• Uutuus

Varna – tietoa matkakohteesta

Varna 1
Varna 2
Varna 3
Varna 4
Varna 5
Varna 6
Varna 7
Varna 8
Varna 9
Varna 10
Varna 11
Varna 12
Varna 13
Varna 14
Varna 15
Varna 16
Varna 17
Varna 18
Varna 19
Varna 20
Varna 21
Varna 22
Varna 23
Varna 24
Varna 25
Varna 26
Varna 27
Varna 28
Varna 29
Varna 30
Varna 31
Varna 1
Varna 2
Varna 3
Varna 4
Varna 5
Varna 6
Varna 7
Varna 8
Varna 9
Varna 10
Varna 11
Varna 12
Varna 13
Varna 14
Varna 15
Varna 16
Varna 17
Varna 18
Varna 19
Varna 20
Varna 21
Varna 22
Varna 23
Varna 24
Varna 25
Varna 26
Varna 27
Varna 28
Varna 29
Varna 30
Varna 31

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Varnan puistoissa on hyvät lenkkeilymahdollisuudet. Täällä voit kokeilla myös tennistä, ratsastusta ja kartingia. Hotelleissa on maksuton kuntoiluhuone. Tunnin ajomatkan päässä on useita tasokkaita golfkenttiä.

Golfkentät

Tasokas Gary Playerin suunnittelema 18-reikäinen golfkenttä Black Sea Rama on noin 50 km:n päässä keskustasta. Lisätietoja www.blacksearama.com.
Thracian Cliffs sijaitsee Kaliakran niemimaalla n. 62 km:n päässä Varnasta. Lisätietoja www.thraciancliffs.com
Varaukset suoraan kentille.

Tennis

Meripuistossa on tenniskenttä.

Vesiurheilu

Varnan päärannalla voit kokeilla nousuvarjoliitoa tai banaanilla ajelua. Harry's Diving Center järjestää sukellusretkiä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Varnan keskustassa, Vanhankaupungin kävelykaduilla ja ostoskeskuksissa on lukuisia apteekkeja. Saatavana on suunnilleen samoja käsikauppalääkkeitä kuin Suomessa. Keskustassa, n. 4 km:n päässä hotelleistamme on yliopistollinen sairaala St. Marina.
Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys hotellisi vastaanottoon.

Liikuntaesteiset

Varnan kaupungin jalkakäytävät ovat leveitä ja pääosin hyvässä kunnossa. Pyörätuolilla liikkuvat on otettu hyvin huomioon, tosin suurten teiden ali kulkee paikka paikoin alikulkutunneleita, joiden rampit ovat kuluneita. Varnassa on mahdollista tilata inva-taksi.

Luottokortit

Voit nostaa rahaa Visalla, Visa Electronilla ja MasterCardilla suurien pankkien yhteydessä olevista automaateista pankkien aukioloaikoina.  Pankit ja rahanvaihtopisteet vaihtavat valuuttaa. Suuremmat ravintolat ja kansainväliset liikkeet hyväksyvät luottokortit maksuvälineeksi.

Palveluraha

Palvelualoilla työskenteleviä on tapana muistaa palvelurahalla. Ravintoloissa sopiva juomaraha on 5–10 % laskun loppusummasta. Hotelleissa ovimiehille sopiva summa on 3–5 BGN. Hotellihuoneesi siistijää voi muistaa hyvästä palvelusta loman lopussa n. 20 levalla/vk. myös retkibussin kuljettajaa ja paikallisopasta on tapana kiittää palvelurahan muodossa retken päätteeksi. Parhaiten tähän tarkoitukseen sopivat pienet setelit tai yhden levan kolikot. Pieniä kolikoita ei ole kohteliasta jättää.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Varna kohdeopas


Varna lasten kanssa

Lähistön loma-alueilla on lukuisia vesipuistoja. Varnan Kultahietikolla toimii Aquapolis-vesipuisto uima-altaineen ja auringonottoalueineen. Aquamania-vesipuisto sijaitsee lähellä Albenan sisääntuloporttia. Aquamaniassa on liukumäkiä, tilaa auringonottoon, snackbaari ja ravintola.


Kulkuyhteydet

Varnan kaupungista on hyvät bussiyhteydet muualle Bulgariaan. Bussilinjoja on runsaasti ja lippujen hinnat ovat edullisia. Bussiasema sijaitsee Varnan katedraalilta n. 1,5 km lentoasemalle päin, Vladislav Varnecik -kadun varrella. Jokaisella bussiyhtiöllä on asemalla oma myyntitoimistonsa, josta myös aikataulut ovat saatavilla.

Varman Kultahietikolle, Albenaan ja Obzoriin bussit kulkevat 30–60 minuutin välein.

Taksit ovat väriltään keltaisia. Ne päivystävät mm. hotellien tuntumassa. Takseissa on mittarit, mutta summa kannattaa yleensä sopia etukäteen.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Varnan lentoasema
Matkan pituus n. 9 km
Matkan kesto n. 15 min

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Nähtävyydet

Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat mm. Varnan maamerkki Santa Marian katedraali, kaunis Varnan oopperatalo, roomalaisen kylpylän rauniot ja mielenkiintoinen arkeologinen museo.

Laaja, n. 7 km pitkä Meripuisto rantoineen on kesäisin kaupungin suosituin nähtävyys. Siellä pääset tutustumaan mm. planetaarioon ja Merenkulkumuseoon, jonka pihalla on nähtävillä sodanaikaista välineistöä sukellusveneistä helikoptereihin.


Ostokset

Varnan kävelykatu on Vanhassakaupungissa, katedraalin ja Tserno More -hotellin välisellä alueella. Katua reunustavat pikkuliikkeet, kahvilat ja ruokapaikat. Kaupunkikuvaa värittävät myös paikalliset torikauppiaat ja kukkien myyjät. Katukahviloiden lomassa on tyylikkäitä kansainvälisiä ja paikallisia vaate- ja kenkäliikkeitä sekä New Yorker -tavaratalo. Katedraalin edustalla myydään ikoneita, bulgarialaisia käsitöitä ja matkamuistoja. Katedraalin takana olevalla kukkatorilla kannattaa myös käväistä.

Lentoasemalle vievän päätien tuntumassa, Varnan bussiaseman takana sijaitsevassa Grand Mall -ostoskeskuksessa on monipuolinen valikoima vaate-, sisustus- ja kosmetiikkaliikkeitä, elokuvateatteri ja hyvät ruokailumahdollisuudet. Pohjakerroksessa on suuri Carrefour-tavaratalo. Ostoskeskus on avoinna päivittäin.

Toisessa suuressa ostoskeskuksessa, Mall Varnassa, valikoimat ovat myös monipuoliset. Vaate- ja lelukauppojen, sisustusliikkeiden ja kosmetiikkapuotien lisäksi samoissa tiloissa on keilahalli ja elokuvateatteri.

Kolmas, keväällä 2019 avattu Delta Planet -ostoskeskus sijaitsee lähempänä lentokenttää. Siellä on vaateliikkeitä, pikaruokaravintoloita, supermarkettu ja aktiviteetteja.


Ravintolat ja huvit

Varnassa voit herkutella niin kansainväliseen kuin paikalliseen tapaan. Ravintolat ovat keskittyneet rantakadulle, kävelykatujen lomaan ja kaupunginmuseon ympäristöön. Hyväksi todettuja paikallisia ruokia tarjoavia ravintoloita ovat esim. Happy Bar & Grill, Sham Sweet Coffee ja Massa. Hintataso on varsin edullinen.

Kävelykadulla on runsaasti viihtyisiä terassiravintoloita, kuten Bistro Europa, Lavazza ja Odessos-hotellin terassi. Terassit ovat mukavia alkuillan seurustelupaikkoja. Meripuiston rantakadulla on kesäaikana kymmeniä ulkoilmadiskoja, pubeja ja baareja, suosittuja ovat mm. Cuba, Cubo, Mentol, Horizon ja Punta Cana. Alue onkin kesällä Varnan yöelämän vilkkain paikka. Kaupungin kaduilla liikkuu yleisesti paljon niin nuoria kuin vanhempiakin myöhään iltaan saakka. Bulevardit ovat paikallisten näyttäytymispaikkoja.


Tapahtumat

Varnassa on kesällä konsertteja, jazzfestivaalit, taidenäyttelyjä sekä kiertävä sirkus. Varnan kaupungissa on myös ooppera- ja teatteriesityksiä. Katso Varnan oopperan ohjelma oheisesta linkistä www.operavarna.bg.


Uimarannat

Varnan pitkällä hiekkarannalla Meripuiston edustalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja. Täällä voit kokeilla nousuvarjoliitoa, ajaa banaanilla tai pelata lentopalloa. Rantakadun varrella on runsaasti baareja, ravintoloita ja kahviloita.

Asukasluku ja etäisyydet Varnasta

Varna n. 472 650 as.
Sveti Konstantin 10 km
Varnan Kultahietikko 18 km
Albena 35 km
Sofia 443 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.