Yhteystiedot Hae Valikko
09 818 1101 pvm/mpm
Chat ark. 13–16 ja 18–20

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon keskustan toimipisteestä. Tekemällä haun haluamillesi päiville näet saatavilla olevat autoluokat ja lisäpalvelut hintoineen sekä autovuokraamon tiedot. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee varaus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua täältä.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomaohjelmaa-kirjasta.


Harrastukset

Praia da Rochan rannalla on hyvät vesiurheilumahdollisuudet, mm. vesihiihtoa ja banaaniveneellä ajelua. Maastopyöriä vuokrataan. Alueella on neljä golfkenttää. Pestana Dom João -hotellin yhteydessä on sukelluskeskus. Myös Alvorissa on hyvät vesiurheilumahdollisuudet sekä tennisklubi, keilarata ja uimahalli.

Golf

Golfaajille on 4  erinomaista kenttää alle puolen tunnin ajomatkan päässä.

Sukellus ja snorklaus

Praia da Rochassa on useita sukelluskeskuksia. PADI-sukelluskeskus Exclusive Divers on hotelli Pestana Dom João II:n allasalueella. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekit ovat avoinna Praia da Rochassa ja Alvorissa päivittäin. 

Hospital Particular do Algarven sairaala on Portimãossa, Alvorin kylän lähellä. Sairaalassa käyvät mm. Eurooppalaisen ja Ifin matkavakuutuskortit vain silloin, kun joutuu jäämään sairaalahoitoon.

Liikuntaesteiset

Praia da Rochan keskusta-alue on maastoltaan melko tasaista, mutta mukulakivillä päällystetyt kadut hankaloittavat liikkumista. Päärannalle on vain yksi jyrkkä portaaton alamäki, Hotelli Presidenten edessä olevalle Praia do Vau -rannalle johtaa luiska ja muualla on pitkät ja jyrkät portaat.

Alvorin kadut on päällystetty mukulakivillä ja keskusta-alueella on jonkin verran korkeuseroja. Pestana Dom João -hotellin edessä olevalle rannalle ei ole korkeaa töyrästä.

Invatakseja ei ole. Tilavia minibusseja voi tilata erikseen.

Luottokortit

American Express, Diners Club, MasterCard ja Visa käyvät useimmissa liikkeissä ja ravintoloissa. Niillä sekä Visa Electronilla voi nostaa rahaa automaateista Praia da Rochassa ja Alvorissa. Visa Electron käy suurimmissa liikkeissä.

Matkalle mukaan

Syksyllä ja etenkin keväällä tarvitset lämmintä vaatetta viileiden iltojen ja öiden varalle. Ota mukaan oma rantapyyhe, sillä Praia da Rochan hotellien pyyhkeitä ei saa viedä rannalle eikä uima-altaalle. Alvorin hotellissa on allaspyyhkeet.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Praia da Rocha ja Alvor kohdeopas


Kulkuyhteydet

Kaupunkibussilla pääsee kätevästi ja edullisesti liikkumaan Praia da Rochan, Alvorin ja Portimãon väliä. Myös taksilla liikkuminen on edullista. Portimãosta on hyvät bussi- ja junayhteydet kaikkialle Algarveen.

Bussi
Kaupunkibussit kulkevat ma–pe 30 minuutin välein ja la–su 50 minuutin välein. Bussilla pääsee Portimãon bussiasemalle, mistä voi jatkaa matkaa muihin Algarven kaupunkeihin ja kyliin. Maassa on toimiva bussiverkosto.
Lissaboniin on useita bussivuoroja päivässä. Bussit lähtevät Portimãon bussiasemalta. Bussimatka kestää n. 3 t 20 min.

Juna
Portimãosta pääsee junalla Algarven maakunnassa itä-länsisuunnassa ja Albufeiran (Ferreirasin) asemalta kohti maan pohjoisosia.

Taksi
Taksilla liikkuminen on kätevää ja edullista. Takseissa on mittarit. Matka Praia da Rochasta Portimãoon tai Alvoriin maksaa n. 6,50 €/suunta ja Faron lentoasemalle n. 70 €/suunta.


Lentokenttäkuljetukset

Aurinkomatka-matkapaketin hintaan kuuluu edestakaiset lentokenttäkuljetukset.

Lentokenttä Faro
Matkan pituus Praia da Rochaan n. 60 km ja Alvoriin n. 67 km
Kuljetuksen kesto 1 t–1 t 15 min

Yhteydet lentoasemalta
Aurinkomatkojen matkaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset, paitsi pelkät lennot ostaneille. Taksimatka matkalaukkuineen Faron keskustaan maksaa n. 30 €, Praia da Rochaan n. 70 €. Lentoasemalta on bussiyhteys Faron kaupunkiin.


Matkalla lasten kanssa

Algarven rannikko on tunnettu vauhdikkaista vesi- ja teemapuistoistaan, joissa riittää tekemistä kaikenikäisille koko päiväksi. Kysy oppailtamme lippuja!

Vesipuisto
Slide & Splash on Vale de Deusissa Lagoassa, n. 8 km Portimãosta itään. Avoinna huhtikuun alusta päivittäin.

Muuta tekemistä
Zoomarine-eläinpuisto on Guian kylässä, 22 km:n päässä Praia da Rochasta itään. Hylkeiden, delfiinien ja merileijonien esityksiä ja huvipuistolaitteita.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään äidinmaidonkorviketta, purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaiden vuokrausta ei ole.


Nähtävyydet

Praia da Rochan nähtävyyksiä ovat linnoitus, huvivenesatama (uusi satama) ja näköalatasanne.
Alvorissa sijaitseville raunioille ruinas ja kirkkoon on maksuton sisäänpääsy.

Lähiympäristössä
Lagosin lähellä on Ponta da Piedaden kallioniemeke, jolla näet Algarven kuuluisimmat merestä nousevat kalliomuodostelmat.
Capo de São Vicenten niemenkärki eli ”maailmanloppu” ja Portimãon lukuisat kirkot ovat tutustumisen arvoisia.
Silves, 19 km:n päässä Praia da Rochasta, on mielenkiintoinen 20 000 asukkaan kaupunki. Sen tärkein nähtävyys on maurilaisajan linnoitus.
Lagos, 20 km:n päässä Praia da Rochasta, on viehättävä satamakaupunki. Keskustan kävelykaduilla on hyvät ostosmahdollisuudet. Kauniilla säällä voit nauttia merenantimia ulkoilmaravintoloissa.
Loulen käsityöläiskaupungissa, 55 km:n päässä Praia da Rochasta, on lauantaisin markkinat klo 9.30–14.

Kirkoissa tulee olla olkapäät ja polvet peittävä vaatetus ja osassa kirkoista kuvaaminen on kielletty.


Ostokset

Praia da Rochan liikkeet ja supermarketit ovat pääkadun varrella. Alvorin keskustassa on muutamia pikkuliikkeitä, joissa on tarjolla lähinnä rantavaatteita ja -tarvikkeita.

Läheinen Portimão on hyvä ostoskaupunki lukuisine vaate-, kenkä-, ja laukkuliikkeineen. Siellä on myös suuri ostoskeskus Continente, jossa on ruokakaupan lisäksi mm. urheilu- ja vaatekauppoja. Kaupungin laidalla, n. 6 km:n päässä Praia da Rochasta sijaitsevassa Aqua-ostoskeskuksessa on lähes 100 liikettä ja Jumbo-hypermarketti.

Portimãon tuoretori on avoinna aamupäivisin. Kuukauden ensimmäisenä maanantaina mustalaismarkkinoilla myydään edullisesti kaikkea mahdollista.

Liikkeet ovat avoinna ma–la n. klo 10–23, osa pitää siestaa n. klo 13–15. Osa liikkeistä on avoinna myös sunnuntaisin.


Ravintolat ja huvit

Praia da Rochan pää- ja rantakadulla on vieri vieressä eri maiden keittiöitä edustavia ruokapaikkoja. Merenantimet ovat Algarvessa erityisen herkullisia.

Alvorin pää- ja satamakadun ravintoloissa herkutellaan portugalilaisilla erikoisuuksilla: tarjolla on mm. grillattuja sardiineja, äyriäisiä ja lihaa sisältävää cataplanaa sekä piri-piri-kanaa. Kalastajasataman kalaravintolat ovat kokeilemisen arvoisia.

Praia da Rochan iltaelämä on vilkasta. Pääkadulla on paljon pubeja ja muutama disko. Huvivenesatamassa on tunnelmallisia illanviettopaikkoja.

Alvorin iltaelämä on melko rauhallista. Iltaa vietetään pubeissa ja musiikkibaareissa.


Uimarannat

Praia da Rochan edustalla avautuu noin 2 kilometrin pituinen leveä ja hienohiekkainen ranta. Keskustan tuntumassa on pieniä hienohiekkaisia rantapoukamia, joille laskeudutaan kalliomuodostelmilta portaita pitkin. Alvorin hotellin edustalla on upea, 3 kilometrin pituinen hiekkaranta.

Praia da Rochan rannoilla on monia ruokapaikkoja ja niillä vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja (n. 10 €/pv/2 tuolia ja varjo). Praia da Rochan päärannalla on suihkuja, pukukoppeja ja baareja.

Muita hiekkarantoja ovat mm. Praia dos Castelos -ranta hotelli Presidenten lähellä ja Praia do Vau -ranta Praia da Rochan länsipäädyssä.

Asukasluku ja etäisyydet Praia da Rochasta

Portimão ja Praia da Rocha n. 40 000 as.
Alvor n. 6 000 as.

Portimão 3 km
Alvor 5 km
Porches 18 km
Silves 19 km
Lagos 20 km
Monchique 24 km
Albufeira 35 km
Sagres 53 km
Faro 66 km
Lissabon 315 km

Aurinkomatkat kohteessa

Tapaat oppaamme lentoasemalla, hotelleissa sekä retkillämme.

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot ja asiakirjat löytyvät maan sivuilta faktojen alta.