Innsbruck – tietoa matkakohteesta

Innsbruck 1
Innsbruck 2
Innsbruck 3
Innsbruck 4
Innsbruck 5
Innsbruck 6
Innsbruck 7
Innsbruck 8
Innsbruck 9
Innsbruck 10
Innsbruck 11
Innsbruck 12
Innsbruck 13
Innsbruck 14
Innsbruck 15
Innsbruck 16
Innsbruck 17
Innsbruck 18
Innsbruck 19
Innsbruck 20
Innsbruck 21
Innsbruck 22
Innsbruck 23
Innsbruck 24
Innsbruck 25
Innsbruck 26
Innsbruck 1
Innsbruck 2
Innsbruck 3
Innsbruck 4
Innsbruck 5
Innsbruck 6
Innsbruck 7
Innsbruck 8
Innsbruck 9
Innsbruck 10
Innsbruck 11
Innsbruck 12
Innsbruck 13
Innsbruck 14
Innsbruck 15
Innsbruck 16
Innsbruck 17
Innsbruck 18
Innsbruck 19
Innsbruck 20
Innsbruck 21
Innsbruck 22
Innsbruck 23
Innsbruck 24
Innsbruck 25
Innsbruck 26

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.


Harrastukset

Innsbruckin ympäristöineen on mitä parhain paikka harrastuksille. Tutustu Innsbruckin upeisiin alppimaisemiin kiipeillen, patikoiden tai pyöräillen.

Kalliokiipeily

Innsbruckissa on loistavat olosuhteet kalliokiipeilyyn. Lähistöllä on useita kiipeilyreittejä, jotka sopivat lajin aloittelijoille, ja jotka haastavat kokeneetkin kiipeilijät.

Golf

Innsbruckin lähistöllä on golfkenttiä, joista löytyy sopiva pelipaikka sekä aloittelijalle että kokeneelle golffarille.

Patikointi

Innsbruck ympäristöineen tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet patikointiin. Tutustu upeisiin maisemiin kaupungin järjestämillä maksuttomilla patikkaretkillä. Paikallisten vaellusoppaiden johdattamia retkiä on kesä–syyskuussa päivittäin. Patikkareiteistä on karttoja. Hotellista saatavalla Gästekarte-etukortilla voi matkustaa illmaiseksi vaellusbusseilla.

Pyöräily

Pyöräily on yksi Innsbruckin kävijöiden suosikkilajeista. Alueella riittää reittejä niin sunnuntaipyöräilyyn kuin hikiseen maastopyöräilyynkin.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Innsbruckissa on useita apteekkeja ja lääkäreitä.
 
Mikäli tarvitset lääkäriä, ota yhteys hotellisi vastaanottoon. Lääkärikäynnin ja lääkkeet voit maksaa käteisellä tai luottokortilla.

Juomavesi

Vesijohtovesi on juomakelpoista. Vesi tulee yleensä vuoristosta ja se on raikasta ja hyvänmakuista.

Liikuntaesteiset

Innsbruckissa on huomioitu myös pyörätuolilla liikkuvat. Jalkakäytävät ovat leveitä, suojateille on luiskia ja keskustassa on paljon kävelykatuja. Useimmat kaupunkibussit ja raitiovaunut ovat matalalattia-mallia ja kaapelihissille pääsee pyörätuolilla. Invatakseja on myös saatavana.

Luottokortit

Visa, Eurocard ja MasterCard, Diners ja American Express käyvät maksuvälineinä suurimmissa liikkeissä ja ravintoloissa. Visalla, Visa Electronilla, Eurocardilla ja MasterCardilla voi nostaa rahaa automaateista.

Palveluraha

Ravintoloissa hyvästä palvelusta on tapana jättää palvelurahaa 5–10 % laskun loppusummasta. Hotellin huonesiivoojaa ja retkibussin kuljettajaa voi muistaa pienellä palvelurahalla.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Innsbruck kohdeopas


Kulkuyhteydet

Innsbruckissa voit liikkua kätevästi jalan, raitiovaunuilla, busseilla ja takseilla. Kaupungista on erinomaiset junayhteydet muualle Itävaltaan ja naapurimaihin. Kaupunkialueella liikennöi kaksi sightseeing-bussia. 

Innsbruck Card -kortilla on mm. rajaton matkustusoikeus kaupungin julkisilla kulkuvälineillä, vapaa sisäänpääsy museoihin, 1 edestakainen hissimatka sekä kaupunkikiertoajelu. Yhden, kahden tai kolmen päivän kortteja myydään mm. rautatieasemalla, matkailutoimistoissa ja hotelleissa. 

Bussit
Bussilla voit liikkua kaupunkialueella tai suunnata kauemmaksi.
Sightseer-bussin reittien varrella ovat tärkeimmät nähtävyydet. Voit nousta bussista haluamassasi paikassa ja jatkaa matkaa seuraavalla sopivalla bussilla. 

Taksit
Taksin saat lennosta, taksitolpalta tai tilaamalla sen hotellille. 

Juna
Rautatieasema on keskustassa. Innsbruckista on hyvät junayhteydet eri puolille Itävaltaa sekä naapurimaihin. Aikatauluja www.oebb.at 


Lentokenttäkuljetukset

Pääset lentoasemalta hotelliin taksilla, matka maksaa n. 25 €/suunta.
Lentoasemalta liikennöi myös paikallisbussi keskustaan.

Lentokenttä Innsbruck
Matkan pituus n. 5 km
Matkan kesto 15 min


Innsbruck lasten kanssa

Lasten kanssa voi kierrellä kävellen kauniin Vanhankaupungin kaduilla ja aukioilla. Kaupunkikiertoajelulla kannattaa pysähtyä Bergiselin hyppyrimäellä. Innsbruckin läheisyydessä on myös koko perheelle sopivia patikkareittejä. 

Muuta tekemistä lapsille
Noin 20 km:n päässä Wattensissa sijaitseva Swarowskin kristallimaailma on tutustumisen arvoinen. 

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään äidinmaidonkorviketta, purkkiruokia ja vaippoja.


Nähtävyydet

Innsbruckissa riittää nähtävää ja koettavaa niin kulttuurin kuin urheilun ystäville. Vanhankaupungin nähtävyyksiin kuuluu 1400-luvulla rakennettu Hofburgin linna, jonka viehättäviin rokokoosaleihin pääset tutustumaan omin päin tai opastetuilla kierroksilla. Linnan edustalla on Hofgarten-puisto. Hofkirche-kirkossa on Keisari Maximilian I:n hautamuistomerkki 28 pronssipatsaineen. 

Bergisel-hyppyrimäellä pidettiin ensimmäiset mäkikisat 1925. Siellä on pidetty myös kaksien olympialaisten mäkikisat. Nykyään mäestä hypätään mm. Keski-Euroopan mäkiviikon osakilpailuja. Tornin näköalaterassilta ja kahvila-ravintolasta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin ja ympäristöön. Mäki sijaitsee keskustan tuntumassa.

Tiroler Volkskunstmuseum
-museossa on laajat kokoelmat tirolilaista kansanperinnettä, mm. kansallispukuja, seimi-asetelmia, huonekaluja, maatalouteen ja käsityöperinteeseen liittyvää esineistöä. Tiroler Landesmuseum Ferdinandeum -taidehistoriallisessa museossa on mm. kansainvälistä ja itävaltalaista taidetta sekä 1900-luvun modernia taidetta.

Lähiympäristössä voit piipahtaa Swarowskin kristallimaailmassa Wattensissa, Schwazin hopeakaivoksilla ja viehättävässä keskiaikaisessa pikkukaupungissa Hallissa.


Ostokset

Innsbruckissa on monipuoliset ostosmahdollisuudet. Suosittuja tuliaisia ovat mm. tirolilaiset käsityöt.

Parhaat ostospaikat
Maria-Theresien-Strasse on suosittu ostoskatu. Sen varrella ovat myös Kaufhaus Tyrol ja Rathaus Gallerien -ostoskeskukset, joissa on runsaasti merkkituotteita myyviä liikkeitä. Sillpark-ostoskeskus on lähellä rautatieasemaa. Myös Vanhassakaupungissa on paljon liikkeitä.


Ravintolat ja huvit

Innsbruckissa on runsaasti niin itävaltalaisia kuin kansainvälisiä ravintoloita. Vanhassakaupungissa on lukuisia perinteisiä, tunnelmallisia tirolilaisravintoloita.

Innsbruckin yöelämä on vilkasta. Vanhankaupungin tunnelmallisilla kävelykaduilla on runsaasti musiikkibaareja. Kaupungissa on myös diskoja ja kasino. Kaupungissa on paljon mm. konsertteja, taidenäyttelyja ja teatteriesityksiä.


Uimarannat

Innsbruckin lähistöllä on mm. Bagger See, jonka ranta on nurmikkoa ja karkeaa hiekkaa. Järvelle pääsee paikallisbussilla. Rannalla on ravintola, suihkut ja pukukopit. Muita uimapaikkoja ovat lähistöllä sijaitsevat Lanser See ja Natterer See.


Majoitusvero

Itävallan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 1,10–3 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin Itävallan tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kaikilta yli 14-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ja lapsi-iässä ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Innsbruck 130 000 as.

Seefeld n. 20 km
Söll 75 km
Serfaus 97 km
Zell am See 145 km
Salzburg 180 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.