• Uutuus

Punta Cana – tietoa matkakohteesta

Punta Cana 1
Punta Cana 2
Punta Cana 3
Punta Cana 4
Punta Cana 5
Punta Cana 6
Punta Cana 7
Punta Cana 8
Punta Cana 9
Punta Cana 10
Punta Cana 11
Punta Cana 12
Punta Cana 13
Punta Cana 14
Punta Cana 15
Punta Cana 16
Punta Cana 17
Punta Cana 18
Punta Cana 19
Punta Cana 20
Punta Cana 21
Punta Cana 22
Punta Cana 23
Punta Cana 24
Punta Cana 25
Punta Cana 26
Punta Cana 27
Punta Cana 28
Punta Cana 29
Punta Cana 30
Punta Cana 31
Punta Cana 1
Punta Cana 2
Punta Cana 3
Punta Cana 4
Punta Cana 5
Punta Cana 6
Punta Cana 7
Punta Cana 8
Punta Cana 9
Punta Cana 10
Punta Cana 11
Punta Cana 12
Punta Cana 13
Punta Cana 14
Punta Cana 15
Punta Cana 16
Punta Cana 17
Punta Cana 18
Punta Cana 19
Punta Cana 20
Punta Cana 21
Punta Cana 22
Punta Cana 23
Punta Cana 24
Punta Cana 25
Punta Cana 26
Punta Cana 27
Punta Cana 28
Punta Cana 29
Punta Cana 30
Punta Cana 31

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Hotelleillamme on monipuoliset harrastusmahdollisuudet. All inclusive -palveluun sisältyen voit käyttää esim. kuntosalia ja tenniskentiä, pelata rantalentopalloa ja pöytätennistä. Lainata kajakkia ja snorklausvälineitä sekä osallistua erilaisille jumppatunneille ja muuhun järjestettyyn ohjelmaan. Lisämaksusta voit vuokrata motorisoituja vesiurheiluvälineitä ja sukellusvälineitä sekä golfata alueen lukuisilla golfkentillä. Harrastusmahdollisuudet vaihtelevat hieman hotelleittain, joten tarkasta oman hotellisi valikoima hotellin tiedoista. 

Punta Cana tunnetaan Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueen golfin mekkana. Punta Canan alueella on kymmenen laadukasta golfkenttää. Vaivattominta ja yleensä edullisinta golfaaminen on oman hotellin yhteydessä tai läheisyydessä olevalla kentällä.

Blue Travel Partner Services järjestää vaellus-, kalastus- ja ratsastusretkiä, sukelluskursseja sekä monipuolisesti retkiä ja aktiviteetteja mm. Sanoan saarelle, Santo Domingoon ja Samanaan. Kysy lisätietoja retkistä hotelliltasi.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Usean hotellin alueella on lääkäriasema, jonka yhteydessä on apteekki. Hotellien lääkäriasemille voi mennä ilman ajanvarausta. Punta Canan lentokentän lähellä on Hospiten Bavaro -sairaala. Saaren pääsairaala on Santo Domingossa n. 190 km:n päässä.

Tarvitessasi lääkäriä, ota yhteys hotellisi vastaanottoon tai Aurinkolinjaan.

Liikuntaesteiset

Liikuntaesteiselle Punta Cana on haastava kohde. Hotellialueilla liikkuminen pyörätuolillakin on paikoin mahdollista, mutta niiden ulkopuolella jalkakäytäviä ei juuri ole tai ne ovat huonokuntoisia. Lentokenttämatka on pitkä, eikä invatakseja ole.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä joissain liikkeissä. Matkavaluutaksi voi ottaa mukaan pesoja tai Yhdysvaltain dollareita, jotka myös käyvät maksuvälineenä monissa paikoissa. Monilla hotelleilla on pankkiautomaatti ja rahanvaihtomahdollisuus pienemmille summille.

Matkalle mukaan

Dominkaanisessa tasavallassa on lämmin ja kostea trooppinen ilmasto. Varaudu sadekuuroihin. Varaa matkalle kevyitä kesävaatteita ja illoiksi lämmintä vaatetta. Varustaudu mukavin jalkinein; loma- ja retkikohteissa on paljon päällystämättömiä teitä. Ota mukaan hyttyskarkotetta ja taskulamppu sähkökatkosten varalle. Aurinkovoiteet ovat kalliita lomakohteessa.

Palveluraha

Dominikaanisessa tasavallassa on tapana antaa palvelurahaa osoitukseksi hyväksi koetusta palvelusta. Voit kiittää mm. hotellisi laukunkantajaa, tarjoilijoita ja huonesiivoojaa parin dollarin arvoisilla tipeillä jo lomasi aikana. Ravintoloissa sopiva palveluraha on n. 10–15 %:n laskun loppusummasta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Punta Cana kohdeopas


Kulkuyhteydet

Lomakohteessa kuljetaan taksilla, jonka voi tilata hotellille. Taksimatkat ovat melko kalliita. Retkikohteisiin kannattaa lähteä järjestettyjen retkien matkassa.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.

Yhdistelmämatkalla Punta Cana–Samana lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Lentokenttä Punta Cana International Airport
Matkan pituus 10–30 km
Matkan kesto n. 15–40 min

Mikäli olet ostanut Aurinkomatkojen bussikuljetuksen hotellille, odottaa paikallisen yhteistyökumppanimme Blue Travelin sinipaitainen opas sinua Aurinkomatkojen logolla varustetun kyltin kanssa tuloaulassa, matkalaukkujen läpivalaisun jälkeen, ja ohjaa sinut edelleen oikealle bussille. 


Nähtävyydet

Playa Juanillo – Punta Canan ehkä paratiisimaisin ranta. Valkoista hiekkaa, turkoosia vettä ja palmuja silmänkantamattomiin.
Blue Travel Partner Services järjestää retkiä sekä Hoyo Azuliin että Juanillo Beachille.
Basílica Catedral Nuestra Señora de la Altagracia – Roomalaiskatolinen kirkko Higüeyn kylässä n. 10 km:n päässä Punta Canasta.
Altos de Chavón, La Romana – Kopio välimerellisestä eurooppalaiskylästä. Kylässä on myös amfiteatteri ja arkeologinen museo.
Santo Domingo – Dominikaanisen tasavallan pääkaupunki ja Bartholomew Columbuksen perustama Amerikan mantereen ensimmäinen, yhtäjaksoisesti asutettu Eurooppalaisasutus. Lukuisia historiallisia nähtävyyksiä (Colonial zone) Kolumbusten ajoilta.


Punta Cana lasten kanssa

Monissa hotelleissa on kansainväliset lastenkerhot eri-ikäisille lapsille, leikkikentät ja -huoneet, lapsille mitoitetut uima-altaat ja vesiliukumäkiä sekä lastenhoitopalvelu. Nuorille tarjolla on pelikonsoleita, ulkopelejä ja urheilukenttiä.

Lasten tarvikkeet 
Joistain kaupoista voi ostaa purkkiruokia ja vaippoja, mutta lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Ostokset

Punta Canan ostosmahdollisuudet ovat rajalliset. Joissain hotelleissa on matkamuistomyymälöitä ja Punta Canassa on ostoskeskukset Blue Mall, Plaza San Juan ja Downtown Mall, jonka yhteydessä on ruokakauppa. Päivittäistavaroita voi ostaa supermarketeista ja joissain hotelleissa olevista minimarketeista.

Tuliaisiksi voit ostaa esimerkiksi Ambar ja Larimar-koruja, värikkäitä maalauksia, puuveistoksia, keramiikkaesineitä, paikallisia sikareita, rommia, tummapaahtoista kahvia sekä paikallisia makeita herkkuja.


Ravintolat ja huvit

Aidossa karibialaisessa ruuassa käytetään usein riisiä, papuja, kanaa, lihaa ja eksoottisia hedelmiä. Ruoka on miedosti maustettua. Kansallisjuoma on saaren edullinen rommi. Paikallisille asukkaille rytmikäs merengue-musiikki on miltei elämäntapa.

Punta Canassa ruokaillaan ja vietetään iltaa hotelleiden monipuolisen ravintolatarjonnan ja viihdeohjelman parissa. Hotelleiden hintaan sisältyvä all inclusive kattaa yleensä hotellin kaikkien, myös à la carte -ravintoloiden vähintäänkin rajoitetun käytön. Punta Canan alueella on myös joitain, taksimatkan päässä olevia paikallisia ravintoloita.


Uimarannat

Punta Canassa on rantaa yhteensä 48 kilometriä, joka tekee ranta-alueesta yhden Karibian alueen pisimmistä yhtenäisistä valkohiekkaisista rantaviivoista. Hotelliemme edustoilla olevilla kilometrien mittaisella valkoisilla puuterihiekoilla, turkoosin meren äärellä ja korkeiden palmujen alla voit viettää koko lomasi. Hotelliemme ranta-alueilla on hotelllivieraille maksuttomat aurinkotuolit ja -varjot sekä monilla myös vesiurheilumahdollisuuksia. Hotellien ravintolatarjonnasta on helppo nauttia myös rannalta käsin.

Asukasluku ja etäisyydet

Punta Cana n. 44 000 as.

Etäisyydet Punta Canasta
Santo Domingo n. 190 km
Samana, Las Terrenas n. 300 km
Puerto Plata n. 420 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.