Maiori – tietoa matkakohteesta

Maiori 1
Maiori 2
Maiori 3
Maiori 4
Maiori 5
Maiori 6
Maiori 7
Maiori 8
Maiori 9
Maiori 10
Maiori 11
Maiori 12
Maiori 13
Maiori 14
Maiori 15
Maiori 16
Maiori 17
Maiori 18
Maiori 19
Maiori 20
Maiori 21
Maiori 1
Maiori 2
Maiori 3
Maiori 4
Maiori 5
Maiori 6
Maiori 7
Maiori 8
Maiori 9
Maiori 10
Maiori 11
Maiori 12
Maiori 13
Maiori 14
Maiori 15
Maiori 16
Maiori 17
Maiori 18
Maiori 19
Maiori 20
Maiori 21

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.


Harrastukset

Amalfin rannikolla voit patikoida huikeissa maisemissa, käydä kuntosalilla ja sukeltaa ja snorklata.

Kuntosali

Kuntosali Billy´s Gym Fitness sijaitsee Via Nuova Provinziale Chiunzi -kadulla. 

Patikointi

Maiorin lähistöllä on lukuisia eritasoisia patikkareittejä, jotka kulkevat vuorten rinteillä. Reiteillä on paljon korkeuseroja, mutta huikeat näköalat palkitsevat. Lisätietoa Amalfin alueen patikkareiteistä saat täältä www.walking-trekking.it.

Sukellus ja snorklaus

Li Galli -saarten lähellä olevalla suojelualueella voi sukeltaa. Sukellus- ja snorklausretkä voi varata hotellin vastaanoton kautta.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Maiorissa on kaksi apteekkia. Mikäli molemmat ovat samanaikaisesti kiinni, päivystävän apteekin tiedot ilmoitetaan apteekin ovessa.
Sairaustapauksissa ota yhteys hotellin vastaanottoon, josta pyydetään lääkäri käymään hotellissa.
Lähin sairaala, Azienda Ospedaliera Universitaria, on Salernossa, 26 km:n päässä Maiorista.

Liikuntaesteettömyys

Maiori ei sovellu hyvin liikuntaesteisille matkustajille. Tiet ja jalkakäytävät ovat kapeita ja epätasaisia. Esteettömiä takseja ei ole saatavilla.

Luottokortit

Yleisimmät luottokortit ja Visa Electron käyvät maksuvälineinä suurimmissa kaupoissa ja ravintoloissa. Keskustassa on muutamia pankkiautomaattieja, joista voi nostaa rahaa yleisimmillä luottokorteilla.

Matkalle mukaan

Hyttysiä voi olla kesällä jonkin verran, joten karkotteesta voi olla hyötyä. Keväisin ja syksyisin illat voivat olla viileitä, jolloin mukaan kannattaa varata myös lämpimiä vaatteita.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Maiori kohdeopas


Kulkuyhteydet

Maiorin pienessä kylässä liikutaan jalkaisin. Amalfiin ja Salernoon pääsee paikallisbussilla. Ravelloon, Positanoon ja Sorrentoon päästäkseen tulee vaihtaa bussia Amalfissa. Amalfista lähtevät bussit ovat keskikesällä täysiä. Lähin juna-asema on Salernossa.
Maiorissa on takseja, taksimatkan hintoja voit tiedustella hotellisin vastaanotosta.

Maiorin satamalaiturista pääsee vuorolautalla mm. Salernoon, Amalfiin ja Positanoon ja erillisillä retkilautoilla esim. Caprille. Maiorin rantakadulla on infopiste, josta saa tietoa katamaraaneista ja lautoista. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Napolin lentoasema
Matkan pituus n. 70 km
Matkan kesto n. 1 t 30 min 

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Nähtävyydet

Collegiata di Santa Maria a Mare, Torina-vuorella sijaitsevan kirkon värikästä, maiolica-kaakeloitua kupolia kutsutaan Maiorin kruunuksi.
Convento San Francescon kirkko on peräisin vuodelta 1400-luvulta.
Mezzapolo-palatsin puutarhassa voit istuskella kauniissa ympäristössä puiden varjossa. 
Esotico Beniamino Ciminin puutarhassa on nähtävillä hienojen näköalojen lisäksi eksoottisia kasveja ja sitruunapuutarha. 
San Giacomo a Platean kirkossa on upea alttarimaalaus Madonna di Porto Salvo.
Maiorin yläpuolella on nähtävillä 900-luvulta peräisin oleva benediktiiniläisluostari Santa Maria de Olearia Maiori.


Lähiympäristön nähtävyyksiä

Amalfi ja sen kuulu katedraali. 
Salernon katedraali ja Vanhakaupunki ovat tutustumisen arvoisia.
Ravellon Villa Rufolo ja Villa Cimbrone kauniine puutarhoineen.
Positanon lähes pystysuoraan vuoren rinteeseen rakennettu kylä.
Paestumin kreikkalaisten temppelien alue Salernon eteläpuolella.


Ostokset

Keskustassa on muutamia pikkuliikkeitä, joista suurin osa kylän pääkadun Corso Reginnan varrella. Keskipäivällä kuumimpaan aikaan liikkeet viettävät siestaa. Läheisessä Amalfissa on enemmän valinnanvaraa. Antoisia ostosretkiä voit tehdä myös Salernoon ja Napoliin.
Suosittuja tuliaisia ovat mm. Salernonlahden keramiikka, Limoncello-likööri, pastatuotteet ja käsintehdyt nahkatuotteet, kuten laukut, vyöt ja sandaalit.


Ravintolat ja huvit

Mediterraneo-ravintolassa rantatien varrella tarjoillaan meren herkkuja. Kaupungin ulkopuolella, 1500-luvulta peräisin oleva linnoitus on Torre Normanna -fine dining-ravintolan koti. Kaunis merinäköala ja romanttinen tunnelma. 

Iltaelämä keskittyy illallisen ympärille ja kahvila-baareihin, joista monet ovat avoinna myöhään iltaan.


Uimarannat

Kilometrin mittainen Maiorin uimaranta on Amalfin rannikon pisin. Hyvinhoidetulla rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja sekä veneitä ja polkuveneitä.


Majoitusvero

Italian hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 0,50–5 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin italialaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kaikilta yli 12-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Maiori 5 000 as.
Minori 2 km
Amalfi 6 km
Ravello 10 km
Positano 22 km
Salerno 24 km
Sorrento 37 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.