Sahl Hasheesh – tietoa matkakohteesta

Sahl Hasheesh 1
Sahl Hasheesh 2
Sahl Hasheesh 3
Sahl Hasheesh 4
Sahl Hasheesh 5
Sahl Hasheesh 6
Sahl Hasheesh 7
Sahl Hasheesh 8
Sahl Hasheesh 9
Sahl Hasheesh 10
Sahl Hasheesh 11
Sahl Hasheesh 12
Sahl Hasheesh 13
Sahl Hasheesh 14
Sahl Hasheesh 15
Sahl Hasheesh 16
Sahl Hasheesh 17
Sahl Hasheesh 18
Sahl Hasheesh 19
Sahl Hasheesh 20
Sahl Hasheesh 21
Sahl Hasheesh 22
Sahl Hasheesh 23
Sahl Hasheesh 24
Sahl Hasheesh 25
Sahl Hasheesh 26
Sahl Hasheesh 27
Sahl Hasheesh 28
Sahl Hasheesh 29
Sahl Hasheesh 30
Sahl Hasheesh 31
Sahl Hasheesh 1
Sahl Hasheesh 2
Sahl Hasheesh 3
Sahl Hasheesh 4
Sahl Hasheesh 5
Sahl Hasheesh 6
Sahl Hasheesh 7
Sahl Hasheesh 8
Sahl Hasheesh 9
Sahl Hasheesh 10
Sahl Hasheesh 11
Sahl Hasheesh 12
Sahl Hasheesh 13
Sahl Hasheesh 14
Sahl Hasheesh 15
Sahl Hasheesh 16
Sahl Hasheesh 17
Sahl Hasheesh 18
Sahl Hasheesh 19
Sahl Hasheesh 20
Sahl Hasheesh 21
Sahl Hasheesh 22
Sahl Hasheesh 23
Sahl Hasheesh 24
Sahl Hasheesh 25
Sahl Hasheesh 26
Sahl Hasheesh 27
Sahl Hasheesh 28
Sahl Hasheesh 29
Sahl Hasheesh 30
Sahl Hasheesh 31

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Egyptin liikennekulttuuri poikkeaa melkoisesti suomalaisesta, joten emme suosittele omatoimista autoilua Egyptissä. 


Harrastukset

Sahl Hasheeshissa Punaisenmeren vedenpinnanalaiset ihmeet ovat lähempänä kuin muualla. Koralliriutat alkavat monin paikoin jo rannasta, ja sukellus- ja snorklausretkien mukana pääset mitä hienoimpiin sukelluskohteisiin. Sukelluskursseja ja sukellus- ja snorklausretkiä järjestää ja välineitä vuokraa monet yritykset. Tutustu merelliseen retkitarjontaamme täällä.

Alueen kirkkaissa ja lämpimissä vesissä voit mm. surffata, leijalautailla ja varjoliitää, tai hurjastella donitsi- tai banaaniveneen kyydissä. Vesiurheilumahdollisuuksia tarjoaaa mm. Beach Bay Aqua Center.

Sahl Hasheeshin hyvätasoisissa hotelleissamme on myös monipuoliset harrastusmahdollisuudet.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Molemmissa Sahl Hasheeshin hotelleissamme on lääkäripalvelut sekä apteekki.

Mikäli tarvitset lääkäriä, ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseemme. Hurghadassa, n. 30 km:n päässä, on useita lääkäriasemia ja sairaaloita sekä ympäri vuorokauden avoinna olevia apteekkeja.

Yleinen hygieniataso on kohentunut Egyptissä viime vuosina huomattavasti, mutta mahdolliset turistitaudit välttääksesi, huolehdi hyvästä käsihygieniasta, vältä jääpaloja juomissa ja suosi pullovettä ja lämmitettyjä ruokia.

Liikuntaesteiset

Sahl Hasheeshissa maasto on melko tasaista, mutta jalkakäytäviä ei juuri ole, ja välimatkat ovat pitkiä. Hotellialueet eivät ole täysin esteettömiä.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä joissakin suurimmissa liikkeissä ja hotelleissa, ja niillä voi nostaa rahaa automaateista, joita on myös monissa hotelleissa. Rahaa on helpointa vaihtaa samoissa automaateissa, joita on hotellien lisäksi pankkien yhteydessä. Kaikki automaatit eivät hyväksy uudenmallisia 50 euron seteleitä. Myös eurot hyväksytään maksuvälineenä monessa paikassa.

Matkalle mukaan

Varaa mukaasi lämpimiä vaatteita viileitä iltoja ja ajoittain tuulista säätä varten sekä mukavat jalkineet. Moskeijoissa tulee olkapäiden ja polvien olla peitettyinä. Auringonotto yläosattomissa ei ole sallittua.

Palveluraha

Palvelualalla työskentelevien palkka Egyptissä määräytyy suurelta osin palvelurahojen mukaan, joten kaikki palvelualoilla toimivat ihmiset odottavat pientä juomarahaa.
Ravintoloissa laskuun on joskus lisätty palvelumaksu verojen lisäksi, mutta silloinkin loppusummaa voi pyöristää ylöspäin. Retkillä on tapana muistaa kuljettajaa ja paikallisopasta, ja hotellin huonesiivoojalle, tarjoilijalle, vastaanottoon ja laukunkantajalle voit jättää pienen tipin. Varaa retkille pieniä seteleitä wc-maksujen varalle. Tipin voit jättää myös euroissa, ota jo kotoa euron kolikoita mukaan.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Sahl Hasheesh kohdeopas


Kulkuyhteydet

Hotellit järjestävät bussikuljetuksia Hurghadaan. Voit myös matkata Sahl Hasheeshin alueella ja Hurghadaan taksilla, mutta esim. kaikki Hurghadan taksit eivät saa ajaa Sahl Hasheeshiin. Voit tilata taksin hotellisi vastaanotosta, tilaa samalla myös paluukuljetus.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Hurghada
Matkan pituus n. 20 km
Matkan kesto n. 30 min


Nähtävyydet

Sahl Hasheeshin nähtävyys on Punaisenmeren vedenalainen maailma, johon voit tutustua sukellusveneestä, lasipohja-alukselta tai sukeltaen ja snorklaten. Meressä on valtava määrä eri kala-, koralli- ja muita eliölajeja.


Ostokset

Sahl Hasheeshin ostosmahdollisuudet ovat hyvin rajalliset. Joitain pieniä liikkeitä on hotellien yhteydessä sekä Sahl Hasheesin Old Townissa, rantakadun varrella. Tropitel Shal Hasheesh -hotellin vieressä on pieni ostoskeskus Ocean Breeze. Ostoksille kannattaa lähteä Hurghadan ostoskeskuksiin (mm. Senzo Mall) sekä hotellialueen ja Sakkalan pääkadun varrella oleviin kauppoihin. Suosittuja paikallisia tuliaisia ovat mm. papyrukset, kupariesineet sekä kulta- ja hopeakorut.


Ravintolat ja huvit

Sahl Hasheeshissa herkutellaan hotellien all inclusive -herkuilla ja iltaa vietetään hotellien baareissa. Myös Old Townin rantakadulla on muutamia ravintoloita ja kahviloita.


Uimarannat

Sahl Hasheeshin hotellimme sijaitsevat omilla rannoillaan, joissa hienolla hiekalla on hotellivieraille aurinkotuolit ja -varjot, ja käytettävissä on kaikki hotellin tarjoamat palvelut. Uimaan ei suoraan rannalta hotellien kohdalla pääse, koska korallit alkavat heti rantaviivasta. Uimista varten hotelleilla on pitkät uimalaiturit, jotka johtavat rantakorallien yli syvempään veteen.

Old Townin rantakadun edustalla on pitkä, hienohiekkainen ja loivasti syvenevä ranta, josta pääsee myös suoraan uimaan.

Etäisyydet Sahl Hasheeshista

Hurghada n. 30 km
El Gouna n. 50 km
Safaga n. 50 km
Luxor n. 290 km
Kairo n. 480 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.