Son Bou, Menorca – tietoa matkakohteesta

Son Bou, Menorca 1
Son Bou, Menorca 2
Son Bou, Menorca 3
Son Bou, Menorca 4
Son Bou, Menorca 5
Son Bou, Menorca 6
Son Bou, Menorca 7
Son Bou, Menorca 8
Son Bou, Menorca 9
Son Bou, Menorca 10
Son Bou, Menorca 11
Son Bou, Menorca 12
Son Bou, Menorca 13
Son Bou, Menorca 14
Son Bou, Menorca 15
Son Bou, Menorca 16
Son Bou, Menorca 17
Son Bou, Menorca 18
Son Bou, Menorca 19
Son Bou, Menorca 20
Son Bou, Menorca 21
Son Bou, Menorca 1
Son Bou, Menorca 2
Son Bou, Menorca 3
Son Bou, Menorca 4
Son Bou, Menorca 5
Son Bou, Menorca 6
Son Bou, Menorca 7
Son Bou, Menorca 8
Son Bou, Menorca 9
Son Bou, Menorca 10
Son Bou, Menorca 11
Son Bou, Menorca 12
Son Bou, Menorca 13
Son Bou, Menorca 14
Son Bou, Menorca 15
Son Bou, Menorca 16
Son Bou, Menorca 17
Son Bou, Menorca 18
Son Bou, Menorca 19
Son Bou, Menorca 20
Son Bou, Menorca 21

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon keskustan toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomakansiosta.


Harrastukset

Luonnonystävien suosimalla Menorcan saarella voit patikoida, maastopyöräillä ja ratsastaa. Kirkkaat vedet sopivat erinomaisesti sukeltamiseen ja snorklailuun.  

Joillakin rannoilla voit suppailla, meloa kanooteilla ja vuokrata polkuveneen. 

Golf

Saaren ainoa golfkenttä, 18-reikäinen Golf Son Parc Menorca sijaitsee Arenal d'en Castellin läheisyydessä pohjoisrannikolla.

Patikointi

Menorcan saari on luotu luonnossa liikkumiseen ja patikointiin erityyppisillä reiteillä. Saaren tunnetuin reitti on noin 200 km:n pituinen saaren rantoja myötäileva Cami de Cavalls, joka aikoinaan yhdisti toisiinsa rannikoiden puolustusrakennelmat. Voit edetä polkua pitkin rannalta toiselle yhden tai useamman etapin kerrallaan, reitillä on runsaasti mukavia tauko- ja uimapaikkoja. Reitin varrelle jää useita lomakyliä kuten Torret, Punta Prima ja Cala Galdana.

Reiteistä on saatavana karttoja. Voit lähteä myös opastetuille retkille. 

Pyörien vuokraus

Lomakylissä ja rantojen läheisyydessä on pyörävuokraamoja, jotkut hotellit vuokraavat polkupyöriä omille vierailleen. Menorcan maasto on vaihtelevaa ja maantiet kapeita, joten ne tuovat omat haasteensa pyöräilijöille.

Saaren ympäri kiertävällä Cami de Cavalls -reitillä voit pyöräillä eripituisia etappeja. Koko reitillä on pituutta noin 200 km.

Ratsastus

Menorcalla on useita ratsastustalleja, jotka järjestävät retkiä niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin ratsastajille. 

Sukellus ja snorklaus

Son Bou Scuba -sukelluskeskus järjestää sukellusopetusta ja -retkiä. Retkille voivat osallistua myös seuralaiset, jotka eivät sukella.

Rantojen poukamien kirkkaissa vesissä voit snorklata rannalta käsin.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Son Boun apteekki on Sol Milanos Pinquinos -hotellin läheisyydessä sijaitsevassa pienessä kauppakeskuksessa.

Son Boussa on kaksi lääkäriasemaa. Ciutadellan ja Maon kaupungeissa on yksityiset Juaneda-sairaalat. Lääkärit käyvät tarvittaessa myös hotelleissa.

Liikuntaesteiset

Son Boun lomakylän kadut ovat kapeita ja etenkin keskikesällä ruuhkaisia, joten liikkuminen pyörätuolilla on hankalaa.

Luottokortit

Yleisimmät luottokortit ja Visa Electron käyvät maksuvälineenä useissa kaupoissa ja ravintoloissa. Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi nostaa rahaa pankkiautomaateista.

Palveluraha

Palveluraha on kiitos hyvästä palvelusta. Ravintoloissa laskun loppusummaa pyöristetään 5–10 % ylöspäin. Taksinkuljettajaa ja retkibussin kuljettajaa voi muistaa pienellä palvelurahalla.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Son Bou, Menorca kohdeopas


Kulkuyhteydet

Menorcalla on kätevä liikkua paikallisbussilla ja taksilla. Son Boun lomakylän alueella liikennöi minijuna. 

Bussit
Paikallisbussit liikennöivät lomakylien ja kaupunkien välillä. Son Bousta pääset bussilla läheiseen Aliorin kylään, josta on jatkoyhteydet pääkaupunkiin Mahóniin, Ciutadellan kaupunkiin ja mm. Es Mrcadelin ja Fornellsin kyliin.     

Taksit
Taksin saat pysäkiltä tai voit pyytää hotellia tilaamaan sen. 

Venetaksit
Joidenkin etelärannikon lomarantojen välillä liikennöi venetaksi.


Lentokenttäkuljetukset

Tämän Aurinkomatka-paketin bussikuljetukset ovat maksullisia. Hinta 24 €/aikuinen ja 12 €/lapsi 2–17-v., alle 2-vuotiaat sylilapset maksutta. Voit ostaa myös yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetuksen voit ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus tulee ostaa viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Menorca
Matkan pituus Son Bou n. 20 km 
Matkan kesto n. 40 min. 


Son Bou lasten kanssa

Son Boun pitkä ranta sopii mainiosti rantaleikkeihin. Useat Menorcan rannoista ovat matalia ja lapsiystävällisiä ja vedet ovat kirkkaita. Joillakin hotelleilla on omat lastenkerhot ja monipuolista ohjattua toimintaa omille vierailleen.  

Vesipuisto
Saaren suurin vesipuisto Aquarock sijaitsee Cala'n Boschissa. Puistossa on uima-altaita ja liukumäkiä kaikenikäisille. Puiston alueella voit mm. ajaa kartingia. 
Monipuoliset aktiviteetit koko perheelle tarjoaa vesipuisto Aqua Center Cala'n Blanesissa.  
Puistot ovat avoinna touko–syyskuussa.

Muuta tekemistä lapsille
Son Boun lomakylään tutustut mukavasti minijunan kyydissä

Pienten lasten ruokailu
Supermarketeissa myydään lastenruokia. 


Nähtävyydet

Son Boun pitkän hiekkarannan itäisimmässä päässä sijaitsee raunioalue, jonka varhaiskristillinen kirkko on 400-luvulta. Lähettyvillä on myös Baleaarien suurin esihistoriallinen asuinalue, Torre de'n Galmes varhaiselta pronssikaudelta.  
Läheisessä Alaiorin pikkukaupungissa asuu paljon käsityöläisiä, joiden työpajoihin ja pikku putiikkeihin kannattaa poiketa tutustumaan.

Nähtävää Menorcan saarella

Keskiosassa saarta sijaitseva Menorcan korkein kohta El Toro -vuori kohoaa 358 metriin. Upeita näkymiä pääset ihailemaan patikoiden tai autolla.
S'Albufera des Grau -luonnonpuisto on Mahónista noin 10 km pohjoiseen. Luonnonystävien ja lintubongareiden suosimalla, noin 5000 hehtaarin alueella on myös kävelyreittejä.

Luonnonkaunilla paikoilla on useita majakoita, kuten Cavalleria saaren pohjoisosassa, Cap d'Artrutx Cala´n Boschin lomakylän vieressä ja Punta Nati ja Sa Farola Ciutadellan alueella. Useimpiin majakoihin pääsee kävellen, pyörällä tai autolla.

Saaren länsiosassa sijaitsevan viehättävän Ciutadellan kaupungin nähtävyyksiin lukeutuu tunnelmallinen Vanhakaupunki sokkeloisine katuineen ja kauniine rakennuksineen, komea goottilainen tuomiokirkko ja huvivenesatama.

Saaren pääkaupunki Mahón sijaitsee itärannikolla. Kaupungissa on kaunis luonnonsatama huvipursineen, ravintoloineen ja baareineen. Molan niemekkeellä sijaitsee 1800-luvulta peräisin oleva saaren suojaksi rakennettu upea Molan linnoitus. Mahonin satamasta lähteävillä risteilyillä näet myös kaupungin edustan pienet saaret. Saaren kuulua Xoriguer-giniä valmistetaan sataman tislaamossa, joka on avoinna yleisölle. Museo de Menorca- ja Can Oliver -museoissa on esineistöä esihistorialliselta ajalta sekä grafiikkakokoelmia.

Saaren esihistoriallisista kivirakennelmista tunnetuimpia on vanha hautapaikka Naveta de Tudons Ciutadellassa.
Monte Torossa, saaren hengellisessä keskuksessa on luostarin rauniot ja renesanssityylinen kirkko.


Ostokset

Son Boussa on muutamia supermarketteja. Läheisessä Alaiorin pikkukaupungissa voit tehdä ostoksia myös torstaimarkkinoilla ja keskiviikkoiltaisin järjestettävillä käsityöläismarkkinoilla. 
Monipuolisemmat ostospaikat löytyvät Ciutadellan kaupungista ja saaren pääkaupungista Mahónista

Saaren omia tuotteita ovat averques-sandaalit, hunaja, juustot ja gini. Liikkeet ovat avoinna n. klo 9–22, markkinat aamupäivisin n. klo 8–13. 


Ravintolat ja huvit

Son Boun lomakylän ravintoloissa nautitaan tuoreita merenherkkuja, paellaa, tapaksia sekä kansainvälisen keittiön antimia. Fornellsin kylä tunnetaan etenkin kalaruuistaan. Saaren erikoisuus on piikkihummerikeitto, caldereta de langosta.

Iltaelämä on melko rauhallista Son Boussa, iltaa istutaan ravintoloissa ja lomakylän baareissa. 

Menorcalla itaelämä on vilkkainta saaren länsirannikolla sijaitsevan Ciutadellan kaupungin satama-alueen baareissa ja klubeilla, joissa soi elävä musiikki. Etelärannikolla Calan Ponterissa sijaitsee kalliojyrkänteeseen rakennettu tyylikäs ja suosittu Cova den Xoroi -luolabaari. Useissa hotelleissa on iltaohjelmaa ja elävää musiikkia.


Tapahtumia

Kesäisin saaren kylissä vietetään kyläjuhlia, joista suurimmat ovat Neitsyt Marian taivaaseenastumisen päivänä 15.8. Alaiorissa vietetään San Lorenzo -juhlaa elokuussa, 10.8. jälkeen tulevana viikonloppuna.

Tunnetuin juhla on juhannus eli San Juan. Näyttävimmät tapahtumat markkinoineen järjestetään Ciutadellan kaupungissa. Kaksipäiväisiin juhliin saapuu vieraita myös naapurisaarilta.


Uimarannat

Soun Boun lähes kolme kilometriä pitkä kirkasvetinen hiekkaranta on saaren pisin. Rannan palvelut ja ravintolat ovat keskittyneet rannan itäpäätyyn. Länsipääsy on puolestaan koskematonta rantaa, jonka edustalla ei ole mitään palveluita eikä hotelleja. Tällä rantaosuudella viihtyvät myös naturistit.
Noin 5 km Son Bousta länteen, Sant Tomasin rantapoukamaan pääset esimerkiksi Cami de Cavalls -patikkareittiä pitkin. Kuvankauniiseen Cala'n Porterin poukamaan on n. 12 km. 

Saaren muita uimarantoja
Menorcan suosituimmat rannat ja rantapoukamat sijaitsevat saaren etelärannikon lomakylissä ja niiden läheisyydessä. Cala'n Boschin rannat Cala'n Bosch ja Cala Son Xoriguer ovat kävelyetäisyydellä lomakylän hotelleista. Cala Galdanassa on hevosenkengän muotoinen hiekkarantapoukama. Cala'n Blanesin, Sant Tomasin ja Punta Priman hiekkarannat ovat pieniä, viehättäviä poukamia.  

Etelärannikon upeita luonnonrantoja ovat esimerkiksi Cala Turquetan ja Macarellan poukamat. Cavalleria ja Cala Pregonda saaren pohjoisrannikolla ovat hieman karumpia ja rantojen hiekka on tummempaa.

Rantapalvelut
Lomakylien edustan rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja, päivävuokra on rannasta riippuen n. 10–20 €/varjo ja kaksi tuolia. Lomakylien rannoilla ja niiden läheisyydessä on baareja ja rantaravintoloita. Joillakin rannoilla voit vesiurheilla, vuokrata polkuveneen, kajakin ja sup-laudan. Pienimmillä luonnonrannoilla ei yleensä ole palveluja, joten omat eväät kannattaa ottaa mukaan. Kaikille luonnonrannoille ei pääse autolla, joten varaudu kävelemään loppumatka. Rannoilla on vilkasta etenkin heinä–elokuussa.


Majoitusvero

Menorcan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (Sustainable tourism tax), joka on 2,20–4,40 €/yli 16-vuotias/yö.
Yli 8 yön majoitusten kohdalla majoitusverosta saa 50 %:n alennuksen.
Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan suoraan hotellille.

Asukasluku ja etäisyydet

Menorcan saari n. 92 000 as.

Son Bou kuuluu Alaorin kuntaan, jossa asukkaita n. 8 500.

Etäisyydet Son Bousta
Alaior n. 9 km
Mahon n. 20 km
Punta Prima n. 29 km
Cala Galdana n. 30 km
Ciutadella n. 41 km
Cala'n Blanes n. 43 km
Cala'n Bosch n. 48 km

Saaren pituus on n. 47 km ja leveys n. 17 km.

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.