Lennot

Punta Cana–Samana-yhdistelmämatkalla Helsinki–Punta Cana–Helsinki lennot lennetään Finnairin suorilla lennoilla A350-laajarunkokoneella.

Lentokenttäkuljetukset

Punta Cana–Samana-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan. Punta Canan lentoasemalta Punta Canan hotelleille on n. 10–30 km, matkan kesto n. 15–40 min. Samanan hotelleista Punta Canan lentoasemalle on n. 300 km, matkan kesto 5–6 tuntia. Matkalla pidetään tauko/taukoja.

Siirtyminen Punta Canasta Samanaan

Punta Canan hotelleista siirrytään päiväsaikaan bussilla Samanan hotelleille. Matkan pituus on n. 300 km ja se kestää 5–6 tuntia. Bussimatka sisältyy matkan hintaan. Bussikuljetus voidaan vaihtoehtoisesti tehdä minibussilla tai autolla henkilömäärästä riippuen. Matkalla pidetään tauko/taukoja.

Tietoa kohteesta Punta Cana

Harrastukset

Hotelleillamme on monipuoliset harrastusmahdollisuudet. All inclusive -palveluun sisältyen voit käyttää esim. kuntosalia ja tenniskentiä, pelata rantalentopalloa ja pöytätennistä. Lainata kajakkia ja snorklausvälineitä sekä osallistua erilaisille jumppatunneille ja muuhun järjestettyyn ohjelmaan. Lisämaksusta voit vuokrata motorisoituja vesiurheiluvälineitä ja sukellusvälineitä sekä golfata alueen lukuisilla golfkentillä. Harrastusmahdollisuudet vaihtelevat hieman hotelleittain, joten tarkasta oman hotellisi valikoima hotellin tiedoista. 

Punta Cana tunnetaan Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueen golfin mekkana. Punta Canan alueella on kymmenen laadukasta golfkenttää. Vaivattominta ja yleensä edullisinta golfaaminen on oman hotellin yhteydessä tai läheisyydessä olevalla kentällä.

Blue Travel Partner Services järjestää vaellus-, kalastus- ja ratsastusretkiä, sukelluskursseja sekä monipuolisesti retkiä ja aktiviteetteja mm. Sanoan saarelle, Santo Domingoon ja Samanaan. Kysy lisätietoja retkistä hotelliltasi.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Usean hotellin alueella on lääkäriasema, jonka yhteydessä on apteekki. Hotellien lääkäriasemille voi mennä ilman ajanvarausta. Punta Canan lentokentän lähellä on Hospiten Bavaro -sairaala. Saaren pääsairaala on Santo Domingossa n. 190 km:n päässä.

Tarvitessasi lääkäriä, ota yhteys hotellisi vastaanottoon tai Aurinkolinjaan.

Liikuntaesteiset

Liikuntaesteiselle Punta Cana on haastava kohde. Hotellialueilla liikkuminen pyörätuolillakin on paikoin mahdollista, mutta niiden ulkopuolella jalkakäytäviä ei juuri ole tai ne ovat huonokuntoisia. Lentokenttämatka on pitkä, eikä invatakseja ole.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä joissain liikkeissä. Matkavaluutaksi voi ottaa mukaan pesoja tai Yhdysvaltain dollareita, jotka myös käyvät maksuvälineenä monissa paikoissa. Monilla hotelleilla on pankkiautomaatti ja rahanvaihtomahdollisuus pienemmille summille.

Matkalle mukaan

Dominkaanisessa tasavallassa on lämmin ja kostea trooppinen ilmasto. Varaudu sadekuuroihin. Varaa matkalle kevyitä kesävaatteita ja illoiksi lämmintä vaatetta. Varustaudu mukavin jalkinein; loma- ja retkikohteissa on paljon päällystämättömiä teitä. Ota mukaan hyttyskarkotetta ja taskulamppu sähkökatkosten varalle. Aurinkovoiteet ovat kalliita lomakohteessa.

Palveluraha

Dominikaanisessa tasavallassa on tapana antaa palvelurahaa osoitukseksi hyväksi koetusta palvelusta. Voit kiittää mm. hotellisi laukunkantajaa, tarjoilijoita ja huonesiivoojaa parin dollarin arvoisilla tipeillä jo lomasi aikana. Ravintoloissa sopiva palveluraha on n. 10–15 %:n laskun loppusummasta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Punta Cana kohdeopas


Kulkuyhteydet

Lomakohteessa kuljetaan taksilla, jonka voi tilata hotellille. Taksimatkat ovat melko kalliita. Retkikohteisiin kannattaa lähteä järjestettyjen retkien matkassa.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.

Yhdistelmämatkalla Punta Cana–Samana lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Lentokenttä Punta Cana International Airport
Matkan pituus 10–30 km
Matkan kesto n. 15–40 min

Mikäli olet ostanut Aurinkomatkojen bussikuljetuksen hotellille, odottaa paikallisen yhteistyökumppanimme Blue Travelin sinipaitainen opas sinua Aurinkomatkojen logolla varustetun kyltin kanssa tuloaulassa, matkalaukkujen läpivalaisun jälkeen, ja ohjaa sinut edelleen oikealle bussille. 


Nähtävyydet

Playa Juanillo – Punta Canan ehkä paratiisimaisin ranta. Valkoista hiekkaa, turkoosia vettä ja palmuja silmänkantamattomiin.
Blue Travel Partner Services järjestää retkiä sekä Hoyo Azuliin että Juanillo Beachille.
Basílica Catedral Nuestra Señora de la Altagracia – Roomalaiskatolinen kirkko Higüeyn kylässä n. 10 km:n päässä Punta Canasta.
Altos de Chavón, La Romana – Kopio välimerellisestä eurooppalaiskylästä. Kylässä on myös amfiteatteri ja arkeologinen museo.
Santo Domingo – Dominikaanisen tasavallan pääkaupunki ja Bartholomew Columbuksen perustama Amerikan mantereen ensimmäinen, yhtäjaksoisesti asutettu Eurooppalaisasutus. Lukuisia historiallisia nähtävyyksiä (Colonial zone) Kolumbusten ajoilta.


Punta Cana lasten kanssa

Monissa hotelleissa on kansainväliset lastenkerhot eri-ikäisille lapsille, leikkikentät ja -huoneet, lapsille mitoitetut uima-altaat ja vesiliukumäkiä sekä lastenhoitopalvelu. Nuorille tarjolla on pelikonsoleita, ulkopelejä ja urheilukenttiä.

Lasten tarvikkeet 
Joistain kaupoista voi ostaa purkkiruokia ja vaippoja, mutta lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Ostokset

Punta Canan ostosmahdollisuudet ovat rajalliset. Joissain hotelleissa on matkamuistomyymälöitä ja Punta Canassa on ostoskeskukset Blue Mall, Plaza San Juan ja Downtown Mall, jonka yhteydessä on ruokakauppa. Päivittäistavaroita voi ostaa supermarketeista ja joissain hotelleissa olevista minimarketeista.

Tuliaisiksi voit ostaa esimerkiksi Ambar ja Larimar-koruja, värikkäitä maalauksia, puuveistoksia, keramiikkaesineitä, paikallisia sikareita, rommia, tummapaahtoista kahvia sekä paikallisia makeita herkkuja.


Ravintolat ja huvit

Aidossa karibialaisessa ruuassa käytetään usein riisiä, papuja, kanaa, lihaa ja eksoottisia hedelmiä. Ruoka on miedosti maustettua. Kansallisjuoma on saaren edullinen rommi. Paikallisille asukkaille rytmikäs merengue-musiikki on miltei elämäntapa.

Punta Canassa ruokaillaan ja vietetään iltaa hotelleiden monipuolisen ravintolatarjonnan ja viihdeohjelman parissa. Hotelleiden hintaan sisältyvä all inclusive kattaa yleensä hotellin kaikkien, myös à la carte -ravintoloiden vähintäänkin rajoitetun käytön. Punta Canan alueella on myös joitain, taksimatkan päässä olevia paikallisia ravintoloita.


Uimarannat

Punta Canassa on rantaa yhteensä 48 kilometriä, joka tekee ranta-alueesta yhden Karibian alueen pisimmistä yhtenäisistä valkohiekkaisista rantaviivoista. Hotelliemme edustoilla olevilla kilometrien mittaisella valkoisilla puuterihiekoilla, turkoosin meren äärellä ja korkeiden palmujen alla voit viettää koko lomasi. Hotelliemme ranta-alueilla on hotelllivieraille maksuttomat aurinkotuolit ja -varjot sekä monilla myös vesiurheilumahdollisuuksia. Hotellien ravintolatarjonnasta on helppo nauttia myös rannalta käsin.

Tietoa kohteesta Samana

Harrastukset

Samanassa on hyvät sukellusmahdollisuudet; hotellien vesiurheilukeskukset järjestävät sukellus- ja snorklausretkiä. Las Terrenasin kylässä on sukelluskeskuksia, jotka järjestävät myös sukellus- ja snorklausretkiä kaiken tasoisille vedenalaisesta elämästä kiinnostuneille.

Lisäksi voit harrastaa muita vesiurheilulajeja. Las Terranas on suosittu leijasurffaajien ja purjelautailijoiden keskuudessa, Playa Bonitan rannalla voi surffata ja SUPata. Las Terrenasin pitkällä hiekkarannalla on tilaa myös lenkkeilylle.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Las Terrenasin kylässä ja Samanan kaupungissa on useita hyvinvarustettuja apteekkeja. Apteekeista saa vastaavia käsikauppalääkkeitä kuin Suomessa, mutta lääkkeet ovat yleisesti kalliita. Hotellien kaupoissa on myynnissä peruslääkkeitä, kuten särkylääkkeitä.

Isoimmissa hotelleissa on oma lääkärin vastaanotto, mutta lääkärin voi myös tilata hotellille. Lääkärit päivystävät vuorokauden ympäri. 

Samana lasten kanssa

Grand Bahia Principe el Portillo -hotellissa on oma pieni vesipuisto.
Kaupoissa on myytävänä purkkiruokia. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.

Liikuntaesteiset

Kadut ovat monin paikoin huonokuntoisia, eikä jalkakäytäviä ole, tai ne ovat kapeita. Liikennettä, varsinkin mopoja, on melko paljon. Invatakseja ei ole saatavilla.

Retkillä pyörätuolilla liikkuminen on mahdotonta, koska retkillä kuljetaan mm. veneellä ja liikutaan luonnossa.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa ja MasterCard käyvät maksuvälineinä useimmissa liikkeissä ja ravintoloissa. Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi nostaa rahaa pankkien automaateista.
Kylässä on useita pankkeja. Valuuttaa voi vaihtaa pankissa, rahanvaihtopisteessä tai hotellissa.

Matkalle mukaan

Dominikaanisessa tasavallassa on lämmin ja kostea trooppinen ilmasto. Varaudu sadekuuroihin. Varaa matkalle kevyitä kesävaatteita ja illoiksi lämmintä vaatetta. Varustaudu mukavin jalkinein; loma- ja retkikohteissa on paljon päällystämättömiä teitä. Ota mukaan hyttyskarkotetta ja taskulamppu sähkökatkosten varalle. Aurinkovoiteet ovat kalliita lomakohteessa.

Palveluraha

Dominikaanisessa tasavallassa on tapana antaa palvelurahaa osoitukseksi hyväksi koetusta palvelusta. Voit kiittää mm. hotellisi laukunkantajaa, tarjoilijoita ja huonesiivoojaa parin dollarin arvoisilla tipeillä jo lomasi aikana. Ravintoloissa sopiva palveluraha on n. 10–15 %:n laskun loppusummasta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Samana kohdeopas


Kulkuyhteydet

Bussi Samanan kaupungista on bussiyhteys maan muihin osiin, mm. Santo Domingoon ja Puerto Plataan. Bussiyhtiö Caribe Toursin vuoroja ajetaan useita päivässä. Bussin kyytiin pääsee myös Sanchezin kylästä, johon on matkaa Las Terrenasista n. 20 km. Las Terrenasista on paikallisen pienen bussiyhtiön vuoroja mm. Santo Domingoon, Santiagoon ja Puerto Plataan. Sekä Samanasta, että Las Terrenasista matka Santo Domingoon kestää n. 2,5 t.

Taksi Las Terrenasista noin 5–10 km:n päässä on hienoja palmurantoja, kuten Playa Bonita ja Playa Cosón, joihin voi mennä taksilla, samoin Samanan kaupunkiin voi tilata edestakaisen taksikuljetuksen. Taksit veloittavat myöhään illalla ja yöaikaan usein tuplahinnan.

Mopotaksit (motoconcho) ajavat Las Terrenasin kylän ja Samanan kaupungin alueella. Turvattomuuden vuoksi emme suosittele niiden käyttöä.

Guaguat ovat yleensä paikallisten käyttämiä avolava-autoja, jotka liikennöivät Las Terrenasin ja Samanan kaupungin välillä. Pitkille matkoille emme suosittele guaguan käyttöä.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.

Yhdistelmämatkoilla Cabarete–Samana, Puerto Plata–Samana ja Punta Cana–Samana lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Lentokenttä Puerto Plata, Gregorio Luperon
Matkan pituus Puerto Platan lentoasema–Samanan hotellit n. 150–200 km
Matkan kesto n. 3,5–5 tuntia

Bussit ovat ilmastoituja. Ilmastoinnin tehokkuuden vuoksi matkaa varten on hyvä varata lämmintä vaatetta. Busseissa ei ole wc:tä, mutta matkan varrella pysähdytään lyhyelle tauolle mahdollisuuksien mukaan.


Nähtävyydet

Samanan paras nähtävyys on sen luonto. El Limonin vesiputouksille ja Los Haitisesin luonnonpuistoon tehdään retkiä. Luonnonpuistossa on pieniä kalliosaaria, paljon lintuja sekä luolamaalauksia.
Cayo Levantado on yksi alueen kauneimmista saarista.


Ostokset

Las Terrenasissa ja Samanassa on tarjolla käsitöitä: puuveistoksia, t-paitoja, larimar- ja meripihkakoruja, värikkäitä tauluja sekä rommia ja sikareita. Supermarketit ovat avoinna aamusta iltaan, osa myös sunnuntaisin. Jotkut kaupat sulkevat ovensa siestan ajaksi klo 12–16. Las Terrenasin kylässä on pienet ostoskeskukset El Paseo, Plaza Rosada, Casa Linda ja Plaza Taino. Samanan kaupungissa paikallisten kaupankäyntiä voi seurata torilla.


Ravintolat ja huvit

Hotellien omien ravintoloiden lisäksi Las Terrenasin kylässä on pieniä ranskalaisia, italialaisia ja paikallisia ravintoloita. Kodikkaissa ruokapaikoissa voit tutustua paikalliseen keittiöön. Lisäksi kylässä on viihtyisiä kahviloita, joissa on tarjolla hyvää kahvia ja suussasulavia leivonnaisia.

Iltaelämä on melko rauhallista. Las Terrenasin rannalla on viihtyisiä baareja ja pääkadun varrella on muutama disko. Musiikki- ja rantabaareissa on rento tunnelma. Samanan kaupungissa yöelämä keskittyy rantabulevardille. Isommissa hotelleissa on omaa iltaohjelmaa.


Uimarannat

Samanan kaupungissa, hotellimme edustalla on kaksi rantapoukamaa. Las Terrenasin alueen upeilla, pitkillä hiekkarannoilla on hotellien aurinkotuoleja sekä baareja. Lähistöllä on rauhallisia ja suojaisia poukamia.
Samanan niemimaan muita suosittuja rantoja ovat mm. Playa Bonita, Playa Rincon ja Cayo Levantadon saari.

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.