• Vain meiltä!
    Tämän lomakokonaisuuden saat vain Aurinkomatkoilta.

Cabarete – tietoa matkakohteesta

Cabarete 1
Cabarete 2
Cabarete 3
Cabarete 4
Cabarete 5
Cabarete 6
Cabarete 7
Cabarete 8
Cabarete 9
Cabarete 10
Cabarete 11
Cabarete 12
Cabarete 13
Cabarete 14
Cabarete 15
Cabarete 16
Cabarete 17
Cabarete 18
Cabarete 19
Cabarete 20
Cabarete 21
Cabarete 22
Cabarete 23
Cabarete 24
Cabarete 25
Cabarete 26
Cabarete 1
Cabarete 2
Cabarete 3
Cabarete 4
Cabarete 5
Cabarete 6
Cabarete 7
Cabarete 8
Cabarete 9
Cabarete 10
Cabarete 11
Cabarete 12
Cabarete 13
Cabarete 14
Cabarete 15
Cabarete 16
Cabarete 17
Cabarete 18
Cabarete 19
Cabarete 20
Cabarete 21
Cabarete 22
Cabarete 23
Cabarete 24
Cabarete 25
Cabarete 26

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Cabarete on lainelautailijoiden, leijasurffaajien ja SUP-lautailijoiden suosikkikohde. Playa Cabarete on luokiteltu useasti yhdeksi maailman parhaista surffirannoista. Rannalla on useita vesiurheilukeskuksia ja sellainen löytyy myös hotellistamme Villa Tainasta. Pitkä ranta soveltuu myös hyvin lenkkeilyyn ja patikointiin.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Cabareten kylässä on kaksi apteekkia, joista toinen päivystää vuorokauden ympäri. Myös päätien varrella oleva lääkäriasema Servimed Urgent Care Clinic on avoinna vuorokauden ympäri. Lääkärin voi myös tilata hotellille.

Lääkärit hyväksyvät useimmat suomalaiset matkavakuutukset tai voit anoa kuitteja vastaan korvausta vakuutusyhtiöltäsi. Ota mukaan passi ja vakuutuskortti sekä varmuuden vuoksi käteistä tai luottokortti.

Cabarete lasten kanssa

Cabareten kaupoista voi ostaa joitakin lasten tuotteita kuten äidinmaidonvastiketta, purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei vuokrata.

Liikuntaesteiset

Kadut ovat monin paikoin huonokuntoisia, eikä jalkakäytäviä ole, tai ne ovat kapeita. Liikenne on vilkasta.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa ja MasterCard käyvät maksuvälineinä joissain liikkeissä ja ravintoloissa ja niillä voi nostaa rahaa automaateista. Cabareten kylässä on muutama pankki ja automaatteja. Valuuttaa voi vaihtaa pankissa, rahanvaihtopisteessä tai hotellissa.

Matkalle mukaan

Dominikaanisessa tasavallassa on lämmin ja kostea trooppinen ilmasto. Varaudu sadekuuroihin. Varaa matkalle kevyitä kesävaatteita ja illoiksi lämmintä vaatetta. Varustaudu mukavin jalkinein; loma- ja retkikohteissa on paljon päällystämättömiä teitä. Ota mukaan hyttyskarkotetta ja taskulamppu sähkökatkosten varalle. Aurinkovoiteet ovat kalliita lomakohteessa.

Palveluraha

Dominikaanisessa tasavallassa on tapana antaa palvelurahaa osoitukseksi hyväksi koetusta palvelusta. Voit kiittää mm. hotellisi laukunkantajaa, tarjoilijoita ja huonesiivoojaa parin dollarin arvoisilla tipeillä jo lomasi aikana. Ravintoloissa sopiva palveluraha on n. 10–15 %:n laskun loppusummasta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Cabarete kohdeopas


Kulkuyhteydet

Cabareten kylässä on helpointa kulkea jalkaisin. Takseilla ja minibusseilla on edullista matkustaa myös kauemmas, esim. Sosuaan ja Puerto Plataan.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.

Yhdistelmämatkoilla Cabarete–Samana ja Puerto Plata–Cabarete lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Lentokenttä Aeropuerto Gregorio Luperon, Puerto Plata
Matkan pituus Puerto Platan lentoasema–Cabarete n. 20 km
Matkan kesto n. 1 t 15 min


Nähtävyydet

Cabareten viehätysvoima on sen rannassa, luonnossa ja loistavissa vesiurheilumahdollisuuksissa.
Cuevas de Cabarete – Cabareten tippukiviluolat ovat luonnonpuistoalueella. Luolia on kuusi, joista yhdessä on mm. Taino-intiaaneista kertova pieni museo. Alueella järjestetään kävelyretkiä paikallisoppaan johdolla.


Ostokset

Cabareten rannan ja kylän liikkeistä voi ostaa mm. paikallista taidetta, käsitöitä, matkamuistoja, urheiluvälineitä, sikareja, rommia ja kahvia. Laajemmat ostosmahdollisuudet ovat Sosuassa ja Puerto Platassa, joihin pääsee taksilla tai pikkubussilla.


Ravintolat ja huvit

Perinteinen dominikaanikeittiö on lähiruokaa parhaimmillaan. Paikallisissa ruuissa käytetään mm. ruokabanaania, riisiä, papuja, kanaa, kalaa, vihanneksia, juureksia ja hedelmiä. Cabareten alueella on paljon erilaisia ravintoloita kansainvälisestä keittiöstä paikalliseen. Ravintoloiden tunnelma on rento ja monessa istutaan varpaat hiekassa rannalla. Iltaelämä on hyvin rentoa; bachataa, merengueta ja salsaa pääsee tanssimaan paikallisissa tanssipaikoissa pääkadun varrella. Iltaa vietetään myös rannan ravintoloissa ja musiikkibaareissa, joissa juhlitaan pikkutunneille asti.


Uimarannat

Cabareten noin seitsemän kilometrin mittainen, palmujen reunustama hiekkaranta on maailmankuulu hyvistä, ympärivuotisista surffausmahdollisuuksistaan. Rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja, ja sen äärellä on lukuisia baareja ja ravintoloita.
Leijasurffauksen harrastajille sopii kylän länsipuolella sijaitseva Kite Beachin lahdenpoukama ja lainelautailijoille n. 5 km:n päässä sijaitseva El Encuentron ranta. Rauhallisempia rantoja on kylän itä- ja länsipuolella.

Asukasluku ja etäisyydet

Cabareten alue n. 30 000 as.

Sosua n. 12 km
Playa Dorada n. 33 km
Puerto Plata n. 40 km
Rio San Juan n. 40 km
Las Terrenas, Samana n. 160 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.