Lentokenttäkuljetukset

Eilat–Kuollutmeri -yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan. Ramonin lentoasema–Eilatin hotellit n. 20 km, matka-aika n. 20 min. Kuolleenmeren hotellit–Ramonin lentoasema n. 186 km, matka-aika n. 2,5 t.

Siirtyminen Eilatista Kuolleellemerelle

Eilatin hotelleista siirrytään bussilla Kuolleenmeren hotelleille lauantai-iltapäivänä. Matkan pituus n. 200 km, matka-aika n. 2,5 t. Bussimatka sisältyy matkan hintaan. Bussikuljetus voidaan vaihtoehtoisesti tehdä minibussilla tai autolla henkilömäärästä riippuen.

Tietoa kohteesta Eilat

Harrastukset

Eilat on erinomainen lomakohde etenkin aloitteleville sukeltajille sekä sukeltaville perheille. Koralliriutoilla voi myös snorklata. Sukelluksen lisäksi Eilatissa voi harrastaa esimerkiksi purje- ja leijalautailua, vesihiihtoa, tennistä, keilailua, luistelua ja pakohuonepelejä. Patikoimaan ja pyöräilemään pääset kaupunkia ympäröivässä autiomaassa, jossa on merkittyjä reittejä.
Extreme-urheilukeskus Top94:ssä paljon erilaisia aktiviteettejä eri-ikäisille, mm. seinäkiipeilyä, jousiammuntaa, värikuula-ammuntaa, ammuntarata ja kartingia. Keskus on n. 7 km:n päässä Eilatin keskustasta ja sinne pääset helpoiten taksilla. 

Biljardi ja keilailu

Bowling Eilat -keilahallissa on 12 keilarataa sekä biljardipöytiä. Moderni halli on avoinna päivittäin ja sijaitsee Eilatin teollisuusalueen laidalla osoitteessa Ha-Nagar Street 1.

Lintujen tarkkailu

Valtava määrä muuttolintuja lentää Eilatin yli syyskuusta marraskuun loppuun suunnatakseen etelään Afrikkaan. Maaliskuusta toukokuun loppuun linnut lentävät takaisin Eurooppaan. Lintujen tarkkailu on suosittua.

Jordanian raja-aseman tuntumassa on kansainvälisen lintujentarkkailuaseman rengastuskeskus ja loukkaantuneiden lintujen toipumisasema. Keskus järjestää myös ohjattuja retkiä ryhmille.

Patikointi ja pyöräily

Eilat on viime aikoina enenevissä määrin profiloitunut patikoijien ja pyöräilijöiden suosikkikohteena. Eilatin ympäristön laaksoissa ja vuorilla on parikymmentä eritasoista reittiä, joista osa sopii sekä jalan että pyörällä kulkeville. 

Aravanlaaksossa, Eilatista pohjoiseen, on lähes tasamaalla kulkevia pyöräilyreittejä mm. Flamingoaltaille ja Amranin pylväille. Timnan laaksoon on matkaa n. 30 kilometriä, mutta ajoreitti on pääosin tasaisia hiekkateitä. Timnan luonnonpuiston alueella on useita selkeästi merkittyjä pyöräilyreittejä ja upeat maisemat. Timnasta voi myös vuokrata pyörän. Eilatin kaupungin pohjoispuolella on vuorilla myös vaativia pyöräilyreittejä, jonne ajavien tulee olla hyväkuntoisia harrastajia. Eilatissa on muutamia maastopyörävuokraamoita.

Patikoijille yksi suositeltavista reiteistä kulkee Korallirannan tuntumassa, on n. 5 kilometriä pitkä ja soveltuu kaikentasoisille patikoijille. Ympyräreittiä voi kulkea kumpaan suuntaan tahansa ja keskustasta pääsee alkupisteisiin kätevästi paikallisbusseilla. Reitillä noustaan yli 200 metriä korkealle kukkulalle, josta avautuu mahtava näköala yli Akabanlahden Jordanian ja Saudi-Arabian suuntaan sekä Siinaita kohti Egyptiin. Egyptin rajan tuntumassa, vuorten keskellä olevalle Punaisen kanjonin patikkareitille tai Ein Netafimin lähteiden kierrokselle n. 25 kilometrin päähän Eilatista pääsee kätevimmin esim. vuokra-autolla.

Sukellus ja snorklaus

Eilatissa on erinomaiset sukellusmahdollisuudet, kirkkaat lämpimät vedet sekä värikäs ja rikas vedenalainen maailma. Yleensä sukellukset aloitetaan eteläiseltä rannalta, jossa korallit sijaitsevat.

Sukeltajalla tulee olla voimassa oleva englanninkielinen sukellusvakuutus. Vakuutustodistuksessa tulee olla myös englanniksi maininta vakuutuksen voimassaoloajasta. Pelkkä urheilulisä vakuutuksessa ei riitä.

Aurinkomatkojen sukellusyhteistyökumppani Eilatissa on Seamor Diving School, jolla on sekä PADI- että CMAS-lisenssit. Seamor Diving School noutaa sinut sukellukselle hotelliltasi ja tuo takaisin hotellille sukelluksen jälkeen. Voit varata sukellukset kohteessa oppaaltamme.

Eteläisellä rannalla on myös hyvät snorklausmahdollisuudet. Rannalla voi snorklata omin päin. Maskeja, snorkkeleita ja räpylöitä vuokrataan. Snorklausvälineitä voi myös ostaa sukelluskeskuksista ja supermarketeista.

Surffaus

Korallirannalla voi harrastaa purje- ja leijalautailua. Lautoja, märkäpukuja ja turvaliivejä vuokrataan.


Hyvä tietää kohteesta

Juhlapyhät Eilatissa

Juutalaisten pyhäpäivä sapatti alkaa perjantaina auringonlaskun aikaan ja kestää vuorokauden. Sapattina on kielletty mm. työnteko, sähkölaitteiden käyttö ja kaikenlainen liikunta. Sapattina Israelissa osa ravintoloista on suljettu, ostospaikat ovat pääosin kiinni ja pääosa julkisesta liikenteestä pysähtyy. Useampikerroksisissa hotelleissa on käytössä ns. sapatti-hissi, joka pysähtyy automaattisesti kaikissa kerroksissa. Tiettyjen sähkölaitteiden käyttökiellosta johtuen lauantaiaamuisin hotelliaamupalalla ei ole tarjolla mm. munakkaita. Jotkin minimarketit, ei-kosher ravintolat ja liikkeet ovat avoinna koko viikonlopun.
Eilat on suosittu lomakohde paikallisten keskuudessa ja etenkin sapattina Eilat täyttyy paikallisista lomailijoista. Viikonlopun aikaan liikenne ruuhkautuu ja jonot kaupoissa ovat suuremmat. Juutalaisten juhlapyhien aikaan kauppojen valikoimat saattavat olla rajoitetut.

Kosher-ruokasääntö

Kosher on juutalainen ruuanvalmistusmenetelmä, jonka mukaan esim. maitotalous- ja lihakunnantuotteita ei valmisteta eikä tarjoilla samanaikaisesti. Tästä syystä aamiaisella tarjoillaan maitotaloustuotteita ja illallisella lihakunnantuotteita. Äyriäisiä ja porsaanlihaa ei käytetä kosher-aterioissa. Hotellimme noudattavat kosher-sääntöjä ravintoloissaan.

Apteekki ja lääkäri

Eilatissa on useita apteekkeja, mm. ostoskeskuksissa.

Eilatissa ei ole suomalaisten vakuutusyhtiöiden sopimusklinikoita. Kaikki kulut maksetaan paikan päällä käteisellä, ja korvauksia haetaan kuitteja vastaan omalta vakuutusyhtiöltä jälkikäteen. Eilatin sairaala Yoseftal Hospital, sijaitsee yläkaupungissa. Sairaalassa on myös paineentasauskammio.

Liikuntaesteettömyys

Useissa Eilatin hotelleistamme on liikuntarajoitteisille matkustajille sopivia esteettömiä huoneita. Näiden hotellien ympäristössä pääsee liikkumaan pyörätuolilla, maasto on tasaista ja asfaltoitua. 

Lentokenttäkuljetuksiin voi erikseen tilata minibussin liikuntaesteisille matkustajille, joten ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Yleisimmillä luottokorteilla voi maksaa hotelleissa ja useimmissa liikkeissä. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista, joskin osa automaateista toimii vain Israelissa myönnetyillä luottokorteilla.
Valuuttaa voi vaihtaa valuutanvaihtotoimistoissa, -automaateissa ja postissa.

Matkalle mukaan

Ota mukaan hellevaatteiden lisäksi pitkähihaisia vaatteita, sillä sää on usein tuulinen. Jerusalemissa ja Petrassa sää on viileä joulu–tammikuussa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Eilat kohdeopas


Kulkuyhteydet

Eilatissa on toimiva julkinen liikenne. Hotellialueelta pääsee paikallisbussilla ostoksille kaupungin puolelle ja etelärannan nähtävyyksiin. Eilatissa on helppo liikkua myös jalan. Taksilla liikkuminen on helppoa ja edullista. Eilatista on hyvät bussiyhteydet suurimpiin kaupunkeihin.

Bussit
Paikallisbussit liikennöivät hotellialueelta yläkaupunkiin ja Egyptin rajalle tunnin välein. Korallirannalle liikennöi vuoro kerran tunnissa. Bussit liikennöivät myös suurimpiin kaupunkeihin: Tel Aviviin, Jerusalemiin ja Beershevaan. Jerusalemiin ja Tel Aviviin on useita vuoroja päivässä. 
Jordanian Aqabaan voi matkustaa taksilla Eilatista raja-asemalle. Raja ylitetään kävellen ja Jordanian puolelta voi jatkaa matkaa taksilla Aqabaan. Rajaa ylitettäessä peritään rajaverot. Huom. Paikallisbusseissa ei voi ostaa lippua, vaan matkustamista varten on hankittava Rav Kav -matkakortti etukäteen joko Eilatin paikallisbussiasemalta tai Ramonin lentokentältä, tai vaihtoehtoisesti ladattava Moovit-sovellus, josta voi ostaa lipun luottokortilla.

Taksit
Kaupungissa on paljon takseja. Saat taksin kätevimmin lennosta.

Lennot
Eilatin lentoasemalta on päivittäin useita lentoja Tel Aviviin ja Haifaan.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.

Yhdistelmämatkalla Eilat–Kuollutmeri lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Lentokenttä Ramon Airport Eilat
Matkan pituus n. 20 km
Matkan kesto n. 20 min

Israelissa kaikille lentäen matkustaville tehdään turvatarkastus, joka sisältää mm. haastattelun ja ruumaan menevien matkalaukkujen tarkastuksen. Turvatarkastukseen kuluvan ajan vuoksi lentokenttäviranomaiset vaativat, että matkustajat ovat lentokentällä vähintään 3 tuntia ennen koneen aikataulunmukaista lähtöaikaa.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme viimeistään 14 päivää ennen matkaa varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Kauttamme ei ole tässä kohteessa saatavilla lastenistuimia lentokenttäkuljetuksiin. Kuljetuksissa ei edellytetä istuimia.


Eilat lasten kanssa

Eilatissa ja sen ympäristössä on paljon nähtävää lapsille. Lasten kanssa voit osallistua myös retkillemme.

Muuta tekemistä lapsille

Delfiiniriutta Dolphin Reef on pieni ja Eilatin suojaisin ranta-alue 3 km:n päässä Eilatin keskustasta.

Seikkailunhaluiset voivat kiipeillä Adventure Park - seikkailupuistossa.

Pienten lasten ruokailu
Eilatista on saatavana lasten purkkiruokia ja vaippoja.


Nähtävyydet

Delfiiniriutta Dolphin Reef on pieni ja Eilatin suojaisin ranta-alue 3 km:n päässä keskustasta. Alueella on uimaranta, ravintolapalvelut, matkamuistomyymälä, lasten leikkipaikka sekä uintimahdollisuus delfiinien kanssa.

Timnan luonnonsuojelualue upeine maisemineen sijaitsee 30 km Eilatista pohjoiseen. Alueella on egyptiläisten aikaiset kaivokset 1500-luvulta eaa., kauniita eroosion muovaamia kallioita kallliokaiverruksineen sekä tekojärvi.

Botanic Garden Organic Farm - kasvitieteellinen puutarha lähellä Kibbutz Eilotia kasvattaa yli 1000 erilaista hedelmä- ja koristekasvia. Alueella toimii myös orgaaninen maatila, jonka tuotteita voi ostaa puutarhan myymälästä.

Huom. Nähtävyyksillä noudatetaan ohjeistuksia valokuvaamiseen liittyen. Israelissa sotilasalueita ei saa valokuvata.


Ostokset

Kaupungissa on useita ostoskeskuksia sekä lukuisia kenkä- ja vaateliikkeitä. Eilatinkivestä tehdyt korut sekä Kuolleenmeren mineraalipitoinen kosmetiikka ja sukellusvarusteet ovat suosittuja tuliaisia. Eilat kuuluu arvonlisäverovapaaseen vyöhykkeeseen, joten joidenkin tuotteiden (mm. kosmetiikka, korut, kirjat ja alkoholi) hinnat ovat Eilatissa edullisempia kuin muualla Israelissa.

Ostospaikkoja

Keskustassa on Mall Ha Yam -ostoskeskus, jossa on monipuolinen ostosvalikoima. Uudessa Ice Park & Mall -ostoskeskuksessa on liikkeitä ja ravintoloita kahdessa kerroksessa sekä luistinrata ja pelihalli.

Rantakadulla on useita pieniä liikkeitä. Hilton-hotellin alakerrassa on ostoskeskus Queen of Sheba Mall ja läheisen Royal Garden -hotellin yhteydessä merkkituotteiden ostoskäytävä. Rantakadun päässä on pieni ostoskeskus Herods. Big-ostoskeskus sijaitsee teollisuusalueella, 3 km:n päässä keskustasta. Monet ympäri vuorokauden avoinna olevat minimarketit ovat avoinna myös sapattina. Jotkut pikkuliikkeet sulkevat ovensa keskipäivällä.
Edullisia ostoksia Suomen hintatasoon verrattuna ovat Kuolleenmeren kosmetiikka, merkkituotteet, paikalliset alkoholijuomat sekä luontaistuotteet.


Ravintolat ja huvit

Eilatissa on monipuolinen ravintolatarjonta. Edustettuina ovat niin monien maiden keittiöt kuin kosher-ravintolat. Paikallisia herkkuja ovat mm. pitaleivän sisässä tarjottavat kasvisfalafelpyörykät, kebabit sekä alkuruokana nautittavat maukkaat kasvistahnat.

Iltaelämä keskittyy North Beachin alueelle, rantakadulle sekä New Tourist Centeriin paikalliselle puolelle. Valinnanvaraa on musiikkipubeista diskoihin. Iltaelämä on rauhallista, ja vilkkaimmillaan viikonloppuisin.


Uimarannat

Eilatin uimarannat sijaitsevat hotellien edustalla North Beachilla tai eteläisellä ranta-alueella Korallirannalla, jossa pääsee tutustumaan parhaiten merenalaiseen elämään. Rannoilla on ravintolapalveluita ja suihkuja ja wc:t. Rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja. Israelissa rannat ovat maksuttomia kaikille lukuun ottamatta muutamia poikkeuksia. Eilatissa Korallirannan luonnonsuojelualue sekä Delfiiniriutta edellyttävät sisäänpääsymaksua.
Ravintolapalveluita tarjoavat muun muassa Dekel Beach eteläisen rannan suunnalla ja 9Beach-ravintola North Beachilla omien rantojensa yhteydessä.

Huom. Eilatin rannoille on sakon uhalla kiellettyä viedä kertakäyttöisiä astioita, aterimia tms. Kertakäyttöastioiden käyttökielto koskee myös rantaravintoloita ja -baareja.

Ranta-aktiviteetit

Eilatissa on lukuisia rantoja. Osa rannoista on nimetty hotellien mukaan, mutta rannat ovat avoinna kaikille.
Pohjoinen North Beach keskustahotelliemme lähellä jakautuu useisiin erinimisiin rantoihin. North Beachin vesi­urheilukeskukset vuokraavat mm. polkuveneitä ja kanootteja. Rannalla voi harrastaa myös vesihiihtoa, purjelautailua, banaaniveneajelua ja nousuvarjoliitoa. Rannanviereisellä kadulla on useita kahviloita ja ravintoloita.
Suosittu Dekel Beach sijaitsee keskustan ja Eilatin sataman välisellä rannikolla.
Snorklaajien ja sukeltajien suosimalle eteläiselle rannalle pääsee keskustan hotelleista taksilla tai paikallisbussilla.
Korallirannalla luonnonsuojelualueella on maksullinen aidattu ranta. Siellä vuokrataan aurinkotuoleja ja snorklausvälineitä. Rannalla on suihkut, pukukopit, tallelokero. Luonnonsuojelualueella ei ole ravintolapalveluita.
Huom. Koralliranta on luonnonsuojelualuetta. Älä koske koralleihin tai muihin mereneläviin, äläkä ota mitään mukaasi! Osa merenelävistä on myrkyllisiä. Huomioi tämä myös muilla Eilatin rannoilla.

Tietoa kohteesta Kuollutmeri

Harrastukset

Kuolleellemerelle tullaan kellumaan Kuolleessameressä ja nauttimaan suolaisen veden ja sen mineraalien hyvää tekevistä vaikutuksista. Voit kellua selälläsi vaikka lehteä lukien tai pomppia pystysuunnassa kuin korkki, samalla kun suolainen vesi hoitaa ihoasi.

Kuolleenmeren ympäristössä voit myös patikoida. Ein Gedin luonnonpuistossa (n. 30 km:n päässä) on yhdeksän patikkareittiä, joista suosituin on Daavidin lähteelle johtava helpohko reitti, jonka varrella on monia kasvilajeja, eläimistöä ja vesiputouksia. Masadan linnoitusvuorelle (n. 15 km:n päässä) voit myös kaapelihissin käytön sijaan patikoida, tosin nousu on haastava ja polku kivikkoinen. Kuolleenmeren altaita erottamaan rakennetuilla maakaistaleilla voi myös kävellä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Ein Bokekin hotellialueella, Blue Sky -ostoskeskuksessa on apteekki, jonka valikoima ja aukioloajat voivat olla rajalliset. Pakkaa tarvitsemasi lääkkeet mukaan jo kotoa.

Ein Bokekin hotellialueella on DMZ Medical Center -lääkäriasema, joka tarjoaa ihohoitojen lisäksi sairaanhoitopalveluja. Lähin sairaala on Jerusalemissa.

Liikuntaesteettömyys

Ein Bokekin hotellialueella maasto on melko tasaista ja Israelissa liikuntaesteiset matkustajat on pyritty huomioimaan yleisesti melko hyvin.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineenä monissa liikkeissä ja hotelleissa. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista, joskin osa automaateista toimii vain Israelissa myönnetyillä luottokorteilla.
Valuuttaa voi vaihtaa hotelleissa ja ostoskeskusten rahanvaihtopisteissä.

Matkalle mukaan

Ota mukaan myös lämpimiä vaatteita, sillä sää voi etenkin iltasin olla autiomaassa viileä. Mukaan on hyvä ottaa myös uimatossut, sillä Kuolleenmeren suolapohja voi olla paikoin karkea.

Juhlapyhät Israelissa

Juutalaisten pyhäpäivä sapatti alkaa perjantaina auringonlaskun aikaan ja kestää vuorokauden. Sapattina on kielletty mm. työnteko, sähkölaitteiden käyttö ja kaikenlainen liikunta. Sapattina Israelissa osa ravintoloista ja kaupoista on suljettu. Useampikerroksisissa hotelleissa on käytössä ns. sapatti-hissi, joka pysähtyy automaattisesti kaikissa kerroksissa. Tiettyjen sähkölaitteiden käyttökiellosta johtuen lauantaiaamuisin hotelliaamupalalla ei ole tarjolla mm. munakkaita.

Kosher-ruokasääntö

Kosher on juutalainen ruokasääntö, joka kieltää mm. maitotalous- ja lihakunnantuotteiden nauttimisen samalla aterialla. Lisäksi kiellettyä ovat merenherkut, kaloja lukuunottamatta, sekä porsaanliha. Hotellit noudattavat kosher-sääntöjä ravintoloissaan ja esim. aamiaisella tarjoillaan maitotaloustuotteita, mutta ei lihoja.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Kuollutmeri kohdeopas


Kulkuyhteydet

Julkinenliikenne Kuolleenmeren alueella on vähäistä, mutta paikallisbussilla pääsee mm. Jerusalemiin ja Eilatiin. Lähikohteisiin, kuten Ein Gediin tai Masadaan on helpointa matkata taksilla.


Lentokenttäkuljetukset

Yhdistelmämatkan Eilat–Kuollutmeri hintaan sisältyy lentokenttäkuljetukset, sekä siirtyminen kohteesta toiseen.

Lentokenttä
Ramon Airport Eilat
Matkan pituus Ramon–Eilat n. 20 km, Kuollutmeri–Ramon n. 186 km
Matkan kesto Ramon–Eilat n. 20 min, Kuollutmeri–Ramon n. 2,5 tuntia

Israelissa kaikille lentäen matkustaville tehdään turvatarkastus, joka sisältää mm. haastattelun ja ruumaan menevien matkalaukkujen tarkastuksen. Turvatarkastukseen kuluvan ajan vuoksi lentokenttäviranomaiset vaativat, että matkustajat ovat lentokentällä vähintään 3 tuntia ennen koneen aikataulunmukaista lähtöaikaa.


Kuollutmeri lasten kanssa

Kuollutmeri ei lomakohteena tarjoa lapsille juurikaan tekemistä. Suolainen vesi ei sovellu etenkään pienille lapsille, eikä alueella ole lapsille aktiviteetteja. Ein Bokekin hotellialueella on muutama leikkipuisto.


Nähtävyydet

Alueen päänähtävyys on luonnollisesti Kuollutmeri itse. Negevin autiomaan sekä Israelin ja Jordanian vuorten keskellä vaaleansinisenä välkehtivä suolajärvi on paitsi kaunis, myös ainutlaatuinen. Meren korkea suolapitoisuus ja sen useat mineraalit tekevät meressä kellumisesta sekä mieleenpainuvan että terveellisen elämyksen. Mineraalien ja suolojen kerrotaan omaavan terveyttä edistäviä vaikutuksia ja mm. moni psoriasis- ja reumapotilas kokee saavansa Kuolleenmeren vedestä helpotusta oireisiinsa. Alueen matalan sijainnin (n. 400 m merenpinnan alapuolella) vuoksi myös ilma on happirikasta ja helppoa hengittää myös keuhkosairaille.

Lyhyen matkan päässä (n. 15 km) Ein Bokekin hotellialueelta on Masadan linnoitusvuori, jonka laelle kuningas Herodes rakennutti palatsin perheelleen turvapaikaksi. Linnoitusvuorelle noustaan kaapelihissillä tai kapuamalla vuorenrinnettä kiemurtelevaa polkua. Maisemat jo matkalta ovat huimat ja vuoren laelta voit ihailla edessä siintävää Kuolluttamerta ja autiomaamaisemia. Linnoitusrakennelmien rauniot ovat säilyneet melko hyvin ja paikoin on vielä nähtävillä mm. rakennusten seinämaalauksia.

Ein Gedin luonnonpuistossa (n. 30 km Ein Bokekin hotellialueelta) on useita patikkareittejä, vaihtelevia maisemia ja useita kasvi- ja eläinlajeja.

Kuolleenmeren lähistöllä on myös Qumranin luolat, joista löydettiin 1940 ja -50 -luvuilla Kuolleenmeren kääröt. Nahalle ja papyrukselle kirjoitettujen käsikirjoitusten alkuperä ajoittuu n. vuosille 200 eaa–100 jaa, ja niillä arvioidaan olevan satoja eri kirjoittajia. Qumranin alueella on nähtävillä kaivauksia ja mosaiikkeja, mutta luoliin ei ole pääsyä, itse kääröt ovat esillä Israel-museossa Jerusalemissa.

Kuolleeltamereltä voit vierailla myös mm. Jerusalemissa n. 170 km:n päässä, jonne on joitain linja-autoyhteyksiä.


Ostokset

Kuolleeltamereltä kannattaa ostaa kotiinviemisiksi erityisesti Kuolleenmeren mineraaleista ja mudasta valmistettua kosmetiikkaa (mm. hiustenhoitotuotteita, kosteusvoiteita, saippuoita ja ihonpuhdistustuotteita). Ein Bokekin hotellialueella on useita Kuolleenmeren kosmetiikkaa myyviä liikkeitä sekä pienet ostoskeskukset Blue Sky ja Petra, joissa on muutamia pieniä liikkeitä.


Ravintolat ja huvit

Hotellialueen pienissä paikallisissa ruokapaikoissa on tarjolla shawarmoja, falafeleja, hummusta sekä kana-, kala- ja länsimaisia pikaruokia.

Iltaelämä keskittyy hotellien ravintoloihin ja baareihin.


Uimarannat

Ein Bokekin ranta on hienohiekkainen ja sillä on maksuttomat aurinkotuolit ja -varjot, sekä pukukopit ja suihkut. Veteen mentäessä ranta syvenee loivasti ja pohja on karkeaa suolaa (uimatossut ovat suositeltavat). Suolaisessa vedessä ei voi varsinaisesti uida, vaan vedessä kellutaan selällään. Suola kannattaa kellumisen jälkeen huuhdella huolellisesti pois iholta ja uimapuvusta.

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.