa on tapana pyöristää laskua 5–10 % ylöspäin. Sopiva palveluraha hotellin huonesiivoojalle on 3–5 €/vk ja retkibussinkuljettajalle 1 €.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Söll kohdeopas


Kulkuyhteydet

Söllin kylässä palvelut ovat kävelyetäisyydellä hotelleista. Postbussilla pääset lähikyliin ja -kaupunkeihin. 

Hotellistasi saatavalla Wilder Kaiser GästeCard -kortilla voit matkustaa ilmaiseksi KaiserJet-bussilla, joka liikennöi Söllin, Ellmaun, Scheffaun ja Goingin kylien välillä. Samoin osa Postbus-paikallisbussin reiteistä on maksuttomia, mm. Kufsteiniin, St. Johann in Tiroliin ja Wörgliin.  

Kylässä on muutama taksi. Tilaa pitkille matkoille taksi jo edellisenä päivänä esim. matkatoimisto Stollilta. 

Läheisistä Kufsteinista, St. Johannista ja Wörglistä on hyvät junayhteydet eri puolille Itävaltaa.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana. 

Lentokenttä Innsbruck
Matkan pituus n. 75 km
Matkan kesto n. 1 tunti

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Söll lasten kanssa

Söllissä ja läheisissä kylissä on mielenkiintoisia kohteita lapsille ja lapsenmielisille. Upeissa alppimaisemissa on myös koko perheelle sopivia kävely- ja pyöräilyreittejä niin laaksoissa kuin ylhäällä vuorillakin.

Hexenwasser-puistossa 1200 m:n korkeudella voit kokea erilaisia veteen liittyviä asioita. Puistoon on maksuton sisäänpääsy ja Hoch Sölliin pääset hissillä. Ruokatauon voi viettää useissa ravintoloissa tai omia eväitä nauttien. 
Söllin vapaa-ajankeskus Franzlhofissa on minigolfrata ja lasten leikkipaikka. Hochfilzerin tallilla voit ratsastaa ponilla. Läheisessä mehiläismuseossa voit tutustua mehiläisten maailmaan.

Vesi- ja teemapuistot
Ellmaussa on Kaiserbad-vesipuisto, jossa on mm. ulko- ja sisäaltaat, vesiliukumäkiä ja lasten leikkipaikka. 
Ellmaun Ellmis Zauberwelt -teemapuistoon 1555 m:n korkeuteen matkataan kiskojunalla. Laajalla alueella on mukavaa tutkittavaa mm. taikametsässä, jättimäisten puuveistosten polulla sekä alppipuutarhassa. Hartkaiserin ja Brandstadlin huippujen välillä kiertää koko perheelle sopiva, helppokulkuinen ja maisemiltaan kaunis Panoramaweg-kävelyreitti.
Scheffaussa KaiserWelt-teemapuistossa on mukavia polkuja ja leikkialueita. Pääset Ellmauhun ja Scheffauhun ilmaisella Kaiserjet-bussilla.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään purkkiruokia ja vaippoja.


Nähtävyydet

Söllin lähistöllä on useita kauniita tirolilaisia alppikyliä ja tunnettuja hiihtokeskuksia. Postibussilla pääsee mm. Kufsteinin ja St. Johannin viehättäviin pikkukaupunkeihin ja Kitzbühelin kuuluisaan talviurheilukeskukseen.  

Innsbruck, Tirolin pääkaupunki, tunnetaan urheilutapahtumistaan, mutta se tarjoaa myös hyvät puitteet kulttuuri- ja ostospäivän viettoon. Viehättävä Rattenberg on Iävallan pienin kaupunki, jossa asuu vajaat 500 asukasta. Wattensissa sijaitsee Swarovskin kristallimaailma, nykytaiteen, musiikin ja upeiden kristallien muodostama mielenkiintoinen taide-elämys. Kaupunkeihin pääsee pääsee kätevästi junalla Wörglistä.
Myös Salzburg ja München ovat bussi- ja junamatkan päässä. 


Ostokset

Söllissä liikkeitä on melko vähän, mutta postibussilla voi tehdä ostosretkiä lähikaupunkeihin. Innsbruckissa on monipuolisemmat ostosmahdollisuudet.

Keskustan kaupat ja kaksi ruokakauppaa Spar ja Mpreis ovat avoinna maanantaista lauantaihin päiväsaikaan. Spar on avoinna myös su-aamupäivisin. Hintataso on suunnilleen sama kuin Suomessa. Suosittuja ostoksia ovat kengät, vaatteet ja urheiluvälineet, emali- ja vuorikristallikorut, lasi- ja posliiniesineet, koruompeleet, kansallispuvut, suklaa ja muut makeiset sekä paikalliset viinit ja snapsit.


Ravintolat ja huvit

Täällä herkutellaan mutkattoman maukkaalla itävaltalaisruualla, hyvällä oluella ja viinillä. Ruokapaikkoja on keskustassa ja hotellien yhteydessä.

Kylässä on muutama musiikkibaari. Hotellien ravintoloissa on musiikki-iltoja heinä–elokuussa.

Useimmat ravintolat ovat avoinna klo 12–15 ja 17–23. Suurin osa ravintoloista on suljettuna yhtenä päivänä viikossa, päivä vaihtelee ravintoloittain.


Tapahtumat

Söllissä ja lähialueille järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia, joista monet ovat maksuttomia.

Söllin keskustan musiikkipaviljongissa on puhallinkonsertti tiistaisin klo 20.
Kävelykadulla järjestetetään Z'sammkemma tori- ja musiikkitapahtuma keskiviikkoiltaisin n. klo 18–22.
Perjantai-aamupäivisin on markkinat.


Uimarannat

Söllin kylän laidalla on Ahornseen pieni maksullinen ulkouimala. Kirkasvetinen Hintersteiner See on n. 10 km:n päässä Söllin keskustasta. Rannalla on ravintola ja baari.

Ellmaussa, n. 8 km:n päässä on Kaiserbad-uimala, jossa on mm. ulko- ja sisäaltaat, vesiliukumäkiä ja lasten leikkipaikka. Goingissa on Badeseen järvi nurmikkorantoineen. Ellmauhun ja Goingiin pääsee ilmaisella Kaiserjet-bussilla. 


Majoitusvero

Itävallan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 1,10-3 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin Itävallan tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kaikilta yli 14-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ja lapsi-iässä ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Söll n. 3 500 as.
Kitzbühel 30 km
Innsbruck 75 km
Zell am See 75 km
Salzburg 95 km
Serfaus 165 km
München 145 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.