• Vain meiltä!
    Tämän lomakokonaisuuden saat vain Aurinkomatkoilta.

Serfaus – tietoa matkakohteesta

Serfaus 1
Serfaus 2
Serfaus 3
Serfaus 4
Serfaus 5
Serfaus 6
Serfaus 7
Serfaus 8
Serfaus 9
Serfaus 10
Serfaus 11
Serfaus 12
Serfaus 13
Serfaus 14
Serfaus 15
Serfaus 16
Serfaus 17
Serfaus 18
Serfaus 19
Serfaus 20
Serfaus 21
Serfaus 22
Serfaus 23
Serfaus 24
Serfaus 25
Serfaus 26
Serfaus 27
Serfaus 28
Serfaus 29
Serfaus 1
Serfaus 2
Serfaus 3
Serfaus 4
Serfaus 5
Serfaus 6
Serfaus 7
Serfaus 8
Serfaus 9
Serfaus 10
Serfaus 11
Serfaus 12
Serfaus 13
Serfaus 14
Serfaus 15
Serfaus 16
Serfaus 17
Serfaus 18
Serfaus 19
Serfaus 20
Serfaus 21
Serfaus 22
Serfaus 23
Serfaus 24
Serfaus 25
Serfaus 26
Serfaus 27
Serfaus 28
Serfaus 29

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Harrastukset ovat monipuoliset. Serfauksessa ja lähiympäristössä voit mm. patikoida, pyöräillä, ratsastaa, pelata tennistä ja kokeilla tandem-varjoliitolentoa. Monet teemapuistot tarjoavat mielenkiintoista tekemistä kaikenikäisille. 

Hissit
Serfauksen, Fissin ja Ladisin alueen hissit ovat maksutta käytettävissä kesäaikaan.

Kesäkelkkailu

Kesäkelkkailla voit Schneisenfegerin n. 1,5 km:n pituisella radalla Serfauksessa. Rata kulkee Alpkopfilta Högseelle 1820 m:n korkeuteen ja tarjoaa huimia elämyksiä.

Kiipeily

Kylään tultaessa on kiipeilyseinä. Tutustumiskiipeilyjä järjestetään heinä- ja elokuussa ma–ke-iltoina (säävaraus). Sisäkiipeilykursseja järjestää Alpinschule Serfaus.
St. Georgenissa sijaitseva Rappenwald-kiipeilypuisto sopii hyvin perheille, puisto on n. 3 km:n päässä Serfauksesta.

Patikointi

Serfauksen, Fissin ja Ladisin alueilla on erinomaiset patikointimahdollisuudet. Merkittyjä reittejä on helpoista haastaviin ja ne nousevat jopa yli 3 000 metriin. Hissien ylä- ja väliasemien ravintoloissa voit levähtää ja ruokailla patikkapäivän lomassa. Pidemmille reiteille kannattaa kuitenkin varata mukaan syötävää ja juotavaa, näillä reiteillä alppimajoja on vain muutamia. Pääset reiteille suoraan kylistä tai hissien ylä-asemilta.

Hotellistasi saatavalla SuperSommerCard-kortilla voit käyttää maksutta kahdeksaa hissiä. Serfauksen, Fissin ja Ladisin kesällä toiminnassa olevat hissit ovat avoinna n. 10.6. alkaen n. klo 8.30–16.30/17. Kylien välillä liikennöi maksuton Wanderbuss-bussi

Paikallisen oppaan johdolla järjestetään patikkaretkiä viikottain. Vaelluskarttoja voit ostaa matkailutoimistosta. 

Pyöräily

Pyöräily on suosittua Serfauksessa. Reitit ovat maastopyöräreittejä, pyöräteitä tai maalaisteitä, joilla on paikallisliikennettä. Reittien varrella on perinteisiä alppimajoja, joissa voit viettää taukoa ja ruokailla. 

Pyöriä, e-bike-sähköpyöriä, kypäriä sekä lastenpyöriä ja -istuimia vuokrataan urheiluliikkeissä. Serfauksesta voit pyöräillä esimerkiksi Fissin kylään (n. 4 km ja edelleen Ladisin kylään (n. 8 km). Opastettuja pyöräretkiä järjestetään. Pyöriä voi kuljettaa myös hisseissä lisämaksusta.
Bikepark on maastopyöräilyn alamäkiajoon tarkoitettu puisto, jonka eritasoiset reitit sopivat kaikenikäisille ja -tasoisille ajajille. Waldbahn-hissin ala-asemalla, Fissin kylän lähellä on pyörävuokraamo, kauppa, lastenpuisto ja harjoitusalue.

Ratsastus

Darrehofin ratsutila tarjoaa ratsastusta aloittelijoille ja pitempään lajia harrastaneille sekä ulkona että sisätiloissa. Tilalla on Haflinger-hevosia ja muutamia poneja. 

Tennis

Tennistä voit pelata X-Trees Fun Zone -teemapuiston lähellä, kenttiä on kolme.

Varjoliito

Tandem-varjoliitolento yhdessä ammattipilotin kanssa on unohtumaton tapa kokea alppimaisemien kauneus. Lähtöpaikka on Fissin Schönjoch, 2 436 metrin korkeudella.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekkeja on Med Serfaus -lääkäriasemalla hissiaseman vieressä ja lääkäri Stefanin vastaanoton yhteydessä Fissin kylässä. Lääkärikäynti maksetaan joko käteisellä tai tunnetuimmilla luottokorteilla. Lähin sairaala on n. 30 km:n päässä Zamsissa.

Luottokortit

Visa, MasterCard ja American Express sekä Visa Electron käyvät maksuvälineinä muutamissa liikkeissä ja ravintoloissa. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista. Rinneravintoloissa on hyvä olla mukana käteistä, sillä kortti käy vain joissain paikoissa.

Matkalle mukaan

Sää voi olla vaihteleva ja sadekuurot ovat tavallisia keskikesälläkin. Varaa mukaasi veden- ja tuulenpitäviä vaatteita sekä joitakin lämpimiä vaatteita viileitä päiviä ja iltoja varten. Pakkaa mukaan mukavat jalkineet retkipäiviksi tai mikäli aiot lähteä vuorille patikoimaan.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Serfaus kohdeopas


Kulkuyhteydet

Serfauksen, Fissin ja Ladisin alueella liikennöi kesäisin ilmainen Wanderbus-bussi.

Serfauksen keskustassa, Komperdell-hissin ja X-Trees-teemapuiston välillä liikennöi Dorfbahn-metro, jonka varrella on neljä pysäkkiä. Metrolla matkustaminen on maksutonta.  

Pääset paikallisbussilla noin tunnissa Landeckin kaupunkiin, josta on hyvät junayhteydet mm. Innsbruckiin ja edelleen muualle Itävaltaan. 

Hotellistasi saatavalla SuperSommerCard-kortilla voit käyttää hissejä (8 hissiä) maksutta kesällä.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.

Lentokenttä Innsbruckin lentoasema
Matkan pituus n. 93 km
Matkan kesto n. 1 tunti 15–1 tunti 30 min.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Serfaus lasten kanssa

Serfaus ja sen naapurikylät Fiss ja Ladis tunnetaan Itävallan lapsiystävällisimpänä alppialueena. Kylissä ja lähiympäristössä on tekemistä ja aktiviteetteja kaikenikäisille erilaisissa teemapuistoissa. Lapsiperheille on hauskoja teemapolkuja sekä omia merkittyjä patikkareittejä, joista osalle pääsee myös lastenrattailla.    

Komperdellbahn-hissiaseman lähettyvillä on monipuolisia aktiviteettejä, mm. Murmliwasser-puisto, jonka alueella voit kokeilla vaikkapa kullanhuuhdontaa. Alueella näet myös murmeleita. Murmlitrail-kävelyreittiä pitkin pääsee kulkemaan lastenrattailla. 
Serfauser Sauser -köysiradalla ihailet upeita maisemia lintuperspektiivistä. Rata alkaa Sunliner-hissiasemalta, 1 834 m:n korkeudelta ja päättyy Komperdellbahn-hissiasemalle, Serfauksen kylään. 

Teemapuistoja
X-Trees Fun Zone -teemapuistossa on 9 eritasoista köysiseikkailureittiä.  

Fissin kylässä, Möseralmbahn-hissin yläaseman lähellä on Sommerfunpark-puisto, jossa on mm. donitsi-rata ja hyppytorni. Hotellistasi saatavalla SuperSommerCard-kortilla voit käyttää näitä aktiviteetteja maksutta kesällä. 
Puistossa on myös Fisser Flitzer -kesäkelkkarata. Fisser Fliegerin avulla pääset lentämään jopa 80 km:n tuntivauhdilla ja ihailemaan maisemia yläilmoista.
Skyswingissä koet 12 metrin vapaapudotuksen 65 km:n tuntivauhdilla. Molemmat ovat Fissin Möseralmbahn-kabiinihissin yläaseman vieressä.

Puistot ja aktiviteetit ovat avoinna päivittäin klo 8.30–17 (säävaraus).


Ostokset

Serfauksen keskustassa on vaate- ja urheiluliikkeitä, jotka ovat avoinna maanantaista lauantaihin. Monipuolisemmat ostosmahdollisuudet ovat Innsbruckissa.


Ravintolat ja huvit

Serfauksessa on useita maukasta paikallista ja kansainvälistä ruokaa tarjoavia ravintoloita. Hissien väli- ja yläasemilla on myös ravintoloita terasseineen. Kahviloissa herkutellaan leivonnaisilla. Osa ravintoloista aukeaa heinäkuun alussa. 

Iltaelämä on rauhallista. Keskustassa on muutamia baareja.


Uimarannat

Serfauksen kylän uimapaikka Högsee sijaitsee n. 1 800 m:n korkeudella Alpkopfbahn-hissin väliasemalla. Pienellä järvellä voi uida tai kokeilla maksullisia vesiurheiluaktiviteetteja kuten polkuveneilyä, melontaa tai suppailua. Pienemmille lapsille järvessä on oma matalampi alue. Uimapaikka on avoinna päivittäin n. klo 8.30–17. 

Kylän pieni maksullinen maauimala sijaitsee mäen päällä, X-Tree-seikkailupuiston läheisyydessä, viistosti Alpenruh-hotellin takana. Uimala on avoinna päivittäin n. klo 10–19. Alueella vuokrataan aurinkovarjoja ja -tuoleja. 
Fissin kylässä voi uida Wolfsee-järvessä.


Majoitusvero

Itävallan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 1,10-3 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin Itävallan tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kaikilta yli 14-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ja lapsi-iässä ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Serfaus n. 1 200 asukasta

Fiss 4 km
Ladis 8 km
Landeck 25 km
Samnau 44 km
Seefeld 90 km
Innsbruck 97 km
Söll 165 km
Zell am See 235 km
St. Moritz 114 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.