El Gouna – tietoa matkakohteesta

El Gouna 1
El Gouna 2
El Gouna 3
El Gouna 4
El Gouna 5
El Gouna 6
El Gouna 7
El Gouna 8
El Gouna 9
El Gouna 10
El Gouna 11
El Gouna 12
El Gouna 13
El Gouna 14
El Gouna 15
El Gouna 16
El Gouna 17
El Gouna 18
El Gouna 19
El Gouna 20
El Gouna 21
El Gouna 22
El Gouna 23
El Gouna 24
El Gouna 25
El Gouna 26
El Gouna 27
El Gouna 28
El Gouna 29
El Gouna 1
El Gouna 2
El Gouna 3
El Gouna 4
El Gouna 5
El Gouna 6
El Gouna 7
El Gouna 8
El Gouna 9
El Gouna 10
El Gouna 11
El Gouna 12
El Gouna 13
El Gouna 14
El Gouna 15
El Gouna 16
El Gouna 17
El Gouna 18
El Gouna 19
El Gouna 20
El Gouna 21
El Gouna 22
El Gouna 23
El Gouna 24
El Gouna 25
El Gouna 26
El Gouna 27
El Gouna 28
El Gouna 29

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Egyptin liikennekulttuuri poikkeaa melkoisesti suomalaisesta, joten emme suosittele omatoimista autoilua Egyptissä.


Harrastukset

El Gounassa harrastetaan etenkin vesiurheilua ja golfia. Zeytouna Beachilla vuokrataan kanootteja, polkuveneitä ja snorklausvälineitä. Sukelluskeskukset järjestävät sukellus- ja snorklausretkiä sekä sukelluskursseja. Myös monilla hotelleilla on monipuoliset harrastusmahdollisuudet.

Golf

El Gounan hyvätasoisia golfkenttiä ympäröivät lumoavat maisemat – turkoosi vesi, vaalea hiekka ja kauempana siintävät vuoret.

Leijalautailu

El Gouna on suosittu leijalautailijoiden keskuudessa. Leijalautailua voi harrastaa Mangroovy Beachilla, hotelli Mövenpickin rannalla sekä Abydoksen rannalla. Lisätietoja mm. täältä.

Purjelautailu

Mangroovy Beachilla voi harrastaa purjelautailua. Vesiurheilukeskus vuokraa lautoja ja järjestää purjelautailukursseja. 

Sukellus ja snorklaus

Sukelluskursseja ja sukellus- ja snorklausretkiä järjestää ja välineitä vuokraa monet yritykset. Tutustu merelliseen retkitarjontaamme täällä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Tamr Hennan aukiolla ja Abu Tig -jahtisatamassa sijaitsevat apteekit ovat avoinna aamusta puolille öin. Myös joissain hotelleissa on apteekki. Ota jo kotoa mukaan ne lääkkeet, joita uskot tarvitsevasi matkalla.

Mikäli tarvitset lääkäriä, ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseemme. El Gounassa on sairaala ja Hurghadan alueella on useita lääkäriasemia ja sairaaloita.

Yleinen hygieniataso on kohentunut Egyptissä viime vuosina huomattavasti, mutta mahdolliset turistitaudit välttääksesi, huolehdi hyvästä käsihygieniasta, vältä jääpaloja juomissa ja suosi pullovettä ja lämmitettyjä ruokia.

Liikuntaesteiset

El Gouna on maastoltaan tasaista, ja autoliikenne on vähäistä. El Gouna ei kuitenkaan sovellu kovin hyvin liikuntaesteisille, sillä tiet ovat monin paikoin epätasaisia, mukulakivipäällysteisiä ja jalkakäytävien reunat ovat korkeita.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä joissakin suurimmissa liikkeissä ja hotelleissa, ja niillä voi nostaa rahaa automaateista, joita on myös monissa hotelleissa. Rahaa on helpointa vaihtaa samoissa automaateissa, joita on hotellien lisäksi pankkien yhteydessä. Osa automaateista ei hyväksy vanhoja, osa taas ei uusimpia 50 euron seteleitä. Myös eurot hyväksytään maksuvälineenä monessa paikassa.

Matkalle mukaan

Varaa mukaasi lämpimiä vaatteita viileitä iltoja ja ajoittain tuulista säätä varten sekä mukavat jalkineet. Moskeijoissa tulee olkapäiden ja polvien olla peitettyinä. Auringonotto yläosattomissa ei ole sallittua.

Palveluraha

Palvelualalla työskentelevien palkka Egyptissä määräytyy suurelta osin palvelurahojen mukaan, joten kaikki palvelualoilla toimivat ihmiset odottavat pientä juomarahaa.
Ravintoloissa laskuun on joskus lisätty palvelumaksu verojen lisäksi, mutta silloinkin loppusummaa voi pyöristää ylöspäin. Retkillä on tapana muistaa kuljettajaa ja paikallisopasta, ja hotellin huonesiivoojalle, tarjoilijalle, vastaanottoon ja laukunkantajalle voit jättää pienen tipin. Varaa retkille pieniä seteleitä wc-maksujen varalle. Tipin voit jättää myös euroissa, ota jo kotoa euron kolikoita mukaan.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa El Gouna kohdeopas


Kulkuyhteydet

Alueella pääsee kätevästi liikkumaan kävellen, minibussilla, veneellä tai taksilla. Hurghadaan pääsee tiheästi kulkevilla, edullisilla El Gounan busseilla tai joidenkin hotellien maksullisilla bussikuljetuksilla.

Bussit Tamr Hennan aukiolta on bussiyhteys Hurghadaan muutaman kerran tunnissa.

Minibussit liikennöivät hotellien välillä, hotelleista Tamr Hennan aukion laidalle ja Abu Tig -jahtisataman sekä Tamr Hennan aukion välillä.

Taksiasema on Tamr Hennan aukiolla. Taksit ovat TukTuk-mopotakseja. Voit myös tilata taksin tai ottaa sen lennosta.

Veneet Sultan Bey -hotellin laiturilta on veneyhteys Zeytounan saarelle sekä Mövenpick-hotellista keskustaan. Laguuneihin pääsee tutustumaan parhaiten veneretkillä.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Hurghada
Matkan pituus n. 40 km
Matkan kesto n. 1 t


Nähtävyydet

El Gounan tärkein nähtävyys on kaunis lomakaupunki itsessään sekä Punaisenmeren vedenalainen maailma, johon voit tutustua sukellusveneestä, lasipohja-alukselta tai sukeltaen ja snorklaten. Kirkasvetisessä meressä on valtava määrä eri kala-, koralli- ja muita eliölajeja.

El Gounasta käsin saavutettavanasi ovat myös Luxorin ja Kairon monet ihmeet.


Ostokset

Keskustassa ja jahtisatamassa on pikkuliikkeitä. Laajemmat valikoimat ovat n. 30 kilometrin päässä sijaitsevassa Hurghadassa. Suosittuja tuliaisia ovat mm. vesipiiput, papyrukset, kupariesineet sekä kulta- ja hopeakorut. Egyptiläiset tuotteet, kuten puuvillavaatteet sekä kulta- ja hopeaesineet ovat edullisia. Tuontitavarat, esim. kosmetiikka ja aurinkovoiteet ovat kalliita.

Keskustassa kahdella kauppakujalla myydään mm. vaatteita, kenkiä, papyruksia, koriste-esineitä ja koruja. Hinnoista kannattaa tinkiä. El Gounassa on myös paljon kiinteähintaisia liikkeitä. Jahtisatamassa on vaate-, sisustus- ja merkkiliikkeitä.

Joissakin El Gounan supermarketeissa myydään paikallisia alkoholijuomia. Abu Tig -jahtisatamassa on myös verovapaa myymälä.


Ravintolat ja huvit

Hotelleissa on viihtyisiä ravintoloita, joissa tarjotaan mm. egyptiläisen, ranskalaisen ja italialaisen keittiön antimia. Suurin osa all inclusive -hotelleistamme on mukana El Gounan Dine Around -ohjelmassa, joka mahdollistaa ruokailun lisämaksutta myös muissa samantasoisten hotellien buffetravintoloissa. Vain juomat ovat maksullisia. Parempitasoisten hotellien ja hotelleiden à la carte -ravintoloiden hinnoista saa alennusta. Kysy lisää käytännöstä ja pöytävarauksista hotellisi vastaanotosta.

El Gounan iltaelämä on rauhallista. Hotelliravintoloiden ja -baarien lisäksi El Gounan keskustassa ja huvivenesatamassa on baareja ja ravintoloita. Monien hotellien ravintoloissa järjestetään ohjelmaa iltaisin.


Uimarannat

Hotelleja ympäröivät kauniit, kanavien tapaan rakennetut laguunit. Varsinainen ranta-alue sijaitsee läheisellä Zeytounan pikkusaarella, missä on monipuoliset rantapalvelut ja järjestettyä lomaohjelmaa. Mangroovyrannalle pääsee avobussilla ja taksilla.

Zeytounan saarella, Mangroovyrannalla ja Mövenpickin rannalla voi harrastaa useita vesiurheilulajeja, mm. melontaa, surffausta ja leijalautailua sekä vuokrata polkuveneen.

Etäisyydet El Gounasta

Hurghada n. 30 km
Sahl Hasheesh n. 50 km
Safaga n. 75 km
Luxor n. 280 km
Kairo n. 500 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.