• Vain meiltä!
    Tämän lomakokonaisuuden saat vain Aurinkomatkoilta.

Samana – tietoa matkakohteesta

Samana 1
Samana 2
Samana 3
Samana 4
Samana 5
Samana 6
Samana 7
Samana 8
Samana 9
Samana 10
Samana 11
Samana 12
Samana 13
Samana 14
Samana 15
Samana 16
Samana 17
Samana 18
Samana 19
Samana 20
Samana 21
Samana 22
Samana 23
Samana 24
Samana 25
Samana 1
Samana 2
Samana 3
Samana 4
Samana 5
Samana 6
Samana 7
Samana 8
Samana 9
Samana 10
Samana 11
Samana 12
Samana 13
Samana 14
Samana 15
Samana 16
Samana 17
Samana 18
Samana 19
Samana 20
Samana 21
Samana 22
Samana 23
Samana 24
Samana 25

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Samanassa on hyvät sukellusmahdollisuudet; hotellien vesiurheilukeskukset järjestävät sukellus- ja snorklausretkiä. Las Terrenasin kylässä on sukelluskeskuksia, jotka järjestävät myös sukellus- ja snorklausretkiä kaiken tasoisille vedenalaisesta elämästä kiinnostuneille.

Lisäksi voit harrastaa muita vesiurheilulajeja. Las Terranas on suosittu leijasurffaajien ja purjelautailijoiden keskuudessa, Playa Bonitan rannalla voi surffata ja SUPata. Las Terrenasin pitkällä hiekkarannalla on tilaa myös lenkkeilylle.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Las Terrenasin kylässä ja Samanan kaupungissa on useita hyvinvarustettuja apteekkeja. Apteekeista saa vastaavia käsikauppalääkkeitä kuin Suomessa, mutta lääkkeet ovat yleisesti kalliita. Hotellien kaupoissa on myynnissä peruslääkkeitä, kuten särkylääkkeitä.

Isoimmissa hotelleissa on oma lääkärin vastaanotto, mutta lääkärin voi myös tilata hotellille. Lääkärit päivystävät vuorokauden ympäri. 

Samana lasten kanssa

Grand Bahia Principe el Portillo -hotellissa on oma pieni vesipuisto.
Kaupoissa on myytävänä purkkiruokia. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.

Liikuntaesteiset

Kadut ovat monin paikoin huonokuntoisia, eikä jalkakäytäviä ole, tai ne ovat kapeita. Liikennettä, varsinkin mopoja, on melko paljon. Invatakseja ei ole saatavilla.

Retkillä pyörätuolilla liikkuminen on mahdotonta, koska retkillä kuljetaan mm. veneellä ja liikutaan luonnossa.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa ja MasterCard käyvät maksuvälineinä useimmissa liikkeissä ja ravintoloissa. Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi nostaa rahaa pankkien automaateista.
Kylässä on useita pankkeja. Valuuttaa voi vaihtaa pankissa, rahanvaihtopisteessä tai hotellissa.

Matkalle mukaan

Dominikaanisessa tasavallassa on lämmin ja kostea trooppinen ilmasto. Varaudu sadekuuroihin. Varaa matkalle kevyitä kesävaatteita ja illoiksi lämmintä vaatetta. Varustaudu mukavin jalkinein; loma- ja retkikohteissa on paljon päällystämättömiä teitä. Ota mukaan hyttyskarkotetta ja taskulamppu sähkökatkosten varalle. Aurinkovoiteet ovat kalliita lomakohteessa.

Palveluraha

Dominikaanisessa tasavallassa on tapana antaa palvelurahaa osoitukseksi hyväksi koetusta palvelusta. Voit kiittää mm. hotellisi laukunkantajaa, tarjoilijoita ja huonesiivoojaa parin dollarin arvoisilla tipeillä jo lomasi aikana. Ravintoloissa sopiva palveluraha on n. 10–15 %:n laskun loppusummasta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Samana kohdeopas


Kulkuyhteydet

Bussi Samanan kaupungista on bussiyhteys maan muihin osiin, mm. Santo Domingoon ja Puerto Plataan. Bussiyhtiö Caribe Toursin vuoroja ajetaan useita päivässä. Bussin kyytiin pääsee myös Sanchezin kylästä, johon on matkaa Las Terrenasista n. 20 km. Las Terrenasista on paikallisen pienen bussiyhtiön vuoroja mm. Santo Domingoon, Santiagoon ja Puerto Plataan. Sekä Samanasta, että Las Terrenasista matka Santo Domingoon kestää n. 2,5 t.

Taksi Las Terrenasista noin 5–10 km:n päässä on hienoja palmurantoja, kuten Playa Bonita ja Playa Cosón, joihin voi mennä taksilla, samoin Samanan kaupunkiin voi tilata edestakaisen taksikuljetuksen. Taksit veloittavat myöhään illalla ja yöaikaan usein tuplahinnan.

Mopotaksit (motoconcho) ajavat Las Terrenasin kylän ja Samanan kaupungin alueella. Turvattomuuden vuoksi emme suosittele niiden käyttöä.

Guaguat ovat yleensä paikallisten käyttämiä avolava-autoja, jotka liikennöivät Las Terrenasin ja Samanan kaupungin välillä. Pitkille matkoille emme suosittele guaguan käyttöä.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.

Yhdistelmämatkoilla Cabarete–Samana, Puerto Plata–Samana ja Punta Cana–Samana lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Lentokenttä Puerto Plata, Gregorio Luperon
Matkan pituus Puerto Platan lentoasema–Samanan hotellit n. 150–200 km
Matkan kesto n. 3,5–5 tuntia

Bussit ovat ilmastoituja. Ilmastoinnin tehokkuuden vuoksi matkaa varten on hyvä varata lämmintä vaatetta. Busseissa ei ole wc:tä, mutta matkan varrella pysähdytään lyhyelle tauolle mahdollisuuksien mukaan.


Nähtävyydet

Samanan paras nähtävyys on sen luonto. El Limonin vesiputouksille ja Los Haitisesin luonnonpuistoon tehdään retkiä. Luonnonpuistossa on pieniä kalliosaaria, paljon lintuja sekä luolamaalauksia.
Cayo Levantado on yksi alueen kauneimmista saarista.


Ostokset

Las Terrenasissa ja Samanassa on tarjolla käsitöitä: puuveistoksia, t-paitoja, larimar- ja meripihkakoruja, värikkäitä tauluja sekä rommia ja sikareita. Supermarketit ovat avoinna aamusta iltaan, osa myös sunnuntaisin. Jotkut kaupat sulkevat ovensa siestan ajaksi klo 12–16. Las Terrenasin kylässä on pienet ostoskeskukset El Paseo, Plaza Rosada, Casa Linda ja Plaza Taino. Samanan kaupungissa paikallisten kaupankäyntiä voi seurata torilla.


Ravintolat ja huvit

Hotellien omien ravintoloiden lisäksi Las Terrenasin kylässä on pieniä ranskalaisia, italialaisia ja paikallisia ravintoloita. Kodikkaissa ruokapaikoissa voit tutustua paikalliseen keittiöön. Lisäksi kylässä on viihtyisiä kahviloita, joissa on tarjolla hyvää kahvia ja suussasulavia leivonnaisia.

Iltaelämä on melko rauhallista. Las Terrenasin rannalla on viihtyisiä baareja ja pääkadun varrella on muutama disko. Musiikki- ja rantabaareissa on rento tunnelma. Samanan kaupungissa yöelämä keskittyy rantabulevardille. Isommissa hotelleissa on omaa iltaohjelmaa.


Uimarannat

Samanan kaupungissa, hotellimme edustalla on kaksi rantapoukamaa. Las Terrenasin alueen upeilla, pitkillä hiekkarannoilla on hotellien aurinkotuoleja sekä baareja. Lähistöllä on rauhallisia ja suojaisia poukamia.
Samanan niemimaan muita suosittuja rantoja ovat mm. Playa Bonita, Playa Rincon ja Cayo Levantadon saari.

Asukasluku ja etäisyydet Las Terrenasista

Las Terrenas n. 8 000 as.
Samanan kaupunki n. 100 000 as.
Samana n. 140 000 as.

Samanan kaupunki n. 40 km
Cayo Levantado n. 50 km
Nagua n. 50 km
Rio San Juan n. 100 km
Santo Domingo n. 140 km
Cabarete n. 155 km
Sosua n. 170 km
Puerto Plata n. 180 km
Santiago n. 200 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.