• Vain meiltä!
    Tämän lomakokonaisuuden saat vain Aurinkomatkoilta.

Salou – tietoa matkakohteesta

Salou 1
Salou 2
Salou 3
Salou 4
Salou 5
Salou 6
Salou 7
Salou 8
Salou 9
Salou 10
Salou 11
Salou 12
Salou 13
Salou 14
Salou 15
Salou 16
Salou 17
Salou 18
Salou 19
Salou 20
Salou 21
Salou 22
Salou 23
Salou 24
Salou 25
Salou 26
Salou 27
Salou 28
Salou 29
Salou 30
Salou 31
Salou 1
Salou 2
Salou 3
Salou 4
Salou 5
Salou 6
Salou 7
Salou 8
Salou 9
Salou 10
Salou 11
Salou 12
Salou 13
Salou 14
Salou 15
Salou 16
Salou 17
Salou 18
Salou 19
Salou 20
Salou 21
Salou 22
Salou 23
Salou 24
Salou 25
Salou 26
Salou 27
Salou 28
Salou 29
Salou 30
Salou 31

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Tekemällä haun haluamillesi päiville näet saatavilla olevat autoluokat ja lisäpalvelut hintoineen sekä autovuokraamon tiedot. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee varaus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua täältä.


Harrastukset

Saloun alueella harrastusmahdollisuuksia on runsaasti. Voit esimerkiksi harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten SUP- ja purjelautailua tai vuokrata vaikkapa kajakin tai polkuveneen.

Sukellukselle ja snorklaukselle alue on myös otollinen. Vedet ovat puhtaita ja lähistöllä on useita luolia, joissa sukeltaminen on elämys. Sukellustunteja ja -retkiä järjestävät mm. Beyond Salou ja Aventura Tour Salou.

Voit vuokrata polkupyörän tai skootterin tai pelata mm. minigolfia tai rantalentopalloa.

Costa Doradan alueella on myös seitsemän golfkenttää, joista neljä on vain lyhyehkön ajomatkan päässä hotelleiltamme. Lumine-golfkeskus on parin kilomerin päässä Salousta, La Pinedan kupeessa. Luminen alueella on kolme erilaista kenttää.

Kahden kilometrin päässä Salousta on kartingrata. PortAventura -teemapuiston yhteydessä on vesipuisto.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Saloussa on useita apteekkeja, joku alueen apteekeista päivystää aina.
Mikäli tarvitset lääkäriä, ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseemme. Lääkäriasemia alueella on useita ja Saloussa on myös sairaala.

Liikuntaesteiset

Salou soveltuu liikuntaesteisille. Kaupungissa on paljon ramppeja, leveä rantabulevardi ja leveähköt jalkakäytävät. Jalkakäytävien keskelle on istutettu plataanipuita, joten joissakin paikoin jalkakäytävät ovat niin kapeita, ettei pyörätuolilla mahdu kulkemaan.

Luottokortit

Yleisimmät luottokortit (myös Visa Electron) hyväksytään maksuvälineeksi useimmissa liikkeissä ja ravintoloissa. Voit nostaa korteilla myös käteistä rahaa automaateista.

Matkalle mukaan

Kesällä Kataloniassa on melkein aina helteistä. Keväisin ja syksyisin voi sadekuuro yllättää ja aamuvarhaisella ja iltaisin saattaa olla hyvinkin viileää. Ota lämpimiä vaatteita mukaan.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Salou kohdeopas


Kulkuyhteydet

Saloussa on helppo liikkua kävellen, polkupyörällä tai taksilla. Lähipaikkakunnille on myös hyvät yhteydet. Bussilla pääsee mm. Tarragonaan ja Reusiin sekä PortAventura -teemapuistoon, junalla Tarragonaan ja Barcelonaan.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Barcelona El Prat
Matkan pituus n. 100 km.
Matkan kesto n. 1,5 t.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Salou lasten kanssa

Karting Salou -mikroautorata on Reussin tien varrella, reilun 2 km:n päässä Saloun keskustasta. Port Aventura -teemapuistosta on lisätietoa oman otsikkonsa alla.


Nähtävyydet

Torre Vella -puolustustorni rakennettiin arkkipiispa Pere de Cardonan toimesta vuonna 1530 suojaamaan Saloun kaupunkia algerialaisten ja turkkilaisten merirosvojen hyökkäyksiltä. Tornissa pidetään vaihtuvia taidenäyttelyjä.
Font Lluminosa on arkkitehti Carles Buïgasin suunnittelema kopio Barcelonan Montjuïcin suihkulähteestä Saloussa, Passeig de Jaime I:n itäpäässä. Suihkulähteet värivaloineen ovat toiminnassa iltaisin n. klo 21 alkaen.
Casa Bonet, 1918–1919 rakennettu kaunis talo rantakadun varrella Plaça Bonetin aukiolla, on arkkitehti Domenec Sugranyesin suunnittelema.
Tarragonan historiallinen kaupunki sijaitsee 12 km:n päässä Salousta. Roomalaisen ajan pääkaupungissa on mm. amfiteatteri, arabialainen linnake, arkeologinen museo, roomalaiset muurit ja upea katedraali kirkkomuseoineen.
Reus sijaitsee 8 km:n päässä Salousta. Antonio Gaudín synnyinkaupungissa on useita kauniita katalonialaista modernismia edustavia rakennuksia, mm. Lluís Domènech i Montanerin suunnittelemat Institut Pere Mata, Casa Navàs, Casa Rull ja Casa Gasull.
Cambrils on n. 7 km:n päässä Salousta sijaitseva viehättävä merenrantakaupunki.


Ostokset

Saloussa on paljon liikkeitä ja pikkuputiikkeja, joissa myydään mm. vaatteita, kenkiä, ranta-asusteita, keramiikkaa ja matkamuistoja. Monipuolisimmat ostosmahdollisuudet ovat Tarragonassa, Reusissa ja Barcelonassa. Peñedesin alueen viinit sekä erityisesti Freixenetin ja Codorníun kuohuviinit ovat suosittuja tuliaisostoksia.


Teemapuistot

Espanjan suurimmassa teemapuistossa PortAventurassa matkataan tunnelmasta toiseen korkeatasoisesta ohjelmasta nauttien. Tarjolla on hurjia vuoristoratoja ja upeita esityksiä. Puisto on jaettu eri alueisiin: Kiinaan, Polynesiaan, Meksikoon, Välimereen ja Villiin länteen.

Heinä–elokuussa joka ilta puolenyön aikaan järjestetään Fiestaventura-esitys, jonka Themed Entertainment Association Award on palkinnut maailman parhaana elävänä spektaakkelina. Muina aikoina esitys on lauantaisin. Fiestaventurassa yhdistyy 190 erilaista pyroteknistä efektiä koreografiaan, musiikkiin, valoon ja veteen. PortAventurassa voi lisäksi kieppua erilaisissa laitteissa yön pimeydessä. Puistossa on Templo de Fuego (tulitemppeli), jossa voi tutustua mystisiin arkeologisiin kaivauksiin oikeiden näyttelijöiden myötä. Puistossa on myös muita upeita esityksiä, mm. tanssia ja akrobatiaa.

PortAventura Caribe Aquatic Park -vesipuisto on aivan PortAventuran vieressä ja sinne on erillinen sisäänpääsymaksu. Vesipuistossa on vesiliukumäkiä, joki, jossa voi kellua uimarenkailla, aaltoallas, lasten leikkialue, ravintola, sisäallas, lokerot ja myymälä.

Ferrari Land on Ferrari-teemainen puisto PortAventuran vieressä, jossa on mm. Euroopan korkein vuoristorata. Puistoon on erillinen sisäänpääsymaksu.


Ravintolat ja huvit

Katalonialaisessa keittiössä suositaan kalaa ja äyriäisiä. Saloussa on lukuisia ravintoloita tasokkaista illallisravintoloista pikaruokapaikkoihin. Myös Peñedesin alueen viineihin ja cavoihin kannattaa tutustua autenttisessa ympäristössä.

Saloun iltaelämä on etenkin keskikesällä vilkasta. Yöelämä on keskittynyt keskustan itäpuolelle, jossa on useita drinkkibaareja ja yökerhoja, jotka ovat keskikesällä auki aamun valkenemiseen. Iltaa voi viettää rantahiekalla olevissa ravintolabaareissa, jotka tarjoilevat drinkkejä ja soittavat musiikkia. Valikoimassa on myös brittipubeja ja muita rennomman tunnelman paikkoja. Paikalliset viettävät keskikesän iltoja myöhäisillä illallisilla Saloun paikallisalueella, joita voi jatkaa vaikkapa paikallisten viinien ja vermutin maistelun merkeissä.


Uimarannat

Katalonian Costa Doradan rannikolla on lukuisia hienohiekkaisia rantoja. Pitkät, loivasti syvenevät Playa de Levanten ja Ponienten rannat palveluineen sijaitsevat Saloun keskustan alueella. Hieman kauempana on pieniä, rauhallisia lahdenpoukamia. Cambrilsissa Horta de Santa Maria ja La Riera -rannat sijaitsevat kaupungin keskustan edustalla, neljä muuta rantaa sijaitsevat keskusta-alueen reunamilla. 
La Pinedan ranta on yksi Costa Doradan pisimmistä rannoista – hienohiekkaista rantaviivaa on noin kolme kilometriä. Ranta on syvenee hyvin loivasti, joten se sopii erinomaisesti myös pienimmille lapsille.


Majoitusvero

Saloun, Cambrilsin, Barcelonan ja Sitgesin hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (tourist tax), joka on 0,50–1,21 €/yö/henkilö. Vero veloitetaan kaikilta yli 17-vuotiailta, enintään seitsemältä yöltä. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Asukasluku ja etäisyydet

Salou n. 20 000 as.
PortAventura n. 1,5 km
La Pineda n. 5 km
Cambrils n. 7 km
Tarragona n. 10 km
Barcelona n. 110 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.