Albena – tietoa matkakohteesta

Albena 1
Albena 2
Albena 3
Albena 4
Albena 5
Albena 6
Albena 7
Albena 8
Albena 9
Albena 10
Albena 11
Albena 12
Albena 13
Albena 14
Albena 15
Albena 16
Albena 17
Albena 18
Albena 19
Albena 20
Albena 21
Albena 22
Albena 23
Albena 24
Albena 25
Albena 26
Albena 27
Albena 1
Albena 2
Albena 3
Albena 4
Albena 5
Albena 6
Albena 7
Albena 8
Albena 9
Albena 10
Albena 11
Albena 12
Albena 13
Albena 14
Albena 15
Albena 16
Albena 17
Albena 18
Albena 19
Albena 20
Albena 21
Albena 22
Albena 23
Albena 24
Albena 25
Albena 26
Albena 27

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Rannalla voi ajella banaaniveneellä, vesihiihtää, harrastaa nousuvarjoliitoa ja pelata rantalentopalloa. Rantakadulla on useita polkupyörävuokraamoja. Noin 25 kilometrin päässä on 18-reikäinen golfkenttä.

Kuntosali

Hotelleissa Flamingo Grand ja Dobrudja on pienet kuntosalit.

Pyörien vuokraus

Albenan rantakadulla on useita vuokraamoja. Lastenistuimet ja kypärät sisältyvät hintaan. Maastopyörien lisäksi vuokrataan 4–6 hengen riksoja sekä sähköpyöriä.

Tennis

Hotelliemme välittömässä läheisyydessä on tenniskentät. Kenttien pinnat ovat punatiilimurskaa. Kentillä on välinevuokrausta ja opetusta.


Golfkentät

Noin 20 km:n päässä Albenasta on tasokas Gary Playerin suunnittelema 18-reikäinen golfkenttä Black Sea Rama. Lisätietoja www.blacksearama.com.
Thracian Cliffs sijaitsee Kaliakran niemimaalla n. 18 km:n päässä Albenasta. Lisätietoja www.thraciancliffs.com
Varaukset suoraan kentille.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Albenassa on apteekkeja. Saatavilla on samoja käsikauppalääkkeitä kuin Suomessa. Yksi apteekeista päivystää ympäri vuorokauden.

Lääkäriasema hotelli Dobrudjan yhteydessä on avoinna ympäri vuorokauden. Siellä käyvät Eurooppalaisen ja Ifin matkavakuutukset. Maksaessasi käteisellä säilytä kuitit, joita vastaan voit anoa korvausta vakuutusyhtiöltäsi.

Juomavesi

Vesijohtovesi ei ole juomakelpoista. Voit ostaa pullotettua vettä kaupoista, hotellien baareista ja kioskeista.

Liikuntaesteiset

Maasto on tasaista, mutta tiet melko huonossa kunnossa ja kuoppaisia. Jalkakäytävien reunat ovat korkeat tai jalkakäytävät puuttuvat kokonaan.
Retkibusseihin nouseminen on pyörätuolin kanssa hankalaa, sillä busseissa on kapeat ovet ja jyrkät portaat.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Albenassa voi nostaa rahaa Visalla ja MasterCardilla pankkien sekä Flamingo Grand -hotellin automaateista. Joissakin myymälöissä ja ravintoloissa voi maksaa luottokorteilla. Maestro käy harvassa paikassa maksuvälineenä.

Suositeltavin matkavaluutta on levat. Levoja voi vaihtaa rajoitetusti Suomessa. Albenan keskustassa sijaitseva pankki on avoinna ma–pe klo 8.30–17. Myös hotelleissa on rahanvaihtopisteet.

Matkalle mukaan

Kesävaatteiden lisäksi pakkaa mukaan lämpimiä vaatteita säävaihteluiden ja loppusyksyn viileiden iltojen varalle. Keskikesällä hyttyskarkote voi olla tarpeen.

Palveluraha

Ravintoloissa laskun loppusummaa on tapana pyöristää n. 5–10 % ylöspäin. Retkibussin kuljettajalle ja paikallisoppaalle on tapana jättää palvelurahaa 2-5 BGN ja hotellin kerrossiivoojille 5 BGN/vk.


Albena lasten kanssa

Albenassa on Aquamania-vesipuisto. Hieman suurempi vesipuisto Aquapolis on Varnan Kultahietikolla, n. 14 km:n päässä Albenasta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Albena kohdeopas


Kulkuyhteydet

Alueella on helppo liikkua kävellen ja minijunalla. Albenasta on bussiyhteys lähikaupunkeihin, mm. Varnaan.

Yhdensuuntainen matka minijunalla maksaa 3 BGN, alle 10-vuotiailta 2 BGN. Juna liikennöi klo 9–24 n. 20 minuutin välein. Lähikaupunkeihin Dobrichiin, Balchikiin ja Varnaan pääsee kätevästi bussilla. Esimerkkihintoja: Varna 5 BGN, Dobrich 5,50 BGN ja Balchik 2 BGN. Takseissa on taksamittarit, mutta hinta kannattaa sopia etukäteen. 5 km:n matka Albenan sisällä maksaa n. 10 BGN, lähialueille mm. Kultahietikolle tai Balchikin kaupunkiin n. 35 BGN sekä Varnan kaupunkiin n. 45 BGN.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Varnan lentoasema
Matkan pituus 40 km 
Matkan kesto n. 1 tunti

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Ostokset

Ostosmahdollisuudet ovat rajalliset. Rantakadun basaarikojuissa myydään mm. rantavaatteita, laukkuja, kenkiä ja paikallisia käsitöitä. Ostoksille suunnataan 35 km:n päässä sijaitsevaan Varnaan.


Ravintolat ja huvit

Ravintolatarjonta ulottuu pizzerioista ja pihvipaikoista perinteisiin, bulgarialaisen keittiön antimia tarjoileviin ravintoloihin. Hintataso on edullinen.

Iltaelämä on rauhallista. Muutamissa ravintoloissa soitetaan elävää musiikkia.


Uimarannat

5 kilometriä pitkä, parhaimmillaan 150 metriä leveä valkohiekkainen ja puhdas ranta on kävelyetäisyydellä hotelleista. Rannalla on ulkoilmaravintoloita. Hotellivieraat saavat käyttöönsä kaksi aurinkotuolia ja -varjoa maksutta. Rannan tuntumassa on leikkipaikkoja lapsille. Yleisellä rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja.

Rannalla voi harrastaa mm. vesihiihtoa, vesiskootterilla ajoa, nousuvarjoliitoa, polkuveneillä ajelua ja banaaniveneajelua.

Etäisyydet Albenasta

Varnan Kultahietikko 14 km
Sveti Konstantin 20 km
Varna 35 km
Sunny Beach 122 km 
Sofia 474 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.