Hurghada – tietoa matkakohteesta

Hurghada 1
Hurghada 2
Hurghada 3
Hurghada 4
Hurghada 5
Hurghada 6
Hurghada 7
Hurghada 8
Hurghada 9
Hurghada 10
Hurghada 11
Hurghada 12
Hurghada 13
Hurghada 14
Hurghada 15
Hurghada 16
Hurghada 17
Hurghada 18
Hurghada 19
Hurghada 20
Hurghada 21
Hurghada 22
Hurghada 23
Hurghada 24
Hurghada 25
Hurghada 26
Hurghada 27
Hurghada 28
Hurghada 1
Hurghada 2
Hurghada 3
Hurghada 4
Hurghada 5
Hurghada 6
Hurghada 7
Hurghada 8
Hurghada 9
Hurghada 10
Hurghada 11
Hurghada 12
Hurghada 13
Hurghada 14
Hurghada 15
Hurghada 16
Hurghada 17
Hurghada 18
Hurghada 19
Hurghada 20
Hurghada 21
Hurghada 22
Hurghada 23
Hurghada 24
Hurghada 25
Hurghada 26
Hurghada 27
Hurghada 28

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Egyptin liikennekulttuuri poikkeaa melkoisesti suomalaisesta, joten emme suosittele omatoimista autoilua Egyptissä. 


Harrastukset

Hurghadassa on erinomaiset mahdollisuudet liikunnalliseen lomaan erityisesti vesiurheilun parissa. Pääset tutustumaan Punaisenmeren elämään koralliriutoille tehtävillä sukellus- ja snorklausretkillä ja lasipohjaveneellä. Hurghadassa voi myös purjelautailla, ratsastaa ja keilata. Monissa hotelleissa on tenniskenttiä ja kuntosaleja. El Gounassa on 18-reikäinen golfkenttä ja Hurghadan Steigenberger al Dau -hotellin vieressä pieni 9-reikäinen kenttä (jälkimmäinen vain Steigenbergerin asiakkaille).

Leijalautailu

Hurghadassa on hyvät olosuhteet leijalautailuun. Leijalautailun saloihin pääset tutustumaan mm. Colona Watersportsin avulla.

Purjelautailu

Hurghada tarjoaa purjelautailuun otolliset olosuhteet, sillä tuulettomia päiviä on harvoin. Surffauskursseja järjestää ja välineitä vuokraa mm. Masters Surf School.

Sukellus ja snorklaus

Hurghadassa on runsaasti sukelluskohteita ja kymmeniä sukelluskeskuksia, jotka järjestävät sukellus- ja snorklausretkiä ja vuokraavat välineitä. Tutustu merelliseen retkitarjontaamme täällä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Hurghadassa on lukuisia ympärivuorokauden avoinna olevia apteekkeja. Myös joissain hotelleissa on apteekki. Ota jo kotoa mukaan ne lääkkeet, joita uskot tarvitsevasi matkalla.

Mikäli tarvitset lääkäriä, ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseemme. Hurghadan alueella on useita lääkäriasemia ja sairaaloita.

Yleinen hygieniataso on kohentunut Egyptissä viime vuosina huomattavasti, mutta mahdolliset turistitaudit välttääksesi, huolehdi hyvästä käsihygieniasta, vältä jääpaloja juomissa ja suosi pullovettä ja lämmitettyjä ruokia.

Liikuntaesteiset

Hurghadan kaupunkialue ei sovellu kovin hyvin liikuntaesteisille. Kaupungilla liikkuminen voi olla hankalaa, tiet ovat epätasaisia ja jalkakäytävien reunat ovat korkeita.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä joissakin suurimmissa liikkeissä ja hotelleissa, ja niillä voi nostaa rahaa automaateista, joita on myös monissa hotelleissa. Rahaa on helpointa vaihtaa samoissa automaateissa, joita on hotellien lisäksi pääkadulla ja pankkien yhteydessä. Kaikki automaatit eivät hyväksy uudenmallisia 50 euron seteleitä. Myös eurot hyväksytään maksuvälineenä monessa paikassa.

Matkalle mukaan

Varaa mukaasi lämpimiä vaatteita viileitä iltoja ja ajoittain tuulista säätä varten sekä mukavat jalkineet. Moskeijoissa tulee olkapäiden ja polvien olla peitettyinä. Auringonotto yläosattomissa ei ole sallittua.

Palveluraha

Palvelualalla työskentelevien palkka Egyptissä määräytyy suurelta osin palvelurahojen mukaan, joten kaikki palvelualoilla toimivat ihmiset odottavat pientä juomarahaa.
Ravintoloissa laskuun on joskus lisätty palvelumaksu verojen lisäksi, mutta silloinkin loppusummaa voi pyöristää ylöspäin. Retkillä on tapana muistaa kuljettajaa ja paikallisopasta, ja hotellin huonesiivoojalle, tarjoilijalle, vastaanottoon ja laukunkantajalle voit jättää pienen tipin. Varaa retkille pieniä seteleitä wc-maksujen varalle. Tipin voit jättää myös euroissa, ota jo kotoa euron kolikoita mukaan.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Hurghada kohdeopas


Kulkuyhteydet

Bussien lähtöasemat ovat El Daharin kaupunginosassa. Paikallisbussilla pääsee mm. El Gounaan ja Luxoriin. El Gounaan on useita vuoroja päivässä.

Minibussit hoitavat Hurghadassa julkista liikennettä ja ne toimivat myös takseina. Minibussit liikennöivät El Daharin kaupunginosasta Sakkalaan ja aina eteläiselle hotellialueelle saakka. Voit nousta bussiin ja jäädä pois kyydistä missä vain reitin varrella. Huomioi, että minibussit eivät liikennöi hotellialueen bulevardilla.

Taksi on helpoin tapa liikkua Hurghadan alueella. Voit ottaa taksin lennosta tai tilata sen esim. hotellillesi. Osa hotelleista järjestää myös edullisia kiinteähintaisia taksikyytejä.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Hurghada
Matkan pituus 5–15 km
Matkan kesto 10–45 min


Hurghada lasten kanssa

Hurghadassa on useita vesipuistoja, joista monet hotellien yhteydessä. Suuri vesipuisto on esim. Jungle Aqua Park -hotellilla. Vesipuisto on lisämaksullinen muille kuin hotellin asukkaille.

Hurghadassa on kaksi kävelybulevardia, joilla on lasten leikkialueita. Senzo Mall -ostoskeskuksessa on pelihalli ja leikkimaailma.

Kaupoissa myydään paikallisia purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaat kannattaa ottaa mukaan jo kotoa.


Nähtävyydet

Hurghadan tärkein nähtävyys on Punaisenmeren vedenalainen maailma, johon voit tutustua sukellusveneestä, lasipohja-alukselta tai sukeltaen ja snorklaten. Kirkasvetisessä meressä on valtava määrä eri kala-, koralli- ja muita eliölajeja.

Hurghadasta käsin saavutettavanasi ovat myös Luxorin ja Kairon monet ihmeet.


Ostokset

Hurghadassa ostoksia voi tehdä monissa hotellialueen ja Sakkalan pääkadun Sheraton Roadin varrella olevissa kaupoissa. Suosittuja tuliaisia ovat mm. papyrukset, kupariesineet sekä kulta- ja hopeakorut.

Alkoholi
Paikallisia alkoholijuomia myydään Sakkalassa ja hotellialueen Village Roadilla sijaitsevassa verovapaassa myymälässä. Niitä voi ostaa Egyptin punnilla. Myös monet ravintolat myyvät olutta ja viiniä mukaan otettavaksi. Elintarvikeliikkeissä ei myydä alkoholijuomia.

El Dahar,  kutsutaan myös Down Town -nimellä. Basaarialueen liikkeissä myydään mm. vaatteita, koruja, mattoja ja mausteita sekä papyruksia. 

Sakkala on Hurghadan kaupungin ydinkeskustaa. Sakkalassa on runsaasti erilaisia liikkeitä.

Village Road -bulevardi on n. kahdeksan kilometrin mittainen ja yltää keskustasta Steigenberger-hotelleille saakka. Isot liikkeet kuten Hurghada Star ja Ramstore ovat kiinteähintaisia matkamuistotavarataloja. 

Senzo Mall on eurooppalaistyylinen ostoskeskus Hurghadan eteläpäässä n. 10 kilometriä Sakkalasta. Iso Spinney's supermarketti ja merkkiliikkeitä sekä pikaruokapaikkoja. Lapsille on iso leikkimaailma. 


Ravintolat ja huvit

Hurghadassa valinnanvaraa on tasokkaista fine dining -ravintoloista kansainvälisiin pikaruokapaikkoihin. Tarjolla on mm. egyptiläisen, italialaisen ja kiinalaisen keittiön antimia. Viihtyisin ravintola- ja baarikeskittymä on Sakkalan huvipursisatamassa.

Iltaa vietetään hotellien sekä Sakkalan ja El Daharin keskustan musiikkibaareissa, pubeissa ja diskoissa. Kaupungin keskustaan ilmestyy jatkuvasti uusia illanviettopaikkoja ja esimerkiksi Sakkalan jahtisatamassa on tasokkaita drinkkibaareja. Kansainvälisimmät yökerhot ovat hotellialueen bulevardilla sijaitsevat Little Buddha ja Hard Rock Cafe.


Uimarannat

Hurghadassa suurin osa rannoista on yksityisiä ja lähes kaikilla hotelleilla on omat ranta-alueensa. Hotellien hienohiekkaisilla, siisteillä rannoilla on tarjolla monipuolisia palveluja ja usein myös vesiurheilumahdollisuuksia.  Hurgadassa on myös joitain yleisiä rantoja, joilla käyvät lähinnä paikalliset.

Asukasluku ja etäisyydet Hurghadasta

Hurghada n. 160 000 as.

Sahl Hasheesh n. 25 km
El Gouna n. 30 km
Makadi Bay n. 30 km
Soma Bay n. 50 km
Safaga n. 60 km
Luxor n. 300 km
Kairo n. 450 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.